Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#251) Tikakukac válasza brickm (#248) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Olvasd már el amit írtam, ne csak write onlyba told plz :B

berenyi5: Mondjuk ha neked sajátban bedőlt 4 darab x220 egy t430 és a t460 is megy szét, akkor Panasonic Toughbook legyen a kövi géped, mert oda katonai spec. kell :B

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#252) Papooo válasza berenyi5 (#250) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Ha annyi kuka géped van, dobd fe őket egyenként az apróra. A 4 db x220 és a t430 üzemképtelenül is megér legalább százezret. :Y

(#253) BiP válasza Donki Hóte (#242) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

Ez nem az ő hibája. Maga a téma olyan. lásd #13

(#254) bacsis válasza Donki Hóte (#242) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Kértem én akárkitől, hogy kapjon össze a másikkal?
Figyu.. ahogy a cikkben is benne volt a bekezdésben...
...Szóval foglalkozgatok használt üzleti kategóriás gépekkel... Aztán hoztak hozzám low end frissen vett gépeket, és elszörnyülködtem, hogy 80-100ezer Ft-ért mennyire vállalhatatlan gépek vannak.
A teljesítmény hagyján, de használhatatlan a billentyűzet, a Touchpad, az egész tejfölös doboz feelinges, és még sorolhatnám... Gondoltam megosztom a tapasztalataimat veled/veletek... Aki ezen hajba kap a másikkal, az legyen az ő problémája ;)
Francia91! Majdnem :D

(#255) simauser válasza Khaal (#232) üzenetére


simauser
(lelkes újonc)

Spock parancsnoknak nem a galaxisban felmerült titokzatos jelzések problémáját kellene kutatnia a USS Discoveryn ahelyett, hogy 2019-ben, egy magyar fórumon ajánlgat használt notebookokat?

;]

[ Szerkesztve ]

(#256) bacsis válasza berenyi5 (#250) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Sajna igazad van. a Thinkapdok az Ivy Bridge óta olyan hitványak lettek, hogy az döbbenet.. a fél millás Thinkpadok sem sokkal jobbak, mint a 100ezres belépők.. fix akku, semmit sem érő Touchpad, dedikált egérgombok hiánya, bővíthetőség agyon vágása, legalábbis közel sem az a szint mint korábban, és még sorolhatnám :( Szerencsére azért a HP és a Dell üzleti kategóriás gépei azért még nem "hitványodtak" el ennyire :)

(#257) kenwood válasza bacsis (#254) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Az ocsem pentium silveres vivobook gepere ezek kozul egyik sem igaz.
Minden hasznalhato rajta.
100k alatt volt win 10-el.
Nyilvan nem az a szint, ami az uzleti,de ot semmi nem zavarja a hatranyai kozul.
Ceges gep lesz, de nem pcs melo,napi fel ora max,neha be se kell kapcsolni.
biztosan fog olyan szituba belefutni,hogy kap valami ganyolt excel tablazatot,ami rendesen megfekteti,es kell hozza a 35 wattos i3-i5,hogy ne alljon percekig a kep,de siman lehet,hogy iden 10nel kevesebbszer fut bele ilyenbe.
Szep a gep,vekony,teljesen rendben volt.

(#258) FoxiestFox válasza bacsis (#238) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Mondjad, mit futtassak le ezen, ha kellenek további teszteredmények. Cinebench van fent, és WinRar, de leszedek én bármit. :D
2017 telén vettem a gépet, 4GB RAM volt benne és 500GB HDD. Még a szaga is új volt, ahogy az ilyen EU-szerte vállakozók által cégektől felvásárolt / kukázott gépeknél lenni szokott. 95k volt, fél év garival.

Kapott 16 GB memót, egy 250-es SSD-t, 2TB vinyót, és még mindig 130 alatt voltam vele. Több, mint egy éve. Azóta egy fillért sem kellett rákölteni. Félévente újrakenem, hogy ne menjen 90 fok fölé se GPU, se CPU.
Aki 130-ért mégis tejfölösdobozt venne, úgy gondolom, vannak bajok. :D

Az autós hozzászólásokat nem értem, ki dobta be a témát, és minek? Egyáltalán nem jó példa, business notikhoz olcsó az alkatrész, prémium használt autókhoz pedig drága. Azt mindenki lefossa, hogy ki jár BMW-vel, és ki jár Opellel. :P

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#259) cappa72


cappa72
(PH! nagyúr)

Nekem csak annyi hozzáfűznivalóm van a témához, hogy örömmel vettem tudomásul, hogy rokonomat rá tudtam beszélni egy használt laptopra.
Volt elköltendő 100k-ja erre a célra, és szerencsére megkérdezett...
Consumer lenovo-t akart venni, én inkább egy Dell Lattude sorozatot ajánlottam ennyiért. (HA!-n valaki jó fog járni)
És miért is?
Tán mert az eddigi céges gépeim (D630, E6421, és most a 7450 is nagyon jól használható, cipel(t)em ide-oda mindegyiket) meggyőztek, hogy évek múltán is jó teljesítményre képesek.
Ezen felbudzulva 5 éve vettem egy E6410-et, ami már akkor 2 éves volt; még mindig olyan elfogadható sebességgel megy, hogy nem tervezem a cseréjét. Stabil masszív gépsárkárny.

Visszább menvén az időben, szüleimnek odaadtam a kiöregedett 8440-es HP-t, nekik az tökéletes a mai napig, pedig 10+ éves. Az is használt volt.
Meg hát a jó öreg IBM T60. Még most is húzza az igát.

Az első laptopom egy ACER 3103nlm volt, az egy év után kh-s lett, a végén már úúútáltam.
Feleségemnek is céges Dell van, de consumer kategóriás... háááát... hozzászokván az üzleti vonalhoz, bizony azt kell mondanom, hogy majdnem gagyi hatása van.

Én csak szimpla felhasználó vagyok, ilyen szemmel nézen (na jó, cseréltem már kijelzőt ha kellett, kettő hibásból csináltam 1 működőt, de ettől még nem értek hozzá, nem vagyok power user sem).

Hajrá használt üzleti vonal!
(De azt azért nem tudom mondani, hogy vesszen az új consumer piac)

Death is the natural part of the life. "a melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#260) csabyka666


csabyka666
(PH! kedvence)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Quadro NVS erősen kerülendő videovezérlő. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan típus, amiben nem melegedett még el a BGA alatti forrasztás...
A T61, ami a tesztben van, kb sose megy tönkre, de ennek a Quadro kártyás verziója garantáltan igen...

A többivel maximálisan egyetértek! Gyakran előfordul, hogy megkeresnek, adjak tanácsot, milyen notit vegyenek. A beszélgetés így szokott zajlani:

vevő: Laptopot szeretnék venni, milyet ajánlanál?
én: Mennyit szánnak rá?
vevő: Hát max egy 100-ast. TESCO-ban láttam múltkor 90-ért, aztán volt hozzá nyomtató is!
én: El kell felejteni. Ha újban gondolkodik, akkor 140 alatt nem érdemes vásárolni.
vevő: Áhh annyit nem szánok rá!
én: Esetleg használt? Vannak nagyon jó, üzleti szériás laptopok, akár fél év garanciával.
vevő: Használtat aztán nem veszek! Az új gép az mégiscsak új gép!

Részemről én itt le is zárom a beszélgetést, aztán ezek a 80-100.000 forintos gépek megjelennek nálam pár év múlva, hogy tegyem rendbe. Széthullva az egész, zsanérok lazák, ha még épp le nem törtek, touchpad és környéke mintha savval leöntötték volna. Na ez az olcsó gép!

Szvsz a belsejével nem lenne gond, ha az ember dob bele akár egy alsó kategóriás Kingston A400-as SSD-t is, mert tényleg a legtöbbeknek csak Facebookra meg YouTube-ra kell, viszont az anyaghasználat ezeknél vállalhatatlan.
A másik, hogy mindenki azt hiszi, ezek a gépek 20 év múlva is menni fognak. Hát ez nem Zsiguli, hogy azért valahogy csak elmegy, könnyen gazdasági totálkár tud lenni egy javítás!

Hogy miért nem tesznek SSD-t egy mai notiba, őszintén, én sem értem, de ha jön hozzám egy akár 2 magos, 4 gigás készülék, és szán rá az ügyfél egy 10-est pluszban, megy is bele az SSD. Tudom, nem egy csúcs minőség, de nagyságrendekkel gyorsabb, mint a HDD!

Kaszálást, gazvágást, fűnyírást vállalok profi gépekkel! Nagyobb terület sem akadály! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#261) Simba86


Simba86
(senior tag)

Végre egy jó cikk, ahol lehet vitázni :D

Sokan a használt üzleti laptopok ellen vannak, de én úgy gondolom, hogy a Dell E6410-essel (I5-m560) sem csináltam rossz vásárt 2 éve, ahogy most a Fujitsu E743-mal sem, amiben az I7-3632Qm-es proci brutál :D (60 ezerért vettem fél év garanciával!

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro

(#262) brickm válasza Tikakukac (#251) üzenetére


brickm
(senior tag)

Elolvastam, olyan dologról okoskodsz, amihez semmi közöd. Fogalmad sincs hányszor kell szilentet cserélni egy bmw-ben, mert sose volt bmwd. Így aztán nem is értem minek jártatod a szád, biztos szeretsz hülyt csinálni magadból.

(#263) Tikakukac válasza brickm (#262) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Ezért vannak azok a csúnya sztereotípiák látod :K

Skyrimezzél inkább gémerpc.

Micsoda? :DDD

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#264) FoxiestFox válasza csabyka666 (#260) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Több generációinyi Thinkpadezés után ezt megerősítem, egy hullott ki alólam, a T61p, a Quadrojával.
És sokan máig úgy tartják (sajnos szervizesek is), hogy a BGA engedi el, de nem ez a helyzet, az nV chipen belül van gebasz, maga a chip pusztul el a hőingás miatt. Hogy aztán miért javul meg reball után? Mert a chipet is felmelegítik arra a pontra, hogy újra lesz ideiglenes kontakt a szilíciumlapka és a tokozása között. Pár hónap, és újra nyekk.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#265) kenwood válasza brickm (#262) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Itt csak egy ember okoskodik.
Az, aki szeretne megmagyarazni, hogy nem kek az eg es zold a fu.
Meg a tulajdonosok is elismerik, hogy oriasi mazli kell ahhoz,hogy ne kolts el legalabb 500k 2-3 ev alatt egy ilyen kocsira.
Ezt zarjuk is le,mert egyreszt off,masreszt teljesen nonszensz amit eloadsz.

(#266) cappa72 válasza csabyka666 (#260) üzenetére


cappa72
(PH! nagyúr)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Quadro NVS erősen kerülendő videovezérlő.
Van benne igazság, bár a 6410 nem első szériájában már egész jól és hosszan muzsikál, (az első szériából 10/6 volt a meghibásodás, utána már valahogy jobb lett), 5+ éve megy.
Amit magamnak vezttem, az inteles, nem véletlenül.

@(#261) Simba86
e én úgy gondolom, hogy a Dell E6410-essel (I5-m560) sem csináltam rossz vásárt 2 éve
Ha az én példámat vesszük alapul, akkor igenis jó vásárt csináltál. Nagyon stabil gépek.

Death is the natural part of the life. "a melodic death metal, olyan mint egy csendes romantikus boncolás"

(#267) brickm válasza kenwood (#265) üzenetére


brickm
(senior tag)

Alapból gondolkozzál már el azon, amit leírtam. ha kiszámolod, hogy a kopó alkatrész, ami MINDEN AUTÓRA KELLENE legyen költve, gondolok itt a nyári és téli gumira, az ennyi....
Csak roncsokkal jártok, amire 3ezerért veszitek a gumit, meg teszkóba az izzót. Aztán szar a bmw, mer az nem áll veletek szóba. Nevetséges.

(#268) brickm válasza Tikakukac (#263) üzenetére


brickm
(senior tag)

Skyrimezzél inkább gémerpc.

Az, hogy ülsz a kis világodban és olyan dolgokba szólsz bele, amihez sose volt közöd. Maradnál inkább csendbe. Amihez nem értek, nem ártom bele magam...azonosulj ezzel te is!

[ Szerkesztve ]

(#269) Simba86 válasza cappa72 (#266) üzenetére


Simba86
(senior tag)

Úgy adtam el a Dell-t, mint ahogy én vettem, 2 év használat meg se látszott rajta, annyira jó anyagból vannak és masszívak.
A mostani gépemmel szintén elégedett vagyok, raktam bele SSD-t a HDD mellé, meg +4 giga ramot és még játékra is alkalmas (4 mag, 8 szálas a proci!) , amellett, hogy ez is fémvázas noti...

Egyébként az én E6410-em a jobbik széria volt, mert 1400x900-as felbontása volt a Quadro-val, bár lehet az intel hd ebben jobb lett volna...

[ Szerkesztve ]

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro

(#270) Baltazár123


Baltazár123
(tag)

Előre bocsátom, hogy nem félek a használt gépektől és például apámnak én is egy használt üzletit vettem és már többször vettem használt gépet és adtam is el.
Ennek ellenére szerintem nagyon felületesek azok a gondolatok, hogy a használt gép mindössze annyiban különbözik az újtól, hogy olcsóbb.
Nincs szgép kereskedő ismerősöm, de még így is beleszaladok esetekbe. Kollégámnak véletlenszerűen leállt a laptopja. Próbálkozott újra telepítéssel, hdd cserével, de nem segített. "Szerencséjére" ez csak üzemmeleg állapotban fordult elő, úgyhogy az eladásnál gondosan ügyelt arra, hogy hidegen indítsa kipróbáláskor. Garancia nincs, a vevő persze rájött idővel, de elhajtotta a 3.14csába és azt hazudta, hogy nála nem volt ilyen. Ő mesélte egy kaja szünetben és nagyon büszke volt magára, hogy milyen jó üzletet csinált.
Öcsémnek meg egy használt lenovo üzletije volt és fekete pontokkal beszemetelte a képernyőjét szintén véletlenszűen. Én memória hibára gyanakodtam, mert akkor szokott előjönni, ha már több minden fut, de nem találtunk csere memóriát sehol. Egyszer csak szól, hogy eladta a gépet. Kérdeztem, hogy mennyiért ment el így? Mondja, hogy nem jött elő a hiba a próbánál ő meg miért szólt volna róla? Őt is átb.szta az eladó vele, "csak" tovább adta így. Valaki meg megvette mondjuk dolgozni, memória hibával. F.sza.
Nem állítom, hogy ezek tipikus hibák, de előfordulnak. Nem mindenki azért adja ám el a gépét, mert megunta és másikat akar venni és úgy örül neki, hogy a vevőnek egy f.sza kis gépet tud eladni lehetőleg a legolcsóbban, hiszen jót cselekedni olyan jó dolog. A mesében, igen.
Azt is meg kéne azért érteni, hogy sok embernek a 100e forint nagyon nagy kiadás. Ha belehúznak egy hibás használt laptopba, akkor annak a javítása csillagászati összeg lesz olyan embernek, aki maga nem tudja kicserélgetni és letesztelni az alkatrészeket egyesével. Még akkor is ha feltételezzük, hogy nem lehúzós szervíz, hanem tisztességes. Mennyit kér a szervíz csak azért, hogy ránéz a gépre?
A használt autó vásárlás nagyon jó hasonló példa. Én mindig azt kérdezem ismerősöktől, hogy gondoljanak bele, ha valaki tudja, hogy el fogja adni az autót mondjuk 1 éven belül, akkor vajon mennyit fog rá költeni? Ő mennyit költene?
Nyilván tudom, hogy jönnek a mesélő emberek, akik használt autót, laptopot meg bármit úgy vesznek, hogy az eladó felújítja nekik, mindent kicserél, letesztel és házhoz is viszi és még az árból is jócskán enged, csak azért, hogy Neki eladhassák a terméket, mert ők annyira kiváló tárgyalók és tévedhetetlen vásárlók.
A valóságban meg az történik, hogy egy használt termék vásárlásakor kisebb vagy nagyobb kockázatot el kell viseljen az ember és igen, átb.szhatják a fejét egészen simán, hozzá kell szokni.

[ Szerkesztve ]

(#271) Tikakukac válasza Baltazár123 (#270) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Mennyit kér a szervíz csak azért, hogy ránéz a gépre?

Pest belvárosában sem többet, mint 4k-t. Eddig 3-at, de már az is vicc volt.

Ha pedig valaki fosik az átqrástól: menjen használtas boltba, papíros legalább 6 hó garid lesz, cserébe a 15%-os felárra :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#272) Papooo válasza Tikakukac (#271) üzenetére


Papooo
(senior tag)

6 éve voltam a 7.kerben egy szervízben egy usb hibás tablettel. Azzal kezdtek hogy tízezer a bevizsgálás, amit ha náluk javíttatom a gépet, akkor jóváírnak. 4500-as óradíjat kértek szerelésre plusz alkatrész.
Inkább kivittem a 15. Kerbe a világvégére, ahol 3000 forintból másnapra megtörtént az új usb csati beforrasztása.

(#273) Tikakukac válasza Papooo (#272) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Ezért tájékozódunk mindig. Mert én is tudok olyan helyet ahol labor szintű tisztaság van és helyben megjavítanak bármit. De ott 13k a beugró plusz ÁFA :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#274) bacsis válasza kenwood (#257) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Jó, hát a Trabant is "használható" arra, hogy elvigyen A-ból, B-be, mégis az emberek 99%-a aki autót használ, azt mondja, hogy nem használható ;)
nem... egy 100k-s gép minden csak nem használható, és nem csak a teljesítményére igaz ez... Hozzáteszem nem csak a low end gépek kapnak használhatatlan beviteli eszközöket Volt egy MEdion Gamer laptopom NA ennek is pont ezért kellett mennie...Gagyi bill gagyi Tocuhpad.. áhh felejtős.. Ezeknél az ócska gépeknél annyira semmit sem érő a Touchpad hogy az már botrány.. klikkelni akarok, és ugrik egyet a kurzor mert az is érintő felületes? botrány :U
Szóval lényeg a lényeg.. ezek az olcsó gépek HASZNÁLHATATLANOK... kívül belül hulladék...

(#275) Papooo válasza Tikakukac (#273) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Vidéken problémás a dolog.
Itt Gyulán bementem a szaküzlet és szervízbe, mert sos kellett volna lenovo töltő. 18000 forintos árat mondtak
Van egy sejtésem ezek után, hogy mennyi lehet náluk egy javíttatás.

Ha valakinek csak ilyen szervíz áll rendelkezésére, akkor előfordulhat, hogy a használt üzleti gép szerelése (pl betört kijelző cseréje) felér egy dazdasági totálkárral.

Ha olcsóbban akarja megoldani, akkor meg ott van valamelyik helyi (talán) "hozzáértő szaki", aki talán nagyobb szétbarmolás nélkül megcsinálja.

(#276) Baltazár123 válasza Tikakukac (#271) üzenetére


Baltazár123
(tag)

Ha laikus ismerős vagy rokon kér tanácsot tőlem, akkor én mindig garanciális gépek felé terelem őket. A saját érdekemben is, hogy utána ne engem szidjon. Illetve aki low end gépben gondolkodik, azt megpróbálom a kicsit drágább gépek irányába terelni. Ha nincs rá pénze, akkor meg ennyi a történet, el kell neki mondani, hogy a kompromisszumokhoz hozzá kell szokni.
Eddig kb 10 géphez kérték a tanácsomat rokonok és ismerősök és én úgy tapasztalom, hogy azt megértik az emberek, hogy ahhoz drágább gépet kell venniük ha játszani vagy bármi böngészésnél komolyabb dolgot akarnak, főleg ha elmondom nekik előre, hogy nagyjából mire képes a gép. Azt viszont nem bírják vagy bírnák megemészteni, ha besz.rik a gép és nincs rá garancia, hanem nekik kell szervízt keresni, ahol várhatóan csillagászati összeget hagynak ott.
Most csak abból kiindulva, hogy szoftveres problémák esetében is úgy kezdik, hogy gond van a géppel, amit ajánlottam nekik és utána az én időm megy el a telepítgetéssel meg a windows rendbe szedésével. Mondjuk emiatt mostanában már hárítani szoktam a rokonok és ismerősök felkérését úgy, hogy azt mondom, nem vagyok napra kész, ha gép vásárláshoz kérnek tanácsot, de elképzelni se tudnám, hogy mit művelnének, ha besz.rna valami a gépben, amit én ajánlottam nekik. Vegyenek szépen garanciálisat. Nem értenek hozzá, ha mégis valami tönkre megy, akkor van rá garancia, ha utána megy tönkre, akkor meg elhasználódás. Ezt el tudja mindenki fogadni, úgy vettem észre.

(#274) bacsis: ha már felhoztad az autózás, szerintem a legtöbb ember itt autóversenyző szinten van és persze, hogy azt gondolja, hogy amikor napi szinten versenyzik, akkor hogyan lehet egy trabanttal közlekedni? Sokan vannak, bár talán egyre kevesebben, akik nagyon laikusok a számítógépekhez és/vagy nagyon minimális igényeik vannak és nem is lesz több igénye. Lassú? Igen, de akkor vár egy kicsit. A lényeg, hogy meg tudja nézni a neten amit akar, tudjon képet nézni, esetleg filmet, skype, facebook, youtube, excelbe beírni a napi kiadásokat és nagyjából zárult is a feladatok köre, amit a gépnek ki kell szolgálnia. Mi az amit egy low end laptop nem tud ezek közül kiszolgálni? Ja és a hordozhatóság sem szempont, mert az asztalról nem mozdul el a gép csak maximum sátoros ünnepek alkalmával.

[ Szerkesztve ]

(#277) Tikakukac válasza Papooo (#275) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Mert ennyi az ára :K Az, hogy a 3500 forintos töltőkhöz vagyunk szokva az amiatt van, mert apró romig van velük a rengeteg vállalati felszámolás miatt. De ha kéne neked egy gyári, új számlás töltő az Pesten és mindenhol máshol is vagyon.
Nem véletlen lett kipucolva minden más márka most a családból. Egyszerű a matek: Dellhez ha tudok is akksit, az is 18-20k. TP-hoz max 10. És amikor van 5-6 laptop aktívan használva és még ennyi legalább elrakva, ezek már összegek :K

Baltazár123: Igen, a garis része jó kiindulás. Aztán mikor 1-2 hónapra képes a gép eltűnni, mert "garis", akkor jön a kövi felháborodás, hogyháddemiért. Na ilyenkor szoktam egy 20-25k-s keretet félrerakni és vetetni egy valami fisifost, hogy legyen tartalék. Gémelni nem lehet rajta, de szájat befogni legalább igen :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#278) bacsis válasza Baltazár123 (#276) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Igen, nagyjából igazad is van...
De ha már kompromisszumhoz így is úgy is hozzá kell szokni..
Akkor az ember fele pénzért vegyen egy használt üzletit, cserébe nem csak nagyobb teljesítményű gépet kap, hanem marad kb 50ezer Ft-ja amiből el mehet egy hétvégén még mondjuk egy élményfürdőbe, cserébe annyi a kompromisszum, hogy a TUDAT, hogy ő használtat vesz...
Szóval én inkább a megspórolok 50 rongyot cserébe bármikor szívesen nyúlok a gépemhez mert nem kell vele szenvedni hogy elindítsak egy Winampot, lesz egy jó kis lazulós hétvégém, és azzal a tudattal, hogy használt volt a gép amit vettem, valahogy meg fogok bírkózni ;)

(#279) afoyem


afoyem
(lelkes újonc)

Mivel a családtagom használja az erősebb Asus laptopot én csak néha tudok rajta használni játszani ha az idő is úgy hozza ezért döntöttem hogy veszek magamnak valami olcsóbbat itthonról, nos a döntésem a Manta MLA141S modellre esett ami 48 ezer forintba került szállitással együtt. Előre leszögezném én ezt a mindennapi használatra vettem játékra ott van az Asus bár ezen is lehet játszani a régebbi játékokkal, ha nincs túlterhelve az Atom proci no meg a ram egész jól pörög a Windows 10 rajta gyors a böngészés is, a Full HD kijelző bár TN filmnézésre nagyon jó, küllemre vékony szép ezüst mutatós darab persze vannak kompromisszumok most is a kevés tárhely miatt a Windows Update miatt szivok vele annak ellenére hogy van elég hely rajta amennyit kér, külső sd kártyával és pendrive-al egészitem ki. Ennyit nekem megért 2 év garanciával alap multimédiás használatra.

(#280) Papooo válasza Tikakukac (#277) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Pont olyan töltőt tolt elém, amit újonnan ebayről 6-ért, magyar webshopból 8-9-ért meg lehet kapni.
Azt persze nem felejtette el megjegyezni, hogy van egy használt töltője is, és az csak 12-be kerül.

(#281) Baltazár123 válasza bacsis (#278) üzenetére


Baltazár123
(tag)

Nincs köztünk vélemény különbség ebben, én is a használt üzletit tartom ár/értékben a jobbnak és például apámnak egy t410-t vettem inkább ajándékba karácsonrya már sok éve és nagy megelégedéssel használja. Még úgy is ezt választottam, hogy ajándékba nem nagyon illik használtat venni, mert tudtam, hogy örülni fog neki és nem esik kétségbe, ha az akksi mondjuk megadja magát 1 éven belül vagy a hdd hibás lesz (azt cserélte ssd-re később ő is), mert nem vigyáztak rá korábban stb.
Neki mertem használtat venni, de ő a ritkább kivétel. A többségnek én inkább garanciális újat ajánlanék, mert a használt számítógépnek, ahogy a használt autónak meg minden használt terméknek van kockázata.
Az üzleti laptopok esetében is óriási különbség van aközött, ha olyantól tudsz venni, mint pl én tettem, aki a gépcsere ciklus után meg tudta venni magának a gépet vagy ha a cége a használt gépeket egy kereskedőnek adja el. Azért aki dolgozott már irodában láthatja, hogy bánnak egyesek a gépekkel és a rendszeres kávéval leöntés még az enyhe tesztelési tevékenység :) Ha valaki megveheti a gépet x év múlva, akkor feltehetően jobban is vigyáz rá.
Ennyi szerintem. A laikusok esetében sokkal fontosabb érv a garancia és esetleg a részletfizetési lehetőség, mint hogy mennyi fps-el futnak a játékok, mert soha nem fog játékot futtatni a gép.
Ezek meg erős barokkos túlzások, hogy az említett winamp, de akárcsak egy böngésző megfekteti a mostani low end gépet :) Jó, most nem azokról beszélek, akiknél 50 oldal van nyitva egy időben.
Egy 9 éves Lenovo g550-en, t3500 proci mellett, igaz 4gb ram és ssd, a böngészés max 5 megnyitott oldal mellett teljesen röccenés mentes. Film lejátszás, igaz SD, de szintén nem röcög, skype megy, openoffice megy, minden megy, aminek mennie kell. Aki azt terjeszti, hogy az alap appok röcögnek, az szerintem túloz vagy éppen frissített a windows a háttérben vagy futott egy orosz bitcoin számoló trójai, amikor ő nézte. SSD kell a gépbe, meg ram, aztán ennyi elég is a napi egyszerű használathoz. A mostani low end gépek még jóval erősebbek ennél.

[ Szerkesztve ]

(#282) Tikakukac válasza Papooo (#280) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Sivatagban mennyit adnál egy palack vízért? :B Klasszikus közgázos kérdés első 1-2-3 órán elhangzik.

Gyorsan kell, helyben kell, ára van. Nyilván ha 1 nap belefért volna valaki úgyis lepostáz neked egyet hatod ennyiért is.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#283) bacsis válasza Baltazár123 (#281) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

sokan írták/írtuk fentebb, hogy használt gépekre is meg kapod sok helyen a 6 hónap, vagy esetenként még több garanciát is...
Részlet fizetés... na jahh ez igaz... De én pont erre szoktam azt mondani, hogy ha kiad 80k-t részletre egy gépre, akkor az pénz kidobás lesz.... 40-et azért az emberek többsége össze tud vakarni, és abból már lehet venni elég jó gépet :)

(#284) Baltazár123 válasza bacsis (#283) üzenetére


Baltazár123
(tag)

Használt garanciális az tényleg jó kompromisszum még laikusoknak is. Ha valaki low end gépet akar venni és éppen van elérhető garanciális használt, akkor azt fel lehet ajánlani alternatívaként.

(#285) bacsis válasza Baltazár123 (#284) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

rengeteg helyen így hirdetik... Persze hajszállal drágább mint kéz alól, de onnantól kezdve a garancia kérdése is megoldott...

(#286) Vesa válasza Victoryus (#221) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Klasszikus magyar történet, amiből téves következtetéseket lehet levonni. 20éve hajtok BMW-t, jelenleg egy 730D-t. A kulcs itt az, hogy mit vesz meg az ember. Nem a BMW-re kell sokat költeni, hanem egy RONCS BMW-re! Mert a magyarnak az kell, hogy a 10éves kocsiban is legyen 120ekm, ami persze nem létezik, de betekerik neki, hogy megnyugodjon. Aztán csodálkozik, hogy a vásárlást követően szétesik az egész, és valóban, tolhatja bele a milliót, mert a 120ekm-nek hazudott autóban valójában 360k van.
Ha viszont jól vásárol az ember, akkor ezekbe a vasakba csak tankolni kell. Az enyémben most van 290ekm, még az a lengéscsillapító van benne amivel kijött a gyárból, igaz, épp most lesz cserés, de azt hiszem ez önmagáért beszél. A motorhoz, váltóhoz eddig egyetlen autómnál sem kellett hozzányúlni, csak normál inspekció és kimegy a világból.
Ezzel szemben, feleségem Peugeot CC-jére 8hónap alatt 700k-t költöttem, kb. 2 havonta kellett szervizbe vinni, 2 évesen 28ekm-es autó! Ha pénztemetőt akarsz látni, itt kell keresgélni. Egy karbantartott BMW gond nélkül elmegy 600ekm-t, max. 300-nál illik cserélni egy vezérműláncot. De sajnos tény, hogy behozzák a hulladékokat és megtekerik az órát, aztán ebből a laikus levonja a téves következtetést. Hidd el, tudom miről beszélek, az ötödik BMW-t hajtom.

(#287) Khaal válasza lezso6 (#233) üzenetére


Khaal
(őstag)

Amenyibben hosszabb távra tervez az ember akkor szerintem elég fontos a fejleszthetőség, én is megtartanám még a 2710p-met ha le tudnám cserélni benne a cpu-t, mivel egy generáción belül is vannak azért különbségek, pl a cikkben szereplő Thinkpad is jobban lemaradt volna ha csak egy t7100 van benne vagy valami még gyengébb C2D. Memória miattam lehet forrasztott, ha van mellé azért legalább egy slot bővíteni és legalább 2 gb-ről van szó.

Donki Hóte:
Én még nem találkoztam olyan notival ami akksit letiltott volna, egyedül wifi/modem kártyáknál futottam bele, de konzumerekbe se tudsz pl. n-es wifi helyére ac-set tenni és sokszor cpu-ból is sokkal szűkebb kört támogat az alaplap, ha egyáltalán cserélhető és nem forrasztott az is. Valamint ez az újonnan 100 ezer alatti kategória az aminek olyan a szervízelhetőségre, hogy inkább neki se áll az ember ilyen huncutságoknak. Tapasztalatom csak régebbi gépekre szorítkozik, de míg 5-6 éves üzleti gépekhez relative könnyen lehet találni alkatrészt, addig a 2-3 éves konzumerekhez kínszenvedés az összevisza cikkszámok, revíziók és a dokumentáció hiánya miatt.

Van a környezetemben 4 éves elmúlt mégis tökéletesen működő, valamint 2 éven belül gazdasági totálkárossá lett filléres masina is (egy év gari volt rá). Ugyanígy üzletiből is jutott sokadjára javítandó, újonnan milliós ársávú gép is, valamint több mint 10 éves, sokat látott mégis megbízható igahúzó is.

Lehet vitázni sokmindenről, de a képernyő / billentyűzet (+touchpad) / hűtés hármas szerintem elég komolyan nyomja a mérleg egyik oldalát az üzleti gépek felé.

ui.: Lehet, hogy csak friss a trauma, de nemrég kellett szétszednem egy másfél éves Asus gépet és sok minden sokkolt benne, olyan dolgokat láttam benne ami egy üzleti gépnél még manapség is elképzelhetetlen lenne. Persze tudom ez a végfelhasználót ritkán érdekli, kívülről szép színes-szagos legyen, a belsejét meg úgyse látja.

(#288) FoxiestFox


FoxiestFox
(PH! félisten)

Autós témával lehet menni autós topikba, innen fakoff, ha lehet kérni.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

(#289) Bogyó bá' válasza bacsis (#283) üzenetére


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

Légy szíves, ne hozd már fel állandóan a 40 ezres gépeket. ;] Konstruktívabb marad a "rögeszmecsere" ha az alapfeltevésnél maradunk: mit kapunk 100 ezer forintért a pénzünkért, ha új alsópolcos kacatot, illetve ha használt üzletit veszünk - ugyanannnyiért.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#290) MineFox54 válasza bacsis (#274) üzenetére


MineFox54
(őstag)

Khm X220(T)-X230(T)... Ilyen retek touchpadot szerintem még Asus X-en sem láttam. Ja és a zseniális driver néha úgy gondolja hogy reseteli a beállításokat...

[ Szerkesztve ]

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#291) sunavlys válasza Papooo (#151) üzenetére


sunavlys
(fanatikus tag)

Köszönöm megpróbálom

ZTE v967s, XIAOMI Redmi 4A (huawei_p9_lite_2017)

(#292) Tesus válasza Simba86 (#261) üzenetére


Tesus
(tag)

Én is pont most vettem az e743-at 60ezerert. Ment bele az SSD és brutál gyors. Mintha egy zsír új prémium laptopom lenne :)

Samsung S9+

(#293) Armagedown válasza Bogyó bá' (#289) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Az a durva, hogy lehet ennyiért is elektronikai hulladékot újat kapni :))

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#294) Khaal válasza Bogyó bá' (#289) üzenetére


Khaal
(őstag)

Lehetőség adott hogy 100 ezerből vegyünk egy 50 ezres gépet, maradékot félrerakjuk aztán ha megpusztul akkor veszünk mégegyet. Kicsi az esélye hogy a konzumerekre átlagosan adott 2 év garancia alatt kétszer is totálisan megpusztuljon alattunk a használt üzleti. Teljesítményre akár már egy ötvenezres használt gép is hozza az elvárt minimumszintet.

Persze abban igazad van, hogy értelmesebb megoldás venni egy garis, frisebb vasat, ha már megvan rá a keret.

[ Szerkesztve ]

(#295) zsopu


zsopu
(kvázi-tag)

Kb 2 éve apám vett egy Lenovo IdeaPad 110-15IBR gépet.
Celeron N3060 proci 4GB RAM Win 10 ára: 65eFt volt.
Ha megkérdez, lebeszélem, de nem kérdezett :D
Azt mondta, neki ennyit megér.
Azóta elégedetten, gond és panasz nélkül használja.
Soha nem szólt, hogy csináljak ezzel a "szarral" valamit, mert lassú.
Annak ellenére, hogy van egy asztali i5 gépe SSD-vel!
Napi szinten csak internetezésre használja.

Az én véleményem a gépről (2 év után):
A 2 éves win10 ellenére elindul, nem 10 mp az indulás van az 35-40 is, de HDD-hez képest elfogadható sebesség.
filmet nézni, internetezni elég.
billentyűje kellemes, nagy tapipad, zsanérok bírják
hangtalan, fogyasztása elhanyagolható, akkuja simán elmegy 2-3 órát.

[ Szerkesztve ]

(#296) Baltazár123 válasza Bogyó bá' (#289) üzenetére


Baltazár123
(tag)

Azért írja a 40e forintos használt gépet, mert annak a teljesítménye eléri sőt meghaladja az új low end gépekét. Tehát értelmes módon az igények oldaláról közelít. Abból kell kiindulni, hogy mégis mire fogja használni a gépet a user és ha úgy döntött, hogy egy új low end gép ereje megfelelő, akkor lehet neki alternatív lehetőségeket mutatni, amivel esetleg jobban jár, ha vállalja a használt gépekkel járó kockázatot vagy ahogy mondta, ott is vannak cégek, akik garanciával adják a használtat és talán egy laikusnak az lenne a legjobb megoldás, de ez szvsz.
Amit te kérsz számon az egy másik kérdés, hogy van x forintom, mi a legjobb hardver, amit ezért kapok?
Csak egy találós kérdés, hogy még csavarjak egyet a vitán, a legtöbb vagy nagyon sok laptop például el sem hagyja az asztalt soha, ahova lerakták. Akkor minek is laptop, ott a PC.
A használt üzleti laptop meg ilyen ütőkártya lett úgy látom mindenkinél, a szinoníma szó a minőségi használt gépre, miközben nem tudom mennyi fogalma van róla az embereknek, hogy minek vannak kitéve cégeknél a laptopok. A kávéval vagy egyéb folyadékkal leöntés szinte garantált. Ha hdd van benne, akkor az kapott minden irányból ütést :) stb. Elég vegyes a felhozatal, csak annyi igazság van a dologban, hogy tartósabbra tervezik őket, de okkal, mert "tesztelik" is a tartósságot a felhasználók.

[ Szerkesztve ]

(#297) kenwood válasza Papooo (#272) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Toltocsati csereje megvan egy ora alatt,es egy ezresnel nem tobb az alkatresz,mivel kinabol 100 ft alatti aron rendelheto.
6k alatt meglettel volna.
Szerintem tok normalis,hogy egy ceg ennyivel ker tobbet erte,mint egy maganszemely.

(#298) hcl válasza Jancsi (#214) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezek elég speciális igények, szóval nyilván erre nem fogsz találni durván olcsó használtat.

@Papooo : Az bárhol felér egy totálkárral, de az újé is. Még ha gariban megvan, akkor is el kell küldened, megvárni, amíg visszajön...
Amúgy egy kijelzőcserét egy értelmes ember megold. De tényleg, némi csavarozás.
Meg ugye használt gépet is lehet venni garival.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#299) Papooo válasza Bogyó bá' (#289) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Ha valaki ért hozzá, és rászán kb két hónapot, akkor ebay + ha vásárlásból 100-ért össze lehet hozni HP2570p 3 órás akksival, 120w töltő, 16 gb ram, i7 3632qm, 120-as ssd plusz caddyban 320-as (géppel kapott) vinyó.
Persze csak azután jött ki az előirányzott 100-as keret (helyett 97000), hogy az i5 proci, a 4 gb ram, és a 65w-os töltő el lett adva.
Ismerősöm 150-ért akart új, de izmos kisgépet, de ráébresztettem, hogy vagy a duplája lesz, vagy marad az "aprózás".
Persze nekem kellett összehozni, de tíz szál isteni finom házikolbászért megérte. :)

(#300) Bogyó bá' válasza Khaal (#294) üzenetére


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

… és Baltazár123

Én abból indultam ki, hogy ha szűkös a büdzsé (100k - állapodjunk meg ennyiben, ha az alsó polcos új cuccok ennyibe fájnak jogtiszta Windowssal), akkor nem 2 db 50 ezres, 10 éves gépet szeretnék venni belőle egymás után, hanem egy darab 100 ezreset, lehetőleg még élő (és érvényesíthető) garival (pl. használt notis kereskedők 6 hónapja, vagy pár hónap gyári gari...), lehetőleg jó akkuval. Így 3-4 éves gépet kapok, ami még jelenleg is korszerűnek számít. 8 GB RAM, alapból SSD, ha nem is fullHD, de mindenképpen IPS kijelző.

Egy hónapig kerestem gépet az én igényeimre szabva (i5, 8GB DDR4, 12,5", IPS -panel, masszív fémváz), és csak itt a Hardveraprón vagy tíz darabbal találkoztam ami a fenti kritériumoknak röhögve megfelelt. Többségükben (mivel mindegyik pár éves üzleti gép volt) a régiekben nem nagyon létező extrákkal is: az SSD NVMe csatolós, ujjlenyomat-olvasó, 4G modem, stb.

Nálam a fullHD is alapvetés volt az IPS mellé (fotózáshoz kell a gép, szigorúan "terepen" - emiatt kell a "zsebméret" is, így végül 120k-t kellett kicsengetnem érte - bónuszban a Windows 10 Pro verziós. Még 3 hónap gyári Pick and Return garanciával április 15-ig

Ezidáig erre a célra egy szintén fullHD kijelzős, billentyűzetes tabletet (Lenovo Miix 320 legdrágább verziója - 4GB RAM, 128GB Emmc tárhely) használtam, amit szűk két éve boltban vettem, szintén 120k körül. Na, az a gép guriga taknyot sem ért, de én marha ragaszkodtam a vadiújhoz.... :W

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.