Hirdetés

2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#201) berenyi5 válasza domos (#200) üzenetére


berenyi5
(újonc)

jaja :- )

De úgy látom, mégsem vagyok elég szavahihető, még a beírt youtube-os példa linkekkel együtt sem... mégiscsak kell csináljak én is egy videot?
Vagy konszenzusos alapon elfogadjuk a 30-40 közötti lehetséges fps-t WoT-ra ilyen szutyok gépen is?

Idézet a bizonyos másik topicból:

"
"Én sem hittem el, csak kíváncsiságból próbáltam ki (a fiam nagyon szereti), de 30-50 fps között produkált, ahogy emlékszem (SD kliens). Mondjuk érezhetően melegedett is az alja.
Egyébként YT-os teszteket nézegettem vásárlás előtt, és ott is hasonlókat mondtak (főleg ha ki van kapcsolva a teljesítménymaximum)."

Persze csak végtelen türelmű embernek ajánlott, mert emlékeim szerint 1-15 között kéne produkálnia.
(Minden kezem ügyébe kerüllő vasra fel szoktam tenni a wotot, de már vagy három éve volt hogy teszteltem ilyen procis förmedvényt, azóta sokat változott a játék)

Az illetőtől többen is kértünk youtube videót, de van egy olyan sejtésem, hogy arra hiába várunk
"

(#202) kenwood válasza Papooo (#199) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Idopazarlas. En lolra neztem olyat,mar oda is keves, es a WoT ala erosebb vas kell.
Persze ha a very-very low 20-30 fps is ok,akkor talan,de az legalabb annyira elvezetes,mint a sajtreszelovel ...

[ Szerkesztve ]

(#203) bacsis válasza SaNyEe (#185) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

oké ráér.. de akkor vegye meg használtan harmad áron, nem? :B

(#204) bacsis válasza FoxiestFox (#191) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

T42 IPS (balra) vs T43 TN+Film

(#205) Vesa


Vesa
(PH! addikt)

Hú emberek, ennyi negatív véleményt szegény BMW-ről, ráadásul persze olyanoktól, akiknek életükben nem volt. 20éve járok azzal, a legfiatalabb is 4 éves volt, de soha nem költöttem többet, mint a feleségem autóira (volt neki Fiat, Ford, és Mazda is). Jelenleg is egy 730D-t nyúzok, 8éves, csak tankolni kell bele. Tudni kell jól venni, ennyi a titka, de ez bármilyen használtautóra igaz.

A cikk viszont jó, a párhuzam valóban nem szerencsés ettől függetlenül, de tény, hogy egy korábbi használt csúcs hardvert venni sokkal kifizetődőbb, mint jelenlegi belépő szintet. Ez a PC-re is igaz, ár/érték arányt nézve.

(#206) Lalikiraly


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Zajkibocsátás és áramfogyasztás?

Mert a Celeronos noti passzív hűtésű biza. Nekem is ilyen van, épp azon írok és igen jó, hogy közben hallgatom a high end zenéket és csend van azon kívü. Melegedés is nulla...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#207) brickm válasza Vesa (#205) üzenetére


brickm
(senior tag)

+1 BMW-nek... azok köpködik, akiknek sose volt, de okoskodni akarnak...az irigyek... vagy akik annyira hülyék, hogy megvették az olcsó fo st, azt csodálkoznak, hogy sz pnak vele.

[ Szerkesztve ]

(#208) Lalikiraly válasza brickm (#207) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

Ha már ide terelődött a téma pici... Nekem Mergám is van. BMWm nem volt még,,,, De nem egy barátnak ismerősnek igen. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiktól. Bármikor lehet szopóroller belőle, annyi, hogy attó függ, hogy bánta vele előtte. AUDI-s barát is van. Szóval van a környékemen tapasztalat.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#209) Pete55555


Pete55555
(PH! kedvence)

Címre válaszolva:

Miért ne vegyél olcsó új laptopot?

Mert szar!

Topik zárható :DD :C

...Szeretem leracsniztatni...

(#210) kenwood válasza Lalikiraly (#208) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Azert ez igy eros. Egy E60 BMW-re 10 bol legalabb egy tulaj rakolt mondjuk masfel-ket milliot 3 ev alatt.
Szerinted erre mennyi az eselyed egy 206-os Peugeotnal ?
Nyilvan lesz, aki 8 evig csak kopo alkatreszt cserel W220-on is, de biztosan nem olyan aranyban,mint egy Toyota Corollanal. Senki nem azt mondja,hogy egy idosebb preimum biztosan anyagi csod,csak azt,hogy 10-20x akkora az eselyed felszallni vele a rollerre,mint egy jobb hiru kozepkategoriasnal.

[ Szerkesztve ]

(#211) Lalikiraly válasza kenwood (#210) üzenetére


Lalikiraly
(őstag)
LOGOUT blog

:C

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér!

(#212) Tikakukac válasza brickm (#207) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Akkor ha küldöm hozzád azon barátaimat akik a világ pénzét verték el rájuk, ugye visszavonod? :B
Jah és olcsó sem volt egyik sem, mindegyik autóbuzi. Szimplán ennyibe kerül a prémium verda. Ez van, ezzel kell élni, nem kell itt nagyon felvenni a vizet :B

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#213) berenyi5 válasza kenwood (#202) üzenetére


berenyi5
(újonc)

Tessék, parancsoljatok. Itt a szutyok WoT tesztje.

WoT on a Teclast F7 (N3450) - Test 1
https://youtu.be/rxYUGIj1QEg

Ezzel töltöm az éjszakámat... :- (
Szóval látható a 30-40 közötti fps, volt amúgy 50 felett is, de azt már lusta voltam feltölteni.
És nem alap felbontással, az ablakméret 1920x986, de SD klienssel.

Úgy lenne fair, hogy akkor a csodálatos i3-4005U, i3-6100U processzorokra is láthatnánk hasonlót. És lehetőleg hasonló felbontással, nem WXGA-n. De nem várok csodát. Ave mindenkinek!

(#214) Jancsi


Jancsi
(fanatikus tag)

Pár hónapja volt pont ez a dilemmám, használt üzleti vagy új belepő. Számomra nem a teljesítmény volt a fő szempont, csak hozza az elvárható minimumot. Egy x5-Z8350-es 2GB RAM-os masinát váltott ami együtt már veszedelmes kombináció (ezzel neveztem a lassúsági versenyre ;), kevés a RAM ezert lapátol ki belőle amit lehet, aztán minden újra kell számolni, ami persze lassú, így duplán lövi lábon magát.

Ami szempont volt:
- kis méret (10-12")
- lehetőleg kis tömeg, jó hordozhatóság
- kijelző
- jó minőségű
- nagy felbontású
- tablet módba hátra hajtható, mivel sokat kell rajta olvasnom úgy kényelmesebb
- 8 GB RAM
- Atom alapokon min 4 CPU mag Core alapon, min 2
- boldoguljon nagy felbontású, nem túl magas bitsűrűségű videókkal

Arra jutottam, hogy a 80-85k-s árkategóriába nem fér bele olyan használt üzleti amit lehetne tablet módban használni ilyen kis méretben, full HD vagy a közeli kijelzővel.
Itthon a belepőkategóriában még több modell akad 2GB rammal mint 8-al, így eljutottam a feltörekvő távolkeleti brand-ekig. Na ott minden van amit az ember el tud képzelni és még több amitől egy jó érzésű műszakis a sarokba kuporodik sírni. (akad ott még windows-os tablet 1gb rammal és 6GB-al szerelt 2 magos Atom is).
A Teclast kombinációi annyira nem tűntek vállalhatatlannak. Miután kiesett a második jelölt is a rostán, 7. generációs Core m3 ide vagy oda egy 13,3"-s kijelző kicsit nagy ahhoz, hogy folyamatosan küzdjek meg beltérben is a tükröződőssel a laminálás hiánya miatt.
Így lett a befutó a Teclast F5 Celeron N4100-al. Egy szálon elég halovány a teljesítménye, ha az összes mag dolgozik akkor mar beéri egy hasonló órajelű 2 magos, 4 szálas pár generációval korábbi Core i-t. Az összeszerelés minősége korrekt, kellemes kézbe fogni, szép a kijelzője, fém az alja és a kijelző burkolata is. Ellenben 13 mm vastagságba csodát nem lehet tenni, az akku 4-5 órán át húzza wifi-n lógva böngészéssel. A billentyűzet messze áll a kényelmestől, a gép méretéből adódóan picik a gombok és rövid úton járnak. (mar bánom, hogy nem ültem át az asztalihoz megírni ezt a hozzászólást)
Hosszas mérlegelés után csak azért mertem belevágni a dologba, mert alapjába véve azokra a funkciókra szántam a gépet amit egy Androidos tablettel is meg lehetne csinálni, de néha jól jön a teljes értékű Win 10, akkor pedig kivárom amit ki kell.
Laptop helyett ilyesmit nem éri megvenni, ezek nem azok, függetlenül attól, hogy olyannak néz ki a háza.

Lefuttattam a teszteket az összehasonlíthatóság végett

Super PI 1M 27,406 s
Wprime 32M 18,89 s
LinX 128MiB 22,7361 GFlops
Winrar Bechmark 2208
3DMark2001 nem indult el
3DMark2003 8637
3DMark2006 3564

(#200) domos

Celeron N3350 és Celeron N3450 elég nagy különbség, egyikben 2 mag van a másikban 4. x5-8350-rol vallottam N4100-ra, előtte nézegettem teszteket, 100-150%-al gyorsabb nála (igen, meg így is lassú de már nem fájdalmasan)
Itt egy videó többek között a Celeon N4100-rol WoT-al is tesztelve [link] 768p, minimum grafika átlag 40 fps. Egyszer próbáltam korábban a Teclast F5-n, valóban eldöcög, de kell hozza egy nagy adag akarat, hogy ne lépjen ki az ember pár perc után, mert se nem szép se nem teljesen folyamatos, főleg ha valami történik. Játékélményről legfeljebb olyan vonatkozásban lehet beszelni, hogy kevésbe szaggat mint pár generációval korábban egy full HD videó. ;]

(#215) brickm válasza Tikakukac (#212) üzenetére


brickm
(senior tag)

Vásárolni tudni kell. Balf szoskodni bárki tud. Nem vonok vissza semmit. Nekem már csak bmw-m van. Abból is a legkisebb egy 3000-es sorhat. A városban járkálós pajti.

[ Szerkesztve ]

(#216) Tikakukac válasza brickm (#215) üzenetére


Tikakukac
(Jómunkásember)

Esetleg még dobd be az "annyiba kerül fenntartani, mint egy F Astrat, nyócbó' meg eljárok pályanapon is" szöveget és tökéletes lesz :)

Ez nem vásárlás kérdése. A prémium autóhoz minden prémium árban lesz. Vagy ha nem is drágább, sokkal több kell belőle. Lásd szilent és egyéb kopó cucc, amiből eleve több van egy kettős keresztlengőkaros futóműben. Én mindig elhiszek mindent, agyig van rakva a bagázs E46-al, E36-al és van E30 is. Én is elköltöm azt a pénzt, csak 3D nyomtatóra meg egyéb szamárságokra, ők meg alkatrészre :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#217) janeszgol válasza berenyi5 (#188) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Részben igazad van. Pl itt van ebben a gépben, amivel írok egy i5 3117u. Hát ez egy szar. Konkrétan egy Athlon2 X2 240 milliószor jobb. Hiába dobálja a frankó pontszámokat, böngészésre, térképre (bár ez is böngészés) használhatatlan. Egy MT6580as SoCval szerelt telefon, ami ma már a 20 ezres kategória alatt van is sokkal gyorsabb böngészésben. És hiába van SSD meg 8 giga ram benne, vacak.
Viszont egy N kategóriás meg gyengébb, mint bármelyik nem Us Core, illetve az ötezrestől már értelmes Us procik vannak. .
Hál istennek a százezres ajánlatokból kezd kikopni az N és megy le az a 70 v 80 ezres kategóriába.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#218) Papooo válasza berenyi5 (#213) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Köszönöm a tesztet!
A startnál kiírt 47 fps kb semmit se jelent. nálam 100 fölött van ez az érték, bekapcsolt vsync (60 fps) mellett
Az látszódik, hogy a majdnem üres képen, ahol semmi más mozgó objektum nincs a tankodon kívül, még elviselhető (30 fölötti) fps-t produkál.
Azt megnézném, amikor 2-3 másik járgány is szaladgál a képen, akkor mennyi.

Foglaljuk össze: Nem erre való

(#219) Francia91


Francia91
(PH! kedvence)

Nekem is üzleti gépem van, anno felsőkategóriás tervezőlaptop volt. Bár én most is 3D CAD-ezek vele, valamint RAW fotókat szerkesztek. A hardver még ma is bőven elég, videokártyát pedig lehet bővíteni feljebb, mert cserélhető. Melegedéssel semmi gond, az i7-es megáll 80 foknál, a GPU nem melegszik 66 foknál feljebb

A hűtésen sincs spórolva

ThinkPad T60p-vel kezdtem, majd T500-as, EliteBook 8560W és végül ez a DELL Precison M6600-as. Nem vennék sosem konzumer tejfölösdobozt, javítok és szerelek épp eleget ahhoz hogy lássam, mennyire szarul van összerakva, és mennyire spórolnak a hűtésen, ami miatt pár perc terhelés után felforr a gép :U

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#220) djkakukk válasza domos (#195) üzenetére


djkakukk
(senior tag)

Böff, oszt' jónapot.

Értitek... :U

OP6T voucher privátban! - I bless the rains down in Africa. - OnePlus 6 with 8GB Ram and 256GB Rom. - Nem mindegy, hogy Rama vagy Roma. - Jobbik+Mi magunk=Sinn Féin=IRA - Anyu! A Móricka sérteget! - Menj, sírj a modiknak!

(#221) Victoryus válasza brickm (#207) üzenetére


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, sose volt. Elég volt az a sok negatív tapasztalat, amit az ismerősök körében tartott BMW-kről kaptam. 10 éves 7-es bömös, pályázásra használták. Amikor megvette rögtön beletolt majdnem 1,5 millát: automata váltó felújítás, klíma, összes fék, gumik, meg a szokásos olaj, tömítés meg kopó dolgok...
Másik barátomnak E36 volt, szintén ismerőstől vette, karbantartott példány. Szétrohadt egyszerűen, plusz ette az aksikat, és nem jöttek rá a márkaszervizben sem miért. Klímája is egy nyarat bírt egy töltéssel kb., ezer sebből vérzett.
Kollégámnak van még 2009-es 3-as, 5 ajtós. Hát,azzal is van gond bőven, pedig relatív fiatal. Ok, biztos van jó is, elhiszem, de nem két fillér fenntartani őket. Ráadásul E36 lassú is, csúnya is szerintem. A 7-es nem rossz, az olyan mint egy bálna, az ötöstől nem vagyok elájulva. Alig lehet bemászni az anyós ülésre, kicsi a hely bent is. Beltértől se dobtam magam hanyatt.

(#222) berenyi5 válasza Papooo (#218) üzenetére


berenyi5
(újonc)

Szia,
teljesen igazad van. Valóban nem erre való.
Ezt csak kíváncsiságból néztem meg. Ha ezzel szeretnék játszani, nyilván erősebb gépet vennék.
Egyébként végig a játék alatt nem nagyon volt 30 alatt, azt hiszem, 27 volt a minimum. Miután kilőttek, utána meg jóval 50 fölött :- ) De én inkább maradok a régebbi stratégiai játékoknál.

A fő üzenetem az lett volna, hogy ez nem ANNYIRA sz@r, mint ahogyan sokan tartják - főleg az árához és a ventillátormentességhez képest. És nem jobb "fényévekkel" egy 6 éves 4005U.

Szerintem inkább az a bajom, hogy az Intel nagyon elsz@rta a fejlesztést. 5 éve 14 nm-en topognak és alig lépnek előre... hiába a viszonylag nagy teljesítmény, ha közben 46 dB-lel visít a laptop (ilyen a céges régebbi Dell-em...). Na, ezért értékelem, hogy ez meg sem mukkan.

Szép hetet nektek,

(#223) Papooo válasza berenyi5 (#222) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Volt olyan ismerősöm, aki olyan olcsó gépet keresett a kölkének, ami tanulásra, böngészésre való, és nem tud rajta játszani.
Neki kifejezetten ajánlottam egy N3540 procis laptopot.
40-ből kijött használtan, és semmilyen online lövöldözős játék nem fut rajta élvezhető minőségben normális grafikán. ;]

Valamit valamiért:
Jelen esetben a csendesség és a hosszú akkuidő ára a kiherélt igp, és a gyenge egymagos teljesítmény.

[ Szerkesztve ]

(#224) gbors válasza Papooo (#223) üzenetére


gbors
(PH! nagyúr)

Megjegyzem, iskolai munkára a celeronos cucc nekem kevésnek tűnt. Nálunk egy N3150 volt (nem laptop, hanem BRIX), és kissé nyögvenyelősen mentek vele az office cuccok meg a böngészés - az i5 5200U sokkal pattogósabb, ugyanúgy 4GB memória mellett.

"You want I should pull the head off of him? I could make it look like an accident."

(#225) bacsis válasza berenyi5 (#188) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Köszönöm a válaszod, Akár hogy is nézzük, ezen a Celeron N3450 lehet erősebb már az i3 4005-höz képest, hiszen jóval újabb, de a továbbra is elég erősen elavulóban lévő 50ezres Sandy Bridge alapú laptop ezt is agyon vágja ;)

(#226) Francia91 válasza bacsis (#225) üzenetére


Francia91
(PH! kedvence)

A tesztre szívesen odaadtam volna a DELL Precision M6600-asomat, csak viszonyítási alapnak... :D
Mert ez sem mai gép, de kraftban nem szenved hiányt

[ Szerkesztve ]

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#227) Armagedown válasza bacsis (#225) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Gyorsabb az i3 4005u, főleg 1 szálon
Ezek a Celeron/Pentium NXXXek még mindig kerülendőek, még akkor is, ha csak böngészésre használom a gépet.
A gyártásuk környezetszennyezés és a Föld nyersanyagainak a pazarlása :(
Leteszteltem a Winrar és is a bolhapiacos Hp 6710b-t és a T7250 processzor 1361 KB/s-ot tud a WinRar 5.61 benchmarjában.

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#228) kenwood


kenwood
(PH! addikt)

keves a 2 szal,vagy az alacsony ipc.
Havernak egy asztali G2120 +ssd+4gb ram volt.

Amire hasznalja az alap dolgok mellett :
- bongeszoben 8-9 tab nyitva (facebook,tarskeresok,hiroldalak)
- facebook gameroom, farmville
- 1-1 bongeszos jatek
A gep, ami azert joval erosebb az also kategorias uj notiknal is,teljesen elverzett ezektol.
A chrome tabek kozott 8 giga rammal is 1-1.5 masodperc volt a valtas, farmvilleben sok kiadott parancs csak tobbszaz milisec utan kerult vegrehajtasra, erezni lehetett, hogy nem birja, ha valtas volt, lassan toltott be.
Torrent klienst nem futtat, az teljesen megolte volna ezek mellett.

4 gigarol 8 ra bovites enyhitett ap roblemakon, de megoldani nem tudta.
Le kellett cserelni i5 2500-ra, mert ha a 4 mag nem is,a 4 szal mar kotelezo.

Egy olyan emberrol beszelunk,akinek semmilyen komolyabb eroforrast igenylo program nincs telepitve a gepere.

[ Szerkesztve ]

(#229) Raymond válasza bacsis (#225) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

"ezen a Celeron N3450 lehet erősebb már az i3 4005-höz képest"

Ahh dehogy, ez a vonal meg mindig lassu a "rendes" procikhoz kepest meg ha azok alacsony orajelen mennek is. Ezert van pl. az hogy jo a hasznalt ceges de azert ne legyen tul regi mert akkor hangosabb ugyanis azok a 35W CPU-k azert melegednek foleg amikor nincs hardveres videolejatszashoz tamogatas YT-ozas kozben. Ekkor a lejatszas megy mert megoldja izombol, csak nem mindegy hogy a gepben egy 35W CPU megy 60%+ vagy egy 10-15W 5% mert az utobbiban van hardveres tamogatas.

Valaki irta visszabb hogy ha keresel akkor talasz jot a 100e Ft kornyeken, pl. ott a Lenovo V130-as amit megkapsz 1080p kepernyovel, Pentium 4415u (10-15W 2c/4t Kaby Lake), 4GB RAM (+ 1 ures slot) es 128GB NVMe SSD-vel, esetleg az IdeaPad 330S ugyanilyen kombinacioban. Mindketto van 14" es 15" i3-al is es mind a 80-120 koze esik.

Nekem is volt es van is hasznalt uzleti, de ha ezeket ott fent megnezem es osszehasonlitom mondjuk egy regebbi Ivy-s HP vagy Thnkpad-el azert az ujak atraktivabbak annak aki nem ezzel foglalkozik es csak hasznalni szeretne. Persze ha szafarira mennek elefantra vadaszni akkor egy HP 84x0p-t vinnek magammal :)

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#230) Papooo válasza kenwood (#228) üzenetére


Papooo
(senior tag)

A chrome egy átok, ami bármekkora erőforrást fel tud zabálni. 5-6 órán keresztül böngészik az ember, és a 16 gb ram i5 4590T procis gépem elkezd nyekeregni.
Pár ilyen alkalom után lecseréltem firefoxra.
A 2 gb ram z3740 procis tabletem már a chrome indításakor felsír, ezzel szemben a firefox simán fut, az edge pedig száguld.

(#231) Dilikutya válasza kenwood (#228) üzenetére


Dilikutya
(PH! félisten)

Folyamatosan nyitva tartott Facebook frissülő hírfolyammal komolyabb gépeken is megfogja a böngészőt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#232) Khaal


Khaal
(őstag)

Merültek fel itt olyan dolgok a kommentekben amire én is reagálnék.

Akkupara: Saját tapasztalatom is az, hogy valóban hiába jó még esetleg az erdeti akku az 5-6 éves üzleti gépekben, lényegében bármikor beadhatja a kulcsot. Lehet hüledezni a 20-30 ezres hazai gyári akkuárakon, de a konzumer gépekhez is ugyanúgy méregdrága a gyári akku és azokban is képes akár egy év alatt meghalni, garanciába meg tudtommal nem tartozik bele a cseréje.
Az elterjedtebb üzleti szériákhoz ugyanakkor lehet rendelni kintről töredék áron akkut, ha nem a legolcsóbbat választja az ember akkor jó eséllyel teljesen használható, gyári minőségű darabot kap, amivel ellesz még pár évet a gép.

HDD vs. SSD (4gb vs 8gb memória): Ugyanabban az ársávban jó eséllyel a konzumerben és az üzletiben is HDD lesz 4gb rammal, de normális kereskedőnél lehet kérni a használt gépbe is ssd-t és/vagy több ramot, vagy később is 1-2 perc alatt megvan a csere, nem kell hozzá szétborítani az egész gépet, mint ahhoz az egyre gyakoribb ezeknél az olcsó masináknál.

Előbbi ponthoz jön még hogy minden más alkatrészben is nagyobb a mozgástér, kis utánajárással a használtat is ugyanúgy igényeinkre tudjuk szabni mint az új gépet és később is könyebb bárminek a cseréje, sokszor lehet kapni kiegészítő akkut, keretet második hdd-nek, dokkolót...stb.

Minőség kérdése is felmerült, valóban vannak roszabbul sikerült szériák az üzleti gépek között is, sajnos az utóbbi években elég nagy volt a lejtmenet. DE a konzumer kategória legolcsóbb gépei is olyan szintre süllyedtek hogy az hihetetlen. Szinte minden integrált alaplapra forrasztott, fejlesztés kb öntökönlövés kategória (használd egy évig, dobd ki, vegyél újat filozófia). Közben a ház amibe belerakják amúgy sem bír ki sokal többet 1-2 évnél, a hűtést sokszor szinte lehetetlen kitakarítani, a billentyűzetek és kijelzők pedig kriminálisan gagyik. Természetesen lehet venni normálisabb új gépet kicsit több pénz ráfordításával, de 100 ezer felett használt gépeknél is kitágulnak a lehetőségek.

(#233) lezso6 válasza Khaal (#232) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

A forrasztott dolgokkal szerintem nincs baj. Legalábbis amíg a RAM meg a proci van leforrasztva. A probléma ott kezdődik, amikor az SSD is forrasztva van. Meg az integrált akku nem cserélhető. Illetve ragasztott a ház.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#234) Donki Hóte válasza Khaal (#232) üzenetére


Donki Hóte
(őstag)

Lehet hüledezni a 20-30 ezres hazai gyári akkuárakon, de a konzumer gépekhez is ugyanúgy méregdrága a gyári akku és azokban is képes akár egy év alatt meghalni, garanciába meg tudtommal nem tartozik bele a cseréje.

Azzal a különbséggel, hogy az üzleti notik 98 %-ában chip figyeli azt, hogy gyári eredeti akkut tettél-e bele, mert az utángyártottakkal nem fog működni :(

Komzumer notikban (egyelőre) ritkán van ilyen korlátozás.

Ráadásul egyéb alkatrészekkel is hasonló a helyzet, üzleti notikban whitelist BIOS van, ami azt jelenti, hogy hiába cserélhető elméletileg egy sor alkatrész benne, csak olyan tehető bele, amit a gyártó felvett a BIOS whitelist-jébe. Igen, tudom, elméletileg a whitelist is kiüthető, de ez már nem az a szint, amit otthon bárki meg tud (meg mer) csinálni.

15 éve a PH!-n :-)

(#235) Bogyó bá'


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

Amíg 100 ezer forintért ilyen gépeket lehet venni (még fél év gyári garanciával), IPS kijelzővel, addig tényleg nem szabad az alsó polcos, teszkós vackokkal foglalkozni.

Én 2 hete vettem itt a hardveraprón egy szintén gyári garis, Dell Latitude e7270-et, igaz, az 120k-ba fájt.
12,5" fullHD IPS, i5-6300U, 256 GB Samsung PM951 M.2 SSD (100/100%), 8 GB DDR4 RAM, 4G modem, ujjlenyomat olvasó, Smartcard-olvasó, NFC, szinte karcmentes állapot, világító billentyűzet, magnézium váz. Az 55Wh-s akkuja még 80%-os állapotú, ami egészen konkrétan 6 óra netezésre / olvasgatásra, vagy 2-3 óra komoly munkára (RAW-konvertálgatás, stb.) elégséges. Ja, és lehet kapni gyári új akkut hozzá 18k-ért....

Nekem elsősorban terepi fotófeldolgozáshoz kellett, arra kitűnően meg fog felelni (Capture One, PS.)

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#236) Raymond válasza Bogyó bá' (#235) üzenetére


Raymond
(PH! félisten)

Heh, en egy E7240-et vettem par honapja 70-ert. Szintem "valami managere volt" gyonyoru karcmentes allapot. Egy i5-4310u, 128GB SSD es 4GB RAM volt benne. Volt itthon meg egy 4GB az bele is ment. Sajnos a display csak az 1366x768-as formedveny, de arra lett hogy legyen egy kicsi de jo ha kell valamire, de aminel nem erdekel mi tortenik vele mert olcso volt.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#237) Papooo válasza lezso6 (#233) üzenetére


Papooo
(senior tag)

Az akku mindig cserélhető, legfeljebb rommá kell szedni hozzá a házat.
Nekem a kedvencem, amikor nem elég szétszedni a házat, még az alaplapot is ki kell venni, mert minden a túloldalán van. :DDD

(#238) bacsis válasza Donki Hóte (#234) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

nem igaz.. vagy legalábbis nem minden esetben...
Thinkpad T400-T430 Elitebook 8530p/8460 Dell LAtitude E6320 stb gépek tuti simán eszik az után gyártottat és sok esetben még ha nem is sokkal de hosszabb üzemidőt tudnak mint a gyáriak...
Francia91! Ennek egy HP Elitebbok megfelelőjét fogom berakni a teszthez...Ha a népnek az kell, hogy egy valós 4 mag 8 szálas Workstation alázza le ezeket a fostos belépő Celeronokat/Pentiumokat, hát tőlem azt a cikket is megkaphatják ;]

[ Szerkesztve ]

(#239) Donki Hóte válasza Bogyó bá' (#235) üzenetére


Donki Hóte
(őstag)

És rögtön lehet kezdeni az általad ajánlott gép tuningolását (memóriabővítés, magyar billentyűzetmatricázás, fullhd kijelző beépítés) :(

Ilyen áron minden gép kompromisszumokkal terhelt, ez is!

15 éve a PH!-n :-)

(#240) kenwood válasza Dilikutya (#231) üzenetére


kenwood
(PH! addikt)

Attol fugg,mi szamit komoly gepnek.
Egy i5 2500 meg nem az,de ott mar ilyen gond nincs 20-30 chrome tab es 10-20 torrent mellett sem.
Amelyik gep erre nem kepes,az nalam azonnal cseres.

(#241) Bogyó bá' válasza bacsis (#238) üzenetére


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

100 ezer forintos, 3-4 éves üzleti notikat tehetnél még be, mert akkor láthatjuk, hogy hogyan lehet a legjobban elkölteni azt a pénzt!

(#239) Donki Hóte: ezért is adtam én az említett gépemért 120k-t, az kompromisszummentes. na jó, kellett egy billentyű matrica rá 2500-ért... de lett volna egy "ugyanilyen" HP is 112k-ért, csak azt elvitték az orrom elől...[/I]

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#242) Donki Hóte válasza bacsis (#238) üzenetére


Donki Hóte
(őstag)

Ha a népnek az kell, hogy egy valós 4 mag 8 szálas Workstation alázza le ezeket a fostos belépő Celeronokat/Pentiumokat, hát tőlem azt a cikket is megkaphatják ;]

Ne haragudj, minden él nélkül kérdezem, hogy ha valakinek "Közösségépítő" a titulusa, akkor miért ír olyan cikkeket, amin jól összekapnak az olvasók ?

15 éve a PH!-n :-)

(#243) lezso6 válasza Papooo (#237) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Jó, hát a ragasztott akku is cserélhető a gyakorlatban, de nem valami userbarát. :D

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#244) Francia91 válasza bacsis (#238) üzenetére


Francia91
(PH! kedvence)

8760W? :D

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#245) zoli62


zoli62
(PH! addikt)

Van egy kétmagos 2009-es HP Compaq 6730s és egy 2010-es Toshiba Satellite L500-24V. Előbbi üzleti, utóbbi nem. Mindkettő a mai napig üzemel Windows 7, illetve Linux fut rajtuk. A Toshibaba még SSD is került, amivel jelentősen felgyorsult. Ez is élő bizonyítéka annak, hogy semmivel sem tud többet egy max. két-három éves laptop, mint egy régebbi, stabilitásban semmiképpen.

(#246) Dilikutya válasza zoli62 (#245) üzenetére


Dilikutya
(PH! félisten)

Ez így még semmit sem bizonyít.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#247) Papooo válasza lezso6 (#243) üzenetére


Papooo
(senior tag)

A kedvencem, amikor összerakom a gépet, betekerem a tizenvalahány csavart, végül az első bekapcsolásnál kiderül, hogy nem dugtam vissza az akksi csatlakozót. :W

Hogy témánál maradjak:
Eladtam már néhány n procis gépet, "cabriósítva" (csak az alsó rész, illetve az oda levezetett wifi antennák, és volt aki szóvá tette, hogy kéne még neki 2-3 ilyen gép, mert hálózatfelügyeletre és htpcnek szuper mert minden megvan benne ami a használathoz kell, hangtalan, alig fogyaszt és még szünetmentes táp se kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#248) brickm válasza Tikakukac (#216) üzenetére


brickm
(senior tag)

Az F astra fenntartása abban merül ki, hogy beletankolsz?...és mész míg ki nem rohad alólad. Nálam nincs soha kiégett izzó, meg félrekopott gumi. Az autóimon nem lehet fogást találni.... Szerintem a forgalomban lévő autók 80%ára ez nem igaz. Ehhez képest 4év alatt kb 450ezret költöttem az e46-ra(tankolást leszámítva),ami ha kiszámolod mennyi egy db gumiabroncs(225/40r18 continentál van rajta) nem nagy összeg...

(amúgy pályán tempomattal 6-8l között van a fogyasztásom benzinessel, a 35D-t meg nem mondom meg mert elsírod magad az asztráddal.)

[ Szerkesztve ]

(#249) brickm válasza Victoryus (#221) üzenetére


brickm
(senior tag)

Ez nettó hülyeség. Ha valaki megvesz egy autót, amin helyből váltófelújítással kell kezdeni, az szerinted egy jó vétel volt? Vagy sikerült elnyomni egy baleknak a verdát?
Ismerős megcsinálta ezt a volvojával, tudta, hogy motorcsere lesz, kikalapálták annyira, hogy a kereskedés megvegye, azt annyi.... Ugyan így járt a haverod is.
A klíma meg....érzékeny műszer, nekem is engedte el a gázt, mert. földúton odaverődött egy kőhöz a kompresszor. Hiába töltötték vissza egy év, elengedte megint. Levettem, felújítókészlet....Azóta hibáatlan.
Nem tákolni kell.

Azt meg, hogy a márkaszerviz nem tudott valamit megcisnálni, bocs de nem hiszem el, mert 3 márkaszervizzel állok szoros kapcsolatban(nem, nem annyit járok oda szereltetni...más miatt járok oda sokat...)látom hogy dolgoznak.

(#250) berenyi5 válasza bacsis (#238) üzenetére


berenyi5
(újonc)

Bocsáss, meg, már itt akartam hagyni a fórumot, de egy megjegyzést hadd fűzzek a lenti válaszodhoz. Aztán el is tűnök.
IGEN, igazad van, gyorsabbak a régi üzletiek. IGEN, sokkal olcsóbbak, mint az új üzletiek. IGEN, sok esetben tényleg jobban megérik, mint a gyenge minőségű belépőmodellek.
És igen, nagyszerű cikket lehet arról írni, hogyan alázzák a régi, akár tizenéves gépek a mostani legalacsonyabb kategóriát. Gyorsak, csendesek, akku örök élet meg két nap. Valóban, ha erre vevő a nép, legyen így.

De az talán nem ment át, hogy én is ezt vallottam MINDADDIG, AMÍG ELEGEM NEM LETT a használtan vett, és elromló üzleti gépektől! Azzal kezdtem ugyanis a korábbi hozzászólásomat, hogy van otthon 5 vagy 6 darab használtan vett és mára KUKA gép! Thinkpad-ek, főleg. Az ajnározott X sorozat? 4 db alaplaphibás X220, amire korábban azt mondták, hogy kimegy a világból? T430, ami újraindul, ha rádugod a tápot? T460, amelyiknek szintén tejfölösdoboz (egyszerű ABS) műanyag az LCD fedőlapja, és abba van belecsavarozva a zsanér, ami az első adandó alkalommal ki is fogja törni?

Szóval ez a hátterem. És akkor elegem lett ebből és gondoltam, tegyek egy próbát más kategóriával, ami korábban meg sem fordult volna a fejemben. És beismerem, az is lehet, hogy én is fikáztam volna korábban ezt a kategóriát. De miután kipróbáltam, be kell látnom, hogy ennek nincsen helye, mert a maguk módján azok a gépek is lehetnek JÓK.

Na, tényleg ennyi voltam, kívánok mindenkinek békés napot. Szidni természetesen lehet.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.