Hirdetés

2021. június 13., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) brd válasza philoxenia (#17) üzenetére


brd
nagyúr

A két karon egy-egy órával (és az adatok összevetésével és persze az órák között pontosan szinkronizált idővel) megoldható. :) De ha a célközönséget megtippeli (vagy bekéri beállításban: kezdő - élsportoló), akkor jó eséllyel egy db-bal is lehet valamennyire sejteni (főleg, miután már vannak előző adatok és közel hasonlóan úszik a delikvens a különböző úszásnemekben önmagához képest).

The only real valuable thing is intuition.

(#52) szenesember


szenesember
aktív tag

Üdv! Nyilvánvalóan kevés egy ilyen eszköz, ha komolyan akar sportolni valaki, de szerintem van létjogosultsága. Én pl pont nem a sport miatt vettem (calisthenics edzésekhez nem sok értelme van). Az 5 éves fiam rosszul alszik egy ideje, és ki akartam deríteni, miért. Mióta meg van a kütyü, sokkal többet tudok az alvásminőségéről (illetve a sajátomról), és egyáltalán nem nevezném pontatlannak a cuccot. Eleinte az alvás végének idejét elszúrta, de azóta sokat finomodott. Teljesen pontosan megmondja, mikor aludt el, és mikor ébredt. Az ébredéseket is látja. Számomra jó segítségnek bizonyult a megfelelő alvási körülmények megteremtésében. A sportok követésén kívül (mivel ezeket nem használom) minden funkciója jól működik.

[ Szerkesztve ]

(#53) rep3at


rep3at
őstag

Kicsit olyan ez mint azok a munkások akik mindenre jók (közben semmire), egy szakosodott ember meg lehet hogy kevesebb talicskát tol el, viszont a szakterületén pro, igaz az már árban is jóval több.

A legtöbb ember a minél olcsóbbra megy, aztán csodálkozik hogy szar lesz a meló. Hiába, Suzuki árban nem lehet Mercedest kapni..

Nekem Gear S3 volt, az elég pontosan mért (bár erre pont nem használtam), ám 130 ezerbe került. Később rájöttem hogy nem használom ki, azóta lett helyette egy Casio AE-1000W, nekem mindenre elég :)

[ Szerkesztve ]

Forward thinking. كرر

(#54) D1Rect


D1Rect
félisten

Az alapelképzelés volt a hibás, jelenleg nincs olyan eszköz ami pár ezresért tudná amit te szeretnél.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#55) VS461


VS461
tag

Furcsa elvárások egy párezres cucctól. Vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy elég mélyen "benne vagy" az úszásban, és furcsa, hogy ehhez képest egy ilyen olcsó kütyüt akarsz felhasználni intenzívnek mondható, önállóan menedzselt(nek tűnő) úszó edzésprogramhoz. Pozitív, hogy alig buktál rajta. Amúgy kíváncsi lennék, egy Garmin Swim mit tud, illetve miért lennél vele elégedetlen, az árán kívül.

A cikked alapján amúgy legalább az kiderült, hogy hasonló mélységű futóedzésekhez (amatőr versenyzéshez résztávok stb), esetleg multisport köredzésekhez sem alkalmas, ha így kezeli a megállást-újraindulást. Amióta tudják, hogy Garminom van, sokan kérdezik, milyen órát vegyenek (mint a futócipő - mire/hogyan akarod használni?), és nyilván nem ismerek minden okosakármit, de legalább ezt nem fogom ajánlani egy kicsit is elszántabb kezdőnek.

Én mondjuk a másik véglet vagyok, a 935-ösöm tudását nyilván alig használom ki (mostanában kezdtem újra többet bringázni a futrinka mellé, meg köredzés jellegű dolgokat csinálni futással), nekem nem sokat mond az elemelkedés meg a ground contact time edző nélkül. Enyhe konzumidiotizmus volt egyáltalán gondolkodni rajta :B , de túl durván volt leárazva a berlini maraton expóján :D Most várok egy újabb durva leárazást, mert enyhén pixelhibás szegénykém, leesett a zuhanyzó ablakából.

[ Szerkesztve ]

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#56) Raysen623


Raysen623
addikt

Most vettem egy ilyet és nekem nagyon tetszik. Amit eddig olvastam a cikkben az azért szerintem elég speciális igény. Én gyakorlatilag mindent bekapcsoltam rajta és szeretném majd edzéshez is használni - nem úszás jellegűekhez.

A lépésszámok és a pulzusszám is nálam hozza a kb valóságos értékeket, az alvásfigyelő is tetszik és rögtön látszik ha túl keveset alszom vagy nehezen sikerül álomba szenderülni. Szóval eddig jó, bár nekem nincsenek óriási elvárásaim. Átlag felhasználónak ennyi pénzért tökéletes választás, mert jó a design is, nincs túlbonyolítva és sok kiegészítő kapható hozzá.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#57) kalanchoe


kalanchoe
senior tag

Köszönöm a tesztet, jó látni egy másik megközelítésből is. Nyilván, úszásra nem kifejezetten való, főleg ennyi pénzért, szóval nem is voltam nagyon meglepve. A 4-ben már volt ilyesmi funkció, de szerintem ott is inkább csak egy megközelítő értéket mutat, mintsem pontosat.
Én amúgy mostanában gondolkodtam a 4 és az 5 között, mert lassan lehet ideje lenne leváltani a hármast, főleg a jobb, színes kijelző miatt, azonban a rezgőmotor meghibásodásán és a karcos kijelzőn kívül nem lenne rá különösebb okom.

(#58) bupemko válasza Laci.M (#11) üzenetére


bupemko
senior tag

Szíjjal kapcsolatban: nekem 4-es fél év után annyira kilazult, hogy utcán lekapcsolódott miközben mentem át zebrán bankba. Bankból kifelé tűnt fel, hogy nincs a csuklómon, BT LE keresővel sikerült megtalálni a zebra melletti kukában, addigra már átmentek rajta, kijelző hiányzott, de működött tovább :-) Szóval, ahogy többen írták 10k-ért csodát ne várj.

(#59) gyépés


gyépés
tag

Nekem mi band 2 volt, én is sporthoz vettem pulzust mérni. Hát, rá kellett jönnöm, hogy ez nem az az eszköz. Megkapta anyám, neki lépésszámlálós óra kellett, néha a pulzusmérést is használja, nyugodt körülmények közt, ülve. Na, erre teljesen jó. Most már az 5-öst használja, nagy elégedettséggel. Én meg vettem magamnak egy normális sportórát. Mindenki boldog.
A funkciók működnek az ilyen karpántokban, de nem elég megbízható szinten. Ezek az aktivitásmérők ennyit tudnak. Nem csak a mi band, az összes ilyen kb. ami hasonló áron/funkcionalitással van. Még a stratos sem sokkal jobb, pedig annak már illene. Sajnos a Polar/Garmin/Suunto/Coros nem véletlen olyan drágák, elég melós ezeket a funkciókat rendesen megcsinálni.
A Polar M430, a TomTom Runner/Spark vagy valamelyik olcsó Garmin Forerunner (35/45) a belépő, ha valaki a sportteljesítményét akarja monitorozni.

[ Szerkesztve ]

Aki kopaszodik, annak nem fogy a haja. Csak költözik. Fejéről a hátára... Eladó új Realme 7 5G : https://hardverapro.hu/apro/realme_7_5g_bontatlan/hsz_1-50.html

(#60) Elk_hound válasza bupemko (#58) üzenetére


Elk_hound
junior tag

Ezek - a kettestől felfelé - ilyenek, átlag fél évet bírt ki a szíj, párom hármasán majd négyesén is.
Az egy(s) a legkomolyabb, annak még alumínium a patentja, nincs vele semmi bajom. (pár éve viselem karkötőként aktivitás/alvás/kontakt-hívásértesítés célból.)
Az órának pedig legyen mutatója, ha ketyeg az meg különösen kívánatossá teszi... :K
Az árproblémát a fólia vonatkozásában nem tudom átérezni, Alin filléres tétel. Mondjuk a szíj is...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.