Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hmmm. Ezek mind stimmeltek számomra, de fene gondolta volna, hogy 64 bites üzemmódban is ezt használják. Abban a hitben voltam, hogy az x64-es hardverek esetén ez a 3 szintű címfordítás és a célhardverek a 100% 32 bites kompatibilitást használják.
Átolvastam a linkelt anyagokat, és a hozzászólást figyelembe véve értelmeztem.
Amennyiben ezt helyesen tettem, arra a következtetésre jutottam, hogy akkor történne TLB és egyéb egységektől mentesen, ha a fizikai címzés a logikaival megegyezően, 64 bitre terjedne, de ehhez a CPU-nak valós módban kellene üzemelnie. Azt már rég tudjuk ez milyen buktatókat rejt, tehát gondolom ezért nem implementálnak már ilyesmit többé.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
"A 64 bites is csak félig igaz, nem 64 bitesnek kell lennie az OS-nek, hogy tudjon több, mint 4 (vagy 3,5) GB-t, hanem támogatnia kell a PAE-t. Ez desktop Windows esetében a 64 bites verziót jelenti, viszont server Windowsoknál, vagy bármilyen Linux disztribúciónál a 32 bites verzióban is benne van, azok látnak többet."
Nem. Az OS-nek vagy natívan 64 bitesnek kell lennie, természetesen 64 bites hardveren. Ekkor 2^64 az elérhető cím, ami 16PB (petabyte). 2^32 = 4GB, ezért a 4GB limit. vagy támogatnia kell a PAE-t, ami 32 biten 4 bittel terjeszti ki a címeket, így válik lehetővé a max. 128GB memória megcímzése.
64 bites címzés éppen nem használ PAE-t, felesleges adminisztratív költséget okozna ez...
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (1 modul) DDR4 3600MHz CL18 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- ÚJSZERŰ MSI PRO Z790 A MAX WIFI 7 PCIe gen5
- ÚJ! 2db.KIT! DDR4 Kingston HyperX Savage 2400MHz 2x16GB Kit - HX424C12SB2K2/16
- G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5-6400 CL32 típusú memória 2 32GB(64GB) Kit.
- Dobozos Z790 AOURUS ELITE AX PCIe gen5, újszerű gyári antennával garival
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest