Hirdetés

2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

nem a riválisok gyakoroltak nagy nyomást, gagyi volt a termék, azért nem mentek semmire.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) nuke7 válasza bambano (#1) üzenetére


nuke7
veterán

és akkor mik ezek a rekord eladási számok..? :F
(meg amúgy a sennheiser-ről bármi eszembe jut, csak a gagyi nem... egy cx880i-t majdnem 10 éve használok... :K :U )

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#3) Hoplitész


Hoplitész
kezdő

"A Sonova szerintük nem csak a szenvedélyüket osztja az audiomegoldások kapcsán, de elkötelezett a magas minőség és a hasonló üzleti értékek iránt."
Mi mást mondhatnának?

Ár-érték arányban volt lemaradásban a többiektől, amúgy voltak közel kiváló termékei is. Kb. 10 éve nincs különösebb fejlesztés a fejhallgatóikban. Sajnos a kínai (vagy a szuperolcsó egyéb) gyártók idővel mindenkit lenyomnak akár pro vonalon is. A következő a Beyerdynamic lesz, aztán az AKG.

(#4) erahurka


erahurka
nagyúr

Kár érte, szerettem mindkét Sennheiser fülesem nagyon. Drágák de jók. Reméljük nem csökken a színvonal az új tulajjal.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#5) RetepNyaraB válasza nuke7 (#2) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Jellemzően a magas árkategóriába pozicionált termékeik prímák. A konzumer rétegük - ami az eladások derékhadát kéne képezze - viszont pocsék ár/érték arányú. Nyilván sokáig vitte a lendület, meg a cégnév, aztán elfogyott. A kínaiak már kiugrottak a spájzból, mindenkinek a nyakára lépnek.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6) erahurka válasza RetepNyaraB (#5) üzenetére


erahurka
nagyúr

Nekem is konzumer cuccom van tőlük és teljesen jó. Persze nem váltok évente fülest, ez megvan vagy 5 éve.

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#7) Benoe77 válasza Hoplitész (#3) üzenetére


Benoe77
senior tag

AKG: "is a part of Harman International Industries, a subsidiary of Samsung Electronics."

[link]

(#8) RandomName válasza nuke7 (#2) üzenetére


RandomName
kezdő

Ha akartak tudtak azért gagyit gyártani.
Pl huszonpár éve a Freecom Beatmen II mellé csomagolt agybadugós cucc nem érte el, egy akkori 4000 forintos Panasonic minőségét.
Ugyanígy agybadugós vonal, pár éve a MediaMarkt-ban vettem 2990Ft-re leakciózott Sennheisser Mx 170-et. Gyorsan kellett pár órára. Azóta is a dobozában pihen. Eszembe nem jutott elővenni. Gyakorlatilag a Samsung telefonokhoz csomagolt gagyi fehér vackok jobban szóltak nála.
Tudom, hogy nem véletlen a hírnevük, mert középkategória tetejétől felfelé már kiemelkedő minőségű teméket árulnak, de valahogy a belépő szintet rontják el folyamatosan, amivel új vásárlókat lehetne beszippantani, és ők lennének akiknek egy része kompenzálja majd a riválisok miatt csökkenő piacot....

(#9) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Legalabb nem a Samsung, mert lassan minden marka hozzajuk kerul ebben a szegmensben.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#10) Juhaszatti válasza RandomName (#8) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Nem tudom hogy a Sennheisernél így lehet-e, de pl a Beyerdynamic a belépőkategóriás cuccait nem is maga gyártja. Kínai bérgyártás, amire aztán rányomják a Beyerdynamic nevet. Ezzel én is csak azután szembesültem, miután vettem egy Beyerdynamic BT fülest, aztán a csalódásom után panaszkodtam egy fórumon, és felvilágosítottak.
Közép és felső kategóriában kiválóak, de a relatíve olcsó füleseikben nem érdemes bízni. Sajnos könnyen lehet hogy ez más gyártóknál is hasonlóan működik.

(#11) SZKEBE75 válasza bambano (#1) üzenetére


SZKEBE75
senior tag

"gagyi volt a termék, azért nem mentek semmire"

Nem sok fogalmad van neked erről.

(#12) bambano válasza nuke7 (#2) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

azt én sem tudom. gondolom olyanokból jön össze, akik hittek a márkanév hírnevében, azután koppantak, mint én.
két sennheiser fejhallgatót vettem mostanában, ha a számlát nézem, biztosan nem belépő szintűek, a legrosszabb vételem volt.
anno sok éve kaptam ajándékba egy ilyen huszonezer forint kategóriás alap sennheiser fülest, az jó volt.
ráadásul nem is a hangjával van elsősorban bajom, hanem a hibás tervezéssel meg a gagyi anyaghasználattal.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13) Victorio


Victorio
tag

Az AKG után másik régi nagy füles gyártó megy a levesbe.
Sajnálom, mert régebben jó cuccokat gyártottak, a nevük egyet jelentett a minőséggel. De sajnos évek óta zuhan a színvonaluk, nincsenek fejlesztések, egyre szarabb az anyaghasználat, megy a spórolás.

Gondolom az is hozzátesz a sztorihoz, hogy egy átlag user szerint ma a fostalicska Beats jelenti az álom fülhallgatót, csak mert ők tolják a marketinget ezerrel.

Remélem az Audiotechnika még kitart amíg a következő fülesem vásárlásra kerül a sor.

"Kezdetben volt az Univerzum teremtése. Ez sokak rosszallását kiváltotta, és elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé."

(#14) nuke7 válasza RetepNyaraB (#5) üzenetére


nuke7
veterán

nekem pont, hogy a jó ár/érték arány jött be a termékeiknél, nem voltak úgy elszállva mint mondjuk a bose.

#8 RandomName : ? micsoda? miért kéne olcsó szart gyártani..? Az apple se gyárt olcsó szart, mégis elég jól megy a szekerük... Bose? sorolhatnám....

#12 bambano : cx880i mellett hd558-am és hd650-em (600-am.. :F), pcx333-am volt és mindegyik kíváló minőségű volt, vert mindent ár/érték arányban.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#15) ddekany


ddekany
veterán

Persze érdekes lenne tudni, hogy mi fog változni, amitől az új tulajnak ezen lesz haszon, és amit az eredeti tulajdonosok nem lépnek meg. Az optimista eset, hogy az új tulaj olcsóbban tudja gyártani ugyan azt... De hát ezt nem fogjuk megtudni. Még.

(#16) Narxis válasza Victorio (#13) üzenetére


Narxis
nagyúr

Szépen mind megy a kukába, itt is a kínaiak fognak győzni.

[ Szerkesztve ]

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#17) bambano válasza nuke7 (#14) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

volt egy rádiós sony fejhallgatóm, amikor az lerohadt rólam, akkor vettem egy sennheiser hdr165-öt. A hdr hangja egy hajszállal jobb, de amennyivel jobb, az messze nem indokolja a több, mint dupla vételárat. Minden más paraméterben a sony köröket ver rá. A sony tartójára egyszerűbb volt rátenni a fülest, a töltése jobban működött, az anyagminősége egy utcahosszal jobb volt, nem nyomta a fejem, a sonyból nem lógtak a kábelek, és még sorolhatnám hosszasan.

ezzel együtt vettem egy hd-660s-t, az azóta a szekrényben pihen, mert használhatatlan. hogy többet nem veszek zenhejzert, az tutti. Ünnep lesz, mikor a hdr-165 tönkremegy végre és kihajíthatom a p..ba.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#18) SZKEBE75 válasza bambano (#17) üzenetére


SZKEBE75
senior tag

"vettem egy hd-660s-t, az azóta a szekrényben pihen, mert használhatatlan"

Ezt hogy érted?

(#19) bambano válasza SZKEBE75 (#18) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

igazad van, helytelenül fogalmaztam. fogalmam sincs, hogy mit csinál a fejhallgató a szekrényben, miután behajítottam...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#20) SZKEBE75 válasza bambano (#19) üzenetére


SZKEBE75
senior tag

OK. :)) :C

(#21) joey04


joey04
titán

szomorú. majd jön a sok kínai gagyi itt is.

(#22) RandomName válasza nuke7 (#14) üzenetére


RandomName
kezdő

"micsoda? miért kéne olcsó szart gyártani..? Az apple se gyárt olcsó szart, mégis elég jól megy a szekerük... Bose? sorolhatnám...."
Értem, de én nem pont erről beszéltem. Üzletpolitika. Ha egy más gyártó terméke (Freecom Beatman II) mellé odarakom a saját fülesem, az jellemzően azért van, hogy piacot szerezzek abban a szegmensben. És ha az a füles nem jó, akkor nemhogy piacot nem szerzek, hanem lehetséges vásárlókat veszítek. Ezt az első példámban hoztam.
Akkoriban (kb 18-22 éve) átlag tini látott valami kedvelt előadón egy valamit, futott, és vett valamit a márkától, hogy meglegyen a csordaszellem. Ez ma is így van, csak ma már jellemzően influencerekkel... De ha a termék amire elköltötte az összegyűjtött zsebpénz jelentős részét nem az igazi, akkor a következő zsebpénzkupacot se arra fogja költeni, és idősebb korában, amikor már keres sem gondolkodik a márkában. És ez nem lett átgondolva akkor, amikor elkezdtek belépő szintre vállalhatalan minőségű terméket gyártani. Gyakorlatilag véleményem szerint így elvesztették egy, vagy több generáció fiatal célcsoportját, akik később lehet hajlandóak lettek volna megvenni a közép, vagy felső kategóriát amin a haszon is megvan.

Olcsó sz*r vonalon nekem vannak kedvenceim, akik drága sz*rt is tudnak gyártani, bár pár felsőkategóriás termékük meg nem olyan rossz. Ilyen számomra a JBL. Amikor a "Telekommarketingdömpingben" mindenki 50-120e forintos mindenféle vezetéknélküli JBL fejhallgatókkal mászkált, pár ismerőssel tartottunk cseretesztet. Akkoriban egy 25-30(?) körüli Samsung Level U PRO BT fülest használtam. És a JBL olyan volt azokhoz képest, mint valami sokol rádió. Aki meghallgatta a Samsungot a JBL után, az nem értette, hogy az mi, és miért szól úgy. De ott viszont megvolt a megfelelő üzletpolitika, és marketing is. Meg is hozta az eredményét a JBL-nek, de a Sennheiser ennek a hiányát issza.

Azaz gyártotta olcsó sz*rt, de túl sz*rt, (szerk.: jelentős felsz*pómarketing nélkül) és ahhoz meg nem elég olcsón, és most meg sírnak, hogy nem neveltek ki generációkon át márkafüggőséget. Ebbe egyféleképpen lehet beleállni. Vagy nem gyártok belépőszintet, és a többi termékemmel pozícionálom magam a piacon, vagy gyártok, de azzal van célom. Ők meg leültek a két szék közé a padlóra.

[ Szerkesztve ]

(#23) RetepNyaraB válasza nuke7 (#14) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Kevés nagy gyártót tudok felsorolni, ahol rendben van amit kapsz a pénzedért. A Bose kiemelten nem az, de ők nem is gyártanak alsó polcos cuccot, illetve nem oda pozicionálják.
A Seni meg gyárt(ott) és azok a termékek alulmaradnak az újhullámos kínaiakkal szemben, közben egy nullával többe kerülnek...
Sony tud pozitív meglepetést okozni, de azért ott sem az 2-15k forintos kategóriában keresgélnék, sőt.
Talán az AudioTechnica egy kivétel, bár nekik komplett az európai árazásuk problémás, tehát pont számunkra adják drágán a szajrét.

Seni korábbi nagy dobásai a HD25 (főleg, máig nem nagyon van hasonlóan gyors dj fejes), vagy az eredeti Momentum over ear például (amit én nem szerettem, de nagyon sokan igen) elismerendőek. De ott van a cx200-300-300i meg tudomisén vonal, amiből rengeteget adtak el és ipari hulladék. Semmi baj, nem a cég szűnik meg, csak eladták. Hátha az új tulaj ügyesebb lesz.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#24) nuke7 válasza bambano (#17) üzenetére


nuke7
veterán

azért mert kifogtál egy rossz terméket / esetleg rossz helyen vetted nem jelenti azt, hogy a gyártó cuccai rosszak lennének.

https://youtube.com/user/nuke7

(#25) RandomName válasza RetepNyaraB (#23) üzenetére


RandomName
kezdő

AudioTechnika szerintem nem rossz.alsó kategóriában sem. Igaz kicsi a merítésem, de pl vettem még a BT korszakom előtt egy agybadugós, kifejezetten telefonhoz szánt, mikrofonos, agybadugós, valamit. Bementem a fejhallgatópláza egyik üzletébe, kértem ajánlást, hogy mire lenne szükségem, mennyi a keret, és ilyesmi. egy valamit csak úgy megjegyzésként közöltem, hogy nem merek drága terméket venni, mert legtöbb esetben elszakítom. Többek között ez is volt az oka a későbbi BT vonalra váltásnak. Az eladó rögtön 3 terméket ajánlott az adott árkategóriában, ebből 2 AT volt. Ez volt az első találkozás, hogy van olyan termék, ahol a szakadásra is van garancia. Kipróbálás után az egyik AT-t vettem meg. Nem bántam meg. Addig 1-4 hetente szakadt el nálam fülhallgató, (a rekord 13 óra, és ebben volt egy éjszakai alvás is) ez pedig kb két akkori hasonló minőségű más gyártmány áráért (14e Ft) 13 hónapot szolgált. Ok, pont egy hónappal többet, mint a szakadásgarancia, de nekem ez akkor is nyereség volt, mert addig sem kellett másikat venni.
Engem ők azzal a termékkel meggyőztek, hogy ha magasabb polcról kell választani, akkor talán számításba jöhetnek. Persze, mivel közép-kelet európában vagyunk földrajzilag, és 6-8 éve még nem volt ilyen megszokott a support, az agybadugó speciális gumijának beszerzésvel akadtak gondjaim, de sosem derült ki a support mnősége, mert elérkeztünk a 13. hónaphoz amikor tönkrement. (De ez még mindig jobb, mint a Samsung Level U (Nem a PRO, a sima) aminél a gyártó kijelentette, hogy a füles tartozék, és tartozékhoz nem árulnak tartozékot, azaz ha a heti pár takarítástól elszakad a gumifültámasz, akkor nincs másik.)

[ Szerkesztve ]

(#26) RetepNyaraB válasza bambano (#17) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nem kötözködni szeretnék, de a 600-as sorozat már kifejezetten igényli a rendes erősítést és háklis is. Lehet, nincs megfelelő fejes erősítőd?

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#27) bambano válasza nuke7 (#24) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

az, hogy a hdr-165-öt két kézzel kell ráerőltetni a töltőjére, az nem függ attól, hogy hol vettem. elfogadom, két vásárlásból nem feltétlenül lehet kijelenteni, hogy a gyártó termékei rosszak, de azt feltétlenül kijelentem, hogy nekem nem lesz többet ilyenem. és ha a cikk is arról szól, hogy nem megy a bolt, akkor lehet, hogy mégiscsak van valami a termékekkel.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#28) bambano válasza RetepNyaraB (#26) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

lehet, aminek kifejezetten örülök, mert így legalább egy erősítő nem porosodik a szekrényben...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#29) nuke7 válasza bambano (#19) üzenetére


nuke7
veterán

ha van bármi köze a hd600 / 650-hez miért nem adod el? egy pillanat alatt elvinnék, azok referencia minőségűek :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#30) nuke7 válasza bambano (#28) üzenetére


nuke7
veterán

mennyiért válnál meg tőle amúgy..? :U - ilyen kategóriás fejest amúgy nem hallgattam még...

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#31) M5Norbi


M5Norbi
őstag

Én sajnálom hogy így jártak.
Két fejhallgatóm volt/van tőlük és én meg vagyok elégedve velük persze ettől még más foghatott ki rosszat/ neki nem jó a hangzása.
A HD555 nagyon jól szólt és a mai napig működik, néhány hónapja adtam el.
Az utódja egy HD569 lett és ez is jó pedig elvben kisebb kategória (javítsatok ki nyugodtan ha tévedek , így írták valahol a neten)
Van amiben lehetne még jobb (illetve ahogy van előnye úgy hátránya is a zárt kialakításnak) de ennyi pénzt szántam rá ezt kaptam és azért nagyon nem rossz.
Néztem AKG-t is de nem is nagyon volt amit meg lehetett hallgatni meg régebbről rémlett hogy nekem a kettő közül a Sennheiserek hangzása tetszett jobban.

"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS

(#32) Fitzgerald válasza Hoplitész (#3) üzenetére


Fitzgerald
veterán

A Beyer-t már lenyomta a vírus úgy tűnik. Kb. egy éve hiánycikk mindenfelé a legjobban fogyó DT770/880/990 széria...

(#33) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Sajnálom a gyártót. Nekem nem jottek be ezek.
Annnyi mindent próbáltam, nem jutottak át az "azonnal kell" küszöbön.
Helyette van usa Grado, francia Focal és angol Goldring.

Karóra és formatervező projekt + egy asztali AMD szörnyeteg és egy Csúz a körtefán!.

(#34) M5Norbi válasza Polarstar (#33) üzenetére


M5Norbi
őstag

Merthogy ezek annyival jobbak?

"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS

(#35) Balázs Z. válasza bambano (#28) üzenetére


Balázs Z.
tag

1. 150.000 forintos, nehezen hajtható, erősítést igénylő fejhallgatót fogalom nélkül megvesz
2. Szarul szól, mert nincs kiszolgálva -> szekrénybe behajít (apróért nem hajolunk le? 150.000 csak a parasztoknak összeg?)
3. Fórumon nagy arccal fikáz, hogy szar az összes Sennheiser
:C

[ Szerkesztve ]

(#36) Rocket6


Rocket6
senior tag

Nem sajnálom őket, már régóta érett ez.

(#37) Tüzi válasza Hoplitész (#3) üzenetére


Tüzi
addikt

Hát az akg sem akg már :D
Amin még látod a made in austria feliratot az akg, a többi meg nem.

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#38) Polarstar válasza M5Norbi (#34) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Órákat hallgattam füleseket. A Goldring totál neutrális és remek a színpad képe én nagyon beletaláltam azzal. A Grado nyitott, ez ugye teljesen máshogy szól. A Grado egy klasszikus kis manufakturális gyártó, elég jó cuccokkal.
A Focal nem volt a készletben, de amiket néztem mind levitézlett.
Csak úgy kipróbáltam a francit és lőn! Kellemes a fejemnek, nem nyom, zárt és piszkosul elhatárol mindentől, plusz van benne kraft. Ez is más.
Dob rá még egy lapátot, hogy nagy felbontású anyagokon még tágul a tér.
A másik kettőnél nem, de klasszikusnál és jazznél azok jobbak szerintem.
De ez az én fülem dolga és mindez csak a fejemben áll össze. :C

Karóra és formatervező projekt + egy asztali AMD szörnyeteg és egy Csúz a körtefán!.

(#39) bambano válasza Balázs Z. (#35) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

hol írtam, hogy rosszul szól?
ki is fikáz itt úgy, hogy el se olvasta, amit kifogásol?
ha másnak nem ez a véleménye, miért ment tönkre az üzletág?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#40) bLaCkDoGoNe válasza RandomName (#8) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Sajnos arra nem emlékszem, hogy a Beatman II mellé mit adtak anno; akkoriban iriverekhez Sennheiser MX-300-ast csomagoltak, az szerintem kimondottan jó füles volt abban a kategóriában.

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#41) RetepNyaraB válasza bambano (#39) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

"vettem egy hd-660s-t, az azóta a szekrényben pihen, mert használhatatlan."

Ez a mondat mit jelent, elmagyaráznád nekünk akkor légyszíves?
Van egy erős középkategóriás (magyar pénztárcának inkább felső-közép) nyitott fejesed, ami egybehangzó vélemények szerint egy kifejezetten jó cucc, HA rendesen hajtják. Ennek hiányában persze nem az, de azt nem az eszköznek róhatjuk fel. Neked nem tetszik, ami szíved joga, de jelenleg még nem túl védhető az érvelésed...

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#42) M5Norbi válasza Polarstar (#38) üzenetére


M5Norbi
őstag

Tök jó :) remélem egyszer lesz szerencsém meghallgatni ezeket is.
De hát igen sok esetben az van hogy egyiken a klassikus a másikon meg a rock a harmadikon megint más szól igazán jól.
Az mondjuk az én hülyeségem hogy szinte minden műfajban van amit szívesen hallgatok :))
Sőt mostanság előszeretettel használom a PC játékokhoz is.

Én azt gondolom ahogy sok más ternéknél úgy a fejhallgatóknál is nehéz átlátni hogy melyik márka (azon belül is melyik termék) ami igazán jó és minőségi. Sajnos olyan a világ hogy simán előfordulhat hogy egy átlagos árú termék alig rosszabb mint egy olyan ami háromszoros áron van. Vagy fogják ugyanazt kicsit designolnak rajta és plusz pár euro ráköltéssel máris egy vagy két árkategóriával feljebb pozicionálják.
Vagy eleve iszonyú drágán adják a.mert neve van b.mert megpróbálják luxusterméknek eladni pedig egy semmi nagyot nem nyújtó termék egyébként.
Ily módon eleve nem lehet biztos az ember abban hogyha hajlandó nagyobb összeget rááldozni az azt fogja jelenteni hogy biztosan minőségibb is az adott termék.

"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS

(#43) Balázs Z. válasza bambano (#39) üzenetére


Balázs Z.
tag

A 18. hozzászólásban a kolléga megkérdezte, te leterelted, így nem lehet tudni, mire gondolsz pontosan, mikor a "használhatatlan" kifejezést alkalmazod. Az erősítős kérdésre azt írtad, hogy "kifejezette örülsz, hogy nincs hozzá erősítő, mert akkor az is a szekrényben porosodna".
Tehát erősítő nincs hozzá, ennek ellenére nem a hangjával van bajod – de hogy mivel, azt titkolod.

Az üzletág valószínűleg azért ment tönkre került eladásra, mert a közép- és alsókategóriás cuccaik szarok a konkurenciához képest.

(#44) RetepNyaraB válasza M5Norbi (#42) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

ezért van a Prohardver és az ő fórumai. Fejes/füles topikok, sok, nagy tapasztalatú emberkével, akik segítenek az élet sötét erdejében eligazodni, hogy a gonosz gyártók ne tudjanak átverni :K

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#45) bambano válasza Balázs Z. (#43) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

tehát nem tudni, hogy mire gondolok, ezért úgy döntöttél, hogy arra gondolok, hogy rosszul szól.

RetepNyaraB #41 szerint ez egy erős középkategóriás cucc. szerinted a cég középkategóriás cuccai "szarok". akkor mi a probléma, hogy leszóltam? miért gond, hogy leszóltam egy cuccot, ami szerinted pocsék?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#46) M5Norbi válasza RetepNyaraB (#44) üzenetére


M5Norbi
őstag

Jujj de szépen megfogalmaztad :DDD és teljesen egyet is értek :R

Bármi olyasmit készülök vásárolni utána is járok és kérdezek legyen az füles/processzor/hdd/ssd/tv vagy akármibármi.
Én inkább meghallgatom nálam az adott témához jobban értő javaslatát minthogy utólag bosszankodjak valami ócska szar felett.

"Az embereket mindenre meg lehet tanítani, két kivétellel: józan ész és jómodor". by H_M_CS

(#47) Rocket6 válasza bambano (#45) üzenetére


Rocket6
senior tag

Viszonyítás kérdése, hogy kinek mi a megfelelő... Nem rossz az csak a helyén kell kezelni, minden ott dől el, hogy számodra mi nyújtja a referencia hangzást és, hogy mihez képest "szar" a te megítélésed szerint. Mivel hajtod, mit hallgatsz stb... Számodra mihez képest nem vállalható a hangja? (Ez a hangzás, hogy kinek mi jön be és, ha nem masteringről vagy stúdiómunkáról beszélünk totálisan szubjektív téma).

(#48) RetepNyaraB válasza bambano (#45) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Nehéz úgy fogalmazni, ha minden szóba belekötnek (miközben még mindig nem tudunk egy szót sem arról, mi is a baj vele, mitől "használhatatlan").
A gyártó palettáján felső-közép, mert felette igazából csak az ezoterikus és örök referencia hd800, meg az Orpheus tanyázik. Objektíven közép kategória, mert rengeteg fejes van ilyen árkategóriában akkor is, ha egy átlag magyar az életben nem fog 100 rugót (pláne többet) adni egy fejhallgatóért. Meg még ugyanannyit dacra és erősítőre, ami ezekhez alap.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#49) copass válasza bambano (#17) üzenetére


copass
veterán

mit takar az hogy "használhatatlan"?
hangminőségben "Z" szerint nem rossz! :D
úgy hogy "csak" 150ohm, tehát egy nem kell neki erölkődő.
nekem speciel HD650 (300 ohm) Fioo K5pro DAC-al és hát bokalefosós számomra minden ami megszólal benne! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#50) bambano válasza RetepNyaraB (#48) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

legyen coming out: amikor a fejemen van, azt érzem, hogy beüti a dobhártyám.

és itt most hangsúlyozottan nem arról van szó, hogy kinek milyen ízlése szerint szépen vagy nem szépen szól. ha esetleg az történne, hogy az én ízlésem nem passzol a sennheiser mérnökeinek az ízléséhez, nem vetném a szemükre. mint ahogy a másik fejhallgatónál, amit említettem, sem az a probléma, hogy hogyan szól, hanem az, hogy trógerül van összeszerelve.

de ne csináljanak már belőlem süketet ennyi pénzért.

az erőlködő egy másik kérdés, vettem volna hozzá erősítőt (nadokat is nézegettem, illetve a marantz hd-dac1 volt sokáig a lista tetején), de így, hogy nem hallgatom ezt a fejhallgatót, teljesen mindegy, hogy milyen erősítőt nem vettem meg.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.