Hirdetés

2021. március 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Ez egy kicsit ellentmondásos. Az igazi ok a szankciók esetében a hálózat építés volt. Rendben, hogy 5g esetén volt előnyük, de mind a technológiai elszigetelés, mind a megcsorbult hírnév miatt(országokból való hálózati eszközeik kitiltása) nem biztos, hogy vezető pozícióban fognak maradni. A mobilos üzletág járulékos vesztesége volt mindennek, nem hinném, hogy itt ne lehetne inkább kompromisszumra jut az amerikaiakkal. Sztem....

[ Szerkesztve ]

Kínai ügynök vagyok, ezért vettem huaweit...

(#2) pusszycat


pusszycat
veterán

Én a kínai vezetőség helyében felhívnám Biden-t, h most akkor mi van?

[ Szerkesztve ]

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black :))

(#3) Ujfelhasznal


Ujfelhasznal
tag

És majd megveszi a Honor, végül a csúcsszériájának megadják a Huawei brandet, és jön a Honor Huawei Mate 50, meg a Honor Huawei P50. :DD

Off: teljesen felesleges volt elvárni Bidentől, hogy majd leállítja a csetepatét Kínával, azzal csak még nagyobb veszélybe sodorná a vezető szerepét, ami így is inog. Mellesleg pont ma küldték a Theodore Roosevelt anyahajót egy rakat romboló kíséretében a Dél-Kínai tengerre, és a kémkedés is oda-vissza folyik évek óta egyre nagyobb volumenekben. Kezd kialakulni egy új űrverseny is (nem rossz ez a szembenállás olyan szempontból, hogy amíg nem csap át ,,forró háborúba”, a technika hatalmas ütemben fog fejlődni, ami leszivárog a hétköznapokba is). Inkább kétpólusú világ lesz itt megint, míg össze nem omlik valamelyik.

(#4) atike


atike
nagyúr

Kb le is húzhatják a rolót. Vagy Kínában lesz a piaca a semmitmondó és semmit nyújtó tömegtermelt tucat olcsó vackoknak (oké, túlzás a jelző, de akkor is)? Sok kicsi sokra megy, vagy hogy? Semmi nem lesz már a Huaweiből akkor, egy lesz a rengeteg noname gyártó közül (a korábbi neve és minősége ellenére).

(#5) janeszgol


janeszgol
veterán

Jó ötlet. A Huawei legyen 100%-ban hálózati, a többi (teló, tablet, okosóra, fülesek) meg menjen másik cégbe. Egy kutya arrafelé amúgy.
A kérdés a notebook. Az van Huawei és Honor jelzettel is. Van értelme megtartani mindkettőt? Lehet ott is átkerülnek a cuccok a honorba.

(#6) Lami66


Lami66
senior tag

Úgy látszik a túlélés reményében a Huawei feldarabolja önmagát. A Honor kiválásakor gondoltam rá, hogy miért nem választják külön a Huawei telefon részlegét is a hálózati részlegtől. Ha a Honor önmagában banmentes, akkor a Huawei mobil részlege is banmentes lehetne.

(#7) atike válasza Lami66 (#6) üzenetére


atike
nagyúr

...meddig....? És mi a garancia hogy úgy is marad...? :U

(#8) Lami66 válasza atike (#7) üzenetére


Lami66
senior tag

Amcsiktól garanciát? Ja, a szövetségesek lehallgatása az garantált.

(#9) Aryon87


Aryon87
nagyúr

A Honor veszi át a P és Mate neveket. Múltkor facen osztotta meg valaki a FB posztot ezzel kapcsolatban.
Legalábbis úgy néz ki.
alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Huawei P40Pro+Honor Band 5 & Honor 20Pro - Huawei P8 Lite

(#10) Ujfelhasznal válasza Aryon87 (#9) üzenetére


Ujfelhasznal
tag

Elborult ötletként írtam, erre tessék, tényleg megcsinálják.

(#11) Aryon87 válasza Ujfelhasznal (#10) üzenetére


Aryon87
nagyúr

Én nem lepődtem meg ezen. És ha azt nézzük, okosan csinálják. Sőt, ha eszük van, a Honort nem is vonják bele a saját hálózatfejlesztésükbe, és akkor nincs miért bannolni őket. Bár Amerika amilyen hülye, úgyis kitalál valami légből kapott marhaságot...
Én drukkolok nekik, jó ideje kínai ügynökként szolgálok, nem szeretnék átmenni a sötét oldalra. :)) (az ötletet loptam egy kedves ismerőstől :D )

Huawei P40Pro+Honor Band 5 & Honor 20Pro - Huawei P8 Lite

(#12) Juhaszatti válasza Aryon87 (#9) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Mondjuk ezután nehéz lesz beadni, hogy a Honor bármilyen szinten független a Huaweitől.

(#13) csorbajeno válasza Aryon87 (#11) üzenetére


csorbajeno
addikt

Bidenék csak nem forszírozzák tovább az ügyet, csak nem enyhítenek majd. Szerintem. Szóval, amit írsz az szerintem is ésszerű lenne.

(#14) erahurka válasza Aryon87 (#9) üzenetére


erahurka
nagyúr

Az én olvasatomban ez csak azt jelenti, hogy a Honornak is lesz a Mate és P szériához hasonló flagship modellje.

[ Szerkesztve ]

"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://fastfoodcentral.blog.hu<<< | Kajapornó: http://instagram.com/erahurka | Filmes Twitter: http://twitter.com/TrashMozi

(#15) Ujfelhasznal válasza Aryon87 (#11) üzenetére


Ujfelhasznal
tag

A szándék nyilvánvaló volt, de túl naivan álltam hozzá, tényleg képesek 1-1-ben átemelni mindent.

Az USA a saját érdekei szerint cselekszik, mint ahogy minden ország. Az NSA-botrány megmutatta, hogy hányféleképp tudnak megfigyelni, és nem vennék rá mérget, hogy nem ugyanezt csinálják ott a Távol-Keleten, felhasználva azt a rengeteg mobilt meg minden szirszart, amit ont a kínai ipar magából. És ők nem a profit miatt meg a ,,felhasználói élmény javítása(nyilván)” gyűjtenek adatokat.

Mondjuk én örülnék, ha nem a KKP regulái szerint kellene élnünk a jövőben.

(#16) Lami66 válasza Ujfelhasznal (#15) üzenetére


Lami66
senior tag

"Mondjuk én örülnék, ha nem a KKP regulái szerint kellene élnünk a jövőben."
Ezt Nato szövetségesként végiggondoltad? Mert ha USA és Kína egymásnak feszül katonailag is, akkor mi (mint szövetséges feláldozhatók) valami lövészárokban fogunk megdögleni (történelmi párhuzamra akad példa, érdemes nézegetni képeket Doberdóról, Isonzóról, a Don-kanyarról) És nem KKP regulákon fogunk mérgelődni otthon a kényelmes fotelben.

[ Szerkesztve ]

(#17) gyonyoruwok válasza Aryon87 (#9) üzenetére


gyonyoruwok
junior tag

sirály lenne. a honor simán lehetne az "új huawei", a xiaomi a szememben soha. mondjuk félig-meddig már elköteleződtem az i12 mellett, de ha nem lenne végül bejövős, szimpatizálnék egy gms-es honor p50-el azt hiszem :K

Sony A6000 | iPhone 12

(#18) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Sztem is Biden nem fog semerre sem lépni a mostani helyzetben. Viszont ha tényleg átmenne a p és mate a honorhoz, akkor a huawei maradna kínai belpiacos, a honor meg a külföldi brand. Persze ehhez az eladás után az is kellene, ha az új tulajdonosnál megjelenne x %-ban a huawei is tulajdonosként. Amúgymeg lehet mindent leosztott már a kínai kormány és csendben átmegy egyik zsebből a másikba a lóvé állami finanszírozásként.....

[ Szerkesztve ]

Kínai ügynök vagyok, ezért vettem huaweit...

(#19) LittleLombax


LittleLombax
kezdő

A piacnak mindenképpen jót tenne, gondolhat bárki bármit a Huaweiről, az tény hogy a mate 20 óta baromi jó telefonokat tettek le az asztalra és több dologban is alkottak különlegeset az androidos mezőnyben (kamera, 3d arcfelismerés, a kirin chipek). Nekem személy szerint a laptopjaik és a telefonjaik összhangja is nagyon szimpatikus. (Nyilván nem eredeti az elképzelés minden része (khm apple) de az is igaz hogy ilyen minőségben ezzel egy másik gyártó sem próbálkozott meg. A Samsung és a Microsoft simán kitalálhatna valami hasonlót ha már úgyis annyira összemelegedtek az utóbbi években.) Ha viszont a Honort ilyen szinten a Huawei képére tervezik alakítani, akkor nem tudom hogy hogy tervezik elhitetni Amerikával, hogy ők már tényleg egy teljesen különálló vállalat. Ha ez menni is fog egy-két generáción keresztül, hosszú távon gyanítom Amerika nem fog e felett szemet hunyni, ebben az esetben pedig az egész különválásnak nincs értelme. :F

(#20) joey04 válasza Ujfelhasznal (#10) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

Nem lenne rossz gondolat. Aztán USA meg végleg elkönyveli, hogy Honor = Huawei, aztán jöhet a ban.

(#21) Ujfelhasznal válasza Lami66 (#16) üzenetére


Ujfelhasznal
tag

Egy szóval nem mondtam, hogy háború kell, főleg nem, hogy nukleáris fegyverek szegeződnek egymásra. Lehet, hogy jobban ki kellett volna fejtenem, csak ez nem az a felület :)) .

(#22) Ricardo válasza Aryon87 (#11) üzenetére


Ricardo
félisten

". Sőt, ha eszük van, a Honort nem is vonják bele a saját hálózatfejlesztésükbe, és akkor nincs miért bannolni őket. "

A Xiaominak milyen hálózatfejlesztő részlege van? Még nem rúgták ki őket, de a lábukat már felemelték, hogy megtegyék.

(#23) Graphics


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Tök egyszerű kiszervezték a Huawei-t a Honorba, megnézik ez működhet-e így.

Ha igen nyertek, ha nem, akkor minden marad, ahogy volt. Túl sok vesztenivalójuk már nem volt.

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#24) Silenzio válasza Lami66 (#16) üzenetére


Silenzio
addikt

Miért kell ahhoz háború, hogy ne terjedjen a kínai modell? Oké, az egész világ körbetartozik, de Kína is irgalmatlan adósságokat halmozott fel. Sokat akar a szar, de nem bírja a far, szokták mondani. Ez a kapcsikomcsi f@szság magát fogja bedönteni jó eséllyel, de ha mégsem, előbb vagy utóbb lépéseket tesz a nyugat is az újtípusú gyarmati kultúra ellen, gondolok itt Afrikától Magyarországig kb. mindenre.

A Huawei-t, ha rajtam múlna, lerombolnák, beszántanák és behintenék sóval, több okból is: első és legfontosabb, az ujgurokat azonosító kód. Rühellem a genocídiumot és az erőszakos átnevelést. Aztán: szar vol a HW-nek dolgozni. Harmadszor: megcsinálják a piac legjobb kameráit, de az Android Camera 2 API támogatást nem portolják. És azóta sem. Ez olyan, mintha tökéletes lábizmod lenne, de a hecc kedvéért eltörnéd az egyik térdkalácsod, hogy mégse legyen minden olyan tökjó.

Kína rossz. Olyan rossz, hogy a náci Németországgal és a Szovjetunióval említeném egy lapon. Már csak Tibet miatt is, ugyanis szimpatizálok a buddhizmussal, mint legnépszerűbb olyan létfilozófiával, amely fenntarthatóvá tenné az emberi világ működését. És nem, nem nevezném vallásnak, ugyanis nem érdekli pl., van-e Isten. A birodalmi törekvéseiknek persze a nyugat ágyazott meg a pökhendi gyakorlattal, hogy átengedték oda mindennek IS a gyártását. Milyen vicces, nem igaz? Ez tkp nem más, mint olyan ipari kémkedés, amit a károsult fél provokált ki.

www.pte3d.hu

(#25) Segal válasza joey04 (#20) üzenetére


Segal
veterán

Ez eddig is nyilvánvaló volt mégsem lépték meg.
Persze nem féltem én őket hogy adott esetben nem fogják meglépni, de előbb-utóbb Kína is csinál valami válasz lépést.
Tényleg nem értem amúgy hogy téged miért zavar hogy a piacon vannak. Ha nem tetszik amit csinálnak akkor nem veszed meg és kész. Nekem is sok minden nem tetszik a világban (elég csak pl az facebook-ot meg említenem), de mégsem mondom hogy akkor tiltsák be...
Nem használom és kész. Akinek meg örömet okoz az használja.
Amúgy meg az USA legalább annyira lopja az adatokat mint Kína...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#26) pocokmz válasza Silenzio (#24) üzenetére


pocokmz
csendes tag

Tökre egyetértek a témában.
Sajnos nem nagyon lehet elválasztani a politikát az okostelefonos témában manapság, de gyanítom ugrik ez a kommented majd :D

Sokan hiányolják a Huaweit, meg hogy most nincs olyan árverseny stb, de én úgy gondolom mostmár elég érett ez a piac, nincsenek nagy innovációk csak nagyon inkrementális fejlődés, nincsenek hatalmas haszonkulcsok, és nem ezért olyan a samsung s21 amilyen, a huawei is kb ugyanazt a csomagot árulta kb ugyanazzal az árral.
Az utolsó nagy innováció a mobilpiacon az apple gesztusvezérlése volt (javítsatok ki kérlek), a többi cucc mind csak jópofaság

Szerintem szinte semmit nem vesztettünk a huawei-el, valódi innovációt nem hoztak (csak nagyon apró kis jópofa funkciókat) aztán mégis úgy megy a sajnálkozás minden topikban (és tesztben, bár ott a huaweitől kieső bevétel biztos szempont) mintha most aki a samsung a20s-t meg a51-et kénytelen megvenni annak akkora tragédia lesz az élete.

(#27) Segal válasza pocokmz (#26) üzenetére


Segal
veterán

Megmondom én neked, nekem mi hiányzik égetően a mai csúcskategóriában amit a Huawei megad a többiek meg nem.
A memóriakártyás bővítési lehetőség. Tudom a legtöbb embernek ez ma már egyáltalán nem fontos, de nekem az.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#28) Silenzio válasza pocokmz (#26) üzenetére


Silenzio
addikt

Remélem, ezért még nem ugrik. Erről már nyíltan illik beszélni. Viszont a korrektség miatt hadd írjam le, hogy a legjobb telefonom eddig a HW Mate 20 Pro volt. Zseniális kamerák, filigrán, mégis hatalmas kijelzőjű kaszni, elképesztő formavilág, a légies mivolta ellenére is kétnapos üzemidő... És még sorolhatnám. Ha nem lett volna a szoftveres hendikep, megtartom. És ez nagy szó, mert évente 3-5 csúcsmodellt megveszek.

www.pte3d.hu

(#29) atike válasza pocokmz (#26) üzenetére


atike
nagyúr

"csak nagyon inkrementális fejlődés"

A mobilpiacon? :F Ezt hogy érted?

"nincsenek hatalmas haszonkulcsok"

:D Az olcsó telefonoknál talán, de hirtelen rákeresve [link] stílusosan a Samsungnál maradva azért az nem rossz ami a linkelt cikkben le van írva. Persze nem tudom nálad mi a hatalmas. :) De elég csak magára az almára gondolni... :)

"Az utolsó nagy innováció a mobilpiacon az apple gesztusvezérlése volt (javítsatok ki kérlek), a többi cucc mind csak jópofaság"

Azért van ott más is - vezeték nélküli töltés, hangvezérlés, hajlítható kijelzők, esim, periszkópos kamera, ai, gyorstöltés, kijelző alatti kamera, kijelző alatti ujjlenyomat olvasó, stb... Ezek csak jópofaságok? :F

"valódi innovációt nem hoztak (csak nagyon apró kis jópofa funkciókat"

Mi a valódi innováció? A fentebb leírt listából nem egy a Huaweihez köthető...

(#30) pocokmz válasza atike (#29) üzenetére


pocokmz
csendes tag

Amit linkeltél az a bill of materials, nem számol a hatalmas marketing, rnd, irodai dolgozók, logisztika, kiskereskedelmi haszonkulcs, vám, adó stb költségekkel

A felsorolt innovációk mind csak jópofaságok, igen.
Az oldalt elhelyezett ujjlenyomatolvasó, arcfelismerés semmivel se rosszabb a kijelző alattinál, ez egyel több opció, de funkcionálisan nem igazán jelentős.
A periszkópos kamera jópofa, de amúgy teljesen hasztalan, legjobb esetben is ugye 1%ban használod.
Ai ? ez marketing csupán
Gyorstöltés szerintem elég lényegtelen, és nem igazán fenntartható, 2 év alatt fixen megöli az akksit, és megintcsak ritkán igazán hasznos, 90%ban este töltöd a telefonod. Ez a lustaságra egy korrekció :D
A vezeték nélküli töltés előtte történt.
Kijelző alatti kamera nincs még használható.
esim a gyártónak jó, user szepmontból holtmindegy
Hangvezérlés jóval régebbi, iphone 4S talán
Hajlítható kijelző a jópofaság definíciója, nem kiforrott még tömeges elterjedésre, és megkérdőjelezhető annak is a relevanciája. Meg ez inkább egy új kategória, nem igazán az okostelefon fejlődése. De ez valóban ígéretes innováció.

Szóval tartom magam, a gesztusvezérlés óta nem nagyon volt igazán jelentős innováció, lehet lesz majd, de nézd meg mi történt akár az S10 óta a samsunggal, persze jobb jobb, de hangyányival, az esetek 95%ban tökmindegy melyiket fogod a kezedben. Kiforrott termék az okostelefon nagyon már, nincs hely hol nagyot gurítani.

(#31) k-adi válasza pocokmz (#30) üzenetére


k-adi
veterán

most nem tudom, hogy direkt trollkodsz vagy komolyan gondolod ezeket, de pl. már csak a Gyorstöltés -rész fika totál marhaság és akkor a többit nem is részletezném. :)

"Sokan hiányolják a Huaweit, meg hogy most nincs olyan árverseny stb, de én úgy gondolom mostmár elég érett ez a piac, nincsenek nagy innovációk"

nincsenek nagy innovációk
mondjuk abba belegondoltál, hogy ha nincs (tényleges) versenytárs a piacon akkor nincs motiváció se az innovációra, merthát ugyis vagy samut veszel vagy ájfont mi, akkor meg lehet bármilyen szar az új ugyis veszik, még kibXXott töltő nélkül is (s20,s21)

most nincs olyan árverseny
ja és akkor az árverseny mint "extra jó dolog a vevő részére" már nem is írom, pedig nagyon nem mindegy, hogy "lényegében ~ugyanazt" a csomagot mennyiért kapod meg ennél-annál

[ Szerkesztve ]

(#32) Luck Dragon válasza Aryon87 (#9) üzenetére

Ha valóban így történik meg, akkor furcsa lesz más név alatt látni .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#33) Aryon87 válasza Luck Dragon (#32) üzenetére


Aryon87
nagyúr

Valóban. De legalább nem tűnik el :)

Huawei P40Pro+Honor Band 5 & Honor 20Pro - Huawei P8 Lite

(#34) k-adi válasza Aryon87 (#33) üzenetére


k-adi
veterán

igen és ez a lényeg ;]

(#35) Graphics válasza Luck Dragon (#32) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Nem furcsább, mint amikor a Honor még csak egy széria volt a Huawei márkanév alatt.

PL. Huawei Honor 3X, alias G750, az első tesztkészülékem volt, amit rommá törtem :D

[ Szerkesztve ]

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#36) Luck Dragon válasza Aryon87 (#33) üzenetére

Igazából nem értem hogy miért éri meg tovább vinni a nevet , mint hogy újat alkotni vagy tovább vinni az előző Honor márkánál alkalmazott neveket . Tán annyi hogy már bejáratott név a piacon. Más pozitívum nem jut eszembe .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#37) Graphics válasza Luck Dragon (#36) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Meg is írtad a megfejtést :) Ez pont elég pozitívum ahhoz, hogy ne kelljen sokkal több pénzt beleölni ebbe.

Mondok egy tök egyszerű példát.

Xiaomi külön szedte a Redmi nevet. Mégis mindenki tudja miről van szó.

Itt hasonló a helyzet, a Honor név kapcsán és a Huawei név kapcsán is.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#38) Luck Dragon válasza Graphics (#37) üzenetére

Hát jó . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,IPhone SE 2020,Android One R.I.P

(#39) Ricardo válasza Luck Dragon (#36) üzenetére


Ricardo
félisten

"Tán annyi hogy már bejáratott név a piacon. "

Ez rengeteget jelent. Egy vagon pénz lenne egy teljesen ismeretlen márkát bejáratni, hogy mindenkihez eljusson a híre.

(#40) Aryon87 válasza Ricardo (#39) üzenetére


Aryon87
nagyúr

Egyrészt, másrészt meg így továbbviheti a Huawei szellemiségét is.

Huawei P40Pro+Honor Band 5 & Honor 20Pro - Huawei P8 Lite

(#41) k-adi válasza Aryon87 (#40) üzenetére


k-adi
veterán

így van, már csak egy jó P50 bejelentés kéne tavaszra

(#42) Aryon87 válasza k-adi (#41) üzenetére


Aryon87
nagyúr

Az valoszinuleg meglesz, de az is GMS nelkuli lesz., Igy sokaknak nem opcio tovabbra sem marka.
En se tudok valtani arra, hala az aranyhaju majomnak...

[ Szerkesztve ]

Huawei P40Pro+Honor Band 5 & Honor 20Pro - Huawei P8 Lite

(#43) pocokmz válasza k-adi (#31) üzenetére


pocokmz
csendes tag

Nincs itt semmi trollkodás.

Az van, hogy én nem ájulok el ezektől az icipici fejleszteséktől, nem gondolom hogy a mobilaréna tesztek és a tech közeg elvárásai értelmesek lennének. A marketing mozgatja az egészet. Nagyobb szám, szuper akkor jobb. Aztán valójában nem változtat a nagy része semmin.

Nem részletezed, pedig a gyorstöltésnek akkor van relevanciája, amikor napközben lemerül a telód és gyorsan kell belepumpálni sokat. Az emberek 99%-a este felteszi töltőre majd reggel le, a 4-5000 mah-es telepek meg kibírják az 1 napot. Oké mégis lemerültél napközben, hányszor esik meg ez, és aztán hányszor kell 15 percen belül az a plusz 80% bele? Valószínüleg a termék élettartama alatt úgy 1x, hűha mekkora innováció. Cserébe gyorsabban degradálodik az akksi.

Igen ebbe belegondoltam volna, ha 3 szereplős lenne a piac. De ott a xiaomi, az oppo, vivo, a 100 almárkájuk, az LG a Sony a Lenovo stb. Nem gondolod hogyha lehetne innoválni akkor megtennék? Mármint lehet, inkrementálisan fejleszteni a dolgokat, és azt csinálja mindegyik, illetve próbálkoznak jópofa dolgokkal de annyi (a samsung is). Az elmúlt években azonban nem történt túl sok releváns előrelépés.

Árverseny az mindig az adott piacon érdekes, magyar piacról lehetne csinálni egy felmérést, gyanítom egy kicsit emelkedtek az árak mert itthon nagy huawei hatalom volt, bár a xiaomiék például elég olcsók még mindig.

A kedvencem pedig a siránkozás hogy az apple, samsung kivette a töltőfejet. Na most ha félretesszük a gyorstöltést, akkor be lehet látni hogy androidos vonalon ez egy nagyon kis probléma, van mindenkinek kb. Apple vonalon kell valamit venni a többségnek, de az ikeában pl 3500 ft egy usb-c töltő, 2500 a lightning-usb A kábel. Akinek ez fáj a 3-4 kilós telefon után az nem jól költi el a pénzét. Viszont akinek nincs szüksége rá, az nem kap és nem is vesz fölöslegesen egy nyolcvanadik műanyag vackot. Szerintem ez szuper a környezetnek. (samsung is egyébként csak a drága telókból hagyta el a töltőfejet, ahol anyagilag ez nem lehet probléma, de remélem idővel az olcsóbb kategóriákban is kikopik)

(#44) gyonyoruwok válasza pocokmz (#43) üzenetére


gyonyoruwok
junior tag

az apple féle gesztusvezérlés legalább annyira icipici fejlesztés, mint a többi, ami fel lett itt sorolva. érdekes, hogy pont attól ájulsz el. minden más meg mire jó, hát max 1x ha jól jönnek egy emberöltő alatt ugye. szerintem te is belátod azért, hogy egy ereje teljében lévő, Google támogatást élvező Huawei-jel a sarkában nem ilyen S21 szériát kaptunk volna a Samsungtól. de mindegy is, éljen a Föld. csak a matricákat és a vaskos használati útmutatót ne hagyják el soha, a fákat azért nem kell sajnálni annyira

Sony A6000 | iPhone 12

(#45) Ricardo válasza pocokmz (#43) üzenetére


Ricardo
félisten

" De ott a xiaomi, az oppo, vivo, a 100 almárkájuk, az LG a Sony a Lenovo stb. Nem gondolod hogyha lehetne innoválni akkor megtennék? "

[link] ;)

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.