Hirdetés

2022. május 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gyuri27


Gyuri27
félisten

Kiváncsi leszek, hogy elhanyagolt helyeken mint pl nálunk (invi 15/0.9 papiron, falu közepén 500 méteres körben 30/3 papiron) mi fog történni.
De gyanitom, mi egyszerüen kimaradunk ebből is. Mert rézen és egyéb elavult összetevőkkel ez soha le nem jön.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#2) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

ha én most őszintén méltatnám ezt a hírt, a megfelelő jelzőkkel, biztos kitiltanának a moderátorok. úgy kétezer évre...
mocsok szemét törvénytelen húzás.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3) Kendek válasza bambano (#2) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Pont ez az, hogy ez lesz a törvény, szóval véletlenül sem lesz törvénytelen. :D

<-ƘƘ->

(#4) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Sok telefonra integrálnak ilyen kéretlen, törölhetetlen app-okkat, mint a Digitális jóllét

[ Szerkesztve ]

️️

(#5) k-adi válasza bambano (#2) üzenetére


k-adi
veterán

"igazodtak a megnövekedett sávszélességi igényekhez."

ez csapta ki a biztit?

(#6) Fred23


Fred23
veterán

Rezsicsöki, csirke far-hát, és most még ez is -ezek tényleg nagyon maradni akarnak. Ingyenkrumpli azért még kimaradt, pedig azt is szereti a csóró jónép. De talán majd később.

(#7) bambano válasza k-adi (#5) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem.
az eredeti verzióban max. egy évre lehetett adni ilyen csomagot, utána az ügyfél köteles volt átszerződni rendes csomagra.
most eltörölték az időkorlátot.
így az a helyzet, hogy a kormány előírja, hogy kötelezően adj legalább 15% kedvezményt az előfizetőnek.
vagyis a kormány, már sokadjára, az internetszolgáltató zsebében turkál és nem foglalkozik azzal, hogy van-e ott pénz.
annyi kedvezmény van már előírva, hogyha a nép tudna róla és igényelné, nem tudná az isp kifizetni.
most arról ne beszéljünk, hogy az internetadót eredeti formájában az isp-nek kellett volna fizetnie. azóta is hálás vagyok mindenkinek, aki nem olvasta el a törvényt és kiment tüntetni miatta.

rettenetesen tele van a hócipőm azzal, hogy az internet szolgáltatónak nincs joga piaci körülmények között szolgáltatni, mert mindig előkerül egy vadbarom, aki nem ismeri a valós pénzügyi helyzetet, így azt hiszi, hogy neki is jár az isp pénzéből.

igen, ez kb. mint a benzinár korlát, az alapvető élelmiszerek korlátja, csak minket sokkal régebben sújt. fogja már fel az a türhő banda, hogy létezik olyan, hogy magántulajdon, amihez neki kuss van. nincs olyan, hogy ész nélkül költekezünk mások pénzén.

ezek miatt az, amit a nőági felmenőinek foglalkozásáról gondolok, a legenyhébb, amit gondolni lehet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8) k-adi válasza bambano (#7) üzenetére


k-adi
veterán

"most arról ne beszéljünk, hogy az internetadót eredeti formájában az isp-nek kellett volna fizetnie. azóta is hálás vagyok mindenkinek, aki nem olvasta el a törvényt és kiment tüntetni miatta."

de akkor azt meg átterhelte volna az ügyfélre nem? vagy rosszul gondolom?

(#9) fatpingvin válasza k-adi (#8) üzenetére


fatpingvin
aktív tag

nagyon mást nem tud csinálni. igazából majdnem mindegy kin verik le, az a kérdés hogy akin leverik az tudja-e magát tehermentesíteni valaki más kárára.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A kivétel próbára teszi a szabályt, nem pedig erősíti.

(#10) k-adi válasza fatpingvin (#9) üzenetére


k-adi
veterán

na igen, akkor meg végülis fals a "azóta is hálás vagyok mindenkinek, aki nem olvasta el a törvényt és kiment tüntetni miatta." állítás, mert nap végén mégis azokon csattant volna az ostor akik meg tényleg kimentek tüntetni ellene, tehát mégha nem is "tudatosan" de magukat védték ezáltal

(#11) bambano válasza k-adi (#8) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nekem úgy rémlik, hogy a törvény eredeti első verziójában nem volt lehetőség átterhelni az userre, és nem volt felső korlát sem. tehát simán lehetett volna olyan, hogy az user mondjuk tök véletlenül torrentezik, és a havi előfizetési díjának sokszorosát kell befizetnie az isp-nek adóba.
akkor ezt írtam a témáról: [link]

#10: nem fals, mert az biztos, hogy az isp-nek kellett volna befizetni az adót. az, hogy át lehet-e terhelni az userre, azért is kérdéses, mert hogy fizetsz be adót úgy, hogy te méred az adó alapját, befizeted, majd megpróbálod behajtani? semmi garancia nem volt arra, hogy fizet az ügyfél mondjuk havi 5000 forint előfizetési díjat, majd kap hó végén egy 20ezres számlát és lesz pénze befizetni, meg elismeri, meg nem mond fel rögtön.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

sorolom az eseteket:
1. netadó
2. jelenleg is kötelező gyermekvédelmi szoftvert adni INGYEN az előfizetőnek úgy, hogy az illetékes kerekasztal javaslata pénzbe kerül. ha feltételezünk egy szolid családot, ahol két gyerek van, két desktop pc + két mobil összesen, akkor az négy licensz, ami több, mint amennyi profitot az előfizetésük termel. tehát ha például hozzánk bejönne valaki, hogy adjunk neki ilyen cuccot, az megkapná a szerződés felbontását, mert nem éri meg anyagilag.
3. ott volt az ingyen internet a pandémia miatt. a kormány nem kártalanított eddig, és úgy tudom, nem is fog.
4. az önkormányzatok kivetettek helyi építményadót a távközlési hálózatokra. az adó eredeti mértéke nagyobb volt, mint a családi házas övezetekben elérhető bruttó árbevétel. mert miért is fogná vissza magát a megválasztott tolvaj. ennek hatására több helyen levágták a hálózati kábeleket. valamennyit enyhült a kérdés, de ilyen adó most is van.
5. itt van ez a digitális jólét csomag nevű törvénytelenség.

szóval az isp mindig előkelő helyen szerepel azon a listán, hogy kiket szivasson meg a kormány. valahogy ők azt hiszik, hogy itt hegyekben áll az elköltetlen pénz.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#13) fatpingvin válasza bambano (#12) üzenetére


fatpingvin
aktív tag

mit jelent a gyermekvédelmi szoftver amúgy? mert nem tudok rájönni...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A kivétel próbára teszi a szabályt, nem pedig erősíti.

(#14) bambano válasza fatpingvin (#13) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nem kell találgatni, a szolgáltatód honlapjának az első oldalán lenni kell linknek rá.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#15) fatpingvin válasza bambano (#14) üzenetére


fatpingvin
aktív tag

úgy értem, mire való ez? azon kívül hogy lehet vele mellkast verni hogy mi aztán mennyire családbarát ország vagyunk (ezt nem tudtam röhögés nélkül leírni :DDD )

szerk: megnéztem, az amire számítottam, a szokásos komédia.

[ Szerkesztve ]

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A kivétel próbára teszi a szabályt, nem pedig erősíti.

(#16) k-adi válasza bambano (#12) üzenetére


k-adi
veterán

"3. ott volt az ingyen internet a pandémia miatt. a kormány nem kártalanított eddig, és úgy tudom, nem is fog."

a többihez nem, de ehhez azért annyi, hogy ez tényleg "speciális" eset
kártalanítás meg ismeretlen fogalom itt

(#17) vicze1 válasza Ciccuka (#4) üzenetére


vicze1
félisten

Mivel Google rendszeralkalakás ami a Settings része, így minden Androidon van 9.0-tól(???), így minden Android készüléken ott van.

(#18) bambano válasza k-adi (#16) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

miért lenne speciális eset? előfizetői szerződés alapján szolgáltatok, benne van, hogy x megabit, cserébe z forint.
ebbe beleszólt a kormány. akkor fizessen.
de ez egy elméleti vita, mert nem az a lényeg, hogy jogelmélet szerint kinek kell fizeti, hanem az, hogy annyi pénzt vett ki a szolgáltatók zsebéből, amennyi nem volt benne. és hosszasan nem lehet veszteséget finanszírozni, tehát csak azért nem fog senki a magánvagyonából betolni egy halom pénzt a cégbe, mert a kormány jófejeskedni akart. ennek az lesz a vége, hogy csomó kis szolgáltató lehúzza a redőnyt, a nagyokat meg valami ganéj módon kártalanítani fogják. szigorúan a versenysemlegesség nevében. meg az is lesz a vége másik sok kis szolgáltatónál, hogy n évre ugrott a műszaki fejlesztési alap. egy rakás ember igénybe vette a kedvezményt úgy, hogy nem volt rá valójában szüksége, cserébe most az ő szolgáltatása sem fog javulni.

és ugyanez a cikk tartalma: ha a legolcsóbb szolgáltatásodat piaci alapon nyújtottad, akkor azon nincs túl sok nyereség. ha ehhez képest legalább 15%-kal olcsóbban kell nyújtani a digitális jólét alapcsomagot, akkor azon jó eséllyel nem lesz már semmi nyereség, rosszabb esetben veszteséges lesz, de köteles vagy folyamatosan nyújtani, mert eltörölték az időkorlátot. ezt csak úgy lehet finanszírozni, ha valahonnan kapsz valamiféle támogatást, bevételt, forrást. Vagyis a nagyoknak jut, a kicsik, amik jórészt magyar tulajdonú szolgáltatók, nem németek, mint a telekom, mehetnek a sunyiba.

az előző verziót be lehetett nyelni azzal, hogy max. egy évig nyújtod, és ő ettől hosszú időre előfizetőd lesz. na ennek most lőttek.

és mégegyszer mondom: attól, hogy most én sírok itt, mint a fürdős kurva, nektek lesz rosszabb. nekem is rosszabb lesz, de majd keresek állást, oszt elvegetálok valahogy. nektek meg nem lesz rendes internet otthon.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#19) Gyuri27 válasza bambano (#18) üzenetére


Gyuri27
félisten

"nektek meg nem lesz rendes internet otthon"
Most sincs. Két szolgáltató van a faluban és szarnak bele. A 20 éve ide rakott technika dolgozik mai is. Mindezt igen magas áron. Pár 10km-el arrébb olcsóbban gigás net van.
Nem tudom sajnálni a szolgáltatókat ne haragudj.
Ja és nem tanya 2000 fős falu.

[ Szerkesztve ]

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#20) bambano válasza Gyuri27 (#19) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

szíved joga utálni őket, de biztos lehetsz benne, hogyha kettőből egy tönkremegy, még olyan se lesz a neted.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#21) Gyuri27 válasza bambano (#20) üzenetére


Gyuri27
félisten

Olyan szar a rendszer a hálózat új előfizetőként egyikre se lehet rákötni.
És mindig gond van a vodával is meg az invivel is. Nem érzem át azt a nagy fájdalmat. Mert azt hiszem az 5k-s ár egy papiron 15/0.9-ért 2022-ben nem kevés.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#22) fatpingvin válasza Gyuri27 (#21) üzenetére


fatpingvin
aktív tag

ez két külön kérdés, amit írsz abban igazad van de ez ugye nem az ISP-k zsebében turkálás kérdése hanem az hogy nem fejlesztettek infrát az adott területen. ami nyilván gáz, de ugye jó magyar szokás szerint amíg nem megy tönkre addig jóvanazúgy. esetleg meg lehet próbálni valami petíciót írni hátha lesz valami foganatja, ha nem is valószínű.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A kivétel próbára teszi a szabályt, nem pedig erősíti.

(#23) Gézengúz válasza Ciccuka (#4) üzenetére


Gézengúz
addikt

Szinte mindent el tudok távolítani az ADB-vel!
Telómon Google sincs, például.

[link]

(#24) bambano válasza Gyuri27 (#21) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

olyat láttunk már, hogy eladni akarják a hálózatot, nem üzemeltetni.
ha az a voda korábbi upc-s terület, akkor minden világos.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#25) tasiadam válasza Gyuri27 (#1) üzenetére


tasiadam
addikt

BP, rezen 1000/40. Inkabb 750/40.

"America is a nation that can be defined in a single word: Asmpfutehehepfpfutehe" - Joe Biden

(#26) Gyuri27 válasza tasiadam (#25) üzenetére


Gyuri27
félisten

Rézen biztosan nem jön le gigás net. Fizikailag nem lehetséges. De bármilyen (aka fos) optikán se.

bambano: nyilván volt ups terület. De upc idején se volt acélos.
Invi fos, digi-invi fos.
Beszedték a kb 0 szolgáltatásért a pénzt és vidéki parasztnak jó ez.

[ Szerkesztve ]

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#27) 1dude válasza Gyuri27 (#21) üzenetére


1dude
tag

Nekem 8/1 van 16€ :DDD

Manapság a marhákat nem fűvel, hanem színes grafikonokkal etetik.

(#28) Gyuri27 válasza 1dude (#27) üzenetére


Gyuri27
félisten

Hol a kazah sztyeppén? :DD

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#29) 1dude válasza Gyuri27 (#28) üzenetére


1dude
tag

Szlovákia. Kazah sztyeppén szerintem jobb a net. Telekom power :D

Manapság a marhákat nem fűvel, hanem színes grafikonokkal etetik.

(#30) bambano válasza Gyuri27 (#26) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

jó pár éve outsource-olta az upc a kábel karbantartását az ericssonnak. akkor már lehetett tudni, hogy eladásra készítik fel a céget.
koaxon simán elmegy 1.2 Gbps.
az invitech meg egyszerűen balfék. van üzleti előfizetésünk tőlük, gagyi a szolgáltatásuk.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#31) MtHq válasza bambano (#30) üzenetére


MtHq
tag

Fura. Én sem vagyok oda a cégért, rengeteg szívás volt velük.. (céges ügyekben, lehetetlen bármit is elintézni kapcsolattartókon keresztül..), de nekünk az MLLN mikrós link stabil, és jó. Mondjuk olcsónak nem olcsó..

[ Szerkesztve ]

(#32) instantwater válasza bambano (#18) üzenetére


instantwater
addikt

Megértem, hogy az ISPnek ez költség, de valószínűleg simán megemelik a többi csomag árát 15%-kkal, sőt, ha már emelnek akkor egy kicsit többel is, és így máris nem költség.

Magyarországon nagyon olcsó az internet európai viszonylatban.

Angliában 50 megabit 25 font, 150 megabit 30 font, 1 gigabit 50 font környéke hűségidőtől függően (hyperoptic).

Ehhez képest Magyarországon pl a DIGI fillérekért szolgáltat.

(#33) Gyuri27 válasza instantwater (#32) üzenetére


Gyuri27
félisten

Tedd már hozzá mennyi itt a minimálbér (ne adj isten az átlag, sarkadi kistérség az ország 3 legszegényebb régiójában van benne). Mert ugye azért az nagyon nem mindegy.

bambano: koaxot nem is szoktuk réznek hivni.
Nem vagyok én se vak. A nagyobb települések kellettek a diginek is a vodának is. A gerinchálózat is kellett.
A kis falvak nem kellettek csak ott meg ugye kötelező szolgáltatni.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#34) tasiadam válasza Gyuri27 (#33) üzenetére


tasiadam
addikt

Mint anyameknal. Buszken tv-ben mutattak meg a helyi szolgaltato az uj switchet, ami 200/200at tud. Otthon voltam es teams megette a 60/20at, annyira jo volt

"America is a nation that can be defined in a single word: Asmpfutehehepfpfutehe" - Joe Biden

(#35) tasiadam válasza bambano (#30) üzenetére


tasiadam
addikt

Mindig is ericssone volt a halozat. Magyarorszagon kb minden az oveke

"America is a nation that can be defined in a single word: Asmpfutehehepfpfutehe" - Joe Biden

(#36) janeszgol válasza Fred23 (#6) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Pedig én pont azt várom már. Az egyik kedvenc ételem gyerekkorom óta a sültkrumpli. Szóval én a krumplit várom a szavazatomért cserébe. De nem zsákosat, hanem mirelit hasábot. 30 kiló.

(#37) janeszgol válasza bambano (#18) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Ezzel teljesen egyetértek veled. Ha felhördültünk azon, miszerint a Telenor Magyarország (új nevén Yettel.) szerint az inflációs emelés nem számít egyoldalú szerződésmódosításnak, akkor a másik esetet esetén is hördüljünk fel.
A kormány kitalálta az ingyen netet, akkor fizesse is, ez a dolga. Milyen piacalapú berendezkedés az, ahol az állam beleszól a versenyszférás cégek pénzügyeibe is közvetlenül.

(#38) janeszgol válasza instantwater (#32) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Meg is emelték. Hol lehet jobban emelni? A mobiloknál. Az az ISP jár jól, ahol nem csak vezetékes, hanem mobilszolgáltatás is van. Oké többet adnak több pénzért, de a lényeg az, hogy X forintért már nem tudsz semmit venni, mert 2X-be kerül a legolcsóbb szolgáltatás.

(#39) oszi666 válasza janeszgol (#37) üzenetére


oszi666
őstag

ez mi ez hogy a Telenor árat emelt? tudsz valami linket adni?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#40) janeszgol válasza oszi666 (#39) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Nem csinálta még meg. Nem is fogja. Lehet, hogy gumicsont volt a hír, azt nem tudom. [link]

(#41) oszi666 válasza janeszgol (#40) üzenetére


oszi666
őstag

de ez hogy lehetséges egyáltalán?
ha én fel akarom mondani a szerződést amire hűséget fogadtam akkor kötbért kell fizetnem
de ha a szolgáltató egyoldalúan módosítja a szerződést, amit nekem nem kötelező elfogadni, és ő felmondja neki nem kell.
nem tudom hogy egy ilyen szerződésben ez benne van-e hogy a szolgáltató egyoldalúan módosíthat.
kb mintha vennék egy autót fix hitelre ötmillióért, és a törlesztő felénél közölnék hogy figyu nem öt hanem hatmillió
vagy én értem teljesen rosszul a helyzetet?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#42) janeszgol válasza oszi666 (#41) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Jól érted. Módosíthat egyoldalúan a szolgáltató, csak akkor van X idője felmondania a másik félnek kötbérezés nélkül. (Nyilván a készülék maradék törlesztőjét ki kell fizetni.)

(#43) bambano válasza instantwater (#32) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

haha.
amikor levitte a kormány az áfát, akkor például nem lehetett árat emelni, hogy mindenki érezze az új áfát. a hírközlési hatóság mindenkit megfenyegetett, aki megemelte az árat.

úgyhogy legyél biztos benne, nem tud az isp 15%-kot emelni az árain.
valóban, a digi piacromboló árakon szolgáltat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#44) bambano válasza Gyuri27 (#33) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"A kis falvak nem kellettek csak ott meg ugye kötelező szolgáltatni.": nincs ilyen szabály.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#45) bambano válasza tasiadam (#35) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

tévedés. az upc hálózata soha nem volt az ericssoné, most sem az. az upc-é volt, felvásárlás útján átkerült a vodához.
az ericsson csak karbantartást végez a hálózaton.

"Magyarorszagon kb minden az oveke": tévedés. a telekom hálózata pl. a telekomé. a tarr kft hálózata a tarr kft-é, a prtelecom hálózata a prtelecom-é.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#46) bambano válasza janeszgol (#37) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

persze, csak a fő probléma az, hogy olyan jogszabályt hoztak, ami végrehajthatatlan. majd legközelebb azt írják a törvénybe, hogy az isp technikai személyzete tanuljon meg repülni, hogy az oszlopra meg a padlásra létra nélkül tudjanak biztonságosan felmászni? és ha nem tanul meg repülni, mert nincs a hátán toll, akkor küldik a katonaságot, hogy felügyeljék a céget?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#47) Gyuri27 válasza bambano (#44) üzenetére


Gyuri27
félisten

Mikor átvették a cégeket nem lehetett csak a nagyvárosokat kivenni belőle. Komplett egy csomagba lehetett csak megvenni pl az invitelt is.
Továbbá minden belterületen (fogalmazzunk igy) min két vezetékes szolgáltatónak kell szolgáltatni, hogy lehessen választani.
Ha nem így lenne ezeken a lófasz falvakon nem lenne már se voda, se digi se semmi.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#48) bambano válasza Gyuri27 (#47) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"Továbbá minden belterületen (fogalmazzunk igy) min két vezetékes szolgáltatónak kell szolgáltatni, hogy lehessen választani.": nincs ilyen szabály.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#49) Gyuri27 válasza bambano (#48) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ha nem lenne mint mondtam itt pl nem szolgáltatna senki. Nemhogy egy.
Minden háztartásban elérhetőnek kell lenni a széles sávú netnek.

[ Szerkesztve ]

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#50) bambano válasza Gyuri27 (#49) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"Minden háztartásban elérhetőnek kell lenni a széles sávú netnek.": erről volt kormányhatározat, de ott sem az volt, hogy két szolgáltatótól, hanem egyet támogatott az állam eu-s pénzből. amit utána a szolgáltató (zömében a telekom) elkummantott. na így lehet keresztfinanszírozni a digitális jólét csomagot.

és még mindig mondom: nincs ilyen szabály. se kötelező szolgáltatás nincs, se két szolgáltatós szabály nincs.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.