Hirdetés

2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23) Meggyi001 válasza Somatom (#10) üzenetére

(11. nap battery 100%)

Na, megjött a válasz. Bár nem teljesen vagyok képben, de azt hiszem, hogy megnyugodhatunk.

"Kedves Zoltán!

Aggodalomra semmi oka, a GPS készülék GPRS-en küldi az adatokat.
Üdvözlettel:

Spytek"

Innentől mindenkinek írom:

GPRS (forrás wiki):

"A GPRS (General Packet Radio Service) egy csomagkapcsolt, IP-alapú mobil adatátviteli technológia, amelyet GSM és IS-136 mobiltelefonok használnak. A GPRS adatátvitelt a szolgáltatók a hagyományos technológiák percalapú számlázása (amely nem veszi figyelembe, hogy adatforgalom is történt-e vagy csak készenléti állapotban volt a felhasználó) helyett adatmennyiség (kilobájt) alapján számlázzák ki. Hasznosítási területe a WAP, SMS és MMS mellett az internethasználat is, beleértve az e-mailezést. A jövőben várható az alacsony költségű IP-alapú telefonálás mobiltelefonokba való integrálása.
A GPRS-szel is rendelkező 2. generációs (2G) mobileszközöket gyakran nevezik 2.5G-nek is, mert színvonala a 2G és a 3G között helyezkedik el. A kihasználatlan TDMA csatornák hasznosításával a GSM rendszerekben kínál egy mérsékelt adatátviteli sebességet (elméleti határ: 171,2 kbps), amely alacsonyabb a legújabb fejlesztésekénél. Eredetileg más standardok helyett fejlesztették, de azokat ehelyett GSM-re cserélték, így csak GSM-hálózatokban használják. A GSM release 97-től van integrálva. Szabványosítását korábban az ETSI végezte, ma a 3GPP."

Más. A magyarországi kedvenc lopott autók listája, típust, árkategóriát sajnos nem írnak:

Ezeket az autókat lopták a leginkább 2020-ban Forrás: [link]

"2020-ban is folytatódott az évek óta tartó pozitív trend, ismét kevesebb autót loptak el hazánkban, mint egy évvel korábban. A rendőrségi statisztikák alapján mutatjuk, milyen márkákat és hány darabot vittek el tavaly az autótolvajok. A Vezess.hu cikke."

"A korábbi évekhez hasonlóan a Vezess most is kikérte a rendőrségtől a 2020-as autólopási statisztikákat. Rögtön az elején le is lőjük a lényeget, hiszen jó hírről van szó: tavaly tovább csökkentek a számok. 2007-ben 7584, majd néhány éves csökkenést követően 2012-ben újra elég sok, 6920 gépjárművet loptak el hazánkban, ám mióta a rendőrség 2014-ben létrehozta speciális, az autólopáshoz kapcsolódó bűnözők felderítésével foglalkozó egységeit, folyamatos a csökkenés, és a trend tavaly is folytatódott. Az elmúlt évben a 2019-esnél is jelentősen kevesebb gépjármű – és azon belül személygépkocsi – lopása miatt indított nyomozást az ORFK, de kicsit másképp nézve még pozitívabb a kép: 2018-hoz viszonyítva gyakorlatilag megfeleződtek a számok."

"2019-hez képest nem sokat változott a tolvajok „ízlése”, ahogy egy évvel korábban, tavaly is a Ford, az Opel, a Suzuki, a Volkswagen és a Renault modelljeit vitték leginkább – évek óta kérjük, de a rendőrség sajnos típusokra nem, csak márkákra bontva szolgáltat adatokat –, az viszont érdekesebb, hogy a sorrend nem tükrözi pontosan a teljes magyar autóflotta arányait.
A KSH 2019-es adatai szerint hazánk útjain a lopási listán csak második Opelből fut a legtöbb (kis híján félmillió példány), Suzukiból több mint 430 ezer, VW-ből bő 370 ezer, míg Fordból „csak” 315 ezer van, így lopások tekintetében egyértelműen felülprezentált a „kék ovál”.A Volkswagen utoljára 2018-ban vezette a lopási listát, míg a Suzuki immár hat éve nincs a topon. A Renault nagyjából a „helyén” van a listán (bő 220 ezret hajtunk belőlük) Magyarországon, a 100 ezres darabszámú Mercedest viszont továbbra is szeretik a bűnözők, arányaiban többet lopnak belőlük."

Kattints a képre a nagyobb változathoz

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/minimal_gamer_gep_amin_minden_megy_3/friss.html

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.