Hirdetés

2022. május 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) HThomas


HThomas
senior tag

Nem rossz, végül csak fejlesztettek a solar funkción is... mondjuk Fenix 6 Pro-ról nem érzem a szükségét azonnal váltani, de ez jól is van így. Azt sajnálom kicsit, hogy a Venu2 Plus hívás funkciói nem kerültek bele se valamelyik Fenix verzióba, se az Epix-be.

[ Szerkesztve ]

(#2) Bornie127


Bornie127
aktív tag

Azt lehet tudni, hogy mikor lehet (elő)rendelni és hol?

(#3) HThomas válasza Bornie127 (#2) üzenetére


HThomas
senior tag

A zerge.hu-n már elvileg van némelyik...

(#4) VivienR


VivienR
tag

6-os szériához képest nincs akkora egetverő újítás. Szoftveresen hamarosan jon egy adag frissítés is.

(#5) Fred23


Fred23
veterán

GPS-ben történt most esetleg valami javulás a korábbiakhoz képest? Közelítik már a Polarok szintjét?

(#6) VivienR válasza Fred23 (#5) üzenetére


VivienR
tag

Közben megláttam, DCR in-depth írását: https://www.dcrainmaker.com/2022/01/garmin-fenix7-7s-7x-in-depth-review.html

Összefoglalva, kb jobb, de továbbra sem érzem egetverő különbségnek, hogy rohanjak a boltba.... Majdha a nyári viharokat is jól fogja előre jelezni a hegyekben. Addig még bőven jól elleszek a meglevő 6 Pro-val is.

(#7) Hira Nnor


Hira Nnor
csendes újonc

Tegnap a zergénél megnyomkodtam az Epix-et. Hát furcsa, hogy pont azok a funkciók kerültek a Fénix sorozatba, amelyek eddigi hiánya miatt megvettem a 6 pro-t: AMOLED, valamint érintős kijelző. Erre semiképp nem cserélném le a jelenlegit.
Amúgy a többi új modell is megnézhető, megvehető.

(#8) HThomas válasza VivienR (#6) üzenetére


HThomas
senior tag

Ez a multi-band GPS azért elég komoly újítás, más kérdés, hogy a gyakorlatban mennyi előnyt hoz...

(#9) Wolfy33


Wolfy33
aktív tag

Az érintőkijelző a térkép funkcióknál biztos előre lépés, azért a gombokkal elég nehézkes volt a navigálás. A kijelzőt nem tudom megítélni, számomra a napfényben láthatóság fontos. Az, hogy nem lett amoled, nem biztos, hogy ekkora kijelző méreten ez lényeges lenne. A zafir solar, viszont jó, az hasznos kombó.
Ha becserélni lehetne a 6xpro solaromat akkor még mehetne is egy mineral kék, fehérre. :)
De újra venni, sok, annyival nem tud többet, plusz ma jön frissítés a 6-osra, amiben több a 7-ben lévő alkalmazás is benne lesz.

(#10) Kobak77


Kobak77
aktív tag

Mindig megnézem az új, újabb modelleket, de nemigen tudom értelmezni ezeket a hatásvadász kifejezéseket, mint "CSÚCSÓRA".
Ami engem érdekel azt sajnos csak a Quantix széria tudja, pedig keresnék olcsóbb alternatívát, nagyon is.
De hogy lehet ez csúcs, ha van olyan feature, amit nem tud? Pusztán az ár alapján, mert ami drágább az a jobb? Na de még csak nem is a legdrágább óra!

Szóval lehet ez szép, lehet ez jó, de se képességek, se ár szempontjából nézve nem csúcs.

(#11) WinstonWolf


WinstonWolf
senior tag

Nemrég jártam benn Zergénél. Az, amit elmondott az új órákról bíztató volt, de ami a mostani sajtóanyagokban van érdekes. Nekem Tactix deltám van, ami a 6X solar sapphire-nak felel meg. Ezt olyan 10-12 naponta töltöm. Ebben nem igen látok olyan fejlődést, ami miatt érdemes lenne váltanom. Zerge azt mondta, hogy az új órák tesztelése után akár 30 napos üzemidő is elérhető... Kétlem. Az érintőkijelző jónak tűnik, és a nagyobb tárhely is, de nem érzem a bugit a cserére.

A csúcsóra kifejezésen kár ugrálni. Ár szempontjából sem csúcs ez a Garminnál, a MARQ - amúgy k. nagy kudarc - óráinál kitalált árakhoz képest ez zsebpénz :D

WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

(#12) oalex válasza HThomas (#8) üzenetére


oalex
senior tag

Erre megbízató tesztelő aki már 2 hónapja keményen használja (DC Rainmaker) azt írta, hogy hagyományos felhasználáskor nem tapasztalt különbséget. Ott jött ki a kisebbség, ha mondjuk olyan helyen járt, ahogy a fél eget kitakarta egy szikla mondjuk.
Szóval, ha csak ez szempont, akkor ez csak extrém felhasználás esetében éri meg vagy számít. Cserébe nyilván csökkenti a akku idejét.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#13) oalex válasza Fred23 (#5) üzenetére


oalex
senior tag

Igen történt. 2 frekvencián is veszi a jelet is van már benne amit semmilyen másik okosórában nincsen még.
Az eredmények azért nem olyan látványosak, lásd egyel ezelőtti hozzászólásomat.

Gy.K, csak mert több helyen láttam, hogy keverik. Ez a dual frequency, ez nem ugyan az mint, hogy több "fajta" konstellációt is ismer, pl Glonass, Galileo, stb.. Az megint teljesen más dolog, az több okosóra is tudja.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#14) Y72


Y72
aktív tag

Azért van pár dolog ami miatt megérheti leváltani a 6-os szériát, bár nekem egyelőre semelyik sincs, csak tesztekből látom:

- Üvegre cserélték a HRM buroklatát: a használt piacon elég jól látni, hogy ez durván kopik, 2 éves készüléken amit rendszeresen használtak eléggé megkopott (persze lehet cserélni házzal együtt).
- Dual band gnss: ez valóban nem olyan nagy durranás, de megéri ha azt nézzük hogy a fenix6 visszalépés volt az 5-ös höz képest, amit csak most ismert be a gyártó*. Kb az összes teszt arról szól, hogy milyen szar is volt a 6-os gps-e. Ez lehet hogy részben marketing, de az 5-ös szériában (illetve FR935, FR230) telefonokkal egy szinten voltak az órák és a 6-os nem tudta hozni azt a szintet még a későbbi frissítésekkel sem.
- Erősebb processzor: a térképeken jól látszik hogy most már használható sebességgel lehet mozgatni, nagyítani. Az 5-6-ban ez egy vicc volt, azért sem vettem.
- Üzemidő nőtt az erősebb proci és érintő kijelző beépítése ellenére. A 6X már bőven elég volt mindenre de most egyel kisebb méretben is tudja ugyanazt.

Nem sok, de akinek még nincs órája annak elég egyértelmű hogy melyik lesz a jobb választás.

*Az hogy Garminnak 3 évig sikerült jól menedzselnie a gps problémát a top szériájukban kb mindet elmond a gyártóról és az óráik valós értékéről is :(((.

(#15) oalex válasza Y72 (#14) üzenetére


oalex
senior tag

Teljesen egyet értek azzal amit írtál, nekem ma hozza a futár a 7X-et. Alig várom. :DDD

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#16) HThomas válasza oalex (#13) üzenetére


HThomas
senior tag

Igen, még nem volt időm rendesen végigolvasni a tesztjét, csak átfutottam. Mondjuk aki pl sokat túrázik, vagy fut a hegyekben, azért számíthat. Mondjuk én elégedett vagyok a 6-tal is, nem biztos, hogy áldoznék akksiidőt a pontosságért, de végül is a lehetőség nem rossz.

Y72: ott nem az volt a háttérben, hogy beszállítót váltottak, az új GPS energiatakarékosabb, cserébe bizonyos esetekben pontatlanabb volt, mint a korábbiak? Én nem hallottam komolyabb panaszt a GPS-ről...

(ha már panasz management, ami zavar, hogy a gyári weather service-t nem tudják kipofozni... óraszámlapomra érkezik csomó panasz, hogy nem frissül az időjárás, meg, hogy nem írja ki jól a pozíciót, csak valami hülyeséget, már kismilliószor írtam vissza, hogy tessék a Garmint keresni ezzel, én nem tudok mit csinálni :) De folyamatosan jönnek ezek a panaszok, látszólag nem fejlődik a dolog...)

(#17) Bornie127


Bornie127
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis tapasztalati segítséget szeretnék kérni.
Használok egy vivoactive 4-et, már egy éve, üzemidőn kívül meg vagyok vele elégedve.
Van egy átvehető Fenix 6x pro, amit át tudok venni még ma boltban 179-ért, de nagyon bejön az új 7-es széria.
Ennek fényében megérné átvennem a 6x-et, vagy inkább legyen belőle 7, vagy 7x?

(#18) HThomas válasza Bornie127 (#17) üzenetére


HThomas
senior tag

Ha számít az ár, akkor szerintem a 6X pro tök jó választás. Ha kell az érintőkijelző (pl a kényelmesebb térképes navigáláshoz), vagy nem számít annyira az ár, akkor inkább a 7.

[ Szerkesztve ]

(#19) VivienR válasza Bornie127 (#17) üzenetére


VivienR
tag

Hát... Nyilván van fejlődés, gyorsabb a térkép és nagyobb fogyasztás mellett pontosabb a GPS, cserébe közel 2* az ár. Nyilván ha szinte méterre pontosan akarod követni az óra térképen hogy merre jársz, könnyebben mozgatni a térképet, akkor megérheti, de ha eleg annyi hogy néha ránézel a térképre, és eleg mondjuk a forduló pontok, elágazások jelzése is nem folyamatosan a térképet nézed, akkor szerintem a 6X is megfelelő, főleg hogy jó árban tudsz hozzajutni.
Magam részéről meg vagyok elégedve a 6 Proval, biztos hogy nem cserélem a 7-es szériára. Már két éves és a HRM szenzornal sem látok kopást, de lehet csak kevesebb a bőröm homok és szikla tartalma... :DDD :DD

(#20) Bornie127 válasza VivienR (#19) üzenetére


Bornie127
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat, rápróbálok a 6x pro-ra, legalább megtudom zavar-e a nagy méret.
Nem vagyok hardcore user, biciklizni szoktam, meg túrázni párommal. Utálom a készülékeimet töltögetni, remélem az üzemidő sokkal jobb lesz mint a vivoactive4-nél.
Az érintő kijelző azért hiányozni fog, de igazatok van, jelenleg nem éri meg a 2* árat az érintőkijelző funkció (számomra) Majd ha később esik az ára, vagy lesz akció, akkor majd vadászok egy 7-est.

(#21) HThomas válasza Bornie127 (#20) üzenetére


HThomas
senior tag

Az üzemidő szerintem már a sima 6-nál is teljesen korrekt... mentem vele 70+ km-t úgy, hogy végig az órával navigáltam. Előző este feltöltöttem, de a nap végén még a közelében sem járt, hogy lemerüljön. Több napos laza túrák is simán mennek, a második nap este általában azért feltöltöttem. Mindennapos használat során meg simán megvan az átlag heti egy töltés, anélkül, hogy aggódnom kéne, hogy már nagyon merül. Ha sokat futok, akkor töltöm gyakrabban.

(#22) Y72


Y72
aktív tag

Félreértés ne essék, amit írtam abból kimaradt az ár / érték arány.
Ha a pénz nem számít fenix7 a nyerő, de mostani áron már a 6-os a jó vétel, főleg használtan.
Anno az is 1000$ körül nyitott, de csak mostanra kezd lemenni valódi értékre az óra.
Tegnap este már volt egy 280€-ért német oldalon, el is vitték néhány órán belül.
Viszont érdekes a piac: a fenix7 bejelentése előtt volt kb 2 db hirdetés osztrákoknál, utána meg hirtelen megugrott.

(#23) arn


arn
félisten

6prohoz kepest nem sok ujdonsag van, a stamina erdekelne. Majd akkor lesz erdemes eladni, es venni, ha elult a hype. A willhabenen vagy 50 van fenn belole. Az agyonbugos garminoknal amugy is kell hat honap, mire elojonnek a tipushibak.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#24) arn válasza Bornie127 (#20) üzenetére


arn
félisten

Nalam alapbol 15 napig birja egy feltoltessel a sima 6pro, edzesekbol jopar belefer, akar folyamatos terkepnavigacioval. Irja amugy, hogy mennyit tudsz kb edzeni meg vele. Pl most nalam 7 napot ir altalanos hasznalatra, 15 orat edzesre.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#25) Major Lion válasza Hira Nnor (#7) üzenetére


Major Lion
senior tag

Nem kerult AMOLED a Fenix 7-be, a touch meg kikapcsolhato illetve azon a funkcion kapcsolod be amelyiken csak akarod

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#26) Heraldry


Heraldry
tag

A Fenix 6x PRO-m terepfutásnál navigációkor a kanyar előtt kellene szólnia 20-30 méterrel, de ez csak a kanyar(elágazás) után sikerül neki. :( Kíváncsi lennék, hogy ezen javít-e a GPS fejlesztés.
Mindazonáltal a versenytársak nagyon előbbre járnak. Hol van még mindig az LTE opció, a vérnyomás, EKG-ról nem is beszélve...

Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."

(#27) VivienR válasza Heraldry (#26) üzenetére


VivienR
tag

Szarkasztikus mód bekapcs: olyan versenytársakra gondolsz amik jó ha egy-két napig bírják és jó esetben folyamatos geopozíció mellett talán 5-6 órát bírnak? :DDD
Nyilván az EKG és vérnyomás hasznos lenne, LTE meg agyonverné az akkut. Ha ezekre van szükséged akkor szerintem a Fenix széria még sokáig le lesz maradva, főleg ha az LTE-t nézzük. :U

(#28) Wolfy33


Wolfy33
aktív tag

EKG, vérnyomás??? Ez egy óra. Fizikailag alkalmatlan ezek mérésére.

(#29) HThomas válasza Wolfy33 (#28) üzenetére


HThomas
senior tag

Ha nem rakják be, akkor az a baj, hogy hiányzik és a konkurencia már tudja. Ha berakják, akkor meg az a baj, hogy miért működik szarul (a még kiforratlan, pontatlan technológia).

Egyébként nem lennék meglepve, hogy ha előbb-utóbb az LTE majd valamilyen formában bekerülne a Fenixekbe is, hasonlóan, ahogy most az Epix-ben debütált az AMOLED.

[ Szerkesztve ]

(#30) Wolfy33 válasza HThomas (#29) üzenetére


Wolfy33
aktív tag

A profitért bármit. Sajnos sokan azt gondolják, attól jobb mert benne van. De jól írod, kiforratlan és az is marad. Szimpla anatómia és fizika.

(#31) Heraldry válasza VivienR (#27) üzenetére


Heraldry
tag

Akkor kapcsolnám be az LTE-t, ha baj van. (Eltévedtem, baleset ért, stb.)

Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."

(#32) Heraldry válasza Wolfy33 (#28) üzenetére


Heraldry
tag

Hol élsz?
https://24.hu/tech/2019/10/09/withings-okosora-vernyomasmero-ekg-pulzus/
De a Galaxy Watch 4 is tudja.

[ Szerkesztve ]

Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."

(#33) Heraldry válasza HThomas (#29) üzenetére


Heraldry
tag

:K Igen. Ilyen a piac, a verseny és mi diktáljuk az igényeinkkel.
És ha beleteszi elvárjuk ennyi pénzért a minőséget! (Ha nem tette bele, akkor még nem tudja abban a minőségben, amiben elvárható lenne.)

Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."

(#34) Major Lion válasza Heraldry (#31) üzenetére


Major Lion
senior tag

Vegulis van benne ilyen funkcionalitas, de ehhez kell a telefonod :(

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#35) HThomas válasza Heraldry (#32) üzenetére


HThomas
senior tag

Én mondjuk nem értem annyira ezt a két funkciót... mármint ok, hogy berakja a konkurencia az óráiba (amik egyébként komoly sport felhasználásra mérföldekre vannak elmaradva a Garminoktól) és akkor most ezen pörög mindenki... na de egy egészséges embernek miért fontos az, hogy órával mér vérnyomást? Tart otthon egy vérnyomásmérőt és megméri időnként. Az órában lévő EKG-val meg nem fogsz megcsinálni egy komolyabb tesztet, akinek az kell, az megy az orvoshoz.

Ha meg egészségügyi szempontból fontos lenne, hogy ezek bármelyikét rendszeresen monitorozzam, akkor meg nem igazán hagyatkoznék egy ilyen órára (amiknél amúgy örök vita már az is, hogy mekkora hibával méri a csuklón a pulzust).

Az LTE + accident detection még talán hasznos, de ha olyan helyre mész, ahol nincs a környezetedben ember, akkor viszel egy telefont, és probléma megoldva (már ha épp van térerő...).

[ Szerkesztve ]

(#36) Wolfy33 válasza Heraldry (#32) üzenetére


Wolfy33
aktív tag

Ez csak egy alkalmazás, tájékoztató jellegű, a marketing mögé is látni kéne.
Sose lesz pontos. Az,hogy klinikailag ajánlatott, olyan mint a Coca Cola fizetett dietetikusai szerint a cukros kóla végül is egészséges.

(#37) Heraldry válasza HThomas (#35) üzenetére


Heraldry
tag

Edzésen kívüli pulzusmérésnek sem látszott először értelme, aztán kitaláltak rá mindenféle metrikát. (Én például a napi -átlagos- nyugalmi pulzusból tudok következtetni, vmilyen közeledő betegségre, gyulladásra.)
Véroxigénszint mérés is belekerült, pedig egészséges embernél minek azt nézni...

Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."

(#38) Nimda válasza Heraldry (#37) üzenetére


Nimda
addikt

Véroxigénszint mérés is belekerült

Ami nálam mindig alul mér (95% vagy ez alattit) szóval erre nem támaszkodnék. A pulzus mérés viszont elfogadható (6s pro)

(#39) Bornie127 válasza Nimda (#38) üzenetére


Bornie127
aktív tag

Véroxigénnel egyet tudok érteni, a vivoactive4-en is mindig alacsony értéket mutatott, volt, hogy alvás közben 90, támértem az ujjra csiptetős véroxigén mérővel, 99%.

(#40) HThomas válasza Heraldry (#37) üzenetére


HThomas
senior tag

Annyira nem értek hozzá, de ha jól emlékszem a véroxigén mérést alapvetően magashegyi túrázáshoz rakták be.

Ha meg már benne van mindkét szenzor, akkor miért ne mérhessen folyamatosan, az nem igényel különösebb fejlesztést.

(#41) arn válasza HThomas (#40) üzenetére


arn
félisten

Zabalja az akkut, a pulzusbol sokmindenre lehet kovetkeztetni az edzeseket illetoen. Ha csak nem a felsobb legkorokbe mesz, nagyjabol allando.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#42) VivienR válasza Heraldry (#37) üzenetére


VivienR
tag

HAPE és HACE (magashegyi tüdő és agyi ödéma) kialakulásának figyeléséhez a véroxigén szint mérése egy bevált módszer, mivel a Fenix eléggé sokoldalú, és nem csak kb divat sport alkalmazásokra használható, így kiemelten fontos. Amúgy meg már a 6-os szériában benne van, ne a 7-es újdonsága, max hogy kicsit átalakították a szenzort.

Az LTE kb addig jó, míg van megfelelő térerő. Nyilván sokaknak hasznos lehet, de lényegében ott van a telefonon BT kapcsolat mellett vagy InReach-en keresztüli balaset értesítés.

[ Szerkesztve ]

(#43) oalex válasza Heraldry (#32) üzenetére


oalex
senior tag

Hülyeség az ilyen EKG, teljesen pontatlan. Csak marketingre alkalmas.
Ez más a csomó keresés kategóriája. Ha emiatt nem veszed meg, akkor meg is érdemled magad...
LTE dettó, ahogyan mások is írták, akkor 1-2 napot fog bírni. Azért meg ne legyen benne LTE, hogy 1x 2x be tud kapcsolni kirándulás közben, úgy van mindenkinél telefon amiről esetleg zenét hallgat. Illetve az ilyen sportóráknak a komoly túrázó közönsége nagyon gyakran jár olyan helyen, ahol nincs semmilyen térerő. Itt most nem szerény kis hazánkra gondolok, amit marha könnyű volt lefedni, hanem mondjuk Amerikára, ahol még mindig rengeteg a szürke folt az erdős és pusztás részeken.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#44) oalex


oalex
senior tag

Hát meg kell mondjam és nagyon elégedett vagyok ezzel. Volt már korábban okosórám, de nem Garmin.
Kb megjelenés napján vettem is Galaxy Watch 4 (LTE), amit már decemberben eladtam, mert azért, cserébe, hogy naponta kellet tölteni, (nekem) nem érte meg, hogy folyton le kellet venni. Illetve, ha úgy mentem el kerékpározni, hogy nem volt nálam telefon, akkor ki sem bírta az egy napot (mert az erdős részeken gyenge a mobil net és ott zabálja az akkut).
Illetve ha gyerekekkel a kertben pancsoltunk egy órát és előtte nem vettem le, vagy nem kapcsoltam airplane üzemmódba, akkor 30% képes volt merül csak annyi idő alatt (nyilván mert a vízben megint csak erősen árnyékolttá válnak a rádió).

És most itt van ez (Fenix 7X titanium solar sapphire). két és fél napja van a karomon és 3% merült összesen :Y :Y
Jó, hogy most az extrém hidegek miatt, őszesen 1 órát voltam azóta tekerni, de nem tudom el képzelni, hogy ez kb 10 naponta kell csak tölteni majd (22 napot ír a gyártó mínusz a GPS-es szakaszok, de ha hapi 1-2 órt edz az ember akkor is több mint 1 egész hét).

A zseblámpa is nagyon állat. Azt hittem, hogy hülyeség, de tegnap este máris jól jött mikor az éjszaka közepén egy fiókba kellet kikeresnem valami és a telefonon a töltőn volt. Közben meg nem akartam felébreszteni a páromat a lámpával.
Érintős fizetés is nagyon jó hogy van rajta. Azért van, hogy nem vinnék pénztárcát magammal mindenáron, ha csak a sarki boltba kell menni.

Nagyon eltalálták a Gaminék ezt. Persze az Epix is jó lett volna. Szebb kijelző, de én azt szeretem, ha minél nagyobb, és abból nincs volt 52mm.

Fantasztikus az eco-szisztáma...

Nem volt Fenix 6X em. Ezért nem tudom, hogy megéri e váltás. De úgy gondolom, hogy aki meg engedheti az ne gondolkozzon rajta. :))
Kényelmes az érintőkijelző és szerintem térképnél meg egyesen el engedhetetlen.
Bár tudom, hogy most a béka segge alá mentek a használt Fenix 6 árak és nehezebb eladni, mert nagyon sokan váltanak. Viszont van akinek meg ez a jó hir, hogy végre meg engedhet magának egy Fenix 6 ot. Mert az azért nem lehet tagadni, hogy drága az óra. De..... szerintem nincsen párja egyenlőre a világon. A Samsung Csucsa ehhez képest egy "full featured" játékszer.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#45) HThomas válasza oalex (#44) üzenetére


HThomas
senior tag

Feleségem most akarja cserélni a Galaxy Watch-ot egy Venu 2 Plus-ra... vannak hiányosságai a Garminnak, biztos, de neki is elege lett abból, hogy folyton a töltőn lóg a GWA2...

(#46) Yager01


Yager01
senior tag

jól gondolom, hogy az Epx gen2 csak az Amoled kijelzőben különbözik a 7estől? Samsung watch4-et használok és kacérkodom a gondolattal, hogy venni kéne egy garmint. Azt látom, hogy az új modell megjelenésével 6prot vagy 6xprot már elég "olcsó" pénzért lehet venni használtan. Sőt asszem 200ért láttam valahol újat is a napokban.

(#47) Wolfy33 válasza Yager01 (#46) üzenetére


Wolfy33
aktív tag

Igen, lényegileg az epix gen2, egy amoledes Fenix 7.

(#48) Yager01 válasza Wolfy33 (#47) üzenetére


Yager01
senior tag

Mennyire "gagyi" egy Samsung amoled után egy sima fenix 7 kijelzője?

(#49) oalex válasza Yager01 (#46) üzenetére


oalex
senior tag

"jól gondolom, hogy az Epx gen2 csak az Amoled kijelzőben különbözik a 7estől? "

Nem! vagyis csak majdnem. A teljesség kedvéért.... nem azért mert nagyon lényeges. Mindenki el tudja magának dönteni.
Ami van/lehet Fenix 7 ben, de nincs Epix 2-ben:
1. Flash light (nem "killer feature", senki ne ezért vegye meg, de aranyos, még arra is jó, hogy a sötétbe fut fele az embere és villog)
2. Nagyobb a legnagyobb: 51mm (nekem ez volt a döntö, ha lett volna ilyen méretbe Epix, akkor még jobban el gondolkodtam volna rajta. Szóval kinek a pap...)
3. Fenix 7 az 30-60% több akku idő, helyzettől függően. Van akinek lényeges ez is.
4. Solar opció csak Fenixen van. Ez a legkevésbé érdekes a számomra, de ez is különbség.

Illetve mig az vitathatatlan, hogy az AMOLED nagyon szép, föleg a nagyobb felbontással együtt. De hátrányai is vannak a Fenix LCD vel szemben, amire nem mindenki gondol elsőre.
1. LCD akkor is látszik, ha nincs háttér világítás. Azaz világosban mindig látszik, hogy mi van a kijelzőn. Most pl itt ülök a korom sötét szobában és csak a monitor, illetve a billentyűzet világit, de ennyit fényböl is látom az adatokat az órán, háttér villágítás nélkül. Ez AMOLED-el csak ugy menne, ha az "Always On" be lenne kapcsolva, amire kb. felére lemegy az akku idő. Vagy a csuklómozdulatos bekapcsolás, amit azért nem találtak még olyan jól el mint a main-stream okosórák.
2. Jobban látszik az LCD ha nagyon világos van. Ez a fentiből is vissza vezethető. Amolednek jobban kell erőlködnie. Ez többek közt kültéri sportosoknak lehet lényeges szempont.

Amúgy itt egy rövid összefoglaló:

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#50) oalex


oalex
senior tag

Továbbra is a teljesség kedvéért....
Ez kimaradt az imént,
5. A kisebb is kisebb. Ez talán még lényegesebb. Karcsúbb karúak számára. A 7S 42mm. Epix-ből pedig csak az egy (közepes) méret létezik.

Illetve mielőtt valaki bele javítana... tisztában vagyok, hogy az Epix fő kijelzőjével is lehet világiasítani, ha nagyon akar az ember, de azért van némi különbség.

!!!Légy jó mindhalálig!!!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.