Hirdetés

2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#851) delta1017 válasza ΞΔGLΞ (#850) üzenetére


delta1017
aktív tag

Köszönöm! :) Kielégítő válasz volt.:D

(#852) concrete86


concrete86
tag

Hogy van ez a dupla SIM-dolog? Veszek egy függetlent, belerakom a Telekom nanosimet és vehetek bele pl. a Telenornál egy esimet?

(#853) -secret- válasza concrete86 (#852) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Nem mivel csak a T-nél van egyelőre esim.

Szóval esim-nél mindenképp T-s (lehet csak) a kártya, a fizikai meg mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#854) ΞΔGLΞ válasza delta1017 (#851) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nincs mit, viszont többször is vissza kellett lépnem szerkeszteni, mert az ájfon totál hülye szókat tud generálni, amit én nem is akarok írni, ritkán is szoktam emiatt telefonról írni, mert ebből a szempotból a leghülyébb az ájfon. A winmobil zseniálisan kitalálta előre, hogy mit akartam írni, magasan verte ebben az ios-t és a droid-ot is, igaz csak ebben, de ezt nagyon tudta az algoritmus.

(#855) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#832) üzenetére


Atomgeszi
veterán

És (#830) nozs23

Ebben semmi gyűlölködés és gúnyolódás nem volt. Azt megteszi helyettem az 5S - 6 - 7 iPhone tulajdonosok, de még SE is köztük volt, akik elismerték és panaszkodtak nekem, hogy lassítottak az iphoneon. Egyik haverom vissza is vitte gariba, mert kötött rá valami nagyon jó biztosítást, mert már annyira elviselhetetlenül lassú volt, és kapott egy újat, ami szárnyalt utána. Saját szememmel láttam, ahogy a régi 6-osa összeomlott.

Szóval ez a táblázat nem légből kapott, rengetegen mondják, hogy lassult.

és amúgy ennyit is simán észreveszel, hosszútávon feltűnik egyszerűen, hogy mi milyen gyorsan nyílik meg. Fél másodpercet bőven észre lehet venni, főleg, ha előtte sok ideig használod és látod, érzékeled, hogy frissítés alkalmával egy icipicit lassabb lesz.

És itt még az alkalmazások nincsenek is vesézve.

(#856) Atomgeszi válasza Viszlát (#837) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Senki nem gúnyolódott, leírtam, hogy tök jó, hogy hozzák a 3 verzióval előtti sebességet, csak ezt az applenek sikerült úgy eladni, mint most a bemutatón INCREDIBLE címmel, hogy gyorsult. Persze, gyorsult, az utolsó 2fos verzió után(amit mint mondtam, kb mindegyik ismerősöm szidott) a legelső állapotra.

"sőt, nagyon is üdvözölendő, ha egy gyártó nem csak azzal van elfoglalva, hogy miként lehetne újabb bőrt lehúzni a vásárlókról. "

Csak az a vicces, hogy ez pont a nagy akksi rendszerlassulásos idején volt, és akkor volt valami rettentő nagy felhangja ennek az egésznek, és akkor dobták ki a 12-est, hogy mindenki megnyugodjon. A táblázat ezt szemlélteti, hogy a 10.3.3 után hót leszarták, hogy mi lassul és mennyire. A 12-esnél csak ezért rázták gatyába, mert már az én Apple fan ismerőseim is szidták, mint a bokrot, hogy lassítanak a rendszeren és azt akarják, hogy vegyenek újat. A fodrászom(csaj, apple mániás) pl. ma napig nem frissítette a 6-osát, mert a barátnői(csajok - apple mániások) szidták neki a frissítéssel történő lassulást.

Elhiszem, hogy most már ilyen nincs.. de a saját fülemmel hallottam akkori ismerősöktől, hogy direkt lassítják az új frissítéssel, hogy vedd meg az újabbat. Ezt alá is támasztja a táblázat.

(#857) ΞΔGLΞ válasza Atomgeszi (#855) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ha volt is olyan időszak, amikor ez lassabban elgondolkozott valamin, annak már rég vége. A 6-os meg ne hasonlítsuk a 6s-hez, max alakra. Nézd meg mit csinál egy 6S 13-as alatt, konkrétan még gyorsabb lett.
Ami nagyon lassú már és szinte használhatatlan, az az iPhone 4, de a mai napig az egyik legszebb telefon még mindig.

(#858) Viszlát válasza Atomgeszi (#856) üzenetére


Viszlát
addikt

A 12-esnél csak ezért rázták gatyába, mert már az én Apple fan ismerőseim is szidták, mint a bokrot, hogy lassítanak a rendszeren és azt akarják, hogy vegyenek újat.

:)) Nézd, ha már a te ismerőseid is szidták, akkor az csak úgy lehet, ezzel vitatkozni sem érdemes.

Ne haragudj, de teljesen komolytalan az egész hozzászólásod.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#859) R a y válasza nozs23 (#824) üzenetére


R a y
senior tag

Sokat érsz a nyers erővel ha nem lehet kihasználni. Ezért is hagytom ott az iPhoneokat 10 év használat után.
Persze asztali fronton más a tészta, ott szeretem az almát.

~ Pro Bono Publico ~

(#860) marcarc válasza Rinocerosz (#843) üzenetére


marcarc
senior tag

Van normális gyártó, aki nem ül fél évet egy update-en. Ha gyors update kell akkor marad a Pixel vagy OP. Más nincs.

(#861) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Rendben, befejeztem. Felesleges úgy látszik.

Csak egy utolsó szó jogán, pont az én ismerőseim, akik divatból vesznek iphonet, de amúgy csak instagram meg messenger megy rajta, mert még egy safarit is alig tudják a navigációról nem is beszélve, hogy hogyan kell használni. Ez adja ki az iphone használók magját. A véleményük mellett nem szabad elmenni.

Az meg, hogy 10.3.3 után lassultak, és 12-TŐL!(Eagle ezt neked is írom, hogy nem azt mondtam ,hogy 13 alatt lassú, hanem, hogy a két verzió közötti időszak, mert az pont beleesett a haldokló akksis lassulásos időszakba) gyorsultak, sehol nem cáfoltam, hanem megerősítettem. Csupán azt írtam, hogy ennek is megvolt az oka, mivel nagyon nagyon felhangja volt ennek az egész lassításos történetnek.

"Nézd, ha már a te ismerőseid is szidták, akkor az csak úgy lehet, ezzel vitatkozni sem érdemes."

Fordítsuk meg, ha Te nem szidod, akkor másik mezei Apple usernek nem lehet az a véleménye, hogy szándékosan lassították?!

Sőt volt olyan ismerősöm, aki még üdvözölte is, hogy "Én teljesen megértem, hogy az én érdekemben lassítják az 1-2 éves telefonom"

(#862) R a y válasza Atomgeszi (#861) üzenetére


R a y
senior tag

Legdrasztikusabb lassulás ios 6 -> ios 7nél volt. Az volt a valaha legrosszabb váltás.

~ Pro Bono Publico ~

(#863) janeszgol válasza Viszlát (#858) üzenetére


janeszgol
veterán

Ha az ő hozzászólásának tartalma komolytalan, akkor az is az, hogy az emberek direkt mondanak le a Huawei telefon vásárlásról, mondván nem lesz rá google play. Pedig ahogy az iPhone lassulásos sztori (ami igaz volt, csak az Apple szerint az akkura mért fogyasztás miatt, a felhasználók szerint hogy újat vegyenek), ez is végig söpört a világ bizonyos részein.

"Előttem áll az élet. Nem látok tőle semmit!"

(#864) nozs23 válasza Atomgeszi (#856) üzenetére


nozs23
őstag

Csak az a vicces, hogy ez pont a nagy akksi rendszerlassulásos idején volt, és akkor volt valami rettentő nagy felhangja ennek az egésznek, és akkor dobták ki a 12-est, hogy mindenki megnyugodjon.

Mondjuk annak semmi koze az altalanos rendszersebesseghez. Egy ki-be kapcsolhato lett belole a botrany utan. Ket kulon dolog.

Csak egy utolsó szó jogán, pont az én ismerőseim, akik divatból vesznek iphonet, de amúgy csak instagram meg messenger megy rajta, mert még egy safarit is alig tudják a navigációról nem is beszélve, hogy hogyan kell használni. Ez adja ki az iphone használók magját.

Lol.

(#865) joey04


joey04
titán
LOGOUT blog

Ne etessétek, akkor tényleg kikopik. :R

(#866) nozs23 válasza joey04 (#865) üzenetére


nozs23
őstag

Felfoghatatlan miert tolt valaki ennyi idot egy olyan termekkel, ami nem tettszik neki (se hardver, se rendszerszinten) es nyilvan nem is akarja megvenni. Idopocsekolas. :(

(#867) MasterMark válasza Dany007 (#821) üzenetére


MasterMark
titán

hiába kapja meg a 12-es frissítést egy csomó funkció nem lesz elérhető benne, ami mondjuk az X-ben igen

Például mi?

Switch Tax

(#868) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Köti mindenki az ebet a karóhoz, tényleg felesleges erről beszélgetni. :K

(#869) joey04 válasza nozs23 (#866) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

Van amelyik még túrja is netet: [link] :D

(#870) S e t h válasza joey04 (#869) üzenetére


S e t h
veterán

Téged vertek kiskorodban, ha nem pocskondiáztál valakit hátulról?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#871) QwErTy42 válasza joey04 (#869) üzenetére


QwErTy42
addikt

A hiba attól még létezik.
Szóval ez egy új fícsőr vagy bág?

...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

(#872) ΞΔGLΞ válasza Atomgeszi (#868) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem rosszindulatból kérdzem, csak érdekel.

Biztos emlékszel, hogy az Mi9 topikban hányszor hoztam fel, hogy egy XS MAX közelébe sem érhet, bár az új frissítéssel most elég jó lett (újból) az mi9 telefon, ettől függetlenül nyilán közel sem használom annyit, mint az iPhone-t, mert nem bízom benne. Ott aztán ezen mindenki kiakadt, kb mintha a Hitlert ajnároztam volna. Pedig én érvekkel és képekkel is alá támasztottam. Nem nem nem lehet egy droidos topikban ios-t említeni, mert abból csak is gyilok lehet. És főleg ne említsek egy fél milliós készüléket, egy filléres 150 ezres mellett jöttek ezek a re kifogások.

Erre most Te nyomod a mémeket, nevetsz egyedül rajta, mert szerintem ez már senkinek nem vicces, régi dolgokat listáját szúrod be, hogy a kcsg apple így meg úgy. Nem értem, hogy kit szeretnél meggyőzni ezzel a már-már sok karakterrel, magad, vagy mást. Mert aki Apple fan és az egész tényleg nagyon frankón, stabilan és gyorsan összedolgozó ökoszisztémához szokott, azokat ez egyáltalán nem érdekli.

Szóval, ennek az egésznek mi értelme, ráadásul úgy, hogy csak az ismerőseid kicseszett frankó "bizonyítékaira" támaszkodsz?

(#873) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nagyon úgy néz ki eddig, hogy a nagymenő milliós táború youtuberek-nek is tiltva van durván, hogy erről a telefonról bármilyen képi anyag, teszt, kamera minsőég, videó etc... kikerüljön 20-ka előtt.
Pedig azt hittem, ezeknek azért jár az előny...

(#874) Ricardo válasza ΞΔGLΞ (#873) üzenetére


Ricardo
félisten

A kamera képességek érdekelnének. Főleg a pro verziók kamerarendszerének képességei. A leírások alapján az élmezőnben kell lenniük.

(#875) markknight válasza Maxxy10 (#815) üzenetére


markknight
addikt

Ezt csak ti nézitek bele, nem volt semmi baki. Nevetett, mert ez volt a dolga, direkt visszanéztem.

(#876) ΞΔGLΞ válasza Ricardo (#874) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mivel nincs itt semmilyen new design, főleg nem incredible. Ezért (bár írtam már az XS topikba is), hogy elsősorban a kamera és a brutális cpu teljesítmény, amivel egy szép sallert fognak adni a konkurenciának.
Mert ha ezek nem lesznek meg, akkor tényleg nem sok értelme lesz váltani XS-ről, sőt nagyon semmi.

(#877) janeszgol válasza markknight (#875) üzenetére


janeszgol
veterán

Szerintem természetes volt és helyes. (Nem úgy helyes, hanem viselkedésre.) Üdítően hatott nekem az előadása.

"Előttem áll az élet. Nem látok tőle semmit!"

(#878) Ricardo válasza ΞΔGLΞ (#876) üzenetére


Ricardo
félisten

Ezért is vagyok kíváncsi.

(#879) ΞΔGLΞ válasza Ricardo (#878) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

(#880) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#872) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én sem rosszindulatból írtam, sőt a Mi9 topikban sem cáfoltam, se nem álltam be harcolni ellened, mert le is írtam, hogy elhiszem, hogy neked ez és az jó, avagy valami nem jó.

Az meg, hogy régi táblázatot szúrtam be, nézd meg kinek mire válaszoltam. Magamtól fel se hoztam volna. Valaki bedobta a témát, én reagáltam, hogy igen, igaza van, mert lassabb lett. És meg is határoztam, hogy melyik verziótól melyikre gondolok. Az, hogy most 13 ugyanúgy gyors elhiszem, de nem is cáfoltam, hogy nem így lenne.

Ha meg lenne egy jó mém Mi9-el, azt is beraknám. Sőt, xbox one és Ps4-em is van, ha látok egy jó mémet, azon is ugyanúgy nevetek. Nem kell ezeket komolyan venni. Nusr_et(aki szórja a sót a könyökéről) munkásságát pedig alapból imádom, szerintem az az eddigi legjobb. Az meg, hogy páran itt nekiállnak vérbeli harcot kreálni ebből, abba nem fogok beleállni, de ami tény az tény, hogy volt korszak amikor lassabb lett a frissítéssel, és amikor megjött a "gyorsítós"(ami visszahozta az eredeti szoftver gyorsaságát) frissítés, mindenki istenítette, hogy hu de gyors. Holott kb ez is kb egy ügyes trükk meg gyors válasz a sok cikkre, hogy lassítják az iphoneokat. Mert úgy látszik előtte is meg tudták volna oldani, csak nem akarták.

"ráadásul úgy, hogy csak az ismerőseid kicseszett frankó "bizonyítékaira" támaszkodsz?"

Nem hoznám fel, ha nem a saját szememmel láttam és saját fülemmel hallottam volna mindezt. És nem csak a mindig jó vélemény van, mint Viszlát-é. Elhiszem, hogy az övé jó, és frankó. De a hétköznapi ember véleménye nem értem miért nem számít, és miért kell hülyének nézni a másikat, miért nem lehet elfogadni, hogy valakinél nem úgy működik. (igen tudom, nálad ugyanez fennállt Mi9-nél, de egyszer sem álltam beléd, hogy nem hinném el, le is írtam akkor is, hogy egyedüli megoldás a várakozás a frissítésre, vagy pedig xiaomi.eu ROM, se előtte se utána nem kötöttem bele abba, hogy nálad nem jó, csupán ezt a két megoldást tudtam, ami jóvá varázsolja a készüléket).
De továbbra is mondom, nem akarok ebből én vérbeli harcot, de azt hittem számít az utcai mezei user véleménye is, akik csak használni próbálják az eszközüket. :R

(#881) ΞΔGLΞ válasza Atomgeszi (#880) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Oké, köszi a részletes re-t. :R

(#882) delta1017 válasza ΞΔGLΞ (#876) üzenetére


delta1017
aktív tag

Aki szeretne vásárolni xs-t vagy 11 pro-t, mert androidról vált.
Szerinted, melyik a kifizetődőbb ebben az esetben?

(#883) ΞΔGLΞ válasza delta1017 (#882) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nézd a xs villámgyors. A pro előnye videorendernel meg hasonlo programoknal fog főleg inkább kijönni. Meg néhány játék előbb betöltődik.
Átlagos felhasználás mellett szerintem semmi Az xs egy baromi erős vas a mai napig, az egyik legjobb kamerával.
Nem tudom mennyit számít, hogy antutu lesz vagy 550 - 600 ezer, de ez pénztárca függő. Szerintem nincs értelme rögtön elsőre pro-val indítani, de ha a pénz nem lényeg, akkor vedd a prot. Bár xs ára sem csökkent egy forintot sem az újak bejelentése óta, de ezekre ez nem is jellemző az áresés.

[ Szerkesztve ]

(#884) blagolf


blagolf
senior tag

578000 egy telefonért? :Y Gratulálok, biztos ér annyit! :C

Üdv, Zoli

(#885) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#883) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Mondjuk a kamera (wide) meg az összevont képkészítés biztos jó cucc lesz.

Én is elég sokat használom a wide-ot, ha nem lenne már hiányozna.

Szerintem várja meg a kérdező az első teszteket, kamera revieweket és aszerint mérlegeljen, hogy elég neki az XS fényképezési módja, vagy rááldozza a pluszt a Wide-ra is és az új fotó algoritmusra.

(#886) aprokaroka87 válasza blagolf (#884) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Abból mennyi sört vagy kolbászt lehetne venni.... :D

(#887) delta1017 válasza ΞΔGLΞ (#883) üzenetére


delta1017
aktív tag

Az Isyle-nál csökkentek az árak

40 000ft a difi, az Antutu nem lényeg

Ezért elgondolkodtató, hogy árban 10% a különbség a kettő között.

(#888) Gomba válasza delta1017 (#887) üzenetére


Gomba
senior tag

Azért ha minimum 360-at adsz egy 1 éves telefonért, akkor azért onnan már nem nagy ugrás a 400...
Szvsz ha nem a telefoto kell, hanem a nagylátószög inkább (felhasználás függő) akkor pedig inkább egy iphone 11 (nem pro) is ajánlható az xs helyett, az "csak" 290.

Ép hardverben ép szoftver

(#889) ΞΔGLΞ válasza delta1017 (#887) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nyilván ekkora összegnél 40 ezer már szinte semmi, vagyis inkább az új.

(#890) Ricardo válasza delta1017 (#887) üzenetére


Ricardo
félisten

Én is az újat venném. ha már ennyit kiadsz, akkor legyen a 11pro.

(#891) Ijk válasza Gomba (#888) üzenetére


Ijk
nagyúr

Leírva is rossz látni, 400k telefonért.
Ha felkínálnák 1-1 cserére a 120k-s pixel 3a-ra amit most használok, nem ugranék fel egyből a dologra (az árat figyelmen kívül hagyva mert eladnám). Egyszerűen nem látom azt az ordító különbséget amiért annyira cserélnék.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#892) delta1017 válasza Gomba (#888) üzenetére


delta1017
aktív tag

Ok, Nekem nem is a kamera a gyengém, hanem kijelző.
Oled kijelzőt szívesebben nézem mint az lcd-t.
Főleg, hogy látom is különbséget a kettő között.

Na majd a tesztek után, eldöntöm.
Köszi a válaszokat!

(#893) Gomba válasza Ijk (#891) üzenetére


Gomba
senior tag

Szerintem ezt kár újra nyitni állandóan.
Ez ennyibe kerül. Igen, drága.
Megintcsak kár az összehasonlítás az androidos telefonokkal xs vs 11 pro volt a kérdése a kollégának, tehát ios-t szeretne feltételezem.

Ép hardverben ép szoftver

(#894) markknight válasza Ijk (#891) üzenetére


markknight
addikt

Nem lenne ez olyan drága, ha nem menne rá a 90 ezres adó.

(#895) Decske


Decske
tag

Sikerült végigolvasni a topicot. Hozták a kötelezőt, semmi mást. A kamera elrendezés meg egy rossz Mate 20 koppintás.
Viszont bedobok egy kérdést. Az Apple a videós képességeket és a hatalmas teljesítményt mutatja benchmark programokban főleg. Az egyik tech videós (szerintem az egyik legalaposabb), SomeGadgetGuy A12 és Snapi850 nyers teljesítményét hasonlította össze videó konvertálásban. Érdekes módon a Snapi gyorsabb, és nem is marginális mértékben. Forrás. Ez szerintetek most vagy azt mutatja, hogy lassabbak az A szériás chipek, vagy az iOS mint egy korlátozó tényező szól bele? (Több programban, azonos file, majd iPhone-nak kedvező összeállításban is ugyan ez jött ki.)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Ace -> Nokia Lumia 620 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Microsoft Lumia 950XL -> Huawei Mate 9 -> Mate 10 Pro -> Google Pixel 5, Apple iPad mini 3 -> Acer Aspire Switch 10 (1. gen) -> Microsoft Surface Go + Lenovo Tab M8 HD

(#896) Ijk válasza Gomba (#893) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nem az ár a lényeg, hanem hogy mivel nyújt ma többet egy csucstelefon mint egy középkategóriás. Szerintem gyakorlatilag semmivel.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#897) nozs23 válasza Ijk (#896) üzenetére


nozs23
őstag

Eleg sokkal. Ha neked nem az tok jo, nem kell ra koltened.
Felesleges ugyanazon topicban 3x is sajnalkozni az aran, foleg ha semmivel nem jobb szamodra, mint egy harmadannyiba kerulo keszulek. :)

(#898) adise válasza nozs23 (#897) üzenetére


adise
őstag

Valoszinuleg önigazolás szerzés miatt irja be 10x, hogy más is megnyugatassa ő bizony jól döntött. Sok ilyen van.

[ Szerkesztve ]

(#899) Sgr_A válasza Ijk (#896) üzenetére


Sgr_A
őstag

Mondjuk ebben az esetben pont egy ios-el nyújt többet

(#900) Ijk válasza Sgr_A (#899) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az relatív hogy kinek jobb az iOS és kinek az Android. Nekem jobban bejött az iOS, de nem mindenki van ezzel így.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.