Hirdetés

2021. január 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#384) Zanik


Zanik
addikt

Szerintem akik fikázzák az iPhone felhasználókat, azok nem gondolnak abba bele, hogy tulajdonképpen mennyire szar lehet most technofil, hardverbuzi iPhone felhasználónak lenni (a pózer divatvásárlókat zárjuk ki, őket amúgy is hidegen hagyja a mögöttes technológia, nekik tényleg csak az almalogó számít).

Évek óta látszik egy negatív trend, hogy az Apple az iPhone-nal szép lassan lemarad hardverspecifikációban az Androidos konkurensektől. A korábbi versenyelőny teljesen eltűnt, utolsónak maradt az iOS kiforrottsága, illetve az ökoszisztéma. De már-már ezek az előnyök is szépen lassan elolvadnak.

Tehát ott van a szerencsétlen technofill iPhone-user, és minden évben várja, hogy hátha majd most mindent beletesz az Apple, amit az androidos konkurensek beraktak az előző évi flagship modelljükbe. És aztán évről évre csalódniuk kell. És próbálják mindig szeretni valahogy az új iPhone szériát, és próbálnak a pozitívumokra koncentrálni, de egyre nehezebb.

Mert látják ők is az egyre jobb androidos konkurenciát. Ott van a OnePlus 7, ami €600 alatt kínál olyan OLED kijelzőt, hogy a bokád lefosod tőle, valamint az OxygenOS is már-már zavarbaejtően gyors. És ez még csak nem is egy abszolút flagship telefon, amiből minden évben jön kb. 4db Android-os oldalon, hogy az olykor felbukkanó 1-2 flagshipkiller aspiránsról már ne is beszéljünk. Így az egyszeri android-user kb. minden évben dúskál az újabb telefonokban. Válthat Samsung-ról Huawei-re, onnan Xiaomi-ra, aztán OnePlus-ra, aztán vissza Samsung-ra. Kész kánaán!

Ami miatt viszont teljesen jogos, hogy az Android felhasználók mégsem sajnálják az iPhone-felhasználókat: azért, mert az iPhone-vásárlók ezt az egészet igazából maguknak köszönhetik.
Azt, hogy az Apple így viselkedik. Minden évben vakon (vagy épp kissé fanyalogva) cserélték az iPhone-jaikat, benyelve a marketinggel eladott legkisebb vagy épp legröhejesebb fejlesztéseket is. És hát ezzel kvázi legitimálták az Apple felé, hogy jól végzik a munkájukat, tolják csak továbbra is az egyre kevésbé innovatív és lemaradó technológiájú telefonjaikat, ők érdemi fejlődés nélkül is megveszik azokat.

Én egy iPhone 5S-t cseréltem iPhone 7-re. Ott még egyértelmű volt az előrelépés. Azóta eltelt 3 év, itt vagyok egy már elavultnak számító készülékkel, és nem igazán érzem azt az átütő késztetést, hogy lecseréljem egy újabb iPhone-ra. Szóval bármennyire is szeretem az iPhone-om, az iOS-t, meg az ökoszisztémát, igenis haragszom az Apple-re, hogy évek óta nem képes a piachoz igazodó ütemben fejleszteni az iPhone-okat, és 3 év alatt szépen lemaradtak a konkurenciától. Gecire bosszantó.

Persze ez csak az én szerény véleményem. Lehet vele egyetérteni, vitatkozni. Annyit kérek, hogy a tiszteletet azért tartsuk meg egymás felé. Béke. :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.