Hirdetés

2020. január 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atike


atike
(nagyúr)

Bár Androidra is jönne ilyen ütemben frissítés... :)

"de körülbelül 700 megabájt körül van"

Jól körülírtad... :) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2) LosBlancosrm válasza atike (#1) üzenetére


LosBlancosrm
(addikt)

Miért lenne jó, ha bughalmazt adnának ki, amit hetente kéne frissíteni? 🤔

(#3) atike válasza LosBlancosrm (#2) üzenetére


atike
(nagyúr)

Na jó, igaz, hogy több a hibajavítás benne mint az új funkció, de legalább foglalkoznak vele... :)

(#4) Plazmacucci válasza atike (#1) üzenetére


Plazmacucci
(nagyúr)

Van ahol jön, kár ezt így elkönyvelni.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#5) csabi2008


csabi2008
(tag)

Végre mūködik az optimized charging :D csak mostanáig kellett várnom (iPhone 7)

Xbox ONE X 1TB •• gamertag: juni0r0319

(#6) whatwhatwhat válasza atike (#1) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Havonta ad ki a google frissítést. Normális telefonokra meg is érkezik mindegyik.

(#7) Rinocerosz válasza whatwhatwhat (#6) üzenetére


Rinocerosz
(aktív tag)

Azért a 100 mb-os biztonsági frissítés és ez között úgy gondolom van egy halovány különbség.

(#9) joey04 válasza Rinocerosz (#7) üzenetére


joey04
(félisten)

nem baj, jól hangzott.

(#10) vadászcsiga válasza LosBlancosrm (#2) üzenetére


vadászcsiga
(félisten)

Tapasztalat alapján mondod?

https://www.facebook.com/sniperstraps/

(#11) whatwhatwhat válasza Rinocerosz (#7) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Ne haragudj nem tudom feldolgozni amit írtál. Végtelen mobilneted van és szeretnéd elhasználni? Vagy csak meggyőződésed, hogy a nagyobb az mindig jobb? :F

(#12) whatwhatwhat válasza Rinocerosz (#7) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Közben rájöttem mire gondolsz. Droidosként sajnos kicsit másként tekintek az ilyen frissítésekre. Az apple a rendszerfrissítés keretében oldja meg a natív alkalmazásainak a frissítését. Feltételezem azokat a rendszer részének tekinti. Androidnál ez másképp van, ott ugyanúgy megtalálod a store-ban a google photos-t és a chrome-ot és a gmailt mint bármely más alkalmazást, és ugyanúgy jönnek hozzájuk a frissítések mint bármely más alkalmazáshoz. Nem a havi frissítés keretében frissülnek.
Ennek az ios frissítés keretén belül frissültek, többek között: Fotók, Safari, Mail és a szülői felülegyetes funckió(vagy alkalmazás, nem ismerem). Szerintetek ezek megfelelői nem frissülnek az androidnál rendszeresen?

[ Szerkesztve ]

(#13) EclipseGT válasza whatwhatwhat (#12) üzenetére


EclipseGT
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Pontosan.
Az összes google szolgáltatás / alkalmazás play-en keresztül frissül, a gyártók saját szolgáltatásai / alkalmazásai pedig a saját store-on keresztül.
Droidon ehhez nem kell megvárni egy rendszerfrissítést. Ha valamelyikből új verziót adnak ki, egyből települ és viszlát.

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#14) MarkCsiha461 válasza LosBlancosrm (#2) üzenetére


MarkCsiha461
(kezdő)

Még jó, hogy eddig nagyjából 2-szer találkoztam buggal i11-en szeptember óta, de te biztosan jobban tudod :C Amiket javítanak, azok nagyjából pár ezer embernél fordulnak elő, és náluk sem mindig.

 iPhone 11  Apple AirPods 2  Xbox One S 1TB

(#15) whatwhatwhat válasza MarkCsiha461 (#14) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Szerk: meggondoltam magam, most nem trollkodok. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16) Rinocerosz válasza whatwhatwhat (#11) üzenetére


Rinocerosz
(aktív tag)

Igazából végtelen a mobil netem így sajnos használnom kell :)

Egyébként bővebben arra reagáltam, hogy az általad említett google frissítések amiket ki adnak azok szinte eltörpülnek az mellett amit az apple csinál a saját rendszerével.
Folyamatosan kap valami új funkciót maga a rendszer is nem csak az alkalmazások. Androidon meg ki adják a főverziót aztán ennyi... utána 1 év bizt. frissítések.
Persze nehéz össze hasonlítani mert például én is samsungot használok így a google naptár csak dísznek van fent a telefonomon. Viszont még alkalmazásokban is elég gyenguszka az android pedig szívesen használnám mert a szinkronizáció így lenne az igazi.
(Jelenleg amit beírok a samsung naptáramba azt hol tudja szinkronizálni gépre, hol nem)

(#17) whatwhatwhat válasza Rinocerosz (#16) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Figyelj elfogadom a véleményed. De kérlek mondjál már pár konkrétumot, mert így tényleg csak vélemény amit írsz. Nem érzem, hogy lenne bármi alapja. Egyrészt továbbra is áll az amit írtam az előbb, folyamatosan frissülnek a natív google alkalmazások, pl google photos-ba és a google maps-be általában gyorsabban kerülnek be funkciók, minthogy azt követni tudnám.
Ezen kívül pedig a másik oldalról is meg lehet közelíteni amit írsz:
"az androidnál egy főverzió frissítésnél egyszerre bekerül minden újdonság, az apple-nek ez nem megy, ezért később az év folyamán kisebb frissítések keretében kell hozzáadniuk maradékot, így az iphone felhasználóknak hónapokat kell várniuk egy-egy feature-re"
Igaz lenne ez? Természetesen nem, de ugyanennyire nincs értelme annak sem, mint amit te írtál.
Inkább konkrét feature-öket hasonlítsunk össze, ha hasonlítgatni akarunk.
Ha pedig az a kérdés(ami eredetileg felmerült), hogy kap-e gyakorian és rendszeresen frissítéseket a droid, akkor a válasz az igen, és ez tény. Havonta kap biztonsági frissítéseket, a natív alkalmazások pedig rendszeresen kapnak frissítést automatikusan a store-ból.

A naptáras részhez kapcsolatban pedig:
Használd a google naptárat, minden gond nélkül megteheted. Én is azt teszem. :)

(#18) Rinocerosz válasza whatwhatwhat (#17) üzenetére


Rinocerosz
(aktív tag)

Én szoktam figyelgetni ezt a videóst általában elég részletesen bemutatja, hogy egyes ios frissítések között mi a különbség. [link] Én ezekhez hasonló kis frissítésekre gondolok.

Viszont ha egy Pixelen nézünk android frissítést akkor az nem egy nagy szó, legalább is egy Samsung vagy Huaweihez képest. Mármint egy Pixel felhasználónak mennyi időt kellett várni mondjuk a sötét módra mikor már a huawei és a samsung ezt rég megvalósította. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a Googe se töri azért magát.
Végül is igazad van abban, hogy a google gyakran ad ki frissítést ha ezeket a biztonsági valamiket annak vesszük csak nekem ezek nem adnak semmi újat még a dizájnban se nem még funkcióban.

A google naptárat használtam egy ideig csak egyszerűen nem tudtam rendesen elmenni rajta legalábbis azon az első lapon sose sikerült rendesen eligazodnom. :)) Ezért maradtam a samsung naptárnál nekem az jobban bejön.

(#19) whatwhatwhat válasza Rinocerosz (#18) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Továbbra is azt tudom mondani, hogy önmagában az a tény, hogy az apple alverziófrissítésekkel hoz új rednszer-feature-öket, az önmagában nem érték.
A videóban pl elhangzik, hogy a videószerkesztőben az "új" feature régebben már benne volt, de az egyik frissítéssel ki lett véve, majd most újra vissza lett rakva. Ezek alapján a frissítésnek ezt a részét pozitívumként éled meg? Nem lett volna jobb ha ki se veszik?
Vagy mi van akkor ha holnap egy frissítéssel beteszik az always on display-t? A legtöbb android flagship-ben már évek óta benne van. Ebben az esetben is pozitívum lenne, csak mert alverziófrissítéssel jött?
Vagy csak szimplán nem lett volna még jobb, ha teljesen ugyanezek a dolgok már eredetileg is benne lettek volna az ios 13-ban, és nem csak hónapokkal később?
Még egyszer mondom, ha hasonlítunk ios-t és android-ot, akkor konkrét feature-öket hasonlítsunk, ne update stratégiát.

"egy Pixel felhasználónak mennyi időt kellett várni mondjuk a sötét módra mikor már a huawei és a samsung ezt rég megvalósította."
Na igen, de ne felejtsük el, hogy a huawei és samsung esetén nem rendszerszintű volt, az android 10-ben meg rendszerszintű, nem ugyanaz a kettő. Ráadásul a sötét téma ios-re is most szeptemberben érkezett meg, tehát ha a google nem töri magát, akkor bizony az apple sem.

(#20) ricsike_p20 válasza Rinocerosz (#16) üzenetére


ricsike_p20
(kezdő)

Dicsérjed, dicsérjed, (ne gondolj arra, h a fentebb bemutatott lista egy "piros hibalista tele zöld pipákkal", vagyis ezeket a banális dolgokat sikerült megoldani, frissítés címen.. :DDD És ezt hasonlítod össze az androidon havonta megkapott biztonsági frissítéssel. :D :P

Huawei P8-9-10-20_____ Galaxy S10e/EP-P1100 wireless charger/ MSI GP72 Leopard

(#21) Rinocerosz válasza whatwhatwhat (#19) üzenetére


Rinocerosz
(aktív tag)

Viszont az sem érték, hogy a google partnerei 2 évvel előrébb vannak mint a Googel android és rendszer szinten csak "x" idő után támogatnak, már ha ez egyáltalán számít valamit...
Például az AoD támogatás is jöhetett volna hamarabb ha mondjuk év közben is kapna az android frissítés, de így csak akkor kapta meg amikor az új android megérkezett.
Egyébként konkrét featurenek nem emelnék ki semmit. Szerintem ami érdekes az ios-ben az iCloud, optimalizált töltés, az akkumulátor állapotának jelzése és van még 1-2 dolog amit szívesen látnék mondjuk az alap Androidban. Fordítva nem igazán tudok nyilatkozni mert a pixel telefonok sohasem dobogtatták meg a szívemet :)

(#22) Rinocerosz válasza ricsike_p20 (#20) üzenetére


Rinocerosz
(aktív tag)

Igen :)
Jobb a szőnyeg alá söpörni a hibákat és tudomást se venni róla... végül is ez egy jó hozzá állás ;]
Itt van most s9-en ez a hívás probléma több embernek is, de a samsung még csak el sem ismeri. Végül is ha csak 10/1 embernek van akkor az nem sok, aztán majd ha úgy gondolják javítják :DD

(#23) MarkCsiha461 válasza ricsike_p20 (#20) üzenetére


MarkCsiha461
(kezdő)

Milyen jó lehet 3 havonta kapni hibajavítást :DDD

 iPhone 11  Apple AirPods 2  Xbox One S 1TB

(#24) Drp81 válasza whatwhatwhat (#17) üzenetére


Drp81
(tag)

“hogy kap-e gyakorian és rendszeresen frissítéseket a droid, akkor a válasz az igen, és ez tény. Havonta kap biztonsági frissítéseket”

Azért ne általánosíts, a huawei pl magasrol tojik 2 ev utan a csucstelefonjaira és ez igenis a google hibája is! Az almanal még 5-6év mulva is jon biztonsagi es egyeb frissites...

(#25) ricsike_p20


ricsike_p20
(kezdő)

Oh kérlek. Ne tegyétek már magatokat nevetségessé... :DDD
"Kijavít olyan problémákat a Mailben, amelyek megakadályozhatják az új e-mailek letöltésétMegold egy olyan problémát, amely megakadályozta az üzenetek törlését a Gmail-fiókokbanMegold olyan problémákat, amelyek miatt helytelen karakterek jelenhettek meg az üzenetekben, és amelyek megkettőzhették az elküldött üzeneteket az Exchange-fiókokban.." Most komolyan, itt tart ez a rendszer, amit egyetlen készülékre optimalizálnak? (jelenleg egy samu s10e-t használok, hónapok óta nem találkoztam hibával használat közben. Frissítéseket menetrendszerűen megkapja, főverzió-csere rendben megvolt, minden napirenden, és normálisan működik. Miről beszélünk? :K )

Huawei P8-9-10-20_____ Galaxy S10e/EP-P1100 wireless charger/ MSI GP72 Leopard

(#26) zbotond válasza ricsike_p20 (#25) üzenetére


zbotond
(csendes tag)

Szia, nekem is volt 1,5 hónapot Samsung s10e... iPhone 8 plus rol váltottam. Beszéljünk kicsit az akkumulátorról. Ugyan annyit használtam mint a 8 plust csak az s10e t naponta 3 x töltöttem. A sokat szidott iPhone akku 1,5 jobb esetben ugyan azon használat mellet 2 napot röhögve vitte az iPhonet. Sokat fejlődött az android vele együtt a Samsung. De még messze nem éri utol az iPhonet! Volt egy halom ram benne s folyton újra töltötte az alkalmazásokat. YouTube közbe elfordítva a telefont hang megszakad s fordul a kép... komolyabb feladatoknál tojást lehetett sütni rajta stb. A legjobban az idegesített, hogy szól a telefon ki veszem a zsebemből és sötét maradt a kijelző. Egyszerűen nem láttam ki hív! Az iPhone ezek mellett egy álom használat közben. Teszi amit kell. Néha elszúrnak pár dolgot de hamar javítják is. Most nem háborút akartam csak a saját véleményem le írni a Samsung dicséreted után!

BlackBerry 8520, Samsung Galaxy S lll, Samsung Galaxy Note 2, Sony Xperia Z, iPhone 4s, Nokia 1320, iPhone 5s, iPhone 6s plus, iPhone 8 plus, Samsung Galaxy S10e, iPhone Xs Max(használatban) :)

(#27) ricsike_p20 válasza zbotond (#26) üzenetére


ricsike_p20
(kezdő)

Akkor lehet h szerencsés vagyok, és hibátlan darabot fogtam ki. Jó masszív használat mellett (két kártya, folytonos mobilnet, sok hívás, mess/viber/face/insta/e-mail, napi szinten fotó, stb) is marad kb 30-35 százalék estére, reggeltől. Amióta megvan, max langyos volt, napokban megkapta a 10-es droidot, akkor volt érezhetően melegebb, mire végzett. Az általad felsorolt hibákkal nem találkoztam, topikja szerint sem jellemző dolgok ezek. Nem azért hogy fényezzem, ha nem így lenne, lazán kidobnám, és vennék egy 11pró-t, eléggé bejövős az is. :R

Huawei P8-9-10-20_____ Galaxy S10e/EP-P1100 wireless charger/ MSI GP72 Leopard

(#28) joey04 válasza ricsike_p20 (#25) üzenetére


joey04
(félisten)

A kiemelt hibákkal én pl nem találkoztam. Ezek nem azt jelentik, hogy MINDNEKINÉL jelentkeznek, a legtöbbje bizonyos beállítások és csillagállások mellet jelentkezik csak. Képzeld én semmi hibát nem tapasztalok xs-en sem. ami nem azt jelenti, hogy hibátlan. ahogy az s10e sem az, hiába klappol nálad minden. mellesleg olvastam, hogy ott is jöttek bugfixek, szóval max te nem tapasztalod a hibákat. ahogy szerencsére nálam sem jöttek ki a fenti hibák a mi oldalunkon.

Alapvetően a vita abból indult ki, hogy milyen jó lenne ha droidon is ilyen ütemben jönnének a frissítések. Erre jött a szokásos troll válasz, hogy hát mert bughalmaz böff-böff. iOS-en jobb a frissítés, ezt objektíven be kell látni, mert csak egy gyártó adott készülékeire készül el, nem kell minden gyártó saját szarját ráigazítani, és a szolgáltatók sem szarhatják tele. Szóval ez van a háttérben, és ez ha az emberek meggebednek akkor sem fog változni.

[ Szerkesztve ]

(#29) Semin válasza ricsike_p20 (#20) üzenetére


Semin
(tag)

"És ezt hasonlítod össze az androidon havonta megkapott biztonsági frissítéssel"
Aham ..
Akkor mutasd meg nekem azt az Androidos akármilyen telefont ami 5 év után is megkapja az aktuális frissítést.

(#30) 42


42
(senior tag)

Azt nem értem, ha már maguk a fejlesztők is elismerték, hogy a iOS 13 egy bughalmaz, miért védik egyesek olyan elszántan? Saját tapasztalat (i11) eldobált hálózat, lefagyó op. rendszer.
Ráadásul ha valaki beépített automatizmust szeretne, akkor az iPhone felejtős Shortcuts-ban automatizmusnak nevezik azt a megoldást, amit minden futtatás előtt manuálisan jóvá kell hagyni. Vicces mi? Persze büszkén verik a mellüket az okosotthon vezérlésre, meg a parancsszerkesztőre. Csak azt nem tudom mire, ha az alapvető automatizmusokat is korlátozzák.

Viszlát, és kösz a halakat!

(#31) whatwhatwhat válasza Drp81 (#24) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Ha a másik oldal általánosít, akkor úgy gondolom hogy én is megtehetem. Nekem személy szerint érkeznek minden hónapban a frissítések. De sok gyártó 3 éven túl is küldi a biztonsági frissítéseket, ha nem is feltétlenül havonta.

(#32) whatwhatwhat válasza 42 (#30) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Na igen, volt olyan munkatársam, akit alig lehetett elérni telefonon kb 2 hétig, amíg meg nem jött a frissítés, eldobta az iphone a hálózatot. Ha ez nem komoly probléma, akkor semmi sem az.

[ Szerkesztve ]

(#33) Pixo


Pixo
(tag)

Az teny hogy az iOS ma mar kozel sem olyan mint regen, 11-et hasznaltam kb oktober kozepeig es rengeteg hibaval talalkoztam, es ebbol voltak olyan durvak is amikkel androidos vonalon kb 2016 ota nem talalkoztam. Imadom ezt a rendszert, de par eve nem gondoltam volna hogy ilyen szinvonaltalan verziokat ad majd ki az Apple. Ezzel nem a rendszert akarom szidni, hanem a ceget. Tenyleg iranyt valtottak. De ennel egy joval nyomosabb dolog allt a valtas hattereben, az en hasznalatom mellett soha nem tudtam kihozni 1 napos uzemidot (!). Remelem dizajnban jovore javitanak sokat, mert az minden csak nem elsoosztaly. Szoftveres dolog meg mindig oke, teny hogy az egyik legjobb, de szamomra ez egy sullyedo hajo, mig droidos vonalon egyre nagyobb meglepetesekkel talalkozom. Soha nem voltam fuggoje a szolgaltatas csomaguknak, mert ugy gondolom nem olyan nehez valtani mint azt sokan mondjak, legalabb is nekem nem volt az. Az elmult evek soran eleg sok androidos keszuleket probaltam (fokent emui, miui) de hatalmas csalodasok voltak ezert valasztottam a oneplust. Nagyon igeretes, es a kijelzo miatt szamomra sokkal nagyobb elmenyt nyujt. Ha valaki nem fugg annyira a markatol/szolgaltatasoktol vagy csak szimplan nincs mar ra penze az nyugodtan korbenezhet a masik rendszer keszulekei kozott is. Remelem az Iphone azert visszater majd es ujra innovativ lesz, de attol felek hogy a piaci helyzethez idomulva a kovetkezo evekben olyan arakat ernek el, hogy az mar abszolut nem eri majd meg es egyre kevesebben tehetik majd meg hogy megvegyek az event utan az uj keszulekeket. (En nem vagyok azert oda hogy tobb eve kijott modelleket vegyek, mert a "csucskeszulek" es a hosszu frissitesi ido ertelmet veszi, es mondhatni akkor mar tenyleg csak az "almat" veszem). :)

[ Szerkesztve ]

(#34) Gascoigne74 válasza Pixo (#33) üzenetére


Gascoigne74
(csendes tag)

Nálam ez pont fordítva volt. Én azért váltottam mert kijött a legalább egy napos üzemidő (XS max), előtte galaxy S8+ volt, ott már délután a töltőn pihent, kb 3 és fél órás kijelzőidővel, itt meg simán megvan az 5-6 órás is. Asszonynak sima 11 van az két napot is elmegy. Mi megúsztuk, sem hálózat eldobás nem volt, sem lefagyó op. rendszer. De én is hallottam, hogy sokaknál volt/van ilyen probléma.

(#35) kali


kali
(legenda)

Bizony, és végre van VoWIFI is (Telekomos előfizetéseim vannak) - ami esetemben ritkán kell ugyan, de akkor nagyon hasznos.

A topikban zajló vitát értem is, meg nem is...
Az első verziótól használom az iOS 13-at - pont szeptemberben váltottam (vissza hosszabb kihagyás után) iPhone-ra -, nem érintett egy hiba sem azóta, soha egy hálózat eldobása - pedig két SIM kártyával használom a készüléket, mind a kettő 4G-n, VoLTE is van -, sem más probléma, de attól még rendre olvastam a panaszokat, hogy főként Vodafone előfizetéssel mennyi gondjuk volt például a hálózat kezelésével, az első iOS 13 verziókkal.
Azzal felesleges dobálózni, hogy melyik platform jobb, mert egyik sem jobb mindenben a másiknál, mindegyiknek meg van az előnye és a hátránya is a másikkal szemben.
Lefagyó oprendszer? Ha jól emlékszem, a Galaxy S (GT-I9000) csinált nálam olyat utoljára, úgy 2010 környékén, még Android 2.1 alatt, azóta sem Android, sem pedig Windows, vagy iOS.

[ Szerkesztve ]

(#36) Drp81 válasza whatwhatwhat (#31) üzenetére


Drp81
(tag)

"Ha a másik oldal általánosít, akkor úgy gondolom hogy én is megtehetem. "

Szerintem meg nem teheted meg, mert pont az android az, amit frissítések szempontjából nem lehet minden gyártóra általánosítani.

[ Szerkesztve ]

(#37) whatwhatwhat válasza Drp81 (#36) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

Na épp ezaz, a másik oldal az androidra vonatkozóan általánosít! Olvasd csak el az első hozzászólást. Ha valaki általánosítva mondhatja azt, hogy nem jönnek frissítések, akkor én általánosítva azt mondom, hogy de bizony jönnek. Ennek ellenére az egyik hozzászólásomba azért azt hozzá tettem, hogy "normális telefonokra". Egy kínai noname márka ami hulladékból kukázza össze a 20-30 ezer forintos telefonjait, nyilván nem fog havi frissítéseket kiadni, és aki ezt elvárja tőlük, az hülye. Ellenben egy samsung az S szériára 2 évig ad minden hónapban biztonsági frissítést és évente főverziót. Utána meg még legalább 1 évig változó rendszerességgel biztonsági frissítést.

Említetted a huawei-t, arról sajnos nem tudok véleményt mondani, sosem volt nekem, és nem is követem, hogy mikor és hogyan update-elnek. De nyílván egy csúcstelefonjukra illene adni frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

(#38) Drp81 válasza whatwhatwhat (#37) üzenetére


Drp81
(tag)

"Olvasd csak el az első hozzászólást."

OK, így már értem.

Huawei: nekem sincs sok tapasztalatom, csak a P9, ami csúcstelefon volt 2016-ban. A legújabb biztonsági frissítés a P9-re még 2018. szeptemberi, azóta semmi... Szóval azt hiszem több tapasztalatot nem is akarok.

(#39) janeszgol válasza whatwhatwhat (#31) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Xiaominál szokott előkerülni a havi rendszeres frissítés. Ilyenkor mindig visszakérdezek, hogy "Miért, szoftveresen még mindig ennyire vacak?"
Viszont ha alapvető funkciók nem mennek, és az iOS 13-al nem mentek, akkor elvárt. Nem is a havi, hanem a heti-kétheti.

"Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

(#40) Sidorovich válasza ricsike_p20 (#20) üzenetére


Sidorovich
(aktív tag)

Én néhány hete váltottam iPhone 11-re, eddig egy Nokia 8-am volt, előtte is Androios telefonok végig. A váltás oka pont témába illik, abból lett elegem, hogy gyakorlatilag vehetsz flagshipet is ami annyiba kerül mint a legújabb iPhone, akkor is le leszel szarva 2 év után. :(
Ez alól legfeljebb a Google Pixel kivétel, de azt meg csak szürkén lehet itthon megvenni, hivatalosan nem forgalmazzák.

Az S10 most még frissül, nézzük meg 2 év múlva. Lásd pl. S8-at most, mikor fog Android 10-et kapni? Ezzel szemben az iOS 13-at miután bejelentették, a 4 éves (!!!) iPhone 6S-eken is jött a notification másnap, hogy akkor lehet frissíteni.

Olcsó telefonoknál megértem ha ez nem így megy, de a megjelenéskor majdnem 300.000-be kerülő Galaxy S10-nél én is elvárnám, hogy 4-5 évig supportálják. És ebbe a rendszeres biztonsági frissítések mellett (amiket iOS is kap, de nem csak az idén meg tavaly megjelent) az új funkciókat, főverzió váltásokat is beleértem.

De akár azt is megnézhetjük, mennyi most az iOS 13 részesedése az aktív iPhoneok között, illetve az Android 10-é az aktív Androidos telefonoknál. Mindkettő idén jött ki nemrég. :)

:R

[ Szerkesztve ]

(#41) whatwhatwhat válasza Sidorovich (#40) üzenetére


whatwhatwhat
(aktív tag)

"De akár azt is megnézhetjük, mennyi most az iOS 13 részesedése az aktív iPhoneok között, illetve az Android 10-é az aktív Androidos telefonoknál. Mindkettő idén jött ki nemrég."

Azért azt is nézd meg kérlek, hogy az androidos telefonok hány százaléka csúcskészülék. 5? 10? És az iphone-ok hány százaléka csúszkészülék? 100, minden egyes darab. Ilyen statisztikákból következtetést levonni olyan, mintha az északi sarkon állva megállapítanád, hogy 14 fok van, mert a föld éves átlaghőmérséklete 14 fok.

Pixelekre, samsung s10-ekre, oneplus-okra kijött az android 10. Az ő tulajdonosaik köszönik szépen jól vannak. Doogee X50 tulajok nem kapták meg. Azt se tudják mi az, és nem is érdekli őket.

Igen, egy galaxy s10 sem kap 4 főverziót. De nem is azért fizetsz. Azért fizetsz hogy usb-c-d legyen, one-ui-od, jack dugód, sd kártyád, aod-d, lekerekített kijelződ és még sorolhatnám. Ezeket szeretnéd és nem halsz bele, hogy csak 2 főverziót kapsz és utána 1-2 évig biztonsági frissítést? Vegyél s10-et. 4 főverziót akarsz? Vegyél iphone-t. Ennyi. Szerencsére mindenkinek van választása.

(#42) EclipseGT válasza Sidorovich (#40) üzenetére


EclipseGT
(addikt)
LOGOUT blog (1)

"az új funkciókat, főverzió váltásokat is beleértem."

Mintha az iPhone-ok megkapnának minden új funkciót a főverzió frissítéssel.
Anno az emoji pl. az iPhone X privilégiuma volt.
Most ha Deep Fusion kell, kénytelen vagy megvenni az új szériát. Csak hirtelen két példa.
A 6S meg tök jó, hogy megkapta az iOS 13-at. Kb. annyi újdonságot lehet észrevenni, hogy lett sötét mód.

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen."

(#43) kori18t


kori18t
(tag)

Hogy jön ide az androidos szarság,amikor az iOS-ről van szó??
Annyira unalmas már,hogy pl.egy iphone-ról van szó egy cikkben,erre jönnek hőbörögni az androiddal.Vagy másik példa: adott egy autós oldal,van benne egy akármilyen teszt egy japán autóról,erre jönnek az okosok,hogy német autó így,meg úgy. A droid fan miért nem a droidos cikkhez szól? Miért nehéz elvárás ez?

[ Szerkesztve ]

(#44) Sidorovich válasza whatwhatwhat (#41) üzenetére


Sidorovich
(aktív tag)

Ha van ilyen statisztika, kíváncsi lennék, hogy csak a flagship Androidos telefonoknál milyen ez az arány. Szerintem úgy se jönne ki sokkal jobbra, pont amiatt amit mondtam, hogy a 250-300.000-es Androidos telefon is hanyagolva van 2 év után. Lásd Galaxy S8. Nem volt olcsó, annyira nem is régi.

A konkluzióddal pedig teljesen egyet értek, sok év Android után rájöttem, nekem jobban fekszik a másik platform hozzáállása a kevesebb újítással és featurel is, ezért váltottam. :) :R

iPhoneban is van pár hülyeség amit említettél és nekem se tetszik, pl. a jack hiánya vagy saját csatlakozó az USB-C helyett. De ezeknél is jobban zavar, ha egy 250+ ezres telefonom 2 év után már csak lélegeztető gépen van, 3 után pedig ha fontos számodra a biztonság kb. adhatod el/dobhatod ki.

(#45) Giovan!: +1 :)

[ Szerkesztve ]

(#45) Giovan! válasza whatwhatwhat (#41) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Lol, mintha bárki kényszerítette volna a Google-t, hogy azt az utat válassza, amit végül választott, hogy minden szutyokra rátehesse minden noname cég a droidot. Tudatosan felvállalták ezt a döntést, nehogy már sajnáljam őket.

Az összehasonlítás teljesen jó volt a kellégától, az iPhone-ok nagy része már a legújabb iOS-en van, míg a legújabb droidról max olvashat a legtöbb androidos felhasználó. Mert az árban ez is benne van ám az iPhone esetén...

"You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

(#46) Pixo válasza Giovan! (#45) üzenetére


Pixo
(tag)

Azert azt se felejtsuk el, hogy a telefonvasarlok hatalmas resze (majdnem az egesz :) ) egyaltalan nem a frissitesek miatt veszi a telefonjat, es az Apple eseteben sincs ez maskepp. Legtobben nem is foglalkoznak vele vagy eszre sem veszik a kulonbseget. Hozzateszem 2 ev utan levo frissiteseknel tenyleg verszegeny a valtozas, logokban is leirjak, par dolgot megkapnak a userek es ennyi, kb kitorolhetik vele :DD de azert szep dolog hogy azt mondjak hogy 5 evig frissitik. A biztonsagi frissitessel pedig kivancsi lennek mennyien vannak tisztaban, hogy az adott frissitesek mit is orvosolnak vagy ernek-e egyaltalan akarmit.

(#47) ricsike_p20 válasza Semin (#29) üzenetére


ricsike_p20
(kezdő)

Max két évre veszek telót. Elhiszem, h örülsz hogy a 6s is megkapja az ios13 jól kiherélt verzióját, de minek annak az? Egy samu s model kap 2 főverziót még, tehát mondhatni 3 évig naprakész (s10e tavaszi model, decemberben kapta meg az elsőt) utána még egy-másfél évig kap biztonsági frissítéseket. És ennek tudatában vagy vásárláskor. Ahogy annak is, hogy.. ah, mindegy is. :B

Huawei P8-9-10-20_____ Galaxy S10e/EP-P1100 wireless charger/ MSI GP72 Leopard

(#48) orsib78


orsib78
(tag)

Hello. Nektek megy a VoWifi? Amikor delelott beallitottam akkor jo volt. Most ugy nez ki nem megy. A kapcsolo aktiv. Mas is tapasztal ilyet? (Telekom, iphone 11 pro, IOS 13.3)

(#49) Giovan! válasza Pixo (#46) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Lényegtelen miért veszik, megkapják ezt is, az árban benne van. A régebbi modellek által kapott mindössze néhány feature (dark mode, továbbfejlesztett kép- és videószerkesztő, sign in with apple, új reminders app, gyorsabban induló és kisebb frissítésekkel operáló appok, Safari letöltéskezelő, új Files app, stb.) is pont azzal a néhány feature-rel több, mint amit a droidosok nagy része kap (ami ugye semmi), szóval... what's the point?

Félreértés ne essék, nem akarok én semmiféle android vs ios vitába belemenni, kinőttem már ebből. Mindkettőnek megvanak a maga előnyei és hátrányai. Ezekkel nem árt tisztában lenni...

"You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

(#50) Pixo válasza Giovan! (#49) üzenetére


Pixo
(tag)

Jelenleg droidon sokkal nagyobb volemenu a frissites csak szolok :DD Sok evnyi iOS hasznalat utan sem gondolom hogy ez az 5 evnyi frissites erne barmit is. Nagyon sok olyan "featuret" adnak jelenleg ami androidon mar evek ota alap dolog. Tudom hogy jo dolog az allando frissitgetes de ez ma mar nem akkora elony, erdemes ranezni a masik oldalra is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.