Hirdetés

2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Pro Koryak


Pro Koryak
őstag

"A dolog már csak azért is pikáns mert a Samsung hagyományosan a VA kijelző technológiát részesítette előnyben, az LG pedig IPS párti volt."
A többi lcd gyártó(Pana/Sony/Philips) is így kezdte háttérbe szorítani az lcd vonalat az oled mellett.

(#2) TeeJay


TeeJay
félisten

Sajnos a mostani LG IPS panelek már nem olyan jók mint jó pár éve mikor még nem volt OLED annyira sztárolva meg a sok quantum hülyeség

tudott az LG 1500:1 kontrasztos príma IPS panelt is gyártani most meg már a sok smart TV-be 500:1 kontrasztot jó ha eléri annyit spóroltak rajta. :U
Értem én hogy az OLED a nyerő de maximum nekik, aki 75" vagy nagyobb TV-t szeretne az LCD-t is közel OLED áron kapja már :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#3) dabadab válasza TeeJay (#2) üzenetére


dabadab
titán

aki 75" vagy nagyobb TV-t szeretne az LCD-t is közel OLED áron kapja már :U

Van 75"-ös LCD 300k alatt is (VA panellel), annyiért meg nem kapsz kb. semmilyen OLED-et.

DRM is theft

(#4) TeeJay válasza dabadab (#3) üzenetére


TeeJay
félisten

Ami annyiba kerül abból kb mindent kispóroltak már. Egy normális sima nano meg quantum mentes 75" LCD amiben már nem szutyok panel van 6-7kiló. Tavaly vettem 220-ért a 65" 4K LG IPS-t és jó ha 900:1 kontrasztot tud és ez még UN8000 széria

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#5) wasd.hu válasza TeeJay (#2) üzenetére

Valahogy el kell adni az "új érát". Nem tudom komolyan venni ezt a legújabb technológia a legjobb megoldást. Elismerem az OLED képességeit, de más gyártónál is megfigyelhető az a stratégia, hogy mainstreamet erősítik, a minőségi dolgokat kiszorítják. Saját palettából is...

7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás! wasd.hu

(#6) dribli


dribli
tag

Dávid leckézteti Góliátot! Ezt teszi az egészséges piaci verseny, ami nálunk hiánycikk, mert a bizalom az elsődleges nem a tudás...

(#7) wasd.hu válasza dribli (#6) üzenetére

Rég nincs már egészséges piaci verseny, ha távolabbról figyeled a multikultit. A kapitali társasjáték szereplői teljesen új, furcsa irányt vettek...

Kb Dávid VS Zeus a kétezres évek elejétől... Ez így már nem adja ki a hasonlatot.

Értem, hogy a Magyar vásárlók egy rétegét hogyan próbálod beskatulyázni. Csípem az Lg munkásságát, jó ideig szerettem a márkát, de az öreg Samuráj véleményem szerint más ligában játszik.

forrás: [link]

7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás! wasd.hu

(#8) Duree


Duree
veterán

Ezek szerint lesz IPS paneles Samsung, nem gondoltam volna.

duree54

(#9) dribli válasza wasd.hu (#7) üzenetére


dribli
tag

Ezekkel én is tisztában vagyok, ráadásul nem pártolom az OLED-et... Az LG kis hal, de a Samsung, a nagy cápa, mégis kénytelen vásárolni tőlük. Nálunk a gázszerelő már rég felvásárolta volna, az egyszerűbb, ráadásul kevesebb a versenytárs. Na ezért nem lesz nálunk se Dávid se Góliát, legalábbis, ha minden marad ahogy most van.

(#10) dabadab válasza dribli (#9) üzenetére


dabadab
titán

mégis kénytelen vásárolni tőlük

Nem igazán kénytelen, ez tudatos döntés eredménye: a Samsung leállította a saját LCD gyártását (legalábbis a lowendet).

DRM is theft

(#11) wasd.hu válasza dabadab (#10) üzenetére

(#10) dabadab
Erre gondoltam.

(#9) dribli
Nem szép iderángatni szegény kis Országunkat. Nem egy jelentős piac, ráadásul közelít valamiféle feudál & neoliberál bulihoz IS. Mindegy, nem szeretném záratni, jó kis topik ez, beszéljünk inkább a hüvelygomb, akarom mondani a panelekről. :D

AMOLED amúgy oké lenne, de az IPS-t valamiért jobban csípem.

[ Szerkesztve ]

7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás! wasd.hu

(#12) dribli válasza dabadab (#10) üzenetére


dribli
tag

Amennyiben legalább olyan minőségben, és olcsóbban tudná legyártani a Samsung az LCD paneleket, akkor aligha döntött volna a vásárlás mellett. Vagyis végsősoron kényszer szülte döntésről lehet szó. Nekem ne mondja senki, hogy az ősellenségtől önként és dalova vásárolnak. Kényszerből már inkább.

(#13) wasd.hu válasza dribli (#12) üzenetére

Könnyen lehet, hogy tudná, ugyanakkor olyan dologba fektet inkább, amiből az "ősellenség" már nem részesül. Ugyanis önként? kiszállt a partyból ez az igencsak nagy múlttal rendelkező cég. Ezzel magasabb szeletre, magasabb profitra számíthat az említett konkurencia.
Tehát nem a jó értelemben vett "piaci verseny" zajlik. Újfent.

7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás! wasd.hu

(#14) dribli válasza wasd.hu (#13) üzenetére


dribli
tag

Annál még mindig jobb, mint ami nálunk zajlik... Azt majd mindenki hamarosan a saját bőrén fogja érzékelni ami itt folyik. Várakozásaim szerint valószinüleg a törökök sorsára jutunk. Ott is egy okos jegybankelnök miatt dőlt be a török lira, mert az is azt hitte, hogy szembe mehet a piaccokkal. Nálunk ugyanez a helyzet, a különbség annyi, hogy a török deviza az idén elvesztette értékének a majdnem a felét, a forint "csak" 15% körül. Reménykedhetünk, hogy a forint nem jut ugyanerre a sorsra jövőre... ( Na ennyit a politikáról, csak az a baj, hogy a politikai döntések mindenre hatással vannak és mindennel összefüggenek. Nehéz figyelmen kivül hagyni őket.)

(#15) so_ha válasza dribli (#14) üzenetére


so_ha
aktív tag

"Várakozásaim szerint valószinüleg a törökök sorsára jutunk."
Ennyi hülyeséget ritkán olvas az ember, így nem hagyhattam szó nélkül => szóval "csak" annyi a különbség a Török jegybank, és a Magyar jegybank között (természetesen leegyszerűsítve), hogy a Törökök kamatot csökkentenek folyamatosa, nálunk meg a sokadik kamatemelés zajlik (ha valóban érdekel, hogy mi a kettő között a különbség, akkor olvass utána, és ne hülyeségeket írjál). :U

(#16) dribli válasza so_ha (#15) üzenetére


dribli
tag

Ebből is látszik, hogy semmit nem értesz a témához, maradtál volna csendben, igy világossá vált, hogy hülye vagy. Röviden: a Magyar Jegybank ( elnöke) ugyanazt csinálja, mint a török, csak másképp. Nem akarja megfelelő mértékben emelni az alapkamatot! Ezért trükközni próbálnak, az alapkamatot alig emelik havonta, helyette az egyhetes betéti kamatot nagyobb mértékben. Ezt a trükköt láthatóan a piacok nem fogják bevenni, ők megfelelő alapkamat emelésre várnak. 30 bázispont nekik kevés, 70-et szeretnének legalább. A Jegybank elsődleges feladata az infáció megfékezése lenne, ekkora alapkamat emelés kevés ehhez a piacok szerint. A jegybank fél, mert a magas alapkamat miatt a hitelesek bajba kerülhetnek. Ezért alig emel, ezt viszont a forint fogja megérezni. (Olvass egy keveset arról, hogyan járt anno az Angol Jegybank amikor szembeszállt a piacokkal, Soros Györgyel az élen.) Mindkét jegybank a szélsőségesen alacsony alapkamatban hisz, ezért juthatunk mi is a törökök sorsára.
Leülhetsz so_ha, 1-es.

[ Szerkesztve ]

(#17) so_ha válasza dribli (#16) üzenetére


so_ha
aktív tag

"Ezért trükközni próbálnak, az alapkamatot alig emelik havonta"
Újra sikerült lejáratnod magad a hülyeségeiddel. Amíg felocsúdsz a lenti hírekből javaslom, hogy olvass utána, hogy a Török index splitelése után az árfolyam hogyan kompenzálja a piaci inflációt a tőzsdén (spoiler: ATH-val => google segít, ha fogalmad sincs erről).

És akkor hogy mekkora tévedésben vagy, hogy olyannyira "alig emelik", hogy csökkentik:

Váratlanul kamatot vágott a török jegybank, történelmi mélypont közelébe bukott a líra
" a vállalati hitelezés lassulására hivatkozva váratlanul 100 bázisponttal 18%-ra csökkentette csütörtöki ülése után az irányadó kamatot a török jegybank"

Közben az MNB:

"A Magyar Nemzeti Bank ma számos döntést hozott, ezeket nem is egyidőben ismerhettük meg (sőt, még nem is mindegyiket ismerjük pontosan), ezért érdemes áttekinteni, milyen jelentőségűek a monetáris politika ma bejelentett változtatásai. 14 órakor a jegybank bejelentette az irányadó kamat 30 bázispontos emelését"

Szerintem ne erőlködj tovább ... ez nem a Te területed! Talán számodra annyi a tanulság, hogy nem érdemes szakmai topikba felületes ismertekkel hülyeségeket írni. Részemről ennyi volt.

(#18) wasd.hu

Figyeltem pedig nagyon, de hogy érkeztünk meg a piacról a gyíkemberekhez? Ezt most nem értem, de tisztelem, hogy átlátjátok valamilyen formán ezt a káoszt.

7o-233-9OO1⭐Nincs törékeny küldemény max gondatlan csomagolás! wasd.hu

(#19) wallace 234 válasza Duree (#8) üzenetére


wallace 234
senior tag

Már van! Most is jó pár széria, ips panelal. Boe által gyártott panelokkal. Többi VA panelt, Auo, Csot-tol veszi a Samsung jelenleg. Jövőre jönnek az Lg panelos tvk, ha valóban az 500:1 kontraszttal jönnek akkor Sok értelme nincs. Ill könyebb lesz az oled felé terelni a népet, hogy látják mennyivel jobb az oled fekete!

(#20) camelferr


camelferr
senior tag

Ez az "ősi rivális" bullshit bizony képes bármilyen irányba IS változni. Elég csak ránézni a két cég részvényesi körének átfedésére.

Fear kills more dreams than failure ever will

(#21) Duree válasza wallace 234 (#19) üzenetére


Duree
veterán

Ez valóban így van utánanéztem, a többiben meg igazad van.

duree54

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.