Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#140) Frawly válasza BiP (#131) üzenetére


Frawly
(addikt)

Mindenkinek változó mire van ideje. De egy 1080p-s sorozatepizód azért tud helyet foglalni, még akkor is, ha csak alacsonyabb bitrátás HDTV/BD RIP. Ilyen 20-40 perces sorozatepizódokból azért meg lehet nézni simán párat egy nap, messze nem időmilliomosság.

A sok apró írás sem igaz, mert a torrentkliens cache-el, tipikusan RAM-ba, ahonnan az OS meg kvázi szekvenciálisan írja ki az adatokat (meg a HDD-nek is van saját cache-e a vezérlőn, ahol még próbálja szekvenciálisan összerendezni az adatokat kiírás előtt). Így azért a HDD letöltéskor nincs nagy hátrányban, hacsak nem megy rá túl sok párhuzamos letöltés, meg esetleg mellette nagyívű seed is, de ez megint extrém eset.

Egyébként nincs baj a fenti kolléga extrém torrentezésével sem, nem sajnálom tőle. Csak akkor ne állítsa be ezt az igényét úgy, hogy átlagos igény, mert nem az. Az általa kritizált QLC-PLC SSD már pedig az átlagos igényű felhasználóknak készülnek, és ők nem kicsit többen vannak, mint ő. Tudom, az ő szemszögéből ők igénytelennek tűnnek, de ez van, ettől még ők az átlag, a gyártók meg nagyrészt nekik gyártják a konzumer háttértárakat.

„Az Audacity egy kereszt-emelvény többsávos hangszerkesztő”

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.