Hirdetés

2021. május 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pilóta


pilóta
veterán

Egészen elképesztő, hogy amikor már tényleg mindenkinél van okostelefon (már aki egy ilyen automatát tud kezelni, aki a telefont nem, az ezt sem szvsz...), akkor ilyenekbe ölik a pénzt, amikor ennek töredékéből lehetne egy mobilappot csinálni, ami egyszerű, bolondbiztos, gyors... :F

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2) Dezsike válasza pilóta (#1) üzenetére


Dezsike
tag

1. Az apphoz net is kell. Sokan vannak, akik csak azért vesznek okostelefont, mert más már nem kapható, de netre nem fizetnek elő hozzá, vagy csak otthon wifiznek vele.
2. A fiatalok körében is rengetegen használnak még készpénzt. Ez annak is köszönhető, hogy sokan részben feketén kapják a fizetésük. Ahhoz pedig nincs mese, automata kell. A BKK automatás tranzakciók közel fele készpénzes, emlékeim szerint 48%. Nem tudom a MÁV-nál mi a helyzet, de gondolom hasonló az arány.

(#3) Narxis válasza Dezsike (#2) üzenetére


Narxis
nagyúr

Megmondom mihez kell még okostelefon, amióta bevezették a kétfaktoros azonosítást a bankok mert kötelező lett azóta a bankszámládhoz is. Az automatákkal csak a baj van, vagy eltömítik őket vagy elromlanak mert időjárás/szar minőség/karbantartás hiánya. Tényleg egy jól működő, átgondolt app kell.

(#4) SySERR


SySERR
csendes tag

Nem kellene mindent ész nélkül kizárólag mobil appban megvalósítani. Az tovább növeli a mobilfüggőséget. Aztán ha elmegy a net, vagy egyszerűen csak lemerül az akku akkor az gyakorlatilag egyenlő lenne a világvégével. Nem kéne erre a szintre eljutni.
A két dolog viszont egymás tartaléka. Ha nem használható a mobil, akkor ott van az automata és fordítva.

https://onlinestream.live - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

(#5) ztoldy válasza Dezsike (#2) üzenetére


ztoldy
senior tag

Ha jól rémlik, akkor megkapod e-mailben is a jegyet, tehát a PDF-et is megnyithatod és nem kell net. Emellett egyetértek, hogy meg kell hagyni ezt a lehetőséget is. Én amit lehet mobillal intézek, de azért mindig van egy kis para, hogy mi van, ha lemerül a telefon, volt már, hogy gondolkozni kellett, hogy mivel spóroljak, hogy kibírja.

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#6) Juhaszatti válasza pilóta (#1) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Van mobilapp is.

(#7) szaszyka válasza pilóta (#1) üzenetére


szaszyka
aktív tag

Facen keresd meg a Volánbusz oldalát, és olvass kommenteket. Elképesztő, ami ott megy a jegyvásárlás körül. Sokaknak bankkártyájuk!!!!! nincs, nemhogy mobilnet, applikáció!!! Főként az ország keleti részén.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#8) TeeJay válasza szaszyka (#7) üzenetére


TeeJay
félisten

Én is ismerek olyat akinek azért kell csak a bankkártya mert a melóhely nem fizet már ki másra. Ahogy megkapja a pénzt kinullázza az ATM-ben a kártyáját és egész hónapban kp-val fizet mindenhol. Ja 30 alatti fiatal pár. Sokak nem tudják fejben tartani mennyi pénzük van még így nekik csak a kp segít bár ismertem olyat is akinek a kezébe adtál 6-8 darab 2ezrest és nem tudta mennyi pénze van... :U

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#9) szaszyka válasza TeeJay (#8) üzenetére


szaszyka
aktív tag

Nem a kártyaellenességre akartam célozni, hanem az "elmaradottságra", így idézőjelben. Majd elhűltem a kommenteket olvasva, mintha egy teljesen másik világ lenne,pedig egy kicsi ország túlvégéről van szó. Az az elmaradottság,kiszolgáltatottság, ami a kommentekből lejött,számomra elképesztő,pedig én sem valami hipermodern városban élek, csak Fejérben.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#10) TeeJay válasza szaszyka (#9) üzenetére


TeeJay
félisten

Én sem kártyaellenességre írtam hanem hogy sok fiatal is kp-val fizet mert talán azt felfogja hogy ad 2000-es papírt és kap vissza 500-as papírt meg pár száz aprót. Ha kártyával fizetne nemfogja fel mennyivel lett kevesebb a számláján ezért nem is használják ezt.
Szóval nagyon is jó hogy lehet kártyával és kp-val is fizetni ezekben
Nálunk még 50évig nem fog eltűnni a kp az fix :D

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#11) szaszyka válasza TeeJay (#10) üzenetére


szaszyka
aktív tag

Hát igen, megszokást igényel, de a kártyahasználatnál is ugyanúgy számolni kell, mint a kp-nál. Ennyi van, ennyit fizetek, ennyim marad majd. Csak ugye még kell tanulni, hogy állandóan számolunk, és feljegyezzük a költéseket.
Jó lesz az 100 évnek is :DD.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#12) homerhamm


homerhamm
aktív tag

Inkább a késésekkel kéne valamit kezdeniük először, hogy ne késsen mindennap a vonat....

Enni vagy nem enni.

(#13) moongoose


moongoose
őstag
LOGOUT blog (1)

Azért majd nézzük meg pár év múlva, hogy mi lesz a sok pénztárossal (fiatalokkal).
Nem lehet mindenki Moz.vez, és kaller.
Mert jelenleg ide tartanak.
A személyes kapcsolat szvsz sokkal fontosabb, mint egy app, vagy egy hideg ködbe burkolózó automata.

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. phmegbízhatóság:http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=moongoose

(#14) Narxis válasza moongoose (#13) üzenetére


Narxis
nagyúr

Abban nem sok személyes kapcsolat volt, hogy Jó napot 1 jegyet kérnék XY helyre. Köszönöm, viszlát.

(#15) bLaCkDoGoNe válasza Juhaszatti (#6) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

H a MÁV app nevű UX katasztrófára gondolsz, akkor valóban van, de...

[ Szerkesztve ]

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#16) nemlehet válasza TeeJay (#10) üzenetére


nemlehet
őstag

Ezt én sose bírtam megérteni. Kapod róla az SMS-t vagy mobilértesítést, bármikor meg tudod nézni mennyi pénzed van. Aki felveszi a teljes fizetését hó elején az nyilván nem hordja magánál tehát több különböző helyen is követni kell hogy éppen mennyi pénze van. Ez mitől egyszerűbb vagy intuitívabb minthogy egy számítógép vezeti nekem?

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#17) Juhaszatti válasza bLaCkDoGoNe (#15) üzenetére


Juhaszatti
őstag

Természetesen, én csak a "lehetne egy mobilappot csinálni" felvetésre reagáltam. Csináltak, hogy milyen lett, az egy másik kérdés.

(#18) DjFlanker


DjFlanker
aktív tag

Én nagyon szeretem őket. Nem fizetek mobillal, azért van a paypassos bankkártya, mindennel együtt 1 perc alatt megvan.

Jó pilóta alagútban nem katapultál

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.