Hirdetés

2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SaGaIn


SaGaIn
(aktív tag)

Szomorú, hogy így adták ki. A Mass Effect 2-3 után sokan csalódtak. Szomorú hogy a régen nagynevű Bioware idáig süllyedt. Középszerű sztori, köszépszerű tálalásban, rengeteg szükségtelen változtatással, rengeteg elkerülhető hibával, béta állapotban, pofátlanul teljes áron.
Olyan, mint ha egy kis stúdió első próbálkozása lenne. 6/10 Kár érte.

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#2) Romvr válasza SaGaIn (#1) üzenetére


Romvr
(őstag)

Szomorú hogy így gondolod. Én másodjára álltam neki miután végigvittem nagyjából 57 óra alatt. Most arra vagyok kíváncsi hogy miként változnak az események a fő történeti szálon ha más döntéseket hozok. Jelenleg hanyagolom a mellékküldetéseket és Game+ -ban tolom (azaz megmaradt minden felszerelés és képesség).

Nekem továbbra is tetszik a játék... ráadásul az 1.0.5-ös patch javított az arcokon és pár gyakori hibát is. Persze van még mit dolgozniuk rajta, szó se róla de így hogy 64 óránál járok és még nem unom, azért elmondja hogy nem olyan vacak a játék mint sokan állítják.

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#3) Tokyo_Nishi


Tokyo_Nishi
(újonc)

Tényleg megosztó game lett, van aki mélységesen csalódott a világegyetemben, van aki meg le se tudja tenni.
Nekem az első végigjátszás 83 órámba telt, kivettem rá három nap szabit, hogy annyi csak elég lesz rá, aha... naiv voltam. Minden percét élveztem, de a másodikkal lehet még várok, amíg ki nem jön az a patch, amiben több opció van a karakter generálásra.

(#4) davidsone


davidsone
(addikt)

Eddig úgy voltam vele nem érdekel nem is próbálom ki, mint a fallout4-et aztán beletoltam több mint 200órát :DDD
Uh meggondoltam magamat! :)

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#5) -KP- válasza SaGaIn (#1) üzenetére


-KP-
(addikt)

azt vágod, hogy ezt a "B" csapat fejlesztette? Aki a trilógiát csinálta, annak nagy része már elhagyta a süllyedő hajót.

Egyébként a 2. bolygó után ráuntam totálisan. Nem visz rá a lélek, hogy folytassam, mert egyszerűen érdektelen az egész. Ha lehetne, visszakérném a pénzemet.

(#6) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Valami mod van már hozzá, hogy a karakterünk ne csak egy pattanásos hipszter tini lehessen?

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#7) SaGaIn


SaGaIn
(aktív tag)

Tudjátok az baj, ha valaki ettől a félkész valamitől is el van ájulva és nem várja el a minőségi, tisztességesen befejezett munkát a pénzéért.
Sajnos mivel ezt is sokan megvették, ráadásul sokan előre ki is fizették, ebből azt látják a kiadók, hogy jó ezeknek így is, csak dobjunk nekik csontot amin lehet csámcsogni és fizetnek mint a katonatiszt. Ha nem várjuk el a Wicher 3 szintű munkát a készítőktől és pénzt adunk egy félkész fércműért akkor ne csodálkozzunk ha "B csapatok " további félkész munkái árasztanak el.
Ne csodálkozzunk a teljes áron árult Early Access játékokon, a pénzért árult bétateszt kulcsokon a 80 eurós DLC csomagokon (Mass Effect 3)

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#8) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

Nem érzem hasznosnak egyetlen számba összefoglalni egy játékot.
Sokkal jobb lett volna csak ott hagyni a pozitiv és negativ részeket.
Azt olvassa el mindenki, ha nem hajlandó elolvasni az egész írást.
Ha a Witcher 3 10/10-et ért el nálad, akkor el kellene magyarázni, hogy ez
miért lett 7.5 vagy esetleg 8? Ekkor pedig felmerül, hogy ér-e ekkora pontszámot.
(Szóval itt sok problémát össze lehet szedni.)

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#9) #65675776 válasza SaGaIn (#7) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Early Access játékok sokszor többe kerülnek,mint egy kész játék.

A cikkhez: gondolom azért kell tukmálni a mellékküldetéseket, mert a készítők maguk is tudták, hogy a fő történeti szál rövid, üres. Te magad is írtad, hogy a több, mint 50 óra játékidőből jó ha 5 óra volt eddig a fő történet. Ez azért eléggé szánalmas egy történetorientált műfajnál.

(#10) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

Szerintem 7.5/10 elég sok ennek a játéknak. A 7.5 tisztességes iparos munka. Ez a game félkész, bugos, és semmi rpg elem nincs benne. A beszélgetős részek valahol a CoD: Infinity Warfare interaktivitásával érnek fel.
A történet nekem is tetszik, de aki legalább egy regényt életében elolvasott, az nem esik hasra a "váratlan fordulatok" után.
Sajnos annyit nem ér, mint amennyibe kerül. Egy 50% leárazás alkalmával érdemes rákeresni.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#11) Cifu


Cifu
(nagyúr)

A bemutatót köszönjük szépen! :R

Minde mellett én továbbra is a negatív vélemény vonalat képviselem.

Azért egy Dragon Age: Inquisition vagy ME3 után számomra csalódás a játék, a Witcher 3 pedig teljesen más dimenzió...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#12) bunfi


bunfi
(őstag)

Látom csak sikerült követni a Bethesdát a Fallout széria lezüllesztése című projekt ME univerzumba történő implementálásával. Kíváncsi vagyok, hogy hová van lejjebb...

Ha ez a játék a megjelenéskori állapotában 7,5, akkor a Witcher olyan 18. Messze-messze túlértékelted ezt az átlagos/átlag alatti határán táncoló játékot.

[ Szerkesztve ]

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#13) marilllyo válasza SaGaIn (#7) üzenetére


marilllyo
(veterán)

Azért ne felejtsük el azt, hogy a Witcher 3-mal is voltak gondok a megjelenéskor. Főleg konzolon. Nagyon csúnya frame gondokkal kűzdött a játék. Bár igaz ezt ők szépen lassan ki is javították.
Egyébként ez eddig látottak alapján (nekem is megvan) még mindig jobb állapotban van mint a nagyrabecsült Fallout 4...amihez egy évvel a megjelenés után volt szerencsém.
Kétlem egyébként, hogy a bioware különösebb erőfeszítést tesz majd a hibák kiküszöbölésére. Jött hozzá eddig 1 szem peccs. De itt van pl a Horizon Zero Dawn. Day1 is tökéletesen játszható kvázi hibátlanul jött ki a sütőből. Azóta jött 3 peccs is hozzá...

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#14) Šolaire válasza marilllyo (#13) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Csak a Witcher 3-ban nincs: 'ilyen lóti-futi, „hozd el ezt, keresd meg azt” mellékküldetés minden apró küldi a végletekig ki van dolgozva benne. Nálam a történet mindenek felett áll.Sajnálom a BioWare-t hol van már az a csapat aki a KOTORT készítette. Jó játék az Andromeda de lehetett volna sokkal jobb is.
Köszönöm szépen a tesztet folytasd a tesztírást ha van rá lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#15) Televan


Televan
(veterán)

Köszönöm a tapasztalatok megosztását, talán a nyár vége fele már én is játszom vele.Engem a hibái ellenére is érdekel a játék. :R

(#13) marilllyo Witcher3 -ban is előfordult az itt a paci,hol a paci.Ott is voltak bőven hibák. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Jól hallotta, bunkót mondtam. Az egy szép nagy magyar réteg."

(#16) ribizly


ribizly
(veterán)

Nagyon jó kis írás! Gratulálok!
Én még nagyon messze járok attól, hogy ezt kelljen kipörgetnem (ME1-2-3, Witcher 3, Fallout3-4, Skyrim, Dragon age, ...), de legalább tudom, hogy majd ez is jöhet. :DDD Mindenesetre azt már most látom, hogy a gyerekeim diplomaosztójáig elegendő game van már most a library-mban, pedig még egyik sincs 3. :D

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#17) Rodi 4.80 válasza marilllyo (#13) üzenetére


Rodi 4.80
(aktív tag)

A Witcher 3 legapróbb fűszála is jobban ki van dolgozva mint a ME:A bármelyik sztori küldetése.
Arról nem beszélve, hogy a csőben rohangálás nem lesz open world sosem, erőltetett marketingfosch az egész, néhány jó hangeffekttel.

(#18) countofhell


countofhell
(csendes tag)

Én alig tudom letenni és már a 2. karakteremmel játsszom insanity-n de ezúttal male Ryderrel. :D
Eddig nagyjából 110 órát töltöttem a játékkal, az első karakteremmel. Összevetve a Dragon Age Inquisition 160 órájával és a Witcher 3 szintén 160 órájával a MEA rövidebb játék.
Érdekelnek a románcok és úgy minden mert nagyon sok dolog derül ki a mellékküldetések kapcsán és akik ismerik az eredeti Trilógiát és főleg annak DLC-it azok számára lesz bőven meglepetés a játékban. :-)

A bugokkal és glitchekkel teljes mértékben egyetértek eléggé zavaró, hogy pl. Liam küldetését csak azért kellett teljesen újracsinálnom az elejétől kezdve mert a végén nem akart értem jönni a mentőkabin.
De ami még ennél is csúnyább quest breaking glitch az Elaaden bolygón van egy küldetés ami több másik küldetés elől zárt el talán most 2. végigjátsszásra rendben lesz.
Hozzáteszem azt is, hogy én PS4-en játsszom vele és még az első karakteremmel a v1.04-el.

Összességében véve tetszik a játék de a ME1, ME2-höz képest alulteljesít történetben. Vannak izgalmas pillanatok de a Trilógia első két epizódja sokkal jobban meg van írva.

A szinkronszinészek nagyon kitettek önmagukért, tényleg mindent beleadtak, Fryda Wolff, Natalie Dorman stb. de ez nem menti meg a játék zenei anyagát ami nagyon alapszintű munka sőt inkább nincs is és a v1.04-ben sokszor nem is szólt semmiféle hang sem vagy nem odaillő hangokat lehetett hallani.

Ha pontoznom, értékelnem kellene akkor én ezt adnám rá :

Grafika/látványvilág : közepes
Szavatosság : kiváló
Zene/Hang : közepes
Játékélmény/hangulat : jó
Játsszhatóság : jó

7.6 / 10

pontot adnék, a standard PS4 v1.04/v1.05-ös verzióra

Még valami :

még tisztán emlékszem arra, hogy a Witcher 3-ban is voltak a korai verzióban találkoztam számos grafikai és side quest glitch-el és bugokkal, volt olyan mellékküldetés amit pl. csak sokadik próbálkozásra engedett megcsinálni a játék és Radovid sem akart előjönni amikor rá vadásztam.
És a Witcher 3-ban az is feltűnt, hogy minden második utcában találkoztam ugyanazzal a kinézetű NPC karakterrel mintha mindenkinek lenne ikertesója.

[ Szerkesztve ]

(#19) csongi


csongi
(veterán)

Koszi a leirast. Szerintem is folytasd, olvasmanyos es elvezhezheto, ertheto. Grat!!!
Jatek: Sajnos engem sem nyert meg. Majd ha lesz Magyaritas es akcios kulcs 3K lesz. :), megveszem.

Sajnos ide jutottunk. Felkesz termekek tomkelege, beta verziok kerulnek ertekesitesre. Ez nem fog mostanaban valtozni. A legrosszabb, nincs huzo jatek pc-re. A konzolos Igazi AAA jatekok sosem jonnek ki pc-re. A jatek arak meg egekbe maszott. 60-70-80 euro egy jatek. Jajj agyauristen. Sajnos a jatekos piac egy kis tulzassal felmerheto. Aminek a kovetkezmenye, kiszamolhato, es iranyithato az arazas.
Marketing a legfontosabb es barmit el lehet adni.

(#20) Romvr


Romvr
(őstag)

Elég sok hosszá-szólás született, köszönöm őket (jót is rosszat is). :R

Igyekszem mindegyik felmerült témát megválaszolni.

Az tény hogy a Witcher 3 legtöbb mellékküldetésének is olyan története van mint ha része lenne a fő küldetésnek (mondjuk 90%) de éppen ezért elég sok olyan bugba is belefutottam mikor ki akartam maxolni mindent ami miatt vagy vissza kellett tölteni játékállást, vagy elő kellett hívni a Console-t és csak kóddal tudtam tovább vinni (beakadt ellenfelek, nem megjelenő NPC, nem megszűnő akadály...stb.). Egy teljes végigjátszás során legalább 10-15 ilyennel találkoztam, volt hogy sorozatban. Akkor ott vannak még a lovas bugok amik egy részét hamar javították de néhány mégis benne maradt (Damn it Roach) és egyéb kisebb Glitch-ek, grafikai gondok. Nem tökéletes, de mégis az a roppant mennyiségű tartalom amit beletettek ellensúlyozza minden baját. Számomra ezért is etalon. Ha jól rémlik akkor a fő küldetést is legalább 30 óra végigvinni. Ha minden Witcher Contract-ot és mellék küldetést is meg akarsz csinálni akkor 120 óra alatt se végzel.

Ami szintén tény hogy nagyjából 10-12 óra alatt végig lehet tolni a Mass Effect Andromeda fő történeti szálát a legkönnyebb fokozaton és X szintű cuccokkal, ~55-ös karakterrel Adept-re gyúrva. Én 57 óra alatt pörgettem ki elsőre sok mellékküldetéssel és a végére 52-es szinten voltam full VII N7 szettben. Az is tény hogy a mellékküldetések nagy hányada tipikus MMO szerű "gyűjts össze X ezt, menj beszélj amazzal, hozd el Y-t N helyre"...stb. De egy része (40-50%) tényleges tartalmat ad a világhoz vagy elmesél egy érdekes történetet (Knight küldi pl nagyon tetszett)

Az is tény hogy vannak benne hibák. De az is hogy az 1.05-ös patch rengeteget javított a játékon. Mióta felraktam a leírtak jó 50-60%-ával nem találkoztam azóta. Elvileg az 1.06-os is készülőben van ami majd még többet javít rajta...

Igen, valóban vastag bőr kellett hozzá hogy a játékot úgy adják ki ahogy, de hiába lázadunk akkor se nagyon fog változni. Főleg a nagyobb stúdiók játékai rendszerint olyanok hogy érdemes várni vele még 1-2 hónapot vagy 2-3 nagyobb javítást. Ilyen kort élünk. Ez hatványozottan igaz ha egy nevesebb cím motort vált olyanra amit nem feltétlen ő fejlesztett, csak licencel. Mint most is.

Viszont ha az ember nem besavanyodott maximalista és képes legyinteni az apróbb problémákon (elismerem, viszonylagos mi az apróbb) akkor a játék élvezetes. Mondjuk én csak Male Ryder-el játszom de szerintem jól fel van építve a karakter. Egy fiatal csávó akinek a nyakába szakad egy nehéz feladat amit el se vállalna ha nem lenne "muszáj". A párbeszédeket is lehet komolyan venni és elviccelni, humorizálni. Aki szerint meg az adott helyzetet nem veszik elég komolyan mert még ott is viccelődnek... nekem pont ezért élethűek a karakter ábrázolások. Sokan akiknek hivatásuk a veszély (mentősök, rendőrök, tűzoltók) a stresszes helyzeteket poénkodással oldják, mert másként hamar kiégnének, beleőrülnének. Persze valaki egy nagyon komoly űrdrámára vágyott Shepard után, de ott nekem pont a poénkodás miatt az ME3 Citadel (vagy Holiday?) DLC a kedvencem. Én szeretek szórakozni egy játékon és ezt az igényemet az MEA maradéktalanul kielégíti. De elfogadom hogy másoknak más az ízlése. De attól hogy én kimondottan utálom a borsófőzeléket, másnak még lehet az a kedvence és pont ezért nem mondom hogy a borsófőzelék szar.

Remélem mindent témát érintettem ami felmerült itt... :U

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.