Hirdetés

2022. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) lordEVO


lordEVO
tag

Kar, hogy nem jon konzolra. Sosem jatszottam meg strategia jatekot kozolon. Nehez lenne megoldniuk az iranyitasat kontrolleren? Vagy mi az oka, hogy altalaban nem adnak ki rts jatekot konzolra?

(#2) antikomcsi válasza lordEVO (#1) üzenetére


antikomcsi
veterán

Beismerem, elég szegényes a fantáziám, és nagyon rosszul bánok a kontrollerrel, de egy Settlers játékot el nem tudom képzelni, hogyan tudnék irányítani vele.

Korán se azt mondom, hogy nem lehet, csak azt, hogy én biztosan iszonyú béna lennék vele.

(#3) Urzu_7


Urzu_7
tag

Return to The Roots még mai napig megyeget itten, meglesem a bétát ha engedik utána eldől megéri-e, de nagyon magas az a léc.

giran~

(#4) 1dude válasza lordEVO (#1) üzenetére


1dude
tag

Gondolom úgy itélték meg, hogy nem éri meg nekik. Az egér és bill irányitás megoldott a konzolokon, nativan kezelik őket. PS -en pl a 20 éve kiadott Industry Giant 2 is irányitható kontrollerrel. Akarat kérdése ez, csak az itt hiányzik.

Manapság a marhákat nem fűvel, hanem színes grafikonokkal etetik.

(#5) miki_nrg


miki_nrg
csendes tag

Nagyon jól hangzik, hogy a 3 és 4. részt veszik alapul. Nekem azok tetszettek a legjobban. Igaz a 2-vel játszottam a legtöbbet mert ott símán volt 12 óra is egy pálya :)
Remélem nem basszák el :). Az utolsó része már nagyon nem tetszett.

(#7) negro válasza miki_nrg (#5) üzenetére


negro
senior tag

Nekem valamiert a "classic" II resz. A The Settlers II (10th Anniversary) -vel eleg sokat toltam par eve ha retroztam. A III reszel sokat meg nem jatszottam a kovacs, malac gyartasa miatt... a 4. kimaradt... Igy mindennkeppen teszek majd egy probat vele.

''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

(#8) miki_nrg válasza negro (#7) üzenetére


miki_nrg
csendes tag

A malac termelés miatt nekem is sokàig kimaradt a 3. aztán jó sok évre rà sikerült jàtszani vele. Nekem az lett a tökéletes settlers élmény. Építkezni, termelni, hadsereget építeni és aztán harcolni 😁. A 4. Ezt vitte tovàbb de azt még a 3 előtt jàtszottam. Arra emlékszem, hogy elég nehéz volt. Az 5.-től màr nagyon màs irànyba ment az egész.

(#9) mario1111


mario1111
csendes tag

Nekem a sima 2, a 2 gold, a 10. évfordulós + viking az alap. A 3-al egy demót játszottam, de annyira nem is tetszett anno mint a 2.
Aki viszont szereti a 2-t és a 3-at is, annak ajánlom figyelmébe a Die Siedler - Aufbruch der Kulturen-t . Sajnos csak németül van és nem is könnyű beszerezni, de a 2-t és a 3-at vegyíti. Gyakorlatilag a legtutibb Settlers élmény. Ezt kellene tovább vinni...

(#10) Rodi 4.80


Rodi 4.80
senior tag

Úgy 25 éve ez a cím indított el a gamer pályán, azóta is átkozom a napot! :DDD
Ja nem, a Wizard of wor volt az kb. 30 éve, de mindegy. :D

(#11) Urzu_7


Urzu_7
tag

No nekem már megjött a kód és szedem is. 13gb

giran~

(#12) ftc


ftc
nagyúr

Nekem a Settlers 2(régi illetve 10th Anniversary) jött be leginkább. A 3-as már annyira nem s utánna a 7-et próbáltam nah az katasztrófa volt....

Kiváncsi vagyok..

(#13) kigyi_23 válasza Urzu_7 (#11) üzenetére


kigyi_23
addikt

Én nem kértem kódot nem is kaptam, de tölthetem. Érdekes ez akkor :D

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#14) BeZol válasza Urzu_7 (#11) üzenetére


BeZol
őstag

Én is kaptam kulcsot, ha lenne benne multi, majd ütközhetünk :))

Részemről:
Settlers 1 -> csak néztem a képernyőt h mit csinálnak a botok, annyira pici voltam
Settlers 2 -> kicsinek mindig elakadtam benne, tizenévesen már végigszenvedtem magam rajta, idősebben meg röhögve ment az egész, úgyhogy mostanra 4-5ször végignyomtam, osztott képernyős módot sajnálom h usb-s egerekkel nem megoldható, kéne retro egérből 1db
Settlers 3 -> csak demo
Settlers 4 -> anno végigjátszottam és szerettem, de utólag újra feltéve nem értem hogyan tudtam vele játszani
Settlers 5 -> akadt a gépemen és nem is tetszett, úgyhogy nem is igazán játszottam vele
Settlers 6 -> volt ilyen? :F
Settlers 2 10th Anniversary -> 1xer végigjátszottam, tetszett meg minden, csak hamar a végére értem :DDD
Settlers 7 -> megjelenéskor végigtoltam, majd még neten is játszottam 2 hétig mások ellen egészen addig, amíg a stratégiám már nem működött és újra kellett volna tanulnom a játékot (kereskedelemmel szereztem katonákat, és nem gyártva, vmi ilyesmi, ami eleinte gyorsabb megoldás volt akkoriban, de hosszabb távon már nem). Én szerettem nagyon arra a pár hétre, de még ma is szépen néz ki.
Settlers Online -> el sem hiszem h x hónapig nyomtam, de ja, ekkora fan voltam h böngészőben nyomultam vele... És ez volt kb. 9+ éve :F Azóta várok...
Rémlik vmilyen hős-orientált Settlers, "szerencsére" kukázták a projektet, meglátjuk ez milyen, majd akkor itt mehet az élménybeszámoló, kétlem h kéne neki külön topik, túl rétegjáték :N

Return to The Roots tippet köszi, majd ránézek mi is ez pontosan :B

[ Szerkesztve ]

(#15) andrey.


andrey.
csendes tag

Settlers 2-3-4 megvolt. Negyedik rész abszolút kedvenc volt. Többi új részt nem próbáltam, kíváncsi vagyok, jöhet. :D

Ne aggódj a holnap miatt, hisz a mai nap is csak egy holnap ami miatt tegnap aggódtál!

(#16) Urzu_7


Urzu_7
tag

Nagyon remélem hogy ezt a játékot nem gondolják komolyan. Oké még csak béta, de eddig még a küszöböt sem üti meg. :N

giran~

(#17) BeZol válasza Urzu_7 (#16) üzenetére


BeZol
őstag

Előbb nyomtam 1v1-et másik játékos ellen.
Chat nincs.
Kinyiffantam mert 10percig gép előtt sem voltam, de settlers 2-féleséget vártam volna, és hát itt hiányolom h legyen barrack amitől bővül a határ, ez a határarrébpakolászás mint settlers 4-ben volt extraként nem jön be

(#18) Urzu_7 válasza BeZol (#17) üzenetére


Urzu_7
tag

A 4 óra leforgása alatt csak annyit tudok eddig erre mondani, hogy remélem nagyon átgondolják ezt az egészet mert még mobiljátékként sem adnám el. Majd ha megjelent meglesek róla egy videót hátha összehoznak valamit de a dlc-ken kívül valószínűleg semmi változás nem lesz. :))

giran~

(#19) BeZol válasza Urzu_7 (#18) üzenetére


BeZol
őstag

Na végigszenvedtem egy 2v2 meccset AI ellen...
Folyton elfáradnak a katonák, de hogy ennek mi a hatása, passz.
Ez h a kenyér azért kell h hamarabb termelődjön újra a lakosság, ez csatázáskor elkél, de hogy hal kell kő/fához, külön hús meg a fémcuccokhoz ez nekem fura, de ha ezen túlteszem magam, nem értem h sima állattartótelep-nek miért nem kell szalma + víz, konkrétan öntermel a semmiből és így brrr, na meg hentes sincs, egyből a kvázi nyers húst vitetem be. Ezt a rész túlegyszerűsítették, ja és ha a fát kivágtad annyi volt mert nincs faültető?!...
Szóval a gazdasági körforgás kapott egy bazi nagy gyomrost és nem áll össze számomra kerek egésszé, olyan elcseszett.
Ami viszont kb lejön h a harcnak van nagyobb lényege ebben a játékban, de nem jön be h nincsenek zónák vagy barrackok mint settlers 7-ben vagy 2-ben, csak pakolom a felderítő/építő/talajkutató mindenesekkel arréb a határt, ami megint brrr.
Aztán a kereskedési rész sem igazán szimpi settlers 7hez képest, pl. berakod h cseréljen el vmit és ha nem figyelsz rálockol a minimumdb-ra és meg kell várni míg a hajó tol egy oda-visszát... :D
Szóval csataorientált inkább a játék, de ez sem jó, mert oké h vannak külön ilyen-olyan egységek, de pl. megy a sereg, átkattintok h menjenek máshova, és így megáll az egész sereg, vár 1-2secet, majd újramegindul, brrr...
Aztán pl. íjászokkal lövöldözés vagy épületégetés esetén szépen első sor megáll lőtávból ééééés szépen tornyosul a többi kretén mögötte, max egy negyed körig jutnak, de simán a sereg 3/4 csak áll és nézi h hal a sereg többi tagja, ergo be kell menni az épület tövébe h onnan támadj, na ez sem normális.
Az sem normális, hogy jön 1 ellenséges katona, végigsétál egy üresen hagyott résen és így végigmegy az egész bázison, minden melós rohan el, abbahagy mindent, nem visznek semmit sehova te meg mint egy hülye futsz a hülye katonája után de ugye nem éred utól amíg meg nem áll, agyhalál. Slusszpoén ha közben építészeid kinyiffantja.
Úgyhogy én már nem emlékszem milyen volt a háborúzás pl. a settlers 4-ben, csak ott rémlik h szabad mozgású volt a sereg, de sztem kellett tornyokat lerakni h bővüljön a határ, na itt is inkább ez kéne, de az egységmozgáson még bőven van mit faragni, na meg azon is, hogy miután rálőtt az elennségre kb. 1 sec csúszással mozdul meg a hp-barjuk.
Kicsit újra kéne faragni az egész játékot, de ugye értem h nem akarnak egy settlers 2 20th anniversary edition-t kiadni :D, meg egy settlers 7-et sem, ez meg vmi köztes gnóm-féleség agyonnyesve.
Igazából nem is értem a játékot, olyan se füle, se farka így, meg az sem jön be h kb szürkés a talaj ott ahova bánya megy.

Nagyon ötlettelenek a srácok, de ez így ebben a formában 2 óra játékon belül kinyilvánítható h pocsék, és mindenki azonnal refundolja akinek esze van.
Várom mi sül ki ebből, de én biztosan el nem indítom többet :D, ezt a 2v2-őt is alig szenvedtem végig.

(#20) kigyi_23 válasza BeZol (#19) üzenetére


kigyi_23
addikt

Nem véletlen, hogy korlátlan mennyiségben tolhatja mindenki amíg a beta tart nincs külön időkorlát, mert ezt nem fogják rongyosra hajtani :D

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#21) Urzu_7 válasza BeZol (#19) üzenetére


Urzu_7
tag

Vannak erdős részek amik újra nőnek végtelen mennyiségű fát adva. Oda lehet sok favágót tenni mellé fűrésztelepet meg egy főépületet (mert hát a raktárat kispórolták) utána katonákkal és tornyokkal bevédeni. Ugyanígy a bányászatnál, végtelen nyersanyag van mindenből, így ugyanaz a stratégia. Ami egy idő után elfogy az hal meg a vad, de az meg amúgy sem termel olyan gyorsan. Farmolás és hús szintén önálló, bárhova építhető, bevédhető.

Nulla komplexitású The Settlers alpha, valahonnan 1990-ből snowdrop motorra átültetve. :DD

giran~

(#22) BeZol válasza Urzu_7 (#21) üzenetére


BeZol
őstag

Én meg is írtam nekik h nem akartak Settlers 2 és Settlers 7-et, ez meg a kettő közötti agyonegyszerűsített RTS-orientált vmi lett.
Nincs meg sem a gazdaságépítésnek az élménye, sem az egységgyártásnak az élménye.
Ez egy kiherélt két szék közötti vmi.
Inkább adjanak ki egy Settlers 2 20th Anniversary Edition-t, mindenki boldog lenne :)

[ Szerkesztve ]

(#23) Aethel


Aethel
tag

Fú.. Hát ez a játék pocsék lett. Pedig nagyon vártam hogy villantsanak valamit Settlers név alatt ugyanúgy mint ahogy az Anno szériával tették most az 1800-al.
Totál zéró hangulat, szerintem bűnronda a stílusa, zene nagyon béna, a játékmenet.. bármelyik random indie stratégiai cím ráver erre. Az fix hogy azok akik ezen dolgoztak, közelében sem voltak a settlers 1-2-3-4 játékoknak. Ennél még az újabb részek is jóval hangulatosabbak voltak. Ennek nem szabad sikernek lennie, ez totál tév-út. Szerencsére ez a veszély nem fenyegeti.

(#24) BeZol válasza Aethel (#23) üzenetére


BeZol
őstag

Le akartam törölni, véletlen elindult, na mondom akkor 1v1-ezek, nyomtam 7 meccset, igazából balance sincs benne rendesen...
Rágyúrsz a szén/vasbányákra h gyárthass katonákat, és kb kezdeti 15 helyett 30-40egységgel megindulsz a másik ellen aki sokszor még sehol sem tart.
Legtöbbnél volt végig erődsor, egyet kicéloztam, azt szétlőttem és továbbmentem... Vesztettem talán 2-3 egységet :F
Egyiknél meg át lehetett szambázni 2 torony között, az is szánalmas.
El se jut így a játék oda, hogy fejlesztgess, vagy aranyat/gyémántot termelj és/vagy még kereskedj is mellé, meg extra egység sem kell.
Annyi h sztem ha a training dummy-t cuccot lerakták volna a tornyok elég akkor cumi lenne, mert az emlékeim szerint bot ellen marha lassan halt meg, na de egyik sem tette le, ezek a tornyok meg marha sok nyersanyagba kerülnek úgy-amúgy, de később a vaddisznón ücsörgös kékes cuccot lövő egységgel hamar halnak ezek is.
A UI nálam néha kihagy dolgokat vagy nem enged kattintani vmire, szóval még ott sem 100% minden.
Ez ha így megjelenik, a kutya sem fogja megvenni, vagy megveszik de refundolják.
Sajna ötlettelen semmi és egyetértek, a zene is semmilyen :(

(#25) Nagus


Nagus
senior tag

Ez aztán jó kis zárt béta! Sem az 1v1 sem a 2v2 skirmish nem megy, omlik össze állandóan minden indításnál. :W Sőt még a tanító mód minden része is. :W

[ Szerkesztve ]

(#26) BeZol válasza Nagus (#25) üzenetére


BeZol
őstag

Nálam egyszer sem csinált ilyet a bő 7 óra játékidő alatt, de most már tényleg letöröltem :DD

(#27) Nagus válasza BeZol (#26) üzenetére


Nagus
senior tag

Sem a második monitoromon nem megy FHD-ben, sem az elsőn 1680x1050-ben. :W És akármilyen felbontásra rakom ugyan az, crash.

[ Szerkesztve ]

(#28) BeZol válasza Nagus (#27) üzenetére


BeZol
őstag

Nézd a dolgok jó oldalát, hogy igazából nem vesztettél szinte semmit, annyira vacak a játék.

(#29) mario1111


mario1111
csendes tag

Ahogy fentebb írtam, aki szereti a 2-t nézzen rá az Aufbruch der Kulturen-re. Mintha a 10. évfordulóssal nyomnád, de a 3 nép képességei eltérnek, vannak íjászok és kardosok, laktanya, templom, varázslás...
Én egy videóban láttam meg véletlenül. A story módban kicsit gagyik az átvezetések, de van pár free play map... Na valami ilyennek kellene lennie az újnak, egy jó kis 20. évfordulósnak.

(#30) MrTwister válasza mario1111 (#29) üzenetére


MrTwister
őstag

Oké-oké de honnan beszerezhető legálisan? Van benne angol nyelv, mert németül abszolút nulla a nyelvtudásom?! :(

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#31) mario1111 válasza MrTwister (#30) üzenetére


mario1111
csendes tag

Hát német ebay-en láttam párat (vagy ncore...). Sajnos csak német (telefonos fordítás egész jó, illetve a free game-ben nem nagyon számít a nyelv). Valamiért nem vitték tovább ezt az irányt, pedig valahol azt olvastam, hogy úgy fognak kiadni majd settlerst, hogy felváltva adnak ki s2 és újabb stílusút. Igazából nem tudom, hogy mit lehetne rajta javítani :) Max grafikát és újabb pályákat... Illetve ebben amiről most beszélünk, sokkal erősebbek az ellenfelek. Korábbiban 1 vs 5 simán ment, de ebben nagyon kell rajta dolgozni. Figyelnek és pl akkor támadnak rád, ha egy másik ellenségre kitámadsz... A népek más képességgel bírnak. Pl az egyiptomi nem fát használ az építkezéshez, hanem agyagot, a fából fegyvert tud, viszont cserében nem tud fát ültetni, csak annyit tud termelni, amennyi talál... Az állatokat nem húsért vadásszák, hanem bőrért, amiből íjat lehet... Zenék is jók benne. A varázslás részét annyira nem szeretem, de néha jó.

(#32) MrTwister válasza mario1111 (#31) üzenetére


MrTwister
őstag

Online akkor nem megvásárolható gondolom ugye? :((( Webshop vagy ilyesmi úgy értem digitálisan(steam szerű letöltő kliensből) nem megvásárolható ezek szerint? :U

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#33) mario1111 válasza MrTwister (#32) üzenetére


mario1111
csendes tag

Szerintem nem. Valószínű elég belpiacos, mert német.
Ebben a videóban láttam meg anno véletlenül: [link]
Ha kell, van seed...

(#34) Nagus válasza BeZol (#28) üzenetére


Nagus
senior tag

Én elhiszem, hogy vacak, de küldött a kliens vagy 100 reportot és nem voltak képesek javítani az ingyenes próba alatt... Azért megnéztem volna.

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.