Hirdetés

2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Őőőő... Hogyne, mert ez úgy működik, hogy csak úgy leraksz az asztalra egy mobilhoz való OS-t, és majd a vásárlók két kézzel fognak kapni utána.

Hajdan a Nokia is ezt hitte...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2) lev258


lev258
(veterán)

Valahogy az kimaradt, hogy nem az OS a lényeg a felhasználóknak, hanem az Androidos programok tárháza. Azt nehezebb pótolni. Szóval szép és jó, hogy van saját rendszerük, de ettől még bajban vannak/lesznek.

Ubuntu MATE 18.04, hobbi cayenne termesztő

(#3) pilóta válasza lev258 (#2) üzenetére


pilóta
(veterán)

Elvileg olyat akarnak, hogy menjenek rajta az androidos appok.
Kérdés, hogy milyen store lesz hozzá? Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen megoldani...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#4) koko52 válasza pilóta (#3) üzenetére


koko52
(addikt)

Szimulálni kell nekik egy Androidot és kész is.

A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

(#5) azbest válasza lev258 (#2) üzenetére


azbest
(nagyúr)

gondolom ez is aosp alapú, csak nem hívhatják androidnak. Akinek play store és services kell, majd feltelepíti a huawei storeból, ahogy a belpiacos készülékeken jelenleg is. A LineageOS is kerülőúton teszi ezt, mert nem akarnak liceszdíjat fizetni.

Rengeteg hírben keverik a google szolgáltatásokat az oprendszerrel. Az android is maradhat, csak nem lehet licensz nélkül annak hívni.

[ Szerkesztve ]

(#6) Norb79 válasza lev258 (#2) üzenetére


Norb79
(senior tag)

Cifunak és neked is azt azért a figyelmébe ajánlom, hogy egyes piacok másként vannak már most is etetve. Rengeteg kínai/ázsiai belpiacos cucc van, helyi youtube, levelező rendszer, stb, szóval lehet európában meg észak amerikában ez fájni fog, de mondjuk az ázsiai piacon lehet nem. 4 mrd potenciális vevőből elveszítenek 1 mrd-ot, igaz a legjobban fizetőket, szóval nyilván nem öröm, de azért nem is a világ vége.
Nem lepődnék meg, ha ennek az egésznek az lenne a vége, hogy cserébe az apple/gugli elveszíti az ázsiai piacot, mert szorosabb annak a térségnek a kapcsolata Kínával (nem gazdasági, hanem szociális, hiszen elsősorban az terjeszti az ilyen dolgot, hogy a közeli rokonok, barátok, ismerősök hol/hogyan érhetőek el) és idővel jobban terjed a huawei cucca arrafele.

(#7) Bici válasza koko52 (#4) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Nem ezzel van a gond (AOSP forkolás), hanem a Play store-ral.
Jogi problémák vannak, nem technikai.

(#8) NandoXXL válasza Cifu (#1) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Samsung is próbálkozott, jóval később a Tizenel is, de ez történelem mint a Nokia Symbian, Windows Phone (vajon az olvasókat érdekelné?). A lényeg a cikk clikbaitnek tökéletes. Ami Kínának megfelel, az sokaknak nem (vica versa).

(megvehetnék Nokiát :DDD , mindegy ott nekik az ázsiai piac)

(#9) AS válasza Norb79 (#6) üzenetére


AS
(félisten)

Pontosan ha kinai kormány is támogatná hogy legyen 1 kinai OS és zárjuk ki az androidot akkor google nagyon rácseszne. Mert kina megteheti ,ott bármit mond a kormány az van. Aztán évek alatt ez a OS elkezd terjedni Europába is mert mért ne... Amúgy sem jó a függőség az Amcsiktól. Samsung Bada, meg Fire fox os azért bukot meg mert csak 1 cég akarta ezt, de ha maga Kina akarná egy uj oprendszert az mindjárt más lenne...
Majd idővel kiderül mi lesz.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Galaxy S9+, Nubia Red Magic 3, Samsung Watch Active 2

(#10) strogov


strogov
(aktív tag)

Azt nem tudom belevették-e a pakliba, hogy kurvaolcsón kell adniuk kibaszott jó gépeket, hogy bárki megvegyen egy HongMeng OS alapú gépet kínán kívül. Tehát a mostani csúcskategóriás árakról lemondhatnak ... a feléről is. A mobil piac a kényelemről szól. A párt házon belül majd elmagyarázza, hogy a kínainak külön jó ha APK-val, meg 3rd party store-ral kell szórakoznia mert ők hozzászoktak, hogy szopatják őket. Kicsit normálisabb országban ez nem fog menni (csak töredék áron).

A WP hülyeségeit is elnézték volna sokkal többen is ha fele annyiba kerül mint egy igazi okostelefon. Azonos áron, vagy csak kicsit kevesebbért nem.

(#11) NandoXXL válasza AS (#9) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Olvassatok már egy kicsit utána, van működő kínai oprendszer ökoszisztémával belpiacra. Csak senki nem akarta rajtuk kívűl, ennyi. Azért használtak droidot, mert arra volt-van igény.

(#12) kikikirly válasza strogov (#10) üzenetére


kikikirly
(aktív tag)

,,zt nem tudom belevették-e a pakliba, hogy kurvaolcsón kell adniuk kibaszott jó gépeket, hogy bárki megvegyen egy HongMeng OS alapú gépet kínán kívül."
+1
Beszámítják plusz pontnak. ;]

[ Szerkesztve ]

(#13) Cifu válasza Norb79 (#6) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Rengeteg kínai/ázsiai belpiacos cucc van, helyi youtube, levelező rendszer, stb, szóval lehet európában meg észak amerikában ez fájni fog, de mondjuk az ázsiai piacon lehet nem.

Az ázsiai piacon is fájni fog mondjuk Indiában vagy bármelyik hasonló piacon. Kínában lehet megoldják, de azzal legfeljebb belpiacos gyártóként fognak elboldogulni, a nemzetközi piacon nem. Nem, még a tágabb ázsiában sem...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#14) strogov válasza AS (#9) üzenetére


strogov
(aktív tag)

"ha kinai kormány is támogatná hogy legyen 1 kinai OS és zárjuk ki az androidot akkor google nagyon rácseszne"

Aha. A Red Flag is töretlenül, és feltartóztathatatlanul terjed a világ közigazgatásaiban. Az MS meg azóta csődközelben van és a sarokban szűköl, hogy bevezették ... ja nem. Kínán kívül eszébe nem jutott senkinek, hogy használja.

Egy linux alapú OS elkészítése kb. 8 éves gyerek tudását igényli. De senki nem az OS-t használja. Hány kínai alkalmazásod van? Van olyan ember aki a google-re nem bízza az adatait, de egy kínai OS-re igen? Tényleg baidu-t akarsz használni keresésekhez?

(#15) shifty!


shifty!
(senior tag)

Igazán kiváncsi lennék, hogy az felvetődött-e, hogy mondjuk ahogy anno a O+ csinálta, felkarolhatnák a lánykori nevén CyanogenMod-ot. most a LineageOS-t, amit azért egy kicsit többen ismernek, mint HongMeng-et...

MateBook-okon pedig eljött a Linux ideje

;] ;] :DDD

"Kávéház és étterem - A Négy Döglött Patkányhoz - Az úri közönség táncol!"

(#16) Bici válasza shifty! (#15) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Nem az OS-sel van gond. Az AOSP ezután is hozzáférhető marad, csak a Play store és egyéb gugli cuccoktól esik el a cég.
A CM vagy LineageOS is csak egy AOSP származék, amik jogi okokból nem tartalmazzák a Google dolgokat. A huawei is ezzel nézne szembe.

[ Szerkesztve ]

(#17) zzola válasza Cifu (#1) üzenetére


zzola
(félisten)

A Nokia nem az OS/ szoftverbe bukott bele. Szerintük a mobil csak fizikai gombokkal ellátott lehet(ett)...
A piac nem így gondolta...

(#18) Bici válasza zzola (#17) üzenetére


Bici
(nagyúr)

A nokia már a Symbian időben hanyatlott, de végül a WinPhone-ba (az alkalmazások hiányába) bukott bele az MS-sel együtt. Legalábbis a telefonos üzletág.

[ Szerkesztve ]

(#19) zzola válasza Bici (#18) üzenetére


zzola
(félisten)

Naja. :o

(#20) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Maga az oprendszer elkészítése nem nagy művészet. Ahogy írták itt már mások is az oprendszer lényege, hogy KÜLSŐ fejlesztők írnak rá porgramokat (app-okat) és ezek mennyisége, minősége határozza meg az oprendszer értékét.

Emlékszem mikor a pokémon kereső app hatalmas őrület volt IOS-re és Android-ra egyből el is készült, ekkor még volt Windows Phone és arra a fasorában sem volt ennyit erről, értelmetlen kezdeményezés.

(#21) azbest válasza Bici (#16) üzenetére


azbest
(nagyúr)

a párhuzam annyiból helyes, hogy abban sincs gapps, de aztán valahogy mégis felkerül rá a felhasználónál. Ahogy a huawei store is tartalmazza azt. De kb minden kínai telefongyártó úgy kezdte, hogy trükkösen feltett gapps megy a nemzetközi piacra.

(#22) Bici válasza azbest (#21) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Szerintem az EU boltokba nem kerülhet úgy készülék, hogy neked kelljen leszedni valahonnan a Play Store-t. Ez elmegy az olcsó telóknál, de a Huawei ezt már nagyon rég kinőtte.

A másikkülönbség, hogy a kis kezdő kínai gyártók nem voltak az USA tiltólistáján. Így max a guglival kerültek volna szembe, nem az egész USA-val.

(#23) Cifu válasza zzola (#17) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A MeeGo-ra emlékszel? :F
Aztán arra, hogy helyette inkább a WP7 felé fordultak?

A Nokia abba bukott bele, hogy másodlagosnak gondolták az OS-t.
Pedig valójában az határozza meg elsődlegesen, hogy a vásárló egyáltalán elgondolkozik-e a telefon megvásárlásán avagy sem.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#24) zzola válasza Cifu (#23) üzenetére


zzola
(félisten)

Igen, emlékszem.

(#25) Norb79 válasza Cifu (#23) üzenetére


Norb79
(senior tag)

Mások a peremfeltételek és a dimenziók. A huawei tálcán kapja a legnagyobb piacot, ahonnan a gugli kivonul, szóval nem lesz kokurencia. Ha európából kivonult volna a wp mellől a gugli meg az apple, akkor ne félj, mai napig virulna, pedig ez fele akkora piac, mint Kína egyedül. Plusz mivel fixen övék egy ekkora piac emiatt a 3rd party app fejlesztők sem ignorálhatják teljesen. Nem csak androidra fejlesztenek a fejlesztők, hanem iOSre is, mert ugye az is mérhető piac. A wp nem volt az, a huawei saját rendszere az lesz. Teljesen mások most az adottságok és a dimenziók mint bármikor máskor, szóval kár erre a problémára a múltban keresni a választ szerintem, de persze lehet tévedek, majd meglátjuk.

(#26) csicso82 válasza Norb79 (#25) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Ha jól értem arról beszélsz, hogy a Huaweii ezzel az új oprendszerrel letarolhatja Kínát de Európát és az USA-t el kell felejtenie.

(#27) spyboy88


spyboy88
(csendes tag)

Reméljük jobb op rendszerrel rukkolnak elő, mint az android és akkor nem lehet olyan nagy gondjuk. Legalább olyan stabil legyen mint ios. Aztán a többi alkalmazás jönni fog rá magától.

(#28) Norb79 válasza csicso82 (#26) üzenetére


Norb79
(senior tag)

Attól függ milyen időtávról beszélünk. Rövidtávon mindenképpen úgy lesz, ahogy írod, hosszabb távon nem biztos, hogy Európa teljesen felejtős. Az USA az felejtős, az nem is kérdés.

(#29) Solten


Solten
(őstag)

Koszonjuk Huawei a reszvetelt, akkor nektek ennyi volt. Kinaban kiralyok lehettek de Kinan kivul ez senkit nem erdekel.

Saor Alba

(#30) TeeJay válasza Norb79 (#28) üzenetére


TeeJay
(nagyúr)

Android mellett csak az IOS rúg labdába az is csak az ájfón fanok miatt
jöhet ide bármi más kína torkán le tudják nyomni de azon kívül senki sem fog kérni belőle

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#31) Diabolis


Diabolis
(tag)

Nagyon szépen hangzik az USA izmozása, és azt mondom még érthető is, hiszen Kína államosítaná az ipari és adatkémkedést. De ha jól emlékszem egy régebbi írásra (talán nem is itt volt), bizony az elektronika gyártásához szükséges nyersanyagok, ritkább földfémek bányászata erősen Kínai befolyás alatt van. Szóval az USA helyében én azért óvatosabb lennék.

(#32) Cifu válasza Norb79 (#25) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A huawei tálcán kapja a legnagyobb piacot, ahonnan a gugli kivonul, szóval nem lesz kokurencia.

He? Kínában eddig sem Google-licencelt Android ment. Ezért nem volt alapból google play és a többi google alkalmazás a belpiacos kínai telefonokon.

Ez csak a kínán kivüli eladásokat érintette eddig is...

Plusz mivel fixen övék egy ekkora piac emiatt a 3rd party app fejlesztők sem ignorálhatják teljesen.

Tényleg? Nézz meg egyszer egy belpiacos kínai telefon appstore-ját.
Talán nem annyira kihalt, mint anno a WP appstore-ja volt, de sehol sincs egy iOS vagy Android appstore-hoz...

Még 1x: a kínai belpiac eddig is más pályán mozgott, mint a kínán kívüli. Az egész történet csak a kínán kívüli eladásokat érinti...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#33) Solten válasza lev258 (#2) üzenetére


Solten
(őstag)

Ez az. Mindegyik az "alkalmazasbolt" miatt bukott meg, gyer volt a kinalat. Persze most hirtelen majd mindenki nekiall fejleszteni HongMeng OS-ra... :) Tegyuk fel ha igy is lenne, ahhoz evek kellenek hogy felepuljon egy normalis okoszisztema, a vasarlok tojnak ennyit varni, nekik kesz cucc kell, azonnal.

Saor Alba

(#34) Cifu válasza Diabolis (#31) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A ritkaföldfémek terén a kritikus tényező (mint annyi más nyersanyagnál) a kitermelhetőség költsége. Mivel Kína olcsón fért hozzá (az amúgy főleg Mongólia területén található) ritkaföldfémekhez, letarolhatta a piacot. Ausztrália és az Egyesült Államok is termel továbbra is bizonyos ritkaföldfémeket, de amíg a piacon olcsóbban beszerezhető kínából, nehéz új bányák megnyitását üzletileg alátámasztani. A tengerfenéken is rengeteg lelőhely van, de ezek jó részét fel sem tárták, japán kezdte el pár éve a környező vizeiben ezt a kutatómunkát például.

Szóval tény, hogy jelenleg Kína a meghatározó a ritkaföldfémek kitermelésében, de ez változhat...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#35) Diabolis válasza Cifu (#34) üzenetére


Diabolis
(tag)

A változáshoz idő kell. És addig lészen itt szívás. Mondjuk a gyártóknak csak jól jönne egy "Kínanemadfémet" balhé, nem kell kamu földrengésre fogniuk, hogy miért drága megint a VGA :D
Szerintem Trumpika most hiába izmozik, a világot nem a politika irányítja, hanem az üzleti érdekek (amik irányítják a politikát). Hagynak neki egy kis teret, aztán majd rácsapnak a kezére a háttérből :D
Az biztos, hogy izgalmas hetek következnek :)

(#36) ronson


ronson
(őstag)

Remélem a P30 Pro-k kötelezően megkapják a Hong Meng OS-t. :D

A magyar neve is kiszivivárgot már FogdMeg OS lesz, azaz nesze semmi, fogd meg jól. :D

(#37) csicso82 válasza Diabolis (#35) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Amiről Cifu ír az mindenképpen áremelkedést jelent még hosszú távon is, mert pl. nálunk is lehetne még a Mecsekben uránt bányászni de jelenleg NEM ÉRI MEG, körülményes hozzájutni, alacsony minőségű, drága munkaerő stb. Tehát ha újra megéri a világon máshol is ritkaföldfémeket bányászni az azért lesz mert a világpiaci ára emelkedni fog, különben nem érné meg az USA-ban vagy más magas bérköltségű országban belefogni a bányászatba.

Gondolom az Antarktisz alatt is van olaj de ki a fene akarná most kibányászni onnan?

(#38) strogov válasza Diabolis (#35) üzenetére


strogov
(aktív tag)

Jelenleg is van kitermelés, így legfeljebb áremelkedést jelentene a nyugati világban. Kérdés a kínaiak mit csinálnak a sok vackukkal ha nem veszi meg senki? Trump célja pont az, hogy kikényszerítsen egy beintést. Amikor ő mondta, hogy hozzák haza a gyártást akkor kiröhögték, hogy az drága. Most azt akarja elérni, hogy muszáj legyen hazahozni.

(#39) csicso82 válasza strogov (#38) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Ez több problémával is járna eddig Kínával senki sem tudott versenyezni, de ha az USA őket kirekeszti és a gyártást is hazaviszi sok termék esetén akkor meg Európa lehet újra konkurencia, mert az USA árakkal már pariban lehet.

(#40) strogov válasza csicso82 (#39) üzenetére


strogov
(aktív tag)

Dél-Amerika is lehetne konkurens. Trump kitalálta, hogy Kínával harcol. Nem hiszem, hogy nagyon mélyen belegondolt volna, hogy annak amit művel egyébként milyen következményei lehetnek. Nem az a hagyma típus akinek újabb és újabb mélységei vannak.
Ez az akciója most az 5G-ről szól. A mobil telefon piac csak járulékos veszteség.

(#41) Cifu válasza strogov (#40) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

Nem az a hagyma típus akinek újabb és újabb mélységei vannak.

Ez zseniális szófordulat... :C

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#42) craftsman01


craftsman01
(tag)

Személy szerint engem nem érdekel a google jöhet más opp nem használok google emailt sem felhőt storba idejét sem tudom mikor léptem be egyedül a youtube fájna de azt meg böngészőből is el lehet érni úgyhohy nemtom mire ez a nagy felhajtás.

(#43) Cifu válasza craftsman01 (#42) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A probléma valahol ott van, hogy a felhasználók kb. 0,5% olyan, mint te... :DDD

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#44) velizare válasza strogov (#40) üzenetére


velizare
(veterán)

trump mindenkivel harcol. kína és a hüvely/záté után majd jön európa, és az autói, de dél-amerika meg alapból hendikeppes nála a sok migráns bevándorló miatt.

[ Szerkesztve ]

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#45) Kristof93


Kristof93
(aktív tag)

Kínában valószínűleg nem lesz ebből gond, de nyugaton lehet megöli a Huawei telefonokat. A vásárlók nagy része nem fog Google szolgáltatást hackelni a telefonjára.

(#46) M@cika


M@cika
(őstag)

Addig fognak csak az amcsik ugrálni, amíg nem Kína lesz a többségi tulajdonos az amcsi részvényekben....
Amúgy meg lexarom az appokat, legyen Net a telón és kész, avval elérem amit akarok.
Mondjuk nincs Huawei telóm, mert sziamiaú van és marad is, amíg az amcsik arra is rá nem szállnak.

[ Szerkesztve ]

Nasit a kis fehér medvének!

(#47) gyugyo79 válasza Bici (#22) üzenetére


gyugyo79
(addikt)

Nem kötelező az áruház. Aztán, hogy mire mi kerül és hogy utána ki és hogy huny szemet az más kérdés.
Amazon Fire Tab. How to Get Google Play on Your Fire Tablet meg a hasonló megoldások ....

(#48) akaido válasza koko52 (#4) üzenetére


akaido
(addikt)
LOGOUT blog

Valami hasonlóra gondoltam magam is. Annyi éven át Dr.Oid gyógyította és még ~tja a gépeiket, nem lesz eget rengetően nehéz "újat" "kitalálni"... Az USA-ban is ugyebár az egyik érv ellenük a "koppintás"...

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#49) craftsman01 válasza Cifu (#43) üzenetére


craftsman01
(tag)

Hi most egy picit különlegesnek érzem magam. :)

(#50) Alchemist válasza AS (#9) üzenetére


Alchemist
(őstag)

A kínai OS miatt nem tanulnék meg kínaiul és a Nagy Sárga Tezsdvír figyelő tekintetéből se kérek.
A Google-t még csak képes szorongatni valamennyire az EU privacy ügyben, de a kínai variánsánál ez reménytelen.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.