Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Balika911


Balika911
(nagyúr)

"2020-ban piacon lehet a jelenlegi csúcsmodelljüknél kétszer nagyobb kapacitású meghajtó"

Jól hangzik, de erre majd térjünk vissza 2020-ban. Addig ez jó esetben is csak egy optimista tipp, az ilyenekkel meg tele a padlás.

[ Szerkesztve ]

(#2) akom


akom
(senior tag)

(#3) Youri


Youri
(veterán)

Petabájtot jósoltak mostanra 10 éve

RTX ON

(#4) DithenS válasza Youri (#3) üzenetére


DithenS
(senior tag)

De annyi nem kell.1 TB is elég otthonra.

(#5) Formaster válasza Balika911 (#1) üzenetére


Formaster
(addikt)

Főleg ha jön megint egy cunami :U

(#6) TigerCat

Basszus, egy ekkora lemezt csak akkor szabad megvenni, ha azonnal egy másikat is beállít az ember, hogy legyen mentés. 20TB fontos adat elszáll, az nem szerencsés...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#7) dlaccc válasza DithenS (#4) üzenetére


dlaccc
(aktív tag)

1TB?? Nálam a játékok mappa kövérebb, a filmeket meg sem említem inkább :D

˙˙°°LG G7 ThinQ°°˙˙

(#8) Daywalker válasza dlaccc (#7) üzenetére


Daywalker
(addikt)

;] :DDD

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#9) kovsol válasza DithenS (#4) üzenetére


kovsol
(félisten)

Sokáig 250GB-os vinyón voltam, akkor azt gondoltam ha veszek egy 2TB-os lemezt akkor azt soha nem fogom tudni megtölteni. Tévedtem. :D Elég volt csak átállni az 1080p filmekre, és máris elfogyott a hely. És a játékok is több tíz GB helyet fel tudnak emészteni manapság.

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#10) SaGaIn válasza Daywalker (#8) üzenetére


SaGaIn
(aktív tag)

4k P0rnnak kell a tárhely... vagy 4K Bluray ripeknek XD esetleg az 50MP-es családi fotóknak...

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#12) XtremLor válasza SaGaIn (#10) üzenetére


XtremLor
(őstag)

Fap Fap :DDD

Viccet felreteve, szokas kerdes, szomszedomnak eleg lenne egy 320-as is, nalam a rendszer van el ennyin....4k film, BD50, zenek, jatekok etc mar oda is van 8TB, torolgethetek allandoan.

"Legen...Wait for it...Dary"

(#13) dergander


dergander
(addikt)

Miért kell még mindig a 30+ éves tecnológiát erőltetni? Már rég át kellene állni az SSD-re. Értem én hogy szerverekbe szánják na de már oda is kellene mutatkoznia valami fejlődésnek hogy azokba is SSD menjen. Itt meg most ott tartunk hogy nem hogy jönnének a mozgó alkatrész mentes tárolók,hanem hogy még azt fejlesztik mindig. Szerintem abszurd az egész.

(#14) Balika911 válasza kovsol (#9) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Én viszont évek óta elférek az 500 GB (rendszer, programok, játékok) + 1 TB (adatok) kombón, nem is gondolkodom sokkal nagyobban. (A filmeket megnézés után törölni szoktam, játéktelepítők ott vannak Steamen, zenére Spotify. Egyedül a saját képek és videók foglalnak egyre több helyet, de azokból meg nincs annyira sok, hogy nagy drive kelljen.)

Most már inkább a SATA-t akarom elhagyni a gépből, a két terás 960 PRO például folyamatosan mozgatja is a fantáziámat. :)

[ Szerkesztve ]

(#15) M107 válasza dergander (#13) üzenetére


M107
(addikt)

:R

A válasz egyszerű :

Ha világ összes adatközpontjának HDD-it SSD-re cserélnék, a 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000005% de lehet hogy nem pontos a % kezdhetnéd elejéről a cserét.

Iszonyat adatmennyiség amit az nand technikára épülő SSD képtelen elviselni. mert Az SSD nem erre találták ki, majd ha lesz egy SSD szintű, gyorsaságú valamilyen szilárdtest meghajtó, amely több évig újraírható minőség romás nélkül, akkor talán változni fog.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! ( (PH! addikt) YEAH vissza az őstag címet :) )

(#16) putti


putti
(aktív tag)

A Seagate-nek egyelőre ne a 20TB merevlemez lebegjen a szeme előtt, hanem a megbízhatóság. És ezt most pozitív hangvételben írom, semmi trollkodási szándékkal.

(#17) Duree válasza dergander (#13) üzenetére


Duree
(veterán)

Igenis kell eröltetni mert nincs minden szempontból szükség az SSD-re.Adatárolásra filmek játékok sorozatokra igenis a HDD a legjobb és a legolcsóbb megoldás.A HDD technológiában még legalább 15-20 év van,hiszen a lemezenkénti kapacitás elméletileg akár 10 Tb is lehet.Nézd meg egy 1Tb SSD árát és egy ugyanekkora HDD-ét.Megdöbentö a különbség.Ráadásul ha az SSD bedöglik az adatmentés kicsit nehezebb mint a hdd.röl, sőt ha a vezérlö szál el akkor hétköznapi módon lehetetlen.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#18) M107 válasza Balika911 (#14) üzenetére


M107
(addikt)

:R

A fontos dolgok, felhő, Blu-ray lemez (minőségi) , külső merevlemez.
Offline, online bármikor elővehetem, nem köt semmi semmihez.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! ( (PH! addikt) YEAH vissza az őstag címet :) )

(#19) józsi9995 válasza dergander (#13) üzenetére


józsi9995
(tag)

A működési elv 30 éves és nem a technológia. Ennyi erővel miért jársz autóval, az meg több mint 100 éves...
A vinyó kell mert megbízhatóbb és olcsóbb.Még az.Mindenkinek megvan a lehetősége választani, ha a HDD fejlesztés/gyártás leállna akkor még nem biztos, hogy az SSD fejlődése megugrana.

Viszont azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak annyira a mérethez, miért nem lehet nagyobb tányér átmérőjű HDD-ket gyártani?

(#20) ANOka válasza putti (#16) üzenetére


ANOka
(senior tag)

"20TB merevlemez"
Garancia: 6 hónap

:D

(#21) macilaci78 válasza TigerCat (#6) üzenetére


macilaci78
(Korrektor)

Ha 20 TB pornó száll el, azt is időbe telik pótolni... Basszus, két teljes nap folyamatos letöltés egy csutkára járatott gigabites nettel és ugye ez nem életszerű felhasználás...
De egy backup visszaállítása is ennyi idő...

józsi9995: egy sztori: a ruszkik megcsináltak egy extra nagy teherbírású helikoptert, amit a rotor átmérőjének növelésével oldottak meg. Egészen addig volt is értelme, míg a rotor kerületi sebessége el nem érte a hangsebességet... ;]
Egy vinyó tányérjánál is ez a helyzet. minél gyorsabban a fej alatti mozgás, annál nehezebb, pontatlanabb az olvasás, illetve minél hosszabb a fejet tartó kar, annál sérülékenyebb. Amiben lehetne fejlődni, azok a tányérok száma: a fej alatti sebesség maradna az ismert, bevált szinten, viszont a fejek számának növelésével az olvasási/írási sebesség növelhető. Cserébe nem ujjnyi vastag HDD-ket kellene csinálni, hanem mondjuk 50 centiset. ;] Persze a több mozgó alkatrész itt is fokozza a meghibásodás esélyét. Ezért találták ki a különféle RAID tömböket, amelyek egyrészt a kapacitást, másrészt az írási/olvasási sebességet növelik.

[ Szerkesztve ]

Egyszobás garzon Szegeden a Cserzy M. utcában eladó, akár garázzsal is a parkolóövezet határán. https://ingatlan.com/29949866

(#22) traz75


traz75
(csendes tag)

" Az iparág szerencséjére ez SSD-árak még mindig nem elég alacsonyak ahhoz, hogy kiváltsák a nagy tárkapacitású megoldásokat"

Micsoda véletlen szerencséje ez az iparágnak. :D

Szart nem veszek, nem adok el. :) ui : minőségi trágya eladó :D

(#23) Daywalker válasza dergander (#13) üzenetére


Daywalker
(addikt)

Miután tavaly egyszerre rohadt le három csoda V-NAND SSD is a szerverben minden előjel nélkül, én inkább maradnék a HDD-nél :)

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#24) Duracellm...


Duracellm...
(veterán)

Ügyesen belefér abba 15 lemez 30 fejjel, meglesz ez, csak a szél ne fújjon, a föld ne forogjon közben.

(#25) Kotomicuki válasza M107 (#15) üzenetére


Kotomicuki
(senior tag)

"majd ha lesz egy SSD szintű, gyorsaságú valamilyen szilárdtest meghajtó, amely több évig újraírható minőség romás nélkül, akkor talán változni fog"

Ez volt anno az SLC, de a memóriagyártók urai ezt túl drágának találták, amin nincs haszon, így született meg - több lépcsőben - a mostani, "költséghatékony" TLC, amit már fillérekből előállítanak, miközben az ipari hulladék szintet képviseli.
Sz'al, a váltótechnika már egy évtizede adott volna, de azt gazdasági okok miatt nem vetik be..., még 50 évig biztos nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Armand's such a fool. He says the place has "culture", but have You seen so much as one Gucci bag? No. None! I want civilization and I want it now! ("Lora")

(#26) kovsol válasza dergander (#13) üzenetére


kovsol
(félisten)

Ahova tényleges előnyt jelent az ssd ott már az van a szerverekben is. Halkan jegyezném meg, hogy mai napig vannak kazettás megoldások is használatban a csúcs modern szervertermekben is, mert van olyan terület ahova az is tökéletesen megfelel. Pl.: olcsón lehet tárolni a backupokat.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#27) Dominó85 válasza kovsol (#9) üzenetére


Dominó85
(veterán)

1080p x265-be kódolva 2,5-3,5GB filmenként. 120GB SSD + 1,5TB és tökéletesen el vagyok. A sok xart meg minek tároljam 1000/200?bit-es net mellett, ha egy nap alatt visszamegy az egész... Haveromnak és vagy 6db 1,5-2TB lemeze van. Tárolja rajta a sok filmet és a 99%-át még meg se nézte évek óta. Vett egy 4K TV-t és reklámostul nézi meg a sok xart. Azt kellene észrevenni, hogy rengeteg PC user nem hardcore poresz vagy UHD 8K fanatikus, hanem átlag felhasználó és/vagy rohadtul nem ért a dolgokhoz. Ne mindenki magából induljon ki és higgye azt, hogy az az általános. Rengeteg ember a mai napig (jó ha) 775-ös alapokon nyugvó gépet nyüstöl ám. Nem alap az i3!!!

* Péter - 06302461862 *

(#28) sh4d0w válasza Daywalker (#23) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

Az itteniekre gondolsz, amik sima SSD-k, nem pedig enterprise-ok voltak?

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#29) kovsol válasza Dominó85 (#27) üzenetére


kovsol
(félisten)

Mindenki ezzel a pornó nézéssel jön. Minek letölteni pornót amikor van csomó weblap ahol online is lehet nézni?

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#30) MaCS_70 válasza putti (#16) üzenetére


MaCS_70
(veterán)

A Seagate megbízhatósága ismét javulni látszik, a Blackblaze szerint legalábbis feltétlenül. A WD-t mintha már lenyomták volna...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#31) ANOka válasza kovsol (#29) üzenetére


ANOka
(senior tag)

Gyűjtőszenvedélyről még nem hallottál? :)

[ Szerkesztve ]

(#32) PrinceHerceg válasza dlaccc (#7) üzenetére


PrinceHerceg
(őstag)

Na igen, de egy barátnő igen sok helyet tud megmenteni a HDD-ről... :DDD

♪ ♫ X-Fi + D.A.C ♪ < d[(^ ˛ *)]b > ♪ Xtreme Fidelity ♫ ♪

(#33) ANOka válasza PrinceHerceg (#32) üzenetére


ANOka
(senior tag)

De hosszabb távon mi/ki az olcsóbb? A barátnó, vagy n szer x TB HDD? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34) flexxx2 válasza Dominó85 (#27) üzenetére


flexxx2
(senior tag)

Ha valami rétegfilm bejön, érdemes eltenni, mert lehet nem találsz seedert 10 év múlva. Persze egy SW, Matrix féle filmet nem érdemes, mert azt mindig le tudod szedni, az újabb, jobb, aktuális felbontásban.

(#35) flexxx2 válasza PrinceHerceg (#32) üzenetére


flexxx2
(senior tag)

Egy? Inkább 3-4. :))

(#36) MaCS_70 válasza dergander (#13) üzenetére


MaCS_70
(veterán)

Szerinted az SSD-t nem fejlesztik? Arra nem gondolsz, hogy olyan tényezők is szerepet játszhatnak, mint mondjuk fizika vagy a tudomány aktuális állása, amivel még érdemi paraméterekkel lehet eredményt elérni?

Sokak szerint egyébként a jelenlegi SSD-vonal zsákutca, csak időleges megoldást jelent, törvényszerűen ki fog fulladni. Aztán könnyen lehet, hogy holnap feltalálnak / felfedeznek valamit, ami borítja az összes eddigi elképzelést.

Pár éve hatalmas reményeket fűztek, sőt megváltóként várták a memrisztort -- úgy tűnik, nem lett belőle semmi.
kiszámíthatatlan a fejlődés, de folytatják, sokat ölnek bele (mert pénzt hoz), és hidd el, nem hülyék, sőt, még talán nálad is tájékozottabbak azok, akik benne vannak.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#37) TigerCat válasza macilaci78 (#21) üzenetére

Nem konkrétan erre gondoltam... Céges NAS-ban is van két lemez tükrözve, ha mindkettő elszállna, az sz...r lenne. Így biztos ami biztos alapon, még egy fizikailag elkülönített helyen is van rendszeres mentés. Ráadásul ez olyan lemezen, ami nincs másra használva és egy polcon pihen. Csak akkor dokkolom be, amikor a mentést végzem.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#38) MaCS_70


MaCS_70
(veterán)

Istenem, ha belegondolok, hogy '93-ban konkrétan hülyének néztek, hogy mi a fenének nekem 120 MB-os HDD, amikor már a 80-as is tiszte pénzkidobás...

Naja, egy Windows 3.1 telepítőkészlet 11 1,44-es floppy volt. :)

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#39) Horbal válasza MaCS_70 (#38) üzenetére


Horbal
(őstag)

Milyen szép is volt mikor az uccsó lemez volt crc-s...imádtam.

Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!

(#40) syn7h37ic válasza kovsol (#29) üzenetére


syn7h37ic
(veterán)

link? ;] :DDD

(#41) #Chris


#Chris
(tag)

Ha 100TB-ot adna 10k-ért se vennék már vinyót. Jó lesz a facebook-nak meg a google-nek tárolni a föld összes lakosáról mindent...

(#42) syn7h37ic válasza Horbal (#39) üzenetére


syn7h37ic
(veterán)

Volt egy zsák floppy lemezem, tele játékkal az Amigához. Télen duplán bebugyolálva, a kabát mélyén vittük a lemezt, nehogy sérüljön a hidegtől az adat. Vagy még egy kicsit régebben a C64 korszak, ahol magnószalagról toltuk a Last Ninját. És ha hibásan olvasott, jött a fejtetőre állítás, vagy a fejtekergetéses játék. A Backup a kétkazettás magnó volt :D És ez mind most elfér egy mikro SD kártyán. Az összes...

(#43) Normi™ válasza dlaccc (#7) üzenetére


Normi™
(őstag)

Otthonra azért jelenleg 1terra kevés lehet jelenleg ilyen itthoni liberális törvénnyel,hogy audiovizuális anyagokat saját felhasználásra nem illegális letölteni.2020-ig ez változhat.Ráadásul a játékok nagyrésze sokaknál már SSD-ről futnak annak ellenére,hogy egyre nagyobb méretű szinte mind.Tudom,hogy CD/DVD vásárláskor fizetsz jogdíjat stb...

[ Szerkesztve ]

(#44) F e Z o válasza putti (#16) üzenetére


F e Z o
(veterán)

Pedig teljesen jogos a felvetésed, az ST*0000DM001 sorozatnak egész magas meghibásodási rátája.

Powered by ASRock łł Ramsünik --> https://tinyurl.com/yypvn5ws

(#45) Tidus válasza DithenS (#4) üzenetére


Tidus
(őstag)

Ezekkel a vinyókkal nem az átlag embereket, de nem is a desktop pc tulajokat célozzák.
A server piac és az ipar a cél.
Néhány név: Google, Facebook, Microsoft., több ezer / tétel fogják rendelni.

Amúgy én nem is használok már vinyót a gépbe. A desktopban NVMe van, a NAS-ban pedig a vinyó.
Ha kell valami letöltöm a NAS-ra, és tárolom. Ha szükségem van rá leszívom róla. Ennyi.

(#46) koby11h


koby11h
(tag)

Ugyan már, minek ennyi tárhely, nem gyűjtök filmeket, nem játszom, 120 SSD+500 HDD évek óta, és 350 Gb szabad...
"Gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben."

(#47) Bandi995 válasza DithenS (#4) üzenetére


Bandi995
(aktív tag)

HAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHA

(#48) Cypresss válasza DithenS (#4) üzenetére


Cypresss
(senior tag)

Neked lehet, én lassan kinövöm a jelenlegi kabátomat is. :B

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#49) tserrof77


tserrof77
(senior tag)

Már a 20 TB-os HDD lebeg a Seagate szeme előtt... <--- Erről nekem a dupla magas 5.25"-os MFM vinyók jutnak eszembe... :DD :DD

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#50) MaCS_70 válasza tserrof77 (#49) üzenetére


MaCS_70
(veterán)

Mekkora volt ez -- 20 MB?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.