Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz Lauda #41 üzenetére

Csak jelzem, hogy gyémántot nem adhatsz fel, ha nem jelzed azt előre (gondolom meg is teszik a biztonsági óvintézkedéseket). Itt nem milliós tételekről van szó, hanem ésszerű összegekről.

Az pedig ne az én gondom legyen, hogy nem vagy tisztában a jogaiddal és a reptér vállalásával. Törődj bele, ha sérült / eltűnt / meglopott csomagod lesz, senki nem kért rá, hogy elhidd akár egy szavam is. Csak az a helyzet, hogy olyan emberbe sikerült belekötnöd, aki többet repül, mint az összes ember aki elolvasta ezt a blogot együttvéve. Legalábbis elég csekély esélyt látok rá, hogy ne így lenne.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz Lauda #39 üzenetére

Elég sokat repülök. Teljesen lényegtelen, hogy mi volt a csomagban, ha súly difi van, mivel loptak belőle. Innentől kezdve a reptér fizetni fog neked egy X összeget (ami reálisnak tűnhet, pl bekérik a notebookod számláját, garancia papírját, bármit), csak kussolj és ne verd ki a balhét mindenhol, ne járasd le őket, mert a belső vizsgálaton úgyis ki fog derülni ki volt az.

Volt kontaktusod a csomaggal, arra is volt időd, hogy kemény 4mp-alatt megnézd, minden rendben van-e. Ha pedig nem volt (automatikusan átpakolták), csak a végállomáson veszed észre, akkor is ki fog derülni, hogy hol keletkezett a sérülés, mert ugyan úgy vissza fogják nézni az összes érintett kamera felvételt az összes érintett reptéren / raktérben. Ha 2015-ben is olyan egyszerű és lebukás mentes lenne lopni, mint ahogy ez a szöveg bemutatja azt 20-30 éve, akkor nem repülne senki. Egyszerűen nem éri meg lopni ekkora lebukási ráta mellett, mert bukod az erkölcsi bizonyítványod is egy életre, plusz ha olyan összeghatárba tenyerelsz, akkor mész a szappanozóba.

Komolyan nem vagytok tisztában azzal, hogy a reptér 100%-os felelősséggel bír a leadott csomagok felett és a lehető legjobban védi is magát ez miatt (az utasoktól és dolgozóktól egyaránt, nem véletlenül látja el minden esetben külsős cég a CCTV-k felügyeletét)?

Példa: Ha leég X rakodó rész, és bent ég Y csomag, akkor a reptér nem fog fizetni a csomagotok után, mert lehet csak üres táska volt, vagy épp csak alsógatyák voltak benn? Ez nem így működik, minden elveszett, ellopott, megsérült, megsemmisült csomag után fizetni fognak.

Ui: Nekem még a betört (inkább repedt, de elég erősen) keményfedelű poggyászom árát is kifizették Madrid-ban, amint jeleztem, hogy ez nem ilyen volt, amikor leadtam. Még számla sem kellett. Egy papírt kellett kitölteném az adataimmal, számlaszámmal, a táska elméleti összegével és ennyi. Nem is kezdtem el sipákolni Tripadvisor-on, sőt...

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz Cathfaern #36 üzenetére

Be.
    Be.

A tranzitzónában kapod meg a táskád, oda nem mehet be külsős, mindent kamerák figyelnek. Amint meglátod a táskád, szépen leveszed a szalagról (a szalag kijárata fölött van egy kamera, ami közvetlen a szalagot figyeli, a lopások / cserék miatt), ha sérült / bontott / akármi, egyből mész is a biztonságiakhoz. Ők szépen megnézik a felvételt, ami 5 perce készült és kész, bizonyítva van, hogy nem te voltál.

Ha meg valaki olyan retardált, hogy nem veszi észre a bontott fóliát, az magára vessen.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz Lauda #31 üzenetére

Be.
    Be.

I.: A fóliázási lehetőség, mindig a feladás előtt van. Egyébként pedig meg kell nézni a kamera felvételeket. A reptérnek nincs olyan pontja, amit ne figyelne egyszerre legalább kettő vagy három kamera. Még Mogadishu-ban sem. Lopás esetén (gyanú esetén), nem tagadhatják meg, ha rendőrt hívsz.

II.: Ki lopna ki a táskából egy féltéglát? Ebben nincs logika.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz extasymajom #28 üzenetére

Én úgy tudom, hogyha egy lezárt bőröndöt nyitnak fel, és abból emelnek el valamit, az nem sima lopásnak minősül és ott nincs összeghatár. Az hasonló kategória, mint amikor betörnek a házadba

Az utasos lopást pedig el tudom képzelni. Semmibe sem telik egy kézipoggyászt vagy rendes bőröndöt elemelni, majd lelépni vele. Főleg, hogy lehet azzal védekezni "az enyém is így néz ki". Én pont ezért teszek egy gyorskötöző karikát (színeset) a táskára valahova, így ha 50 ugyan olyan táska van, akkor is meg tudom különböztetni őket. Egyszer nekem is sikerült már más táskáját elhoznom, a kijáratnál vettem észre, hogy valami nem stimmel, még szerencse, hogy a srác egyből szólt a biztonságiaknak, hogy valaki elcserélte a táskát, mert ott maradt az enyém, ami ugyan olyan volt.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz Lauda #26 üzenetére

Mint írtam, fólia. A megbontás minimális jele is elég bizonyíték, plusz (amit kevesen tudnak), a lemért bőrönd súlya bekerül a rendszerbe, így ha valami olyat lopnak el aminek súlya is van (pl notebook), akkor az azonnal kiderül a célországban, ha leméreted a súlyt.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz HummeRC #24 üzenetére

Hát nekem még nem volt ilyen, de az első esetnél abban biztos lehet a célország repterének a general manager-e, hogy addig én onnan el nem megyek, amíg a károm + elvesztegetett időm meg nem térítik. Minden reptérnek többet jelent a hírneve, mint bármi más. Nem szabad hagyni magad elhajtani ilyen esetben. Rendőrt kell hívni ha nem hajlandóak foglalkozni az ügyeddel, akkor majd fognak.

• Cowardly Dog

csendes tag

válasz extasymajom #12 üzenetére

Nem értem, miért lenne tökmindegy átszállásnál a fólia? Ugyan úgy nem fogja senki sem megbontani átrakodáskor sem, mert ugyan úgy 100%-os a lebukás, olyan 10 perc kideríteni a másik reptér beosztását, amiből azonnal kiderül, hogy kik is voltak azok, akik megbontották. Mindez azonnal intézhető a célország repterén. Amikor utoljára utaztam Angliából Malajziába, akkor még egy papír szalagot is tettek a poggyászra, amin rajt állt: ha sérült a szalag, azonnal jelezzem a reptér biztonsági szolgálatán. Hasonló volt, mint ami a kapszulás mosószereken van, ha sérült ne vedd meg szerű izé

• Cowardly Dog

csendes tag

Ezert van ott a poggyasz foliazo. Garantaltan nem fog senki sem azzal veszodni, mivel 100% os a lebukas eselye.

Új hozzászólás Aktív témák