Hirdetés

2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Bocha


Bocha
HÁZIGAZDA

Tényleg érdekelne a véleményetek. :U

[ Szerkesztve ]

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#2) XtNz


XtNz
tag

erre már megint mennyi pénzt elbasztak

+set fs_game defrag

(#3) Killing


Killing
addikt

Jöjjenek csak.Itt aztán megtanulhatják hogy mi az a pofáraesés. :D
Csak azt az egy csinos (mondhatni gyönyörű) lányt hagyák meg nekem akivel össze szeretnék jönni. :)
Legsezbb nők...itt 2:19-nél nézd meg.

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#4) villamos


villamos
őstag

Értelmetlen intézmény, kiadások értelmetlen dolgokra.
Először az országot, a gazdaságot kellene talpra állítani, ki kellene húzni a bickilit a kakiból. Mert jelenleg ott van...
De mindehhez radikális változásokra lenne szükség. Ez viszont sokaknak fájna. Na nem nekünk...

"Én eddig azt hittem ez egy egyetem, de kiderült hogy óvoda."

(#6) lúzer


lúzer
veterán


muhaha

ez egy kicsit ilyen

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#7) lorenzen válasza Kalandor (#5) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Akiről, amiről nem tudnak, el sem felejthetik.

De lenne sokkal hatékonyabb módja Magyarország reklámozásának. Az évi 1 rövid kampány, mint ami Németországban volt tavaly, Hatástalan.
Ennél sokkal agresszívebb és hatékonyabb reklámra lenne szükség.

(A külföldieket legalább látszólag szeretni kellene.)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#8) lúzer válasza lorenzen (#7) üzenetére


lúzer
veterán

mivel lehetne reklámozni?
és mit? :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#9) XtNz válasza Kalandor (#5) üzenetére


XtNz
tag

én nem bánnám ha elfelejtenének minket, szégyen ez az egész ország és sajnálom hogy magyar vagyok, ez van

nemtom minek a reklám, szarból nemlehet várat építeni

+set fs_game defrag

(#11) bwoay válasza Kalandor (#10) üzenetére


bwoay
nagyúr

máshol is magyar marad ám.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12) XtNz válasza Kalandor (#10) üzenetére


XtNz
tag

attól hogy elmegyek máshova még magyar maradok, ez nemolyan mint az út pora hogy ha nemtetszik lemosod

+set fs_game defrag

(#13) lorenzen válasza Kalandor (#10) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Ha ő is elmegy akkor ki marad ott?

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#14) Tomate válasza XtNz (#12) üzenetére


Tomate
veterán

Inkább annak örülj, hogy nem egy kínai, indiai, afrikai nyomornegyedbe születtél amire nagyobb esély lett volna, mint hogy ide.

[ Szerkesztve ]

(#15) XtNz válasza Tomate (#14) üzenetére


XtNz
tag

na igen ez meg a másik értelmetlen beszólás, a "mi lett volna ha..." kezdetű

igen, nemlettem indiai, ettől most kurvajól érzem magam, kösz

[ Szerkesztve ]

+set fs_game defrag

(#17) bwoay válasza Kalandor (#16) üzenetére


bwoay
nagyúr

de ő nem mások, hanem saját maga előtt szégyelli

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#18) remington2 válasza XtNz (#15) üzenetére


remington2
senior tag

Igazad van, én is imádom azt a logikát, amely alapján leosztanak, "örüljél inkább" alapon. Na ja, klasszikus magyar hozzáállás, a szar közepén is az "örülök, hogy van mit enni" mantrát emlegeti. Mert nem haltál éhen, nem tömnek droggal, stb. stb. Rossz hozzáállás, amely azt nézi, hogy "de jó, hogy ez is van egyáltalán" ahelyett, hogy mit érhetne el azon kívül, hogy nem pusztul éhen... Én épp az ellenkezőjét vallom, soha nem szabad megelégedni igazán semmivel, "leülni" és élvezni a barna meleget, mert az nem lesz jó sosem.

És hogy előre gondolkodjak: megkapta a magáét, "miért vagy még itt?". Mert ha elmenne, akkor a szíriuszi magyarok helyi szakszervezete lehazaárulózná (saját szememmel láttam ezt, ezen a fórumon).

A poklos viccet a Sátánnal, meg az őrök nélküli magyarokkal ugye mindenki ismeri? A poén lényege, hogy nem őrzi őket senki, mert ha valamelyik kijut a dézsából, a többi visszarántja.

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#20) dabadab


dabadab
titán

Szerintem azt, hogy a magyar neplelektol vhogy idegen a "szolgaltatas" fogalma, kar a penztarcara kenni. Mifelenk annak nagy hagyomanya van, hogy a penzesebbnek nezot megprobaljak lehuzni, a csoronak latszot meg kinezik.
Persze, nem csak ilyen van: eleg sokat jarok Mo-n, de a tapasztalatok erosen vegyesek. Vannak normalis, sot remek helyek is, de lutri az egesz, meg neha a kinalattal is gondok vannak. Pl. elmennek a kiscsajjal a Balatonhoz egy hetre, de a "legalabb (hoho, mintha lenne ot- meg hatcsillagos szalloda arrafele) negy csillag, sajat part" feltetelrendszernek kb egyedul a Hotel Azur felel meg, de ott tavaly sikerult 50k-val tulszamlazniuk es kurva sokat kellett veluk kuzdenem, hogy ezt helyretegyek (es a vegen meg egy nyomorult bocsanatkeresre sem tellett nekik).
Aztan persze a hatosagok is szarnak bele az egeszbe, Budapest logojat egy kulfoldieket basztato BKV-ellenorbol, egy tulszamlazo nightclubbol meg egy hienataxisbol lehetne osszerakni, ezek egyike sem ujkeletu problema, de nem nagyon sikerult ra megoldast talalni.

DRM is theft

(#21) Bocha válasza Kalandor (#16) üzenetére


Bocha
HÁZIGAZDA

Csak azért nem fogja az új-zélandiakat érdekelni, mert azt sem tudják, hogy hol van Magyarország. Ha Európán belül mozogsz, akkor bizony érdekelni fogja az új lakhelyeden élőket, hogy honnan jöttél. Ezért szégyellik sokan a magyarságukat - bár nekem az a véleményem, hogy nem kell se szégyellni, se büszkének lenni rá, arról senki nem tehet, hogy hol született, arról viszont igen, hogy hogyan él.

Visszatérve az eredeti témához: ha jól látom, az a konklúzió, hogy szarból nem tudunk várat építeni, innentől minek reklámozni az egészet. Viszont ugye az a baj, hogy a dolgozó emberek 12 százaléka a vendéglátásban/idegenforgalomban/ahhoz kapcsolódó üzletágakban dolgozik (2005-ös adat), ami azért elég jelentős bevételi forrás... és még jelentősebb lehetne, gondoljunk bele, hogy hány ország él meg abból, hogy nincs náluk lófütty sem, de azt jól eladják. Én legalábbis így vagyok pl. Görögországgal, unfriendly emberek, puszták és azon kövek, meg persze tenger, de az azért máshol is akad. Egyiptom is hasonló, csak ott legalább van pár piramis, ami sehol máshol nincs.

Szóval a lényeg, hogy a semmit is jól el lehet adni, és az a helyzet, hogy meg is éri. Voltam már pár helyen, ahol az emberek nem voltak sem jobb, sem rosszabb "vendéglátók", mint a magyarok, odaböfögtek valamit angolul és ennyi, erre mi is képesek vagyunk. Szóval visszatérve az alapkérdésre: szerintetek hogy kéne reklámozni Magyarországot?

Nekem van pár ötletem, de érdekelne mások véleménye.

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#22) Dluinet


Dluinet
nagyúr

Úgy kell csinálni mint Dubai.
(Új!!!)Látványosságok kellenek, és akkor lesz sok vendég, addig semmi.

De példa lehet Eiffel-torony, piramis, tengerpart, egyebek. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#23) CYBERIA


CYBERIA
őstag

Az első dolog valóban a gazdaság és egyéb körülmények rendbetétele, ugyanis pénz nélkül ebben a mai világban nem lehet elérni mindent. Egyéb körülmények pl. rend és a tisztaság, ezekben is van hová fejlődni. A régi épületeket kéne rendbe tenni, nem pedig új gusztustalan modern épületeket felépíteni, milliárdokból, már ha azt nézzük, hogy idegenforgalmi szempontból mi a vonzóbb. Én letakarítanám a reklámtáblákat is az ilyen épületekről, csúnyák és nem odaillőek. Utakat kéne felújítani mindenfelé, parkosítani, virágokat/növényeket ültetni. Már ez is óriási összegekbe kerülne, és akkor még semmi újdonságot nem csináltunk.

A második dolog lenne újítani, hogy aki eddig nem talált kedvére valót, annak is legyen miért idejönni. Ilyen lenne pl. a Balatonring Sávolyon, de hát az is késik, ami negatív reklám.

Németországnak jó reklám a Porsche, Svédországnak a Koenigsegg, Olaszországnak hadd ne soroljam fel, hogy mik; nekünk is kéne valami ipari/iparművészeti csoda, ez is leginkább pénz kérdése, az eszünk szerintem megvan hozzá.

Aztán ott van még ugye a reklám mint olyan, amiről most szó is van.
Ez az, amihez én nem érthetek, de az egyik legjobb reklám, amit az utóbbi időben láttam, az a Google Earth/Panoramio. Busa Péter úrnak és másoknak köszönhetően tényleg olyan képek láthatóak, amik nemhogy egy külföldit, de még engem is csábítanak.
Ráadásul ebben elég jól állunk, 1000 km körüli magasságból nézve a többi országhoz viszonyítva Magyarország el van árasztva képekkel, igaz ez egy elég szűk területre korlátozódik.
Ez csak példa volt, de szerintem az ilyen területekre is lehetne figyelni, minél több fronton kell támadni, így elég sok emberhez eljut.
Nyilván lehet reklámozni a már ismert dolgokat, a Rubik-kockát, Puskás Ferencet, a Nobel-díjasokat de újítani is kell, mert kell.
Egy szó mint száz, újra fel kell építeni a régi hírnevünket.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#24) lorenzen válasza Dluinet (#22) üzenetére


lorenzen
aktív tag

"Látványosságok kellenek,"

Néhány napja néztem a bajor televíziót. Éppen az európai kitekintés (vagy valami hasonló nevű) műsor ment.
Budapestre is jutott 1 perc. Budapest a hajléktalanok európai fővárosa. Nagyjából ennyi hangzott el.
Gondolom nem erre a látványosságra gondoltál. :(

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#25) lúzer válasza Dluinet (#22) üzenetére


lúzer
veterán

A központi költségvetés adóssága
20 447,4 Mrd Ft

ilyen összegből felépülhetett Dubai (jó része), nálunk meg.....

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#26) CYBERIA válasza lúzer (#25) üzenetére


CYBERIA
őstag

Ott a csapból is olaj folyik. Mi meg használhatnánk az eszünket, az is jó üzlet.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#27) Bocha válasza CYBERIA (#23) üzenetére


Bocha
HÁZIGAZDA

Én is gondoltam ilyesmire. Magyarországnak nincs YouTube csatornája sem - miért? Az internet egy olcsó hirdetési felület, ráadásul a fiatalok számára sokkal meggyőzőbb, mint egy óriásplakát, mert hitelesebbnek tűnik.

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#28) buherton válasza XtNz (#9) üzenetére


buherton
őstag

Várod a sült galambot, hogy lehess valamire büszke? Ahogy látom, nem Te leszel az aki tenni próbál ez ellen. Amint beüt a krah, rögtön így rossz ez, megy úgy rossz ez... Inkább letagadod származásod, és ezt még fel is vállalod. Szerintem szomorú...

(a felhasználó kérésére moderálva)

[ Módosította: Bocha ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#29) Bocha válasza buherton (#28) üzenetére


Bocha
HÁZIGAZDA

Az efféle hozzászólásokat akkor be is fejezhetjük, nem ez a téma!

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#30) TheDragon007


TheDragon007
senior tag

ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. :))
Ez marha jó :C :R

Nem bánod ha berakom aláírásba? Plííz :B

[ Szerkesztve ]

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#31) 14adam válasza XtNz (#2) üzenetére


14adam
addikt

De szerintem sok ember ezek miatt a reklámok miatt jön Mo-ra és itt költik a pénzeiket.Úgyhogy megis térül az a pénz.

(#32) Bocha válasza TheDragon007 (#30) üzenetére


Bocha
HÁZIGAZDA

Nyugodtan! :D

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#33) gabor85 válasza Bocha (#21) üzenetére


gabor85
őstag

Igazad van. Azért pár dolgot letettünk az asztalra...
Az az egyik gond hogy kiölték/kihalt az emberekből a hazaszeretet, a hazára való büszkeség. Ennek hiányában talán kihal az egészséges mértékű "ki ha mi nem" hozzáállás.

A kereszténység felvétele előtt tőlünk félt Európa, most meg bizonyos emberek miatt tartunk ott ahol tartunk. Nos akkor hogy is van ez?
Lehet a dolgokat pesszimista, optimista vagy realista szemmel nézni, és akkor más végeredményt kapunk...

Nos, aki akar, költözzön. De nekem (főleg a múltunk miatt), főleg saját elveim alapján itt vannak terveim. És ha az őseink megcsinálták, bizony hinni kell abban hogy nekünk is sikerülni fog, elvégre nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

(#34) gandrus


gandrus
tag

Magyarországon van sok gyönyörű, túristacsalogató hely, de ha a külföldiek a tv-ben a randalírozó "tüntetőket" látják, amint kukákat, autókat tesznek tönkre, gyújtanak fel, meg mindent, ami a kezük ügyébe kerül, addig nem is vágynak majd olyan nagyon Magyarországra.

(#35) orbano


orbano
félisten

úr isten ez a weboldal mennyire gyenge. a 150px széles thumbnaileket fel lehet nagyítani vagy 250-300 pixel széles képekké. no ezek aztán tuti elkápráztatják az utazni vágyó külföldieket... bazz.
egyébként nekem ilyen ország-imázs témában az egyetlen értékelhető produkció, az a mostanra agyoncsépelt sörreklám. ilyesmit kéne kitenni az auslandereknek, valami frappánsat és kreatívat.
Egy külföldiben meg tényleg mindenki valami kiváltságos, minden hájjal megkent szemét alakot látnak, akinek pénze van, idejön és bármit megtehet. ahelyett, hogy jó házigazda módjára büszkén mutatánk meg nekik mink van. de ahogy írták előttem is, a probléma már inkább benünk van. mindenki acsarkodik, hogy milyen szemét, honfitársával is kicsesző nép ez a magyar. már maga a kijelentés is egy óriási önellentmondás, és ennek ellenére legalább naponta 3x hallom valahol, ahol éppen valaki ideges egy másik ember miatt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) kraftxld válasza Bocha (#21) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Tudják, hogy hol van Magyarország, és igenis érdekli őket, hogy honnan jött az ember. Sőt, multkor beszéltem egy emberkével, ő épp nyáron fogja biciklivel bejárni a Kárpátokat, meg jópár helyet Magyarországon.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#37) Eastman válasza orbano (#35) üzenetére


Eastman
őstag

Oszd meg és uralkodj!

gandrus: ...Párizs? Ha elindul ott a nép, zengnek az utcák, égnek az autók. Túrista mégis mindig lesz.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#38) gandrus válasza Eastman (#37) üzenetére


gandrus
tag

Van benne igazság. Azonban nem hinném, hogy jót tesz a turizmusnak.

(#39) lúzer válasza kraftxld (#36) üzenetére


lúzer
veterán

fegyvert hozzon, az atm kivétet meg korlátozza 1 normál éttermi számlára

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#40) ddekany


ddekany
veterán

"One of us. For more beuty, come to Hungary."

Ez tulajdonképpen egy jó reklám volt, és néha úgy tűnik be is jött... sokan jönnek ide nyugatról (németek pl.) afféle "legény bulikra". Ugye tudjuk ez konkrétan mit jelent... És egyben ez egy reális módja a turizmus fellendítésének... ;]

"Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja"

Ez amúgy nem így van... Mo-n valóban jó az állomány (nem tudom a legjobb-e, de jó). Talán mert annyira nagyon keverék nép vagyunk.

[ Szerkesztve ]

(#41) Huma válasza CYBERIA (#23) üzenetére


Huma
addikt

Magyarország sosem az iparáról volt híres. Persze volt egy-két híres ipari terméke régen, de azokat a gyárakat már felvásárolták ill. tönkrementek. Lehet most is van. Sőt szinte biztos, de nekem nem jut eszembe egy sem.
Inkább a hungarikumokra kellene helyezni a hangsúlyt szerintem. Pálinka, Tokaji aszú, mangalica, szürkemarha, vecsési káposzta, makói hagyma, stb.
Mo mindig is híres mezőgazdasági ország volt. Legalábbis amíg tönkre nem ment/tették. A magyar búza elsőosztályú mint ahogy az itt termelt gyümölcsök, zöldségek nagyrésze. A búza minőségről csak annyit, hogy külföldre szokták vinni azért hogy az ottani lisztet feljavítsák vele.
Arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom mi vagyunk a világ első vagy második legnagyobb libamáj exportőrei, de ezt is meg akarják szüntetni.

Szóval az az én véleményem, hogy mo-t tönkrevágják teljesen hogy ne legyen más csak az eu rabszolgája. Hamarosan külföldiek felvásárolják a területeit. Szerintem az olyan nagyobb cégeket amik még teljesen magyarok egy kézen meg lehetne számolni.
Én nem szégyellem, hogy magyar vagyok, de nem fogom a hátralévő életem rabszolgaként leélni itt mikor az euban bárhová mehetek. Máshol az emberek ötször ennyit keresnek és még azt sem lehet mondani, hogy drágább ott az élet. Akkor most miről beszélünk? Keleti fizetés nyugati árak.

Remélem nem húztam el nagyon politikai irányba. Ha igen elnézést.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#42) lúzer válasza Huma (#41) üzenetére


lúzer
veterán

mélységesen egyetértek :U

ddekany: ne célozzunk arra hogy k.k vagyunk (pénzért bármit)

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#43) ddekany válasza Huma (#41) üzenetére


ddekany
veterán

Erre meg csak a másik szlogent tudom idézni: "Hungary -- A love for life". ;] Aki szereti ez életet, az menekül innen. De már rég meg lett mondva egyébként is, hogy húzzunk innen a picsába, pl nyissál cukrászdát Bécsben! ;] Nem ám itt! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz itt, mikor mindenki aki volt elég bátor/képzett elmenekült innen... persze csak ha kívülről nézhetem. :U

(#44) ddekany válasza lúzer (#42) üzenetére


ddekany
veterán

"ddekany: ne célozzunk arra hogy k.k vagyunk (pénzért bármit)"

Természetesen nem ilyen elvont dologra gondoltam... Nem egy szegényebb országban jelentős a szex-turizmus, és néha úgy tűnik ez itt is kialakulóban van.

(#45) Huma


Huma
addikt

Amúgy én még arra gondoltam, hogy a magyar konyhát kellene népszerűsíteni külföldön. Komolyan mondom, hogy a világ egyik legjobb konyhája. Francia, holland, angol, német, japán, stb ételek a nyomukba sem érnek. Ismerősöm volt kint olaszban és mondta hogy elég rossz volt ott a kaja. (persze lehet hogy csak ő fogott ki rossz éttermeket) Másik ismerősöm meg ha jól emlékszem kanadáról mesélte, hogy volt ott egy magyarbolt és árultak fokhagymát. Az eladó megkérdezte, hogy mire jó. Erre azt válaszolta hogy mindenre. :) Spenótot, oldalast el nem tudnék képzelni fokhagyma nélkül.
A lényeg hogy a magyar ételek nagyon fűszeresek, nehezek. Nem is egészségesek hosszú távon, de amikor a sok salátalevélhez szokott holland meg francia, esetleg az egyetlen fűszernek a sót tartó angol betér egy magyar étterembe elolvad a gyönyörtől.

Ha sok pénzem lenne egész biztos, hogy csinálnék egy pár magyar éttermet külföldön. Szerintem tuti üzlet lenne. Persze gondolom már nem egy étterem van szanaszét a világban, mert nem hiszem, hogy én lennék az első akinek ez az eszébe jutott, de biztos van még hely jópár magyar étteremnek.

ddekany: Sok mindent tudnék még írni, hogy mit gondolok a jelenlegi helyzetről Mo-n és hogy szerintem mi fog történni, de az már tényleg nem lenne ide való.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#46) TheDragon007 válasza Huma (#45) üzenetére


TheDragon007
senior tag

Mondasz valamit :C
Hadd hízzanak az ízetlen kajához szokott külföldiek a magyar konyhán :U
Vazze, ha lenne egy kis tőkém, akkor lehet hogy befektetnék ilyesmibe.. Most kb. ázsiai éttermekből állnak az utcák itt Edinburghben. Szerintem üdvözölt lenne egy Hungarian restaurant :DD

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#47) Mice_007


Mice_007
tag

a szlogenben van egy kis typo, helyesen: "One of us. For more beauty, come to Hungary."

Amúgy jó a gondolat, sajnos sokszor van, hogy többnek érezzük magunkat, mint amennyit valójában érünk a nyugat szemében. Ez jellemzően olyan esetekben látszik amikor pl egy amerikai vetélkedőben a játékos azt se tudja hol van Magyarország, vagy mi a fővárosa, vagy egyáltalán... ilyenkor jellemzően jönnek a "hú de hülye meg seggfej..stb" kommentek, közben valószínű sokan nem tudják itt se az amerikai államokat és központi városaik nevét, de mondhatnám akár Afrikát is... USA szemében mi egy kis porfészek vagyunk, esetleg azt is tudják, hogy valahol a keleti régióban, meg oroszok meg kommunisták meg egyéb gondolatok amik megmaradtak esetleg a történelem órákról. Persze vannak kivételek ott is, mint ahogy sokan itt is felsorolják az egész világon megtalálható országokat és fővárosait.

A reklámokból pont ez jön le sokszor, kinéznek itt egy "hírességet" akit benyomnak egy kint futó reklámba... de sokan itt se tudják ki az, nemhogy kint. Sajnos mára már kiöregedtek azok a nagyok (sőt, sajnos sokan meg is haltak már) akikkel külföldön is lehetne villantani. Persze itt megint az a baj, hogy a mai generáció már nem feltétlenül kapja fel a fejét már ilyesmire. Tony Curtis is ezért volt talán rossz választás (de biztos olcsóbb mint egy "mai csillag") mert - mint ezt már említettétek - a mai fiatalok körében nem ugyanaz mint a most 50-60 éves generációnak.

szumma, kell egy ilyen cég akik reklámozzák az országot, mert reklám nélkül aztán a kutyának se jut eszébe, hogy ide kéne jönni esetleg, de fiatalabb gárda kéne oda, kiszórni a régi csapatot mert láthatóan belefásultak már a munkába, valamint jó lenne 1-2 külföldi (célországbeli) embert is hozni szakérteni az itteni munkát. A másik pedig a turizmus fejlesztése lenne, felnőni az európai szintre, kiszórni a szemetet és végre elfelejteni a "megoldjuk okosban" csókos dolgokat amikor mindenki jól jár, csak a turista nem fog soha többet erre jönni mert a drágán bevásárolt taxis lehúzza, a szálloda amiről valaki azt mondta nagyon jó lehúzza + egy szakadt ronda hely a képekkel ellentétben, aztán az árus a parton vagy valahol félig romlott de jó drága kajával mérgezi, az állítólagosan klassz Balatonba órákat kell gyalogolnia (szerencsére utóbbi években javult a helyzet, legalább tisztább a víz)...sorolhatnám

Nameg mi is tehetnénk ezügyben amihez az államnak meg a cégeknek semmi köze nincs... meg kéne tanulni angolul, németül, legalább alapszinten, hogy ha a szerencsétlen eltévedt akkor ne hadonászva mutogassuk el, hogy merre kell menni és ne küldjük át délpestről északbudára ha a nagyvárad teret keresi. (konkrétan megtörtént eset, szegény angol úriembert én igazítottam irányba a Margit hídnál, mert valami okos erre mutogatott délpest irányába...). Legszomorúbb amikor a Zimmer frei táblák mögött olyan emberek állnak akik egy mukkot nem tudnak a magyaron kívül, és így várják a turistákat. Legalább annyi fáradságot venne, hogy mielőtt kiadja a fél házát megtanul pár értelmes mondatot németül.

AIDA64.com

(#48) Bocha válasza ddekany (#40) üzenetére


Bocha
HÁZIGAZDA

Ne vicceljük el. :) Szerinted mekkora rétegeket mozgatnak meg az efféle "legénybulik"? Lehet ezt egyáltalán turizmusnak nevezni? Szerintem önmagunk lealacsonyítása, ha azt akarjuk, hogy erről legyünk híresek. Arról nem is beszélve, hogy ez a Laky Zsuzsás plakát jórészt reptereken volt kint: szerinted az utazók hány százaléka volt érintett a dologban?
Egyébként is, kurvázni akárhol el lehet menni... önmagunk égetése volt ez a plakát.

A másik dologgal kapcsolatban meg annyit, hogy igen, mi tudjuk, hogy azért vagyunk szépek mert keveréknép vagyunk. Az XY meg azért hiszi az ő lányait a legszebbnek, mert az ő hazájában sokat süt a nap, a harmadik a jó éghajlatban hisz, a negyedik az YZ hódítók miatti keveredésben látja... hidd el, mindenki azt hiszi, hogy a saját hazája női a legszebbek. Ennek pszichológiai okai is vannak.

Szenzor minden csütörtökön 15 és 16 óra között a Trend FM-en (Budapesten 94,2 MHz). / Game On minden szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n

(#49) TheDragon007 válasza Bocha (#48) üzenetére


TheDragon007
senior tag

Arról nem is beszélve, hogy ez a Laky Zsuzsás plakát jórészt reptereken volt kint: szerinted az utazók hány százaléka volt érintett a dologban?

Ez nagyon igaz. A stewardessek általában dekoratív nőszemélyek (még Skóciában is), szóval felesleges volt ez a reklám.

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#50) azbest


azbest
félisten

Sok ígéreteset mondtak az itteni filmgyárról... háát.. ugye milyen büszkén harsogják, ha valami jelenetet magyar helyszínen vettek fel.. (evita? kár hogy háborús ;], underworld?)

Na... ez egy beszélgetés során szóbe került... operatőr ismerős mesélte, hogy valamilyen errefele forgatandó filmhez néztek vágóképeket... (megy az autó és szalad a táj... vagy szimplán csak táj)... egyszerűen nem tudtak felvenni ilyet, mert minden tele van szeméttel.

Repülőböl nézve egész érdekes és szép a táj, de amit testközelbe kerül, mindjárt szemétdombnak tűnik az igénytelenség miatt. (szétszórt szemét, illegális szemétlerakók, szana szét rohadó üzemen kívüli autóroncsok)... :W

Végül nem is itt forgatták a filmet.

Milyen jó reklám lehetne, ha egy világsiker filmben a magyar tájak és magyar helyek lennének láthatók. A stáblistán pedig köszönenet nyílvánítanának a magyar városnak (nevesítve a vásor és az ország).

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.