Hirdetés

2020. július 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KaiotEch


KaiotEch
(veterán)

Gyorsan belekerestem, hogy a coming out szó benne van-e, mert akkor már tovább nem is olvasom. Félreértés ne essék, semmi bajom azokkal sem, csak elég már belőle. :D

Én annyit tudok az egészhez hozzáfűzni: A nők 85% **rva. Ezen nincs mit szépíteni. Ergo vagy elfogadod ezt a tényt, vagy ne építs párkapcsolatot. Én az utóbbi híve vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#2) domos


domos
(senior tag)

Szvsz az "igaz szerelem" ideig-óráig tart. Az embert nem arra tervezte a természet hogy az egész életét egy párral élje le.

There is no replacement for displacement.

(#3) magmakocka válasza KaiotEch (#1) üzenetére


magmakocka
(tag)

Coming out? Nem ismerem ezt a szót. Amúgy, teljesen egyetértek veled!

[ Szerkesztve ]

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#4) magmakocka válasza domos (#2) üzenetére


magmakocka
(tag)

Én, pedig ebben reménykedtem. :O

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

(#5) kisvakond111 válasza magmakocka (#3) üzenetére


kisvakond111
(tag)
LOGOUT blog

A coming out, előbújás általában az amikor valaki elárulja a közegnek (családnak/társaságnak), hogy meleg.
Volt egy ilyen című borzalmas magyar film is. A média tele van a coming outtal, holott már senkit se érdekel ki meleg és ki nem. Itt is volt pár személyes coming out, de már nekem is a hócipőm tele van vele.

[ Szerkesztve ]

"amúgy mint olyan"

(#6) mbalint987 válasza KaiotEch (#1) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Persze, hisz lelki problémákkal csak a buzik küzdhetnek, magától adódó volt a feltételezés... :U A "A nők 85% **rva" mondatoddal meg magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt.

(#5) kisvakond111: "A média tele van a coming outtal, holott már senkit se érdekel ki meleg és ki nem." Hmm, te már csak tudhatod... :U Kérdezz meg inkább valaki kompetens embert, biztos tudna mesélni.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#7) hNp88


hNp88
(aktív tag)

"Megéri párkapcsolatot építeni?"

nem ház az, hogy építeni kelljen :U

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#8) mbalint987 válasza magmakocka (#3) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy a kollégának igaza lenne. Lehet hogy rossz közegben mozogsz, én nem ezt látom. Sokféle ember van, sokféle mentalitással. És ha még így is lenne: ott van még 15%...

A korosztályos tünetekkel, amikről írsz, igazat adok. 20 évesen is azt látom, hogy a saját korosztályom jelentős része alkalmatlan komoly kapcsolatra. Nem mindenki (sőt!), de azért ez egy jellemző dolog.

"Én sokat gondolkodtam azon, hogy ilyesmibe menjek, de szerintem, hogy ne tegyem tönkre az életemet, inkább nem keresek magamnak párt."
Ez butaság. Egyrészt nem biztos hogy keresni fogod, lehet csak szimplán megtalál, másrészt meg nem vonhatod le a fentiekből ezt a konzekvenciát, mert hibát követnél el. Körülötted a szerelem, csak ki kell nyitnod a szemed.

"Se nem tudnám elviselni a szakítást"
Ezzel mindenki így van. Mégis túl lehet élni, hidd el. Az ember napokig azt hiszi, hogy belehal, de végül nem fog. Az idő (és esetleg másvalaki) pedig segít begyógyítani a sebeket. Amúgy íme egy remek szám a szakításról, a szövege szerintem elég király.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#9) KaiotEch válasza mbalint987 (#6) üzenetére


KaiotEch
(veterán)

Nem, nem, lelki gondokkal mindenki küszködik, ezt egy szóval nem mondtam, hogy nem, csak a coming outokból elég. Ahogy előttem is írták, már senkit nem érdekel el.

Őőő miért is lennék én szegény azon állítások miatt? Ez az igazság!

[ Szerkesztve ]

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#10) Kalandor válasza hNp88 (#7) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A vak szerelem biokémiailag 2-4 évig tart, utána tenni kell érte (~építeni), hogy megmaradjon az intimitás.

We depend on each other's dream coming true.

(#11) csicso82


csicso82
(nagyúr)

A szerelmet sokan összekeverik a vágyódással. Sajnos mindig lesz IZGALMASABB, SZEBB, másik ember. Ha együtt vagy valakivel 20 éves korodtól 15 éven keresztül aztán jön egy:
- 20 éves - aki ugye fiatalabb mint a párod
- izgalmas - hiszen nem ismered 15 éve ezért az ilyen ember csak izgalmas lehet
- "szebb" ez is betudható annak hogy a párod már megszoktad és öregebb is 15 évvel

DE ez a mentalitás nem mehet a végtelenségig mert akkor 60 éves korodra egyedül maradsz. Vagy összejössz valakivel közel 60 évesen és akkor jössz rá milyen jó lett volna az előző 30-40 évet is egyvalakivel letölteni.

A szerelem olyan formában ahogy te azt mondjuk 20 évesen megéled NEM TARTHATÓ fent örökké. Hiszen semmi sem tart örökké. Ezért kell MINDKETTŐNEK akarni az együttlétet meglátni a másikban a jót elfogadni a kisebb-nagyobb hibáit és a szerelmet SZERETETTÉ formálni.
Persze nem árt 10-20 év együttlét alatt tisztában lenni azzal hogy biológiai lények vagyunk szükségletekkel és megpróbálni azt kielégíteni. A szexuális nyitottság hiánya (nem az anál szexre vagy szado mazo dolgokra gondolok) de számos olyan dolog van amivel "büntetlenül" fel lehet dobni a MEGSZOKÁST. Erre is alig látni példát.
Pár példa:
- egy randit szervezni egy bárban és ott úgy viselkedni mint ha ott ismerkednétek meg aztán irány a szoba (olvastam már erről és filmben is láttam ötletes:
- szokatlan helyeken - akár kicsit kockázatos helyeken - szeretkezni pl. konyha, zuhany, lépcsőház, erdő , vagy egy moziban páholyba venni a jegyet és ott (persze más ne legyen ott)
- IGÉNYESSÉG: már nem borotválja gyantázza a lábát vagy a szeméremdombot a férfi pocakot ereszt, a fogmosás nem elhanyagolása szex előtt, slampos öltözködés

AMit írtál az egymás fejéhez vágása minden apróságot is klasszikus példa: "nem volt veled jó a szex" típusú pl. de akkor miért volt vele vagy miért nem mutatta meg neki hogy ő hogy szereti. stb. végtelen a sor.

A legrosszabb hogy azt hisszük a MÁSIKKAL JOBB LESZ, ÉS VAN MÉG IDŐNK . Ezek tipikus hibák.

Két dolog biztos:
- a kísértés örök
- az idő múlik

Akiket én ismerek, hogy jól megvannak régóta azokon látom tudatosságot, eltökéltséget is hogy a kapcsolat fontos nekik sokszor már gyerek van ami külön erőt ad (ezen nem a kényszert értem, hanem egyfajta kiteljesedést)

Ez a tinderes húzogatás, az insta-s magamutogatás stb. is mind felszinessé teszi a kapcsolatokat, könnyebb a felületes ismeretség .

Ami fontos, hogy a mostani 20 évesek sem mások mint én voltam 20 évesen vagy a nagyapánk volt 20 évesen A VILÁG MÁS és a világra adott válaszok mások.

A kedvencem mikor azzal jönnek a nálam is jóval idősebbek hogy bezzeg régen - mondjuk a 2 vh körül vagy előtt - hogy nagyon fiatalon összeházasodtak az emberek, miért? Egyszerű egy fiú vagy lány nem lehetett kötetlenül együtt mint most egy buliban vagy egyéb helyen most a szex is lehetséges veszély nélkül csinálni - óvszer- és nem is volt engedélyezett, tiltott volt a szex, és mint írtam lehetőség sem volt rá. MI volt az ára hogy lehessen büntetlenül szexelni és a szülőktől külön élni??? NA a házasság! MOST nem kell házasnak lenned akkor is szexelhetsz, barátnő barát státusz régebben nem nagyon volt jegybenjártak egy ideig ennyi.

Most az elköltözés is inkább anyagi dolog vagy megteheted vagy nem.

(#12) mbalint987 válasza KaiotEch (#9) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Attól nem lesz igazság, hogy Te ezt állítod. :U

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#13) quailstorm


quailstorm
(nagyúr)

Nem tűnt el, sose volt. Csak régen szégyen volt elválni. Ez vezetett 50-60 évig tartó pokolházasságokhoz.
Mindig vannak szerencsések, meg jól választók, kompromisszumképesek, de attól hogy most több a válás meg rövidebbek a kapcsolatok, ez még régen is így volt, csak kifele mást kellett mutatni. Ennyike.

(#14) Realradical


Realradical
(őstag)

Túl van ez az egész gondolva, mint a nyuszika meg a fűnyíró.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#15) kisvakond111 válasza mbalint987 (#6) üzenetére


kisvakond111
(tag)
LOGOUT blog

Rendben, utánanéztem egy kutatásnak.
[link]

Magyarországon a melegek elfogadottsága kicsit több mint 30%
Én kérek elnézést. Tényleg jogos, kell és fontos pozitívan diszkriminálni őket mert a társadalomban egy embert legjobban a nemi identitása határoz meg. :R

"amúgy mint olyan"

(#16) mbalint987 válasza kisvakond111 (#15) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Te is tudod, hogy amit leírtál, az hülyeség, és nemes egyszerűségből indulatból íródott. Vitázhatunk erről értelmesen, de nem itt, és főleg nem így...

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#17) rushty válasza KaiotEch (#9) üzenetére


rushty
(senior tag)

Dehogynem, az mindig atombomba. ;]

(#18) Gdi


Gdi
(senior tag)

17 évesen komoly, hosszú és sikeres kapcsolatba kevesen kezdenek szerintem.
Én tapasztalton az, hogy a nőneműek valahol 16-21 között egyre jobban megkergülnek, 22-25 között tartják az elért állapotot, utána megkomolyodnak... a kapuzárási pánikig. De ez a 2 (3) időszak amikor nem éri meg annyira tépdőni a dolgon :D

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#19) janeszgol válasza KaiotEch (#1) üzenetére


janeszgol
(veterán)

"A nők 85% **rva. Ezen nincs mit szépíteni."

Te most Coming Outoltál? :)

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#20) janeszgol válasza quailstorm (#13) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Erre kapcsolódva csak annyit írnék, hogy nem sok, de több ismerősömnél a válás oldotta meg a krízist. Tehát papíron elváltak, viszont a mai napig együtt élnek és elmondásuk szerint ez kellett ahhoz, hogy boldogok legyenek. Érdekes.

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#21) idegen lény válasza janeszgol (#20) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Együtt élnek vagy már másokkal is "együtt élnek"?

AVerMedia Game Capture HD C281 olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk vagy a fiuk lesz az Antikrisztus, a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője.

(#22) janeszgol válasza idegen lény (#21) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Egy lakásban/házban élnek továbbra is, mintha nem történt volna semmi. Persze ez nem zárja ki a megcsalást, de ez akkor is bekövetkezhet, ha házasok. A házasság felbomlásával lehet előtőr egy félelem és jobban igyekeznek a felek.

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#23) $p@rr0w válasza janeszgol (#22) üzenetére


$p@rr0w
(őstag)

Ez érdekes ilyenről még nem hallottam. Persze attól még lehet hogy ismerek is csak nem tudok róla.

Mindenesetre az én szemszögemből ez egy elég megoldhatatlan képlet, mert
1, a nők nem hagynák hogy "azt csináljak amit akarok".
2, én nem tűröm hogy nekem megmondja bárki mikor mit csinálhatok.

Egyszerűen nőkkel együttműködni a fentiek miatt lehetetlen.

Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.

(#24) csicso82 válasza $p@rr0w (#23) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Tudok én is ilyen esetről:
kb. 18 éves volt a lány a fiú talán 22 aztán 4 év múlva összeházasodtak már előtte összeköltözés megvolt 2 évre rá elváltak majd 1 évre rá újra összejöttek és még együtt voltak 4 évig aztán végleg szétmentek, van ilyen én sem gondoltam volna.

Az 1-es és 2-es pontra válaszolva az együttélés - nem sokban volt részem - nem arról szól hogy az egyik fél megmondja a másiknak mit csinálhat hanem KÖZÖSEN döntenek. DE egy normális kapcsolatba bele kell férni hogy egy férfi havonta 1-2 alkalommal elmehessen EGYEDÜL a haverokkal sörözni DE a párja is elmehessen egy csajos dumálós estére a barátnőivel, és persze olyan is legyen hogy együtt mennek el szórakozni vagy a barátaikhoz barátaikkal valami közös programot csinálni. A baj akkor van mikor ezen 3 opció közül valamelyik hiányzik vagy ebben a 3 opcióba belekerül a megcsalás.

[ Szerkesztve ]

(#25) idegen lény válasza janeszgol (#22) üzenetére


idegen lény
(őstag)

Ellenkezőleg, inkább csak megszűntek az elvárások és ez felszabadította őket. Túl korán házasodtak meg. Még nem voltak rá fölkészülve. Vagy engram. A félelemtől még sosem lett jobb semmi. Az őszinteségtől annál inkább. Az igazi szeretet pedig elvárások nélküli.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk vagy a fiuk lesz az Antikrisztus, a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője.

(#26) tothjozsi96


tothjozsi96
(őstag)

Érdekes amit írsz, de 17 évesen nem kell az igaz szerelmen gondolkodni.
Túl fiatal az ember ennyi idősen hogy egyből az igazit keresse, szerintem.

A tapasztalatok baromi fontosak, tapasztalatok nélkül nem lehet hosszú párkapcsolatot létesíteni.
Ha elsőre pont egy igazi jönne veled szembe de semmit se tudsz arról hogy hogyan kell viselkedni egy kapcsolatban akkor a számodra igazinak tűnő lány úgysem fog melletted maradni, ez biztos!

Élvezd azt hogy fiatal vagy, nem kell elköteleződni.
Szerintem csak meg kell élni dolgokat, de ahogy írtad, "Én sokat gondolkodtam azon, hogy ilyesmibe menjek, de szerintem, hogy ne tegyem tönkre az életemet, inkább nem keresek magamnak párt. Se nem tudnám elviselni a szakítást, se nem tudnám elviselni az olyan pillanatokat, mint amik a fenti eseményekben történtek."

Ez a legrosszabb hozzáállás, meg kell tapasztalni a szakítást is, mindenkinek nagyon rossz az első, de nem kell ez miatt elzárkózni a lehetőségeidtől..

Tele van az ország szép lányokkal.. :)

(#27) idegen lény


idegen lény
(őstag)

Így van, annak meg csak örüljél, hogy még nem volt testi kapcsolatod, az házasságon kívül nem is helyénvaló.

AVerMedia Game Capture HD C281 olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk vagy a fiuk lesz az Antikrisztus, a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője.

(#28) blackrulz


blackrulz
(nagyúr)

Gimiben 15 éve is ez volt. Nem az igaz szerelem, hanem a tapasztalatok, a saját magad keresése dominál. Az, hogy most te mit vársz egy kapcsolattól, nőtől, az 10 év múlva teljesen más lesz.

Hogy tanultál meg járni? Szeretni és kapcsolatot ápolni is pont úgy fogsz tanulni.Majd nézz vissza akár csak 5 év múlva magadra. Az, meg hogy más elrontja valahol, te majd kihagyod az élet egyik jellemzően szép és fontos korszakát? Ez igencsak hibás döntés...

Hogy a családok miért mennek szét, annak is ezer oka lehet, amivel te is ezembesulhetsz majd ha lesz feleségül, gyerek, hitel, nyomás, etc. Nem könnyű az élet ha mindig jól választasz se.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#29) DonElvis válasza domos (#2) üzenetére


DonElvis
(tag)

+1 Szó szerint ahogy mondod.

A kérdés itt egyedűl az, hogy az állításaid igazát ki mennyi idő alatt látja be. Valakinek elég 10 bukott párkacsolat, van aki még szenvedne 101. alkalommal is.

Az okokat (szülők, haverok, média, generált nyomor) lehetne taglalni jó sokáig de az biztos, hogy belátható időn belűl nem lesz pozitív válltozás.

Aki partnerre lel hosszú távon az nagyon szerncsés, sok boldogságot kívánok neki. Csak túl sok fellángolást láttam szomorú befejezéssel ahhoz, hogy higyjek a szerelemben. Ez a dolog mintha kipusztulóban lenne, csakúgy mint a tisztelet, vagy a problém megoldó képesség.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#30) DonElvis válasza mbalint987 (#6) üzenetére


DonElvis
(tag)

Olvastam ezt az írásodat: Egy emlékezetes 24 óra.

Tetszett, mert bátroságra vall (ez is kihalóban lévő tulajdonság). Viszont az már kevésbé, hogy letiltottad a hozzászólásokat, szerintem kár volt.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#31) Aweriot


Aweriot
(veterán)

A szerelem elmúlik. Ha utána megmarad a szeretet és a kölcsönönös tisztelet és elfogadás akkor a kapcsolatnak van jövője. Egyébként nincs.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#32) mephi666 válasza csicso82 (#11) üzenetére


mephi666
(veterán)

jól összeszedted :K

nem kell szerintem elkerülni tudatosan a párkapcsolatot, pusztán attól félve, hogy "mi lesz ha vége lesz?" ... ha vége lesz, akkor vége lesz: egy ideig sz@r, utána egyre könnyebb... és le kell mindig szűrni a tapasztalatokat, miért nem működött, objektíven megvizsgálni, hogy ki miben volt a hibás? ezek a tapasztalatok fontosak ahhoz, hogy előbb-utóbb hosszú távon működő kapcsolatra legyen alkalmas az ember :K ez a filmekben látott "örök szerelem" és társai meg bullshit... egy kapcsolat általában 200%-on indul, de nem láttam még olyat, hogy élő emberek közt ez éveken-évtizedeken keresztül kitartson... az lenne a normális, ha ez időnként le is esik pl 50%-ra, akkor nem keres az ember mást, akivel az első időszakban ugyanúgy meglenne ez a 200%, hanem tesznek kölcsönösen az aktuális kapcsolatért, hogy beálljon az egészséges 100% (néha több, máskor kicsit kevesebb...)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#33) elithun


elithun
(őstag)

Mivel 17 éves vagy úgy vélem a meglátásod nem az egész országra jellemző, hanem inkább a gimis társaidra és a szüleire.
A tinédzser kapcsolatok nagyon ritkán szólnak örök életre, és ezzel nincs baj sem. Tindézser korban (ami szvsz az egyetemi lét miatt ma már kitolódik 21-23 éves korig) még alakul az önkép és annak felvállalása.
Ha ez a folyamat bosszant, akkor valószínű, hogy az ebből való kimaradás bosszant.

A többi kapcsán meg lényegtelenek az esélyek, meg hogy megéri-e. Attól függ mit akarsz látni.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#34) Kiki18


Kiki18
(őstag)

Van amit jól látsz, van amit nem.

Szerintem még nagyon fiatal és naiv vagy, és megnyugtatlak, időseb korodban sem fog megváltozni ez a "komolytalanság" állapot.

A mai világ fiatalabb korosztálya szereti a gerincét, komolyságát és felelősségét a küszöbön kívül hagyni.

Te túl komoly vagy a korodhoz képest. Élj kicsit, ne tudatosan közelítsd ezeket meg, csak csalódások fognak érni ezzel a hozzáállással.

(#35) blackrulz válasza elithun (#33) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

" tinédzser kapcsolatok nagyon ritkán szólnak örök életre, és ezzel nincs baj sem. "

Sőt szerintem ez teljesen normális és szükségszerű. Ezekben az élethelyzetekben arról sincs a legtöbb esetben elképzelés, hogy az életben merre kéne elindulni, nem hogy mit várunk el a másiktól és nekünk mire van szükségünk egy párkapcsolattól.

Arról nem beszélve, hogy a baráti társaságban a fiatal kori szerelmek amik sok sok évig mentek, azok mind pont azért mentek tönkre, mert az egyik vagy mindkét fél rádöbbent, hogy a végcél amit el akar érni az életben abban nem ilyen ember kell mellé.

Honnan tudtam volna 17 évesen amikor először dobbant akkorát a szívem hogy kiesett a helyéről, hogy nekem egy határozott, önmegvalósító nő kell aki mer beleállni dolgokba, aki intézi a napi gyerekkel kapcsolatos dolgokat, manageli a családot, és minden olyan "backoffice" dolgot el tud intézni, ami a felnőtt világban a családdal kapcsolatban felmerül, mert nekem erre nem lesz már kapacitásom? 6 év után lett egy vonal húzva akkor, istentelenül fájt, és elkezdtem a dolgokat másképp csinálni. Mindegyik kapcsolatból tanultam, és mindegyik vége fájt jellemzően még ha én tettem fel a pontot akkor is.

Az a baj, hogy valamiért a fiatalabb generációknál látom, hogy az út az annyira nem érdekes, a cél kell de azonnal, és aztán bután nézés megy ha kiderül hogy ez nem így megy. Gimiből érettségi előtt is 400 k meg fölötte fizetési igény, és társai életszerűtlen elképzelések papíron jól hangzanak, de mindenért meg kell dolgozni, a kapcsolatárt is, és nem csak a másikat kell megismerni, hanem saját magát is. Csak ott meg szembesül az ember a saját baromságaival, és az még szarabb :D

Szerintem egyébként amit itt sokan írnak, hogy ebből a generációból hiányzik a tisztelet meg a gerinc sem igaz. 33 vagyok nálunk is megvoltak azok a srácok akik bármit beadtak csak hogy bugyiba kerüljenek és másnap koccoltak, és csajok is akik lehúztak mint atom, smúzoltattak, aztán sekép sehang a végén. Pont sokkal is találkoztam akkor is. Annyi változott, hogy a tempó gyorsabb, most nem a diszkóban kelletik magukat ezek a lányok hanem tinderen és társain. És biztos, hogy most is megvan a normális réteg, csak mivel nem toják az arcokba magunkat, nem ők sikítoznak melltartóban a fesztiválon, ezért nem őket látjuk többet.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#36) elithun válasza blackrulz (#35) üzenetére


elithun
(őstag)

Egyetértek, és amit írsz szerintem abból is következik, hogy sokan az önmegvalósítás hiánya miatt keresik a (hiányzó) "másik felüket" a társuk helyett. Úgy vélem ez okoz irreális elvárásokat egy kapcsolatban.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#37) Kiki18 válasza elithun (#36) üzenetére


Kiki18
(őstag)

Imádom ezt a szót...önmegvalósítás.

Szerintem ez a fenenagy önmegvalósítás tesz tönkre nagyon sok kapcsolatot, mert mindig csak "én én én"

(#38) elithun válasza Kiki18 (#37) üzenetére


elithun
(őstag)

Az önmegvalósítással nincs baj. A Föld ezen felén ez a lényeges.
Mástól várni a saját önmegvalósításunkat a problémás. Szvsz.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#39) Kiki18 válasza elithun (#38) üzenetére


Kiki18
(őstag)

Szerintem mi nagyon elbeszélünk egymás mellett

(#40) blackrulz válasza Kiki18 (#37) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

Az önmegvalósítás nem minden esetben kell csak magadról szóljon. Az egoizmus az egy teljesen más téma, és jah, vannak ilyen vetületei és irányai is, ha valaki a minimális kompromisszumok nélkül csak a saját céljait tűzi ki a zászlóra... Ha valaki az önmegvalósítást a szociális munkában látja, akkor az is önző meg minden vagy mi?

Ettől még az önmegvalósítás pl nálunk úgy nézett ki, hogy a feleségemnek amikor megismerkedtünk volt egy elképzelése hogy ő hova akar eljutni melóban, magánéletben, etc. Ezért dolgozott, ezért fejlesztette magát, és ezek nem mind önző célok voltak, hanem a jövőről alkotott elképzelései. Nem arra várt, hogy jön a bimmeres csávó és eltartja, meg majd ha nyer a lottón, hanem saját maga tett dolgokért. Nekem ez nagyon fontos volt, mert nem olyan csajt akartam, aki leteszem a sarokba és életképtelen ha nem mondom meg mit csináljon.

[ Szerkesztve ]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#41) Kiki18 válasza blackrulz (#40) üzenetére


Kiki18
(őstag)

Ebben a formájában az önmegvalósítás egy nagyon jó dolog. És bárcsak mindenki olyan lenne és úgy gondolkodna ahogyan leírod. Ez sajnos egy ideális állapot.

Manapság az önmegvalósítás(mint tevékenység) a fiatalok körében összemosódott az életútkeresés, meggazdagodás, egoizmus, és sok más dologgal.

Néha már jómagam se tudom megkülönböztetni melyik micsoda.

De az biztos, hogy régen nem minden második fiatal célja volt az, hogy külföldi utakon vegyen részt nulla pénzből, hogy 400k nettót kérjen nulla tudásra, hogy a karrierépítése mindennél előbb legyen, etcetc.

Én megmondom őszintén, haragszom az ilyen ,vagy hasonló életmódot folytatókra, mert ezek rövidtávú célok és csak az örömöket kergetik. Egy ideig.

Aztán hirtelen kiesnek ebből, lelkileg össze lesznek zuttyanva, "valami hiányzik" mondják ők és boldogtalanok lesznek hosszútávon.

Én a médiát és a közösségi oldalakat látom fő oknak, ami ezt kiváltja mindenkiből. Eléggé elszomorító jövőképet fest le.

(#42) blackrulz válasza Kiki18 (#41) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

"De az biztos, hogy régen nem minden második fiatal célja volt az, hogy külföldi utakon vegyen részt nulla pénzből, hogy 400k nettót kérjen nulla tudásra, hogy a karrierépítése mindennél előbb legyen, etcetc."

Igazából mindig minden pályakezdő pénzt akar keresni, csak igen hamar pofára esik a nagy felnőtt rögvalóságban. Ez nem csak most van így. Karriert építeni is kell, hiszen jobb fizut akarsz, egy családot fent kell előbb utóbb tartanod, házat, kocsit kéne venni, valakinek hamarabb valakinek később esik ez le. Ettől még a saját útját ő egyengeti, és mindenki megkapja a pofonokat előbb vagy utóbb. Van aki keményebbet kap és van akit csak paskolgatnak mert a család meg tudja támogatni ideig óráig.

"Én megmondom őszintén, haragszom az ilyen ,vagy hasonló életmódot folytatókra, mert ezek rövidtávú célok és csak az örömöket kergetik. Egy ideig."

Szerintem nem helyes ha ezekre haragszol. Nem igazán tehet róla. Mikor volt régen ennyi fesztivál? Ennyire elérhető repjegy? Hostel és társai? Soha. Persze hogy ha már lehet akkor él ezekkel. Megint személyes példa, de asszony se volt éppen érintetlen amikor találkoztunk... Cserébe én nem szívom be mint két haver is, hogy gyerek után jött elő az asszonyból az addig ki nem pipált fantáziák és vágyak tömege, aztán lehet árulni a házat meg a kocsit. Ezek tök normális dolgok, nekem is volt, én is úgy voltam vele hogy miért ne, kipipáltam, de amikor jött asszony tudtuk mindketten hogy itt vége is. Húztunk egy vonalat, két hét után összeköltöztünk, egy év se telt el eljegyeztem, aztán már a második gyereket tervezzük és 3 éve se vagyunk együtt.

"Aztán hirtelen kiesnek ebből, lelkileg össze lesznek zuttyanva, "valami hiányzik" mondják ők és boldogtalanok lesznek hosszútávon."

Mert keresik csak nem találják a boldogságot. Majd meglesz, vagy kiégnek és nem jön össze. Ezt az a baj hogy egyetemesen nem lehet meghúzni mint határ, hogy kit mi tesz boldoggá, és azt hogy kell elérni.

"Én a médiát és a közösségi oldalakat látom fő oknak, ami ezt kiváltja mindenkiből. Eléggé elszomorító jövőképet fest le."

Szerintem igazából a fiatalok erre nagyon fogékonyak most valóban. Ha azt látja hogy mindenhonnan a drink party drink repeate megy, és erről szól az élet, akkor ezt életforma szerűen akarják ők is művelni... De ez is olyan mint az emós lét volt, hogy egy darabig népszerű volt egy életkorban, aztán mindenki rájött, hogy leginkább felejtős. Pár évig tombolnak az ifjak, nem mindenki, csak egy hangos tömeg, aztán mindenki lenyugszik a pcsába, és teszi a dolgát, mert bulizásból, ivásból, szívásból nem fog megélni. Biztos van sok aki azt hiszi hogy de. Olyan is akad mert ismerek aki a holnapot is leszarja. Gyerekek. Majd felnőnek, ki pofon nélkül, ki kisebb pofonok árán, és van akit csúnyán megruház az élet. Van ez így, de a végén az esetek túlnyomó részében igazságos a mérleg nyelve.

Szerintem :)

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#43) mbalint987 válasza DonElvis (#30) üzenetére


mbalint987
(aktív tag)
LOGOUT blog

Nem voltam akkor olyan lelki állapotban, hogy feleslegesen vívjak szélmalomharcot olyan homofób fotelharcosokkal, akik az ilyen témák alá rendszerint üresen köpködni és gyűlölködni tudnak, másra nem telik nekik. Ha az LMBT-témák alatt konstruktív vita menne, és nem a hangulatkeltés és az üres gyűlöletkeltés, lehetne az ilyen bejegyzések alatt is topic. :K

(De részemről befejeztem, itt most nem ez a lényeg, hanem a posztoló bejegyzése.)

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#44) Chaser


Chaser
(titán)

sztem vonulj kolostorba férfi apácaként, korszakalkotó is lehetsz ( :
az élet ilyen kis huncut, adunk-kapunk, elvesztünk valakit kapunk helyette mást, néha rosszabbat néha jobbat, az élet nem kiszámítható, alakítani lehet egy bizonyos határig, de bármikor közbe jöhet bármi, sok ember csak azért van együtt valakivel h ne legyen egyedül, esetleg próbál megfelelni másoknak, társadalmi normáknak, úgy mint gyerek pl, az olyan kapcsolatoknak valóban semmi értelme nincs

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#45) Kiki18 válasza blackrulz (#42) üzenetére


Kiki18
(őstag)

Örülök ,hog valamiben egyetértünk, valamiben nem ,mert ezek szerint eléggé széles a példatár.

"Mert keresik csak nem találják a boldogságot. Majd meglesz, vagy kiégnek és nem jön össze. Ezt az a baj hogy egyetemesen nem lehet meghúzni mint határ, hogy kit mi tesz boldoggá, és azt hogy kell elérni."

A kiégés jellemzőbb....én úgy látom, (ha most csak a nőket nézzük) ,akkor ha 25 év felett képtelen palimadarat fogni magának ,akkor utána pánikba esik (biológiai óra ketyegése ugyebár...) és szanaszét éli az önmegvalósítását. És nem érti mégis mi a baj, mit ronthatott el (sőt ő semmit sem rontott el, mert a férfiak ígymegúgy…)

"….mert bulizásból, ivásból, szívásból nem fog megélni.Biztos van sok aki azt hiszi hogy de. Olyan is akad mert ismerek aki a holnapot is leszarja. Gyerekek. Majd felnőnek, ki pofon nélkül, ki kisebb pofonok árán, és van akit csúnyán megruház az élet."

Van...nagyon sok van. Dívik manapság a mamahotel, ingyenélés, tarhálás minden mennyiségben. Tipikus életképtelen hozzáállás, célok nélkül a mának élve(végtelen klisé)..

Én az elmúlt két évemben több száz (mondhatom) nőt ismertem meg 17-28 éves kor között. Minden másodiknál megvan a bulizós séma, amit te is leírtál, és meglepően elszomorító.

Nem értik ,miért nem tudnak működő kapcsolatot fenntartani fiúkkal-férfiakkal hosszabbtávon, és nyilván nem magukban keresik a hibát és gondolkodnak el a dolgokon, hanem egyből a másik nemre mutogatnak. Nagyon sok ilyen sírásrívást végighallgattam már, nem csoda hogy már jómagam is csak általánosítok meg kliséket használok....

Ez a mentalitás amúgy a belvárosi férfi-női 18-30 éves korosztálynál megfigyelhető.
Nagyon remélem ,hogy vidéken ,vagy külföldön felnőtt fiatalok más értékrendek szerint élnek. Akkor tán lenne nekem is esélyem legalább egy jót beszélgetni valakivel /csajozás/ címszó alatt.

(#44) Chaser

"...sok ember csak azért van együtt valakivel h ne legyen egyedül, esetleg próbál megfelelni másoknak, társadalmi normáknak, úgy mint gyerek pl, az olyan kapcsolatoknak valóban semmi értelme nincs"

Tipikus. A kapcsolatok sztem nagyobb hányada ezért van...de lehet már megint a negativitásom mondatja ezt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Szerelemre, pénzre és szépségre nem lehet kapcsolatot építeni. Ezek elmúltával valamelyik félben komoly űr támadhat.

Az egyik szilárd alap a közös érdeklődési kör, illetve az ebből adódó; közösen eltöltött minőségi idő lehet. Az egészséges kapcsolatot az különbözteti meg a viszonytól, hogy a kapcsolatban újra és újra kisebb vagy nagyobb, közösen elérhető célok lesznek kitűzve. Amelyek eléréséért mindkét fél dolgozik, egész emberként odateszi magát.

Azt kell idejében felismernünk, hogy a másik iránt vágyat vagy vonzalmat érzünk. A vágy lazább játékot enged. A vonzalomnál jó, ha a másik belső tulajdonságait, érzéseit is figyelembe vesszük. Itt szerencsés, ha előbb-utóbb megjelennek a közös célok, melyek komoly, minőségi kapcsolattá kovácsolhatják az érzéseket.

Olvasd el a soraimat tíz év múlva!

...addig ismerkedj, flörtölj, ha úgy adódik; hibázz, bocsájts meg magadnak és másoknak. Közben figyeld, és ismerd fel a belső érzéseid! ...és - ha őszinte vagy - mások, neked átadott érzéseit! Azt gondolom, hogy a szerelmen mindenkinek át kell esnie, nem nagyon lehet elkerülni. Viszont tudd, hogy a vágy nem szerelem, a viszony és a szerelem pedig még nem kapcsolat. Ja, és nem kell belehalni! :) Több nő él a Földön, mint férfi.

Szerk:

A szerelem arra jó, hogy "körbeszaglásszuk" egymást. Erre mondják a csajok azt, hogy "kell a kémia!". Sikeres ember törekszik minél előbb - a fenti értelemben - kapcsolattá alakítani a fellobbanó érzéseket.

[ Szerkesztve ]

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#47) Chaser válasza Kiki18 (#45) üzenetére


Chaser
(titán)

nincs benne negativitás, sok embert ismertem/ismerek, az egyedülléttől való félelem miatt van kb a kapcsolatok 50%-a legalább, 30-40 pedig megszokásból, a fennmaradó kevéske valóban azért, mert a két fél együtt akar lenni
persze nem statisztika, csak ezt tapasztalom, de mindenki maga tudja hogy csinálja

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#48) blackrulz válasza Chaser (#47) üzenetére


blackrulz
(nagyúr)

Maximálisan adom. Sok ismerős van volt, akik fostak attól, hogy nincs épp aktuális. Hiába pofáztam, hogy engedjék el, hogy egy kis időt legyenek már egyedül, és nem meleg váltásban tartani a szituációt, üljön le, vegyen egy nagy levegőt, találja ki mit akar, mi volt az előzővel a gond, hol hibázott, etc. Foglalkozzon egy kicsit magával, legyen hobbija, és úgy általában tanuljon meg nem mástól függni.

Azóta is keresik az "igazit"...

Kiki18

Ez is megvolt az én korosztályomban is. Anyáméknál kevésbé mert akkor nem volt ekkora jólét, és lehetőség, de ott is befigyelt minden is. A mamihotel és a társai meg... Nem ennek a generációnak a hibája, hanem azé, azé aki lehetővé teszi már bocsi. Valóban probléma, nyugatabbra a mégnagyobb jólétben nem egy iromány született évekkel ezelőtt pl a britt fiatalok szülői bankkártyás kiruccanásairól és életvitelszerű dorbézolásáról. Ha megfinanszírozzák, hagyják, sőt fizetik...

Meg eleve én nem láttam ezeket a csajokat nagyon, nem az én érdeklődési körömben mozogtak, én nem ott buliztam ahol ők, meg rájuk nem is "vadásztam"... Innentől nekem rohadtul nem fájt hogy kiégnek, vagy bármi. Akinek a nagymellű kerek seggű plázacica tucatmaca szoliszökevény kell, az meg ne lepődjön meg, hogy a lepedőből kicsavarva nem az atomos anyag felépítését feszegető legújabb felfedezések kerülnek terítékre.

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#49) Narxis válasza Kiki18 (#41) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Régen is a pénz mozgatta a világot csak egy másfajta gazdasági és politikai rendszerben éltünk. A nagy nyugaton már akkor is az zajlott ami itt most, legalábbis az embereket tekintve.

(#50) magmakocka


magmakocka
(tag)

Hát, úgy leginkább ez is zavart bennem. Öröm volt a hsz-t olvasni!
Ami miatt a legjobban hátrányos vagyok az-az, hogy nem tudok, nem vagyok képes lánnyal komolyabbra lépni. Ha lenne is párkapcsolatom, honnan tudjam, hogy mit csináljak? Mihez kezdjek? Meghát számomra efelé a kör felé igazán nem volt érdeklődési köröm.
Ne nevessetek ki, de mostmár az anime az, ami számomra fontosabb. Onnan sok jót tanultam. Sok érzelmes dolgokról. Nem vagyok buzi, úgy gondolom hetero vagyok.
Pedig régen utáltam az animéket, de az adott nekem sok boldogságot. Megnevettetett, boldogságot adott.
Azért is hoztam ezt fel, mert amikor a lánynak elmondtam az érzéseimet, gondoltam majd boldogít. Nem is tudom, hogy mit éreztem iránta. Vagy, hogy mi tetszett benne nekem. De barom voltam, szánalmas ember...
Nincsen semmi tapasztalatom lányokkal szemben. Nagyon tudom takarni az érzéseimet, de filmeknél, olyan aninéknél meg teljesen nyitott vagyok!
Kollégáim is próbálnak a munkahelyen valamilyen férfiasságot belém nevelni, de olyan feleslegesnek tartom...
Mi az a lefetyelés, síelés, csónakozás, ollózás...
Tényleg nem is tudtam, mik ezek! Mert nem foglalkoztatott, nem érdekelt, ahogyan most sem... De a srácok azt mondják, hogy ezt tudnom kell...

- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.