Hirdetés

2021. május 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) The DJ


The DJ
addikt

Amíg nem tudod, hogy beindul-e a bolt vagy van-e értelme egyáltalán az egésznek, addig szerintem nem érdemes saját rendszert fejleszteni (fejlesztettni), főként mert itthon általában horribilis összeget elkérnek érte, és valószínűleg akkor is felfedeznél alatta valami open source engine-t.

Nem tudom milyen bolt lenne ez és mi a fő cél, de alapvetően két irányba indulhatsz el: Van a CMS-re épülő e-commerce vonal és vannak a direkte webshop-ként üzemelő rendszerek. Az utóbbiak gyengébbek a tartalomkezelésben, tehát nem pakolhatsz ide-oda menüpontokat, nem bővítheted őket olyan választékos és sokoldalú modulokkal és pluginekkel, mint mondjuk egy Joomla + Virtuemart vagy egy Wordpress + WP E-commerce esetében. Ezek viszont általában kevésbé testreszabhatóak a webshop funkciók terén mint mondjuk egy Prestashop, Magento vagy OpenCart.

A Prestashop tényleg nem rossz rendszer, szinte nincs olyan, amit ebben ne tudnál beállítani, legyen az bármennyire is speciális igény, viszont éppen emiatt sokakat elriaszthat elsőre. Az OpenCart ennél valamivel egyszerűbb és kisebb boltok számára talán könnyebben adminisztrálható megoldás. A VirtueMart is jó, de inkább akkor ajánlott, ha a boltod egybe akarod olvasztani a weboldaladdal és a webáruház funkción kívül kívül csomó egyéb dinamikus tartalmat is szeretnél megjelentetni.

A webhosting és domain pedig ízlés dolga. Millió és egy cég van, aki ezzel foglalkozik és mindenki másra esküszik. Ha fontos a megbízhatóság, stabilitás és a rendelkezésre állás, akkor ne a sarki "Pista és társa webhosting kft"-hez menj értelemszerűen, hanem valamelyik nagyobb szolgáltatóhoz vagy olyan céghez, akiknek a referenciái és árai meggyőznek.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.