Hirdetés

2021. június 13., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) macimeister


macimeister
aktív tag

open, mert itt sok az okos ember :)

(#2) danih válasza macimeister (#1) üzenetére


danih
addikt

"Okost" elfelejtetted idézőjelbe rakni.

(#3) macimeister válasza danih (#2) üzenetére


macimeister
aktív tag

Akinek nem inge az nem veszi magára majd :)

(#4) The DJ


The DJ
addikt

Amíg nem tudod, hogy beindul-e a bolt vagy van-e értelme egyáltalán az egésznek, addig szerintem nem érdemes saját rendszert fejleszteni (fejlesztettni), főként mert itthon általában horribilis összeget elkérnek érte, és valószínűleg akkor is felfedeznél alatta valami open source engine-t.

Nem tudom milyen bolt lenne ez és mi a fő cél, de alapvetően két irányba indulhatsz el: Van a CMS-re épülő e-commerce vonal és vannak a direkte webshop-ként üzemelő rendszerek. Az utóbbiak gyengébbek a tartalomkezelésben, tehát nem pakolhatsz ide-oda menüpontokat, nem bővítheted őket olyan választékos és sokoldalú modulokkal és pluginekkel, mint mondjuk egy Joomla + Virtuemart vagy egy Wordpress + WP E-commerce esetében. Ezek viszont általában kevésbé testreszabhatóak a webshop funkciók terén mint mondjuk egy Prestashop, Magento vagy OpenCart.

A Prestashop tényleg nem rossz rendszer, szinte nincs olyan, amit ebben ne tudnál beállítani, legyen az bármennyire is speciális igény, viszont éppen emiatt sokakat elriaszthat elsőre. Az OpenCart ennél valamivel egyszerűbb és kisebb boltok számára talán könnyebben adminisztrálható megoldás. A VirtueMart is jó, de inkább akkor ajánlott, ha a boltod egybe akarod olvasztani a weboldaladdal és a webáruház funkción kívül kívül csomó egyéb dinamikus tartalmat is szeretnél megjelentetni.

A webhosting és domain pedig ízlés dolga. Millió és egy cég van, aki ezzel foglalkozik és mindenki másra esküszik. Ha fontos a megbízhatóság, stabilitás és a rendelkezésre állás, akkor ne a sarki "Pista és társa webhosting kft"-hez menj értelemszerűen, hanem valamelyik nagyobb szolgáltatóhoz vagy olyan céghez, akiknek a referenciái és árai meggyőznek.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#5) macimeister válasza The DJ (#4) üzenetére


macimeister
aktív tag

Témát direkt nem írtam. Ha írtam volna, akkor elkezd az ember az adott területen gondolkodni és akkor nem tudok bizonyos dolgokat kiszűrni amit esetleg át lehet emelni egy online virágboltból. :) A saját fejlesztést jelenleg én se tartom jó ötletnek. Viszont engem zavarnak az olyan boltok ahol látom, hogy ez egy "5perces" nextnextfinish openszorsz install volt. Persze az emberek nagy többségét nem ez riasztja el és nem mindenki ismer fel viszonylag hamar egy ingyenes oldalt. Opencartot eddig még nem ismertem, de szemügyre veszem. Csak bolt vagy valami hírezés és jó ötlet. Általában a csak webshopokban is van valamennyi lehetőség publikálni valamit. Aktív hírezést nem szeretnék. Jelenleg nem. Véleményem szerint az egy egész embert kívánó szerep, hogy naprakészen tartsd a híreket és mindig valami "érdekes" legyen kint. A ritkán frissülő oldalak pedig elhanyagoltság érzetét keltik. Persze ez kiküszöbölhető az időbélyeg eltüntetésével, de egy témában jártas ezt is levágja, hogy ez már X ideje történt.

Szertk: opencartban is van egy adag presta beütés demooldal alapján.

[ Szerkesztve ]

(#6) The DJ válasza macimeister (#5) üzenetére


The DJ
addikt

Aki nem ért hozzá, annak teljesen mindegy, hogy milyen rendszer dübörög alatta, az egyszeri usernek az a lényeg, hogy könnyen áttekinthető legyen, könnyen tudjon rendelni és mindent megtaláljon elsőre.

Ezek az ingyenes megoldások általában hasonlítanak egymásra, akarva akaratlanul is, de rengeteg megoldás van arra, hogy egyedivé tedd a boltod és ne legyen tucatsite. Értelemszerűen az alapértelemezett template-et azonnal cserélni kell, akár fizetősre, akár ingyenesre, akár egy saját fejlesztésre, hiszen ez az oldal "lelke", ez vonzza a felhasználókat és ez az, amiből rögtön leszűrik, hogy ez egy igényes oldal-e vagy sem.

Ha nincs semmi extra vágyad, akkor a felsoroltak közül bármelyik megfelelhet egyelőre, de én általában a legtöbbször Prestashopot és OpenCartot telepítek, viszont a Magento is elég népszerű külföldön.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7) macimeister válasza The DJ (#6) üzenetére


macimeister
aktív tag

Látom oldaladon van egy adag referencia. Átnyálazom azt is. opencart meg lassacskán felér az ftp re amin tanlán el is indul.

(#8) The DJ válasza macimeister (#7) üzenetére


The DJ
addikt

Igazából ami az oldalon van, azok nagyon régiek már, azóta főként külföldi munkákat végzek, azok meg nem kerülhetnek fel ide sajnos. Nem egy nagy cég van egyébként, aki a meglévő tőkéje ellenére is az open source rendszereket részesíti előnyben és kinn hihetetlenül népszerű a Joomla és a Wordpress is, mint CMS engine. Nagyon jó dolgokat lehet művelni vele, ha az ember ért egy kicsit hozzá és nem fél beleásni magát mélyebben a témába. Szinte minden feladatra van plugin vagy komponens, amire meg nincs, arra pillanatok alatt lehet készíteni egyet.

Az OpenCartot meg teszteld nyugodtan, ha nem jön be, akkor is van még egy csomó alternatíva. Bár eddig akinek telepítettem, az általában elboldogult vele, mivel tényleg szög egyszerű az admin felülete, főleg a Prestashophoz viszonyítva.

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#9) macimeister válasza The DJ (#8) üzenetére


macimeister
aktív tag

Aktuális dolgaidat merre találom? :B

(#10) Xirtam


Xirtam
veterán

Milyen webshopot szeretnél? Mi lenne a tárgy?

(#11) macimeister válasza Xirtam (#10) üzenetére


macimeister
aktív tag

Szia! Ha visszaolvasod a privátjainkat, akkor láthatod, hogy nagy sansz van a pc re. De jelenleg még nem fix. Keresem a témákat amivel érdemes lenne foglalkozni és kevésbé lefedett a terület, de mégis árulható weben.

(#12) Xirtam


Xirtam
veterán

Ne haragudj, de a PC-től óva intelek. Ipon ellen nincs esélye senkinek. :(((

(#13) macimeister válasza Xirtam (#12) üzenetére


macimeister
aktív tag

Pont ez az ami visszatart. Nem konkrétan az ipon, de sok hasonló bolt van hasonlóan jó árakkal ami ellen nehéz felvenni a versenyt. Ruhával szintén nem hiszem, hogy sokra mennék. Vaterás angol inport nagyon megy, meg egyik haverom csinál egyet ami elég szépen befutott. Bear Grylls től kéne szikrakövet kérnem, hogy nekem is kipattanjon valami jó. Amire szüksége is van embereknek és még áldozni is tudnak rá. :D

(#14) Xirtam válasza macimeister (#13) üzenetére


Xirtam
veterán

Jól gondold meg és jól nézz szét.A mostani gazdasági helyzetben semmi sem egyszerű. . . nézd meg mi lett a Restart Shop-pal (saját boltom) Becsődöltem . . .

(#15) macimeister válasza Xirtam (#14) üzenetére


macimeister
aktív tag

Említetted, hogy rengeteg munkát és pénzt öltél bele. Valóban kegyetlen egy helyzet van. Sajnálom, hogy nem sikerült életben tartani. Pedig erre lenne szükség, hogy merjenek a fiatalok is vállalkozást kezdeni és megélni belőle. Esetleg munkát adni valakinek. Persze ideális körülmények között se kötelező, hogy minden boltnak meg kell élnie és vidámság van.

(#16) hoffman_ válasza Xirtam (#14) üzenetére


hoffman_
veterán

Nem is halottam róla, a létezéséről se tudtam... Rágugliztam, tök szimpatikus felület, rendben vannak az árak. Mégis, most látom először. Ismertség és rengeteg visszajelzés, ez az, amiben az ipon top, emiatt nehéz vele versenyezni. Ha belinkeli valaki a Te shopod, hogy egy GTX560 itt csak 70 ezer, míg iponban 80, akkor is lehet, hogy iponban venném, mert tudom, hogy ha 5 év gari van és az 5. év felénél gallyra megy a cucc, akkor cserélik. Lehet, hogy Te is - de nem tudhatom előre. Nem könnyű :/

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#17) macimeister válasza hoffman_ (#16) üzenetére


macimeister
aktív tag

Nem mellesleg hírportál is. Annak a színvonala se rossz. És ugye ott van enkóron a banner. Nem kicsi a potenciális vásárló közönség.

(#18) hoffman_ válasza macimeister (#17) üzenetére


hoffman_
veterán

Tudom, hogy hírportál, érdekelt vagyok az ügyben nagyon, mégse nézem soha. PH mindig lehozza ugyanazt, általában hamarabb, felesleges átjárni. Ha vásárolni megyek, akkor átfutom, de amúgy nem. Enkóron fel se tűnt, hogy van banner, pedig másfél éve használom, szóval számomra egyik se jelent semmit.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#19) macimeister válasza hoffman_ (#18) üzenetére


macimeister
aktív tag

Én még PH-t se olvasom direktbe. Ami érdekel engem oldal az mind be van rakva rss be. Bannere is ritkán kattintok, de el kell ismerni, hogy nem csak mi létezünk. enkórnak meg azért elég nagy táborja van, hogy legyen szépszámmal átkattintás, illetve a híreket is sokat olvassák. Lényeg a lényeg, hogy a már befutott oldalakat nehéz megfogni. Ahogy te is említetted nehezen váltanak az emberek még a szar anyagi helyzet ellenére is a már megszokott forrásokról. Persze, ha fele áron mennek, akkor van esély, de az meg nem kivitelezhető.

(#20) hoffman_ válasza macimeister (#19) üzenetére


hoffman_
veterán

Ennyi :) :/

mod:

De most kapcsolok, hogy te is ebben gondolkodsz, épp most magyaráztad el magadnak, hogy hol bukna el a dolog :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#21) macimeister válasza hoffman_ (#20) üzenetére


macimeister
aktív tag

És úgy néz ki, hogy fel is fogtam :D Annyi a lényeg, hogy más lefedetlen terület felé kell kacsintgatni.

(#22) macimeister


macimeister
aktív tag

De ha már webáruházak. Akkor azok az emberek akik még sose vásároltak webáruházból. Legyen az itthoni, vagy külföldi, vajon miért nem tették még meg? Pedig mint tudjuk elég szép összegeket lehet spórolni. Főleg a külföldi rendelések esetén. Vajon benne van még az emberekben a bankkártyájuk féltése? Esetleg külföldi oldalak esetén nincs meg a kellő nyelvtudás? Nem akarnak Paypalt nyitni? Féltik, hogy nem jön meg a csomag amit az esetek 99%-ban előre kell kifizetni?

(#23) Ringman válasza macimeister (#22) üzenetére


Ringman
veterán

webáruházból szoktam rendelni pc/elektronikai arukat, háztartási gépeket. tartós élelmiszert rendelnék (ha kb fel van tüntetve a minőségét megőrzi kb értéke), friss és romlandót, zöldséget/gyülölcsöt/húst nem.
ruhát szintén nem, lehetne a valahol felpróbálom, utána megveszem máshol, de az meg nem a korrektség magasfoka.

külföldről:
- még nem néztem utána, mit szólna a könyvelőm hozzá, közösségi adószám biztosan kell hozzá
- garanciakérdés: szeretem, ha worldwide gyártói garancia van a termékekre, itthoni kirendeltséggel, egyébként kalandos is lehet a dolog.
- eu-n kívül vámfizetés

fizetés: személyes átvétel - kp, vagy utánvét - kp., ezek preferáltak

“One of the hallmarks of the dangerously stupid is the consistent belief they’ve found great solutions that experts somehow missed”

(#24) macimeister válasza Ringman (#23) üzenetére


macimeister
aktív tag

Romlandót valóban nem. Ruha az érdekes dolog. Beszélgettem egyik barátommal aki ruhát nyom és azt mondta, hogy elenyésző a méretgondok miatti visszáru. Vállalkozókénti kintről vásárlásról nincs infóm. Garanciával valóban egy érdekes kérdés. Ott szerintem az embernek meg kell húznia magában egy határt ami alatt nem kezd el ilyennel foglalkozni. Legalábbis én nem állnék neki egy 5 ezer forintos cucc miatt levelezgetni meg visszapostázni és várni, hogy a következő jó legyen. Fizetésnél maximum az utánvét, de az is ritkán. Főleg külföldről, ott mindenki ált előre kéri.

(#25) Ringman válasza macimeister (#24) üzenetére


Ringman
veterán

farmert felpróbálással sem tudok venni magamnak ált. 16-20k alatt. (31-34) "egyen" póló/ing/pullovernél oks a netes vásárlás, különösen, ha már pl fekete pólóm van, és rendelek még hozzá 2 másik színt.

garancia 10% felárat simán megér, aprón nem is értem, hogy megy el OEM cucc 1 hét garival a 3év garis helyett 1-2k-val olcsóbban.

külföldön ok az előreutalás ebay paypal-en keresztül (pl powerseller-nek), itthon árukeresős vagy árgépes vélemények alapján eléggé átbaszós 1-2 cég. garanciával szintén. szerintem ott a vásárlási/eladói nívó is magasabb, mint itthon (átlagot tekintve)

ha futárral/személyes átvételnél olcsóbb a kp, mint az utalás (nincs pl kedvezmény), az előbbit fogom választani.

sima boltban viszont ahol lehet kártyával fizetek.

“One of the hallmarks of the dangerously stupid is the consistent belief they’ve found great solutions that experts somehow missed”

(#26) macimeister válasza Ringman (#25) üzenetére


macimeister
aktív tag

Valóban magasabban van a külföldi eladóknál a mérce garancia és sok más tekintetében. Itthon szerintem sok ember már alapban retteg a garanciás ügyintézéstől. Valahogy sokunkba beleégett, hogy tuti átbsznak, megszívatnak.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.