Hirdetés

2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) MarioAna


MarioAna
senior tag

Erre mondják azt, hogy saját kárán tanul az ember ;) , és tisztelem az őszinteséged :R .

(#2) Vakegérke válasza MarioAna (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

Vén fejjel már botorság lenne ködösíteni, vagy hazudni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Tomate


Tomate
veterán

Jó volt olvasni! :K :R
Nagyszerű írás.

Ha megengeded én is leírok egy kis sztorit: 8-9éves korom környékén, létezett egy cipőbolt ahol, a gyerekek részére ki volt rakva az áruház közepére legó, hogy amíg anyuka vásárol gyerek ellszórakozzon. Ekkora alkalmat nehéz volt kihagyni, csomó egyedi építőanyag ami nekem nincs meg. Be is húztam jópárat. Utána úgy égette az a legó a kezemet, beraktam a többi közé, és mindig félve vettem elő őket. Egyszer meglátta édesanyám, az új darabokat. Hát azokat honnan szedted? Hát, Ő, izé, én a.. stb. stb. Mondta, hogy vissza kéne vinnem a boltba, leszidás stb. Csak hát nem mentünk a boltba elhúzódott, stb. Csakhogy beraktam egy zacsiba a legókat és kivittem a közeli kiserdőbe és elástam. Szerintem azóta ott vannak valahol. pár hónap múlva mikor újra mentünk a "legós" boltba, bent volt a torkomban a gombóc. De tanultam belőle.

(#4) Vakegérke válasza Tomate (#3) üzenetére


Vakegérke
veterán

Itt szabad a pálya. Jó olvasni a kapcsolódó történeteket, élményeket. Ennek értelmében örülök, hogy megosztod velem, velünk stiklidet.

Bizonyára átérezted vergődésem. Ezt szűröm le bejegyzésedből. Én visszaloptam, Te elástad.
Huncut dolgok ezek... :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Ndruu


Ndruu
MODERÁTOR

Jó kis írás! :R Tényleg jó volt olvasni. Tanulságos.

Visszacsenős történetem nekem is van, de valahol nagy mélyre ásva az agyamban. Nem jut eszembe...

Kőbányáról nekem is van pár "régi" élményem, legtöbbjük pozitív.
Zalka Máté tér... :U Na az sem ma volt... :) Bár Te jóval idősebb vagy mint Én, de nekem is mindig Zalka marad. :)

A piszkét nálunk brüszkének mondják/mondták (brüszke a'la Borsod megye). Gyerekkoromban szerettem. Ezer éve nem ettem.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#6) adalbert1


adalbert1
addikt

A radíros esetnél hatalmas pozitívum a szememben (és szerintem a legtöbb emberében), hogy rájöttél hogy ez nem lesz jó így, és vissza akartad adni.

Tőlem a pénztárcámat lopták el egyszer általános iskolában. Utána délutáni napköziben megláttam egy másik osztályhoz tartozó lánynál. Persze tagadta az esetet, az alkoholista antipatikus osztályfőnöke meg őt védte. :(

A boltos példáról meg az jut az eszembe, hogy kiskoromban mikor én lettem elküldve elintézni a családi bevásárlást a közeli ABC-be, akkor mindig sasoltak az eladók, mintha valami rossz purdészökevény lennék. Bezzeg ha valami információt akartam volna megtudakolni tőlük, akkor érdekes módon sehol nem volt egyik sem.

(#7) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ndruu: Hát igen, a Zalka az Zalka. Mindörökké.
Ami pedig a brüszkét illeti, én sem ettem jó ideje. Ha bordós piros volt, akkor volt érett, de mazohista módon a zöldet cuppogtuk fanyalogva. Szidtuk, közben nagyon élveztük.
Most mondd, ezt az élményt vissza tudja adni nekünk valaki?

adalbert1: Szerintem minden becsületes ember így cselekedett volna. Tévedés volt lopni, pillanatnyi háborodottság. Szemétbe mégse, hisz' gazdája siratja tulajdonát.
Ami azt illeti, számomra már az is fura, hogy lány egyáltalán tolvaj lehet. Tisztelem a női nemet, bár manapság mindinkább igyekeznek meggyőzni, hogy ez butaság...

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) adalbert1 válasza Vakegérke (#7) üzenetére


adalbert1
addikt

Az a baj, hogy viszont egyre kevesebb becsületes ember van, sokaknak ez nem lenne így egyértelmű.
Mondjuk annak idején nálunk a C a tipikus gyűjtő osztály volt, ide kerültek a rossz családi hátterűek, a gyengébb tanulók, a legrosszabb magaviseletűek. Így utólag nem csodálkozom, hiszen ő is ebből az osztályból került ki.

(#9) pohár


pohár
félisten

Én egyszer - lehettem 10-11 éves - egy gömbrágót loptam a sarki boltban :) De szerencsére nem buktam le, nem tom miért csináltam, ki akartam próbálni, vagy nem tudom :))

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#10) Vakegérke


Vakegérke
veterán

adalbert1: Nos igen. Csakhogy rajtunk is múlik, Rajtad is, hogy hirdessük a becsület értékét.

pohár: Gondolom átérezted a sikeres akció örömét, rágtad a rágót, fújtad a lufit lelkesen. Aztán bizonyára megfordult a fejedben az a jóságos arcú közértes néni, ahogy virtuálisan nyakon vág...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#11) mark75 válasza adalbert1 (#8) üzenetére


mark75
senior tag

te milyen iskolában jártál?
én C-s voltam,de nem voltak az osztályban"rossz családi hátterűek, a gyengébb tanulók, a legrosszabb magaviseletűek" :U

(#12) shtml


shtml
őstag

A közértes néni pofonja egy dolog. Az, hogy erre ki hogyan reagál és mit tanul belőle, egy egészen más dolog. Lehet, hogy a néni jóságos volt, de alapvetően a te jellemed volt a döntő akkor és a későbbiekben is.

Tiszteletem, amiért megosztottad velünk ezt a két élményt, nem mindenki lenne rá képes.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#13) Franklin válasza Ndruu (#5) üzenetére


Franklin
addikt

Érdekesek ezek a megnevezések, én mindig "büszke"-nek ismertem, pedig borsod megyei vagyok.

Úgy látszik megyén belül is lehetnek eltérések... :-)

(#14) Imibácsi


Imibácsi
aktív tag

Igazán érdekes történetek. Bennem is van egy, de az leginkább másról szólt.

7-8 éves lehettem, áltsuli alsó. Megmondom őszintén, hogy utáltam az osztályom. Matek-angol tagozatos voltam, de nem voltam olyan jó matekból. És aki nem volt jó matekból, azt ki utálták, mert (szerintük) buta, ostoba, de leginkább lusta az illető. Volt egy osztálytársam, hívjuk most Norbinak. Nem volt valami pénzes gyerek, sőt, sokszor rendeztünk gyűjtést, hogy legyen ruhája neki és a testvéreinek. Húsvéti szünet után bejött az iskolába, kezében egy játékkal. Kb akkora volt a játék, mint egy vhs kazetta, középen egy plexilap, oldalt két tekerő, aljában egy fiók. A két tekerővel lehetett kiválasztani a társasjátékot, és a fiókban voltak a bábuk. Lehetett vele amöbázni, sakkozni, malmozni, stb, és oltári sikere volt. Bevallom nekem is tetszett. Leteltek az órák, napközi, udvaron játék, eztán mindig házi írás. Mikor mentünk be az udvarról Norbi üvöltve futott ki a teremből, hogy a padjából eltűnt a játék, és hogy én vettem el, ez fix. Persze közöm nem volt hozzá, amit ki is jelentettem. Hittek nekem? Frászt! Miután már sírva bizonygattam, hogy hiszen nem én voltam, akkor megfogták a táskámat, kiborították, majd lefogtak és a zsebeimet is átkutatták a saját osztálytársaim. Az ofő persze sunyi vigyorral az arcán nézte végig. Valójában ő volt a legnagyobb szószólója, hogy lusta vagyok meg semmire kellő. Ofőm egyébként Kossuth-díjas matek tanár volt. Természetesen nem volt nálam a játék. Erre kitalálták, hogy biztos az udvaron dugtam el. Egész udvart átnézték, persze nem lett meg. Eltelt 1-2 nap, hozzám se szólt senki. Jó hogy le nem köptek, mert szerintük tuti hogy én raktam el. Ha Norbi azt mondja akkor biztos úgy van. Majd az eset utáni 2. napon megjelent a szomszédos osztályból egy gyerek, vele az osztályfőnök. A tanár odament az ofőmhöz, hogy ezt a játékot találták a gyereknél, és hogy ő vette el, de vissza szeretné adni. Az egész osztály, de leginkább Norbi örült. Mehet tovább a szünetekben a dáma, a malom és a sakk. Tőlem senki nem kért bocsánatot...

Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.

(#15) gYaLo


gYaLo
őstag

" Figyelj, Te jóságos arcú eladó néni ott fenn a mennyek országában!
Itt, és most illő tisztelettel köszönöm azt a két nyakast, amelyeket a legalkalmasabb pillanatban kaptam Tőled. Megfosztottál nyomorult 30 fillérnyi lopástól, viszont megajándékoztál azzal, amelyre anyámék is neveltek. Becsület. Ebből csak egy van. Rajtad múlt, hogy megmaradt.
Köszönöm! " Csak ennyi: :O :R
Minden tiszteletem a Tiéd ;)

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#16) gYaLo válasza Imibácsi (#14) üzenetére


gYaLo
őstag

Azért h az osztálytársaid nem kértek bocsit az ma simán elmenne,de h az ofőd sem ^^ :S :( :F :F

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#17) adalbert1 válasza mark75 (#11) üzenetére


adalbert1
addikt

Szentesen a Köztérre, akkoriban az volt a városban a legjobb általános iskola.
Ha jól emlékszem alsóból felsőbe felkerülésnél a tanulmányi átlag alapján osztották be az osztályokba a gyerekeket, A a legjobb tanulók, B középszer, C meg a legalja.
Pedagógiai szempontból mondjuk elég érdekes a dolog...

szerk.: Vakegérke : Igen, ezzel is egyetértek. Viszont a szülők felelőssége a legnagyobb utána a környezeté abban hogy milyen ember lesz egy gyerekből.

[ Szerkesztve ]

(#18) yash


yash
senior tag

Jó béna vagy... :DDD engem is elkaptak, de én az elején ügyesebb voltam... azóta nem szívesen csinálom (meg már nincs is rá szükség). Hát igen, ha elkapják az embert, az akkora égés, mint amilyet mé világ nem látott, de ha nem... ;]

(#19) atee


atee
őstag

Jó írás :)
Én ovis koromban emeltem el egy zöld csomagban levő borotva pengéket tartalmazó
kis dobozkát! (azt se tudtam mi az csak zöld volt és az volt a kedvenc színem) :) Úgy, hogy anyukámmal voltunk és senki nem vett észre semmit. Csakhogy utána a buszon már figyelmetlenebb voltam és a markomból kikandikált!
Egyből kérdőre vont én meg beismerő vallomást tettem! Másnap visszavittük!

Később egy barátomnak nem volt elég pénze góliát elemre is a lámpa mellé amit egy táborra vásároltunk! Gondoltam meglepem és majd én szerzek neki elemet!
Kettőt be is gyömöszöltem a derekamhoz a nadrágba!
Természetesen elkaptak. Hátra vittek az irodába és előszedették velem!
Csakhogy az egyik az lecsúszott egészen a bokámig!
Így az nem került elő! Kis fejmosás után elzavartak, hogy meg ne lássanak ott többet!
Az üzlet előtt várakozó cimbinek a következő sarkon oda adtam a maradék 1 goliát elemet :)
Jó egy év múlva mentünk ugyan abba az áruházba anyukámmal egyéb dolgokat vásárolni.
Nagyon látványosan kerültem azt a területet ahol elkaptak :)

Mai fejjel természetesen ilyesmi normális emberrel nem történik meg, de gyerekkorban sokan átesünk hasonlón!

Viszont az egész ország lop! Ki illegális letöltésekkel, áram, víz, gáz lopással! És még sorolhatnánk, hogy szinte kivétel nélkül mindenki ügyeskedik valahogyan! Sajnos rá vagyunk kényszerítve! És ezek nem a kisgyerekkori esetleges rossz nevelés következményei!

D-day 2002-01-04 01:54

(#20) Verus


Verus
senior tag

Tetszett nagyon! :) Könnyen olvasható, tanulságos és igazán őszinte írás! :K

Az angyal olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.

(#21) vosimo


vosimo
aktív tag

Nekem is nagyon tetszett. A vége a legjobb. :K Tényleg ilyen értékes volt egy olyan radir? :Y

(#22) lacam


lacam
aktív tag

Nagyon jó írás, előhozta 10-15éve (már nemtudom pontosan), titkon megfogalmazódott gondolataimat....az nem radír volt, hanem vonalzó, viszont , a gondolatot tett nem követte, épp azon okok miatt, amit Te is megfogalmaztál. (sem itthon, sem iskolában nem használhatnám) Tanulságos emlékek ezek. Sosem nyúltam le semmit, amióta az eszemet tudom, konflikuskerülő voltam, inkább vártam, hátha csurran cseppen némi apró szüleimtől, egy-egy bevásárlást követően. Sokan mondják, becsülettel nem lehet meggazdagodni (sajnos ez egyre inkább igaz) viszont nyugodtan alszom s tudok örülni annak, amim van. :)

Gratula a cikkhez s köszi hogy felidézted bennem is az emlékeket. :K

(#23) mrdan206


mrdan206
tag

Nekem is van hasonlót történetem. Mentünk haverokkal TACSKO-ba, szépen vásárolgatunk fizetünk, és mikor megünk ki az ajtón vagyis mennénk ki a biztonsági őr férrehúz, hogy elleőrnizné a számlát. Jó mondom. Odaadom neki a blokkot, átnézi és észreveszi hogy 1 állítólagos Orbit rágógumi nincs rajta. Mondom milyen rágó??? Akkor jött 2 kollega és hátrakisértek a szobába hogy maajd megbeszéljük ott. Bementünk és kérdik tőlem hogy hova dugtuk a rágókat? Mondom mien rágót? Kicsit kezdtem ideges lenni :)) Mondom mutassák meg a videót mikor elrakom! De mert ők most ezt nem tehetik meg stb. Mondta a faszi h ne szórakozzunk vele mert a rendőrők úgysi átkutatnak. Kipakoltunk minden a zsebünkből mindenhonnan, mindent átnéztek, de végül a rágó nem lett meg.. És mivel nem értek tetten ezért elengedtek... De azért akkoris így megvádolni.Na mind1 jókat röhögtünk közben:) Ez van a TACSKO-ra. :)

♠♠♠ Itt van mire vágytál, egy világító ágytál!!! ♠♠♠

(#24) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket. :R

Feltételezhető, hogy nagyon sok embernek vannak hasonló emlékei.

vosimo: Akkoriban kevesen engedhették meg maguknak a drága cuccokat. Arra már nem emlékszem, hogy lehetett-e kapni egyáltalán a szóban forgó radírt. Például Parker tollat tuti nem, így akinek küldtek a rokonai, az virított vele, de nagyon.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#25) groth99


groth99
tag

Én többnyire csak napot szoktam lopni :DDD

Teszkót meg nagy ívbe kerülöm,meg lehetőleg az összes többi hasonlót (madaras teszkó, hülyevagyok bolt, stb)

Metalt a népnek \m/

(#26) ]Phobos[


]Phobos[
senior tag

Hehe, én is csináltam butaságokat, de annyira szégyellem még mai is, eszembe sem jutna hasonlót elkövetni. No meg azóta a sors egyenlített, és behúzták két mobilom is.

Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#27) Vakegérke válasza ]Phobos[ (#26) üzenetére


Vakegérke
veterán

"...a sors egyenlített..."

Igen, szokott. Mikor másodállásban taxiztam, hogy legyen némi pénzem megházasodni, az egyik utas kiszállás közben elejtett egy ötvenest. Nagy pénz volt ez akkor, 3.50 volt egy kilométer. Eltettem. Vagy két fuvarral később meglépett az utas fizetés nélkül.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#28) eastsider válasza Vakegérke (#7) üzenetére


eastsider
nagyúr

Nekünk a kertünkban van egres :))

juj nekem is vannka hasonló élményeim, de engem inkább rávettek hasonló dolgokra

nagyon tetszett amúgy, igazi Vakegérke minőség :R

[ Szerkesztve ]

(#29) Ndruu válasza Vakegérke (#7) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Igen, éretten volt finom, de sokszor nem tudtuk megállni és leszedtük még nyers korában. :) A szilvát is szerettem régen, azt sem ettem már vagy 10 éve (mondjuk a szilvát megutáltam...).

Visszaadni sajnos nem tudja senki, max. csak felidézheti. Akkor szoktam egy-egy szeletet visszakapni az életből, amikor "hazamegyek" Borsodba, nagyszüleimhez (azaz már csak a két nagyanyámhoz). Nem tudnék már ott lakni, de nem is tudnék úgy meglenni, hogy nem töltök el pár napot/hetet vidéken, a szülőföldemen.

Franklin: Mindenhol máshogy mondják... Lényeg hogy egyre gondolnak. :)

Harrrr!!!!

(#30) glacious válasza adalbert1 (#6) üzenetére


glacious
addikt

Boltos eset nálam is volt (úgy 12 éve). Láttam, hogy állandóan engem követ a biztonsági őr, nem értettem miért. Fel alá járkáltam hosszú percekig az üzletben és nem tudtam eldönteni, hogy túró rudit vegyek vagy mást (akkoriban még volt csokival töltött). Ebben közrejátszott, hogy a pénzem csak az egyikre volt elgendő és a nagy dilemmában, betettem kosárba, visszaraktam, átmentem a másikhoz stb... A végén megszületett a döntés, a túró rudi lett. Másnap húgomal mentem, mutattam neki, hogy az a biztonsági őr engem követett előző nap. Na aznap sem volt másként, akkor már kicsit pipa lettem, hogy miért negem követ, közben szétlopják a boltot. Következő nap már az eladók is furcsa szemmel méregettek és el lehet képzelni mennyire megalázó tud lenni. Tűrtem kb. egy hétig a dolgot, de ha betellik a pohár, akkor nagyon betellik. Amikor szóvá tettem, hogy ugyan miért követ, azt mondta, hogy látta már, hogy loptam. Ilyenkor ugye felmerülnek olyan kérdések az emberben. ha látja, akkor miért nem kap el, hívja a rendőrséget vagy valami hasonló. Lehet az volt a problémája a kedves őrünknek, hogy 16 évesen nagyobb voltam nála a 190 centimmel, ki tudja már sosem derül ki :D

ui.: Nagymamám kleptomán amúgy, hál' istenek nem örököltem ezen génjeit, elég vicces volt mindg viszarakosgatni a szatyrából a dolgokat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31) lapa


lapa
veterán

lehet, hogy egyesek egyszerűen nem erre születtek. az óvoda csak egy utcányira volt, én meg mindig lebuktam a véletlenül nálam maradt Matchboxxal. azon nyomban vissza lettem küldve vallani, előtte még egy-két pofon is leesett a fáról, csak hogy tudjam merre hány óra.

(#32) ]Phobos[ válasza glacious (#30) üzenetére


]Phobos[
senior tag

Jah, igen a bolt. Mutterom olyan típus, aki haza is hoz a munkájából, és hát elég nagy szagyorral mászkál. Meghát aki látott igazi női menetfelszerelést, el tudja képzelni. A lényeg, hogy bizti őr megállította, hogy ellenőrizze( nem tom miért amúgy ). Mutterom munkából fásultan csak annyit mondott, hogy jó, és elkezdett mindent! kipakolni a táskájából és a munkapapírokkal teli szatyrából. A végén hetyke kis domb lett a dolog vége, persze nyílván nem tett zsebre semmit, a biztiőr meg úgy égett állítólag, hogy paprika vörös volt a feje xDDD Csak habogott, h csak a munkáját végzi... wehehehe ;]

Másik, sulifogászat, hazafelé, mindenkinek kopog a szeme az éhségtől( én+2 haver ). Irány az ABC. Én vettem kömény 1 zsömlét, mert volt nálam néhány 1-2ft-os. Haverjaim meg már sikítottak, hogy menjünk. Igen ám, csakhogy biztiőr elkapott, és hátravitt. 1ik haverom 1 zacskó cukrot akart behúzni, a másikat meg be akarta vitetni, mert kiskorú és cigit vett. A poén, hogy csak azért volt ideg a csóka, mert mi már akkor a 6. group voltunk, akiket aznap reggel megfogott a fogászatról hazafele menet. Nyihahaha :DDD

Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#33) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Nos igen, az emlékek...

Jópár kollégám olvasgatja írásaim. Egyikük olvasván Csipkés álmok című írásomat, meglepett egy flakon igazi tehéntejjel. Belekortyoltam, aztán kikotródtam az udvarra. Nem akartam, hogy lássa párás szemeimet. Egy korty elég volt, hogy feltoluljanak gyermekkorom emlékei.

Ami a biztonsági őröket illeti, engem is kedvelnek. Mikor kiszúrom vizslató tekintetét, akkor eléje állok, hogy de jó, hogy látom, árulja már el, merre találok fagyasztott rántotthúst. Néhány mondatos beszélgetés, aztán leszoknak rólam.

lapa: Na, akkor Te tudod, mi fán terem a pofon... ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#34) Rossi


Rossi
addikt

Cím alapján el sem olvastam volna, de láttam az arcképet, gyanús volt, hogy Vakegérke. Jó kis írás, szép.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#35) Vakegérke válasza Rossi (#34) üzenetére


Vakegérke
veterán

Megtisztelsz, köszönöm. :R

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#36) Pörp


Pörp
senior tag

Gyerekkorunkban én és ikrtesóm (lány :D ) egyszer a szomszéd sráctól loptunk lego építőelemeket, amiket aztán nem szívesen építettünk be, valahogy mindíg kikerültük őket, így vissza is loptuk mindet, de szerencsére a srác ebből semmit se vett észre. Szemet vetettem még a Gijoe katonájára is, de azt már nem loptam el :)

(#37) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

Jó az írás. Én egyszer loptam de az részemről nem is volt igazán lopás. Kb. 4éves voltam és anyával jártunk a jól megszokott közeli kisboltba és arra emlékszem, hogy "elemeltem" egy csokit. De az még igazán nem is volt lopás részemről, mert még nem is tudtam igazán, hogy ezt ki kell fizetni. :) Másik lopásra nem emlékszem. Remélem nem is volt. Viszont tőlem már loptak. Az akkori szomszéd kisgyerek ellopta a piros helikopterem. Igaz utólag kiderült de addigra megfürdette a homokba. :(((

[ Szerkesztve ]

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#38) mokus1


mokus1
addikt

Hát nekem is volt egy zürös ügyem.8éves lehettem imádtam a csokit be is mentem a boltba Ekkor táskába betoltam 2doboz csokit, tettem volna még egyet a zsebembe de akkor buktam le kiküldtek a boltból.Akkor még örültem h a 2doboz megmaradt de így utolag belegondolva hülyeség volt 100db csokit kihozni a boltból.
De ha nem történénnek ilyenek unalmas lenne az élet.Azóta megjegyzem megem fordult a fejemben hasonló akció. :)

(#39) Mcray


Mcray
senior tag

A radíros eset velem is megtörtént, de én nem adtam vissza hanem onnantól minden alkakolommal a sajátommal segítettem ki a srácot, akkor is amikor már rég volt neki másik, de nem találta. Így én is 5 évig vezekeltem és közben legalább 10 radír használódott el.

Az életben va valamit "eltettem" mindig annak a 10 szeresét adtam vissza, ha anyagi értékben nem is, de eszmeiben.

Ma is sokszor megfordul a fejemben a lopás gondolata de mindig a másik felem győz.

3 éve heti Sziget belépőt vettem 11000 Forintért és a lány 2 jegyet adott, ami teljesen fedte egymást. Én reflexből megdörzsöltem és kettészedtem majd visszaadtam, hogy ez nem engem illet. Mondanom sem kell hogy a boltban mindenki meg volt győződve hogy csak ÉN NEM VAGYOK NORMÁLIS. De nem bánom, mert 24 éves fejjel már büszke vagyok arra hogy többet adtam a világnak, mint amennyit elvettem.

Az írás fantasztikus volt. Köszönöm, hogy megosztottad. Üdv

"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty

(#40) Rossi válasza Vakegérke (#35) üzenetére


Rossi
addikt

Nincsmit. Ilyenkor legalább kicsit elgondolkozom, hogy lenne még hová fejlődni, mondjuk nem is vagyok elkésve... :)

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#41) nevermind


nevermind
csendes tag

Jó írás, nagyon tetszett az őszintesége :R

(#42) vosimo válasza mrdan206 (#23) üzenetére


vosimo
aktív tag

Haverom lefényképezte a HÉV-et, hogy ki volt törve az üveg az ajtón, a hülye biztonságiőr odajött, hogy mutasd meg, töröld le, akartok 50ezret fizetni, bevigyelek a forgalmiba...
Keménykedett a köcsög. :W

[ Szerkesztve ]

(#43) Typhoon47


Typhoon47
őstag

Nagyon kis tanulságos írás lett, grat! :K

[ Szerkesztve ]

"Education is important but big biceps are importanter"

(#44) elit_hun


elit_hun
őstag

Én egyszer loptam, akkor is véletlenül, elemet :W Az volt, hogy lehettem vagy 9-10 éves, mentem ősökkel vásárolni, mondtam: kell elem a távírányíthatós kocsiba, ők meg mondták, ok menjél és vegyél. Le is vettem az element a polcról, de hülye voltam, és a zsebembe raktam, persze a pénztárnál megszólalt a riasztó, volt nagy röhögés, amikor kiderült, hogy elemet "akartam" lopni :DDD

hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

(#45) Hujikolp


Hujikolp
őstag

A radírral nekem is voltak gondjaim :DDD
Talán elsős lehettem, és valahogy mindig elhagytam egy csomó cuccot. Cerkák, radírok, színesek, hegyező stb... Nem is tudom már mi vitt rá, valószínűleg az, hogy nem volt radírom. Az osztályból, szünetben, amikor nem volt bent senki, bementem és körbejártam, és egy csomó radírt elszedtem, nade nem mindet, mert az feltűnő lenne, hogy egy szünet alatt mindenkinek a radírja eltűnik, így csak a felét szedtem össze. A zsákmányt a táskámba rejtettem, és már szinte dugig volt. Persze, hogy ne legyen feltűnő, nekem sem volt radírom, így a másikét kértem el, ha éppen kellett. Hogy utána mi lett a radírokkal, már nem emlékszem, és arra sem hogy lebuktam volna egyszer is. :B :B :B
Viszont, hamarosan lesz egy osztálytalálkozó, ahol mindenkinek adok egy radírt, kárpótlásul a régi történtekre, mert tudom, hogy nem volt szép tett, habár ők erről mit sem tudnak, de legalább visszaadhatom azt, amit régen kölcsönvettem. :))

(#46) horitomy


horitomy
tag

Nekem is van egy történetem. Igaz nem lopás. Mikor kiraboltam a postát, akkor már....
Vicc volt! De különben engem egy dezodor lopáson való rajtakapás térített észhez. Azóta semmit sem! :K

Jó kis írás! Grat!

(#47) ati012


ati012
senior tag

Érdekes, tanulságos irás. Teljesen belemerültem. Gratulálok!

A biztonsági őrökről:
A biztonsági őrök minket mindig néznek, hogy most ez a szakadt punk külsőnknek tudható be vagy hogy fiatalok vagyunk azt nem tudom. De amikor már feltünően stiről minket beszólok valami értelmeset, jól hallhatóan: " Na, hozd azt a láda sört póló alatt" vagy valami hasonlót. Nem szeretem a biztonsági őröket, mindig belekötnek az emberbe.

(#48) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Köszönöm az újabb hozzászólásokat, véleményeket. :R

elit_hun: Ismerős a véletlen lopás. Egy manus véletlenül levert a háztartásiban a pultról egy halom teamécsest. Segítettem neki összeszedni. Láttam, hogy furcsán néz, csak nem tudtam miért. Fizettem a kasszánál, raktam zsebre a vásárolt akármiket, mikor észre vettem, hogy mi van a zsebemben, na mi? Egy teamécses, bizony. Egyszerűen belepottyant, amikor a manus tarolt. Ő látta, én nem vettem észre. Természetesen vissza vittem a helyére, közben megköszöntem a manusnak, hogy meglepett vele, egyúttal megkértem, hogy legközelebb kerüljön engem nagy ívben.

Hujikolp: Ez a radír osztogatósdi óriási ötlet. :K

ati012: A biztonsági őr csak a dolgát végzi. Figyel, és kész. Figyeljen csak, azért tartják. Engem bámulhat, nem zavar. Bár jó módszerem van lerázni, ha mégis, korábban leírtam már.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#49) Keem1


Keem1
addikt

szuper írás, különösen tetszettek az illusztrációs képek, amiket linkeltél. :)
tanulságos sztori volt, köszönjük, hogy megosztottad velünk

(#50) copin


copin
őstag

A radírnál a "b-terv" kicsit olyan Ponyvaregényes. Mondjuk onnan simán kieshetett volna. Egyszercsak a bokád mellett pattog egy lopott radír. Elég gáz lenne. Jót nevettem az radíros részen. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.