Hirdetés

2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) xlife11


xlife11
(senior tag)

Jó cikk, bár nem átlagfelhasználó szemével nézted meg a dolgot, ugyanis neked egy géphez kellett igazítanod a rendszert, de egy hibátlan gépnél Win7 is normálisan futna.

(#2) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon jó lett :)

MSN kliensnek tökéletes a Pidgin, ami nem csincsa, de nincsnek hülyeségei, minden működik rajta, ami a MS-es MSN-en.

Azt amúgy akartam javasolni, hogy a gép hűtése nem lehet rendben, de ha csere után sem jó, akkor bizony elég rosszul van tervezve (csak asztali procis laptopon láttam eddig 80 fokot :S )

Viszont ha nem lényeg a csicsa, és gyenge a gép, akkor fel lehetbne tenni egy Lubuntut, ami aztán abszolút alig terheli a procit.

@xlife11 : Nem futna hibátlan gépen jól, mert mint írta, új hűtéssel is túél meleg a Win7...
Különben hibátlan gépen nem kunszt oprendszert futtatni, amikor a félhalott vason is tökéletesen megy valami, az viszont már ügyes :)

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) xlife11 válasza hcl (#2) üzenetére


xlife11
(senior tag)

Csak a cikk nem döntötte el, hogy normál esetben melyiket érdemes alkalmazni, csak egy speciális esetre tért ki, szvsz ezek után a cikk címe hülyeség.

(#4) ]Phobos[


]Phobos[
(senior tag)

Köszi, meghoztad a kedvem a próbához! Eddig 2x próbáltam, de hiba üzit kaptam telepítésnél és nem nyűglődtem vele, de most neki futok még egyszer!

Tehát akkor ez Ubuntu 10.10-es volt, ha jól értem és segéd progival raktad fel.

[ Szerkesztve ]

Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#5) Rimuru


Rimuru
(veterán)

Jó kis írás :)
Ha alacsony erőforrású rendszert szeretnél és képes vagy egy kicsit több időt áldozni rá megnézhetnéd az archlinux-ot vagy az archbang-et.

Vigyázat, csalok!

(#6) HollyBoni


HollyBoni
(veterán)

Ezek a hátterek honnan vannak?

(#7) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

"vagyis egy átlag felhasználó szemével."
Felesleges ezután egy szót is leírnod. Windows és kész. Azért mert van rá need for speed, meg internet explorer, meg a sógor fejből tudja hova kell kattintani, ha elmegy a nem.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#8) pocokxx válasza xlife11 (#3) üzenetére


pocokxx
(Közösségépítő)

Azt hiszem, mégha az eset (értsd hátértörténet, illetve körülmények) speciális is, maga az aírás általános érvényű...

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, PIdgint használok jelenleg, de a fájlküldés és offline üzenet itt sem tökéletes. az erőforrás igény egyébként Ubuntu 10.10 nél már megfelelő volt, s az új hűtéssel már win 7 sem fűt anniyra, így jelenleg párhuzamosan használom a két rendszert.

hollybony: INNEN

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#9) Tikakukac


Tikakukac
(félisten)

Anyámnak alig bírom beleverni a fejébe az Ubuntut. Mert nem olyan az ikon... és?! A gép 3X gyorsabban bootol, nem fagy, progikat meg max felraktam neki wine-al. XP-t rakni kellett évente, mert teleszemetelte magát, aztán a wifi is kergemarha volt folyton. Lassan belejön, az ő gépére nem fog menni több vinnyóz, az biztos :K

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#10) sh4d0w


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

"-utorrent: Az utorrent alapértelmezett alternatívája a Transmission. a célnak megfelel, amikor rendesen letölt gyakran nagyobb sávszélesség érhető el vele, mint Windows alatt. (ezt nem igazán tudom megmagyarázni, de tényleg így történt). Sajnos azoban, ha együtt akartam böngészni vagy msnezni vele, valamelyikkel mindig gondok adódtak. Vagy az oldalak nem töltődtek be, vagy az msn lépett ki, vagy a letöltés állt meg. Ugyanez történt más pl. a Vuze torrent klienssel is."

Valószínűleg a Windows beépített QoS szolgáltatása miatt van ez így. Mivel a kipróbált disztribúciókban alapból ilyen nincs, ezért tűnhet nagyobbnak a sávszél, viszont ezért is áll meg minden más. Általában elég, ha az uploadot korlátozod, akkor már használható marad a böngészés, chatelés. Én 0.5 Mb feltöltésnél 5 KB/s-re korlátozom az uploadot - persze játszani így sem kell mellette, de a böngészés megy.

xlife113 #3: nem is akarta eldönteni, csak leírta a tapasztalatait.

[ Szerkesztve ]

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#11) MCBASSTION


MCBASSTION
(aktív tag)

azért linux alatt a proci erőforrás zabálását lehet szabályozni több módon is.
Pl. KDE alatt lehet presetek között válogatni, és sztem a legalacsonyabb teljesítményt igénylő és a legmagasabbat igénylő között nem volt sok különbség látványra, viszont sokkal kevésbé használta a procit.
Az is sokat segít ha pl. Mint alatt a bejelentkező képernyőn a kis fogaskeréknél kiválasztod hogy ne a Gnome 3-at használja hanem a classic gnomot (no effects-el), ez a "legpuritánabb" változata a gnomenak, viszont hihetetlenül gyors és megbízható. Nekem pl Gnome 3-as felület néha összeomlik, ami adatvesztéssel nem jár, de idegesítő.
Ubuntunál is be lehet állítani, hogy ne használjon effektusokat, unitiből pedig ott van a 2d-s verzió is.
Teljesítményre elvileg a debian és a mint a legjobb, de ha a legcsicsásabb asztalt használod akkor mindegyik lassabb lesz (és többet fog enni).
Am ezeket az "asztalokat" (Gnome, KDE, Unity) lehet cserélgetni, pl Ubuntura is rakhatsz KDE-t, Gnome-ot és választhatsz hogy melyik eszik a legkevesebbet.

windows7sins.org

(#12) xlife11


xlife11
(senior tag)

Félreértés ne essék, nem akarok kötekedni, az írás jó, csak pár dolgot nem értettem.

(#13) hcl válasza Blindmouse (#7) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem játszik, akkor minek neki Nfs? Internet Explorert, mint érvet felhozni LOL.

"meg a sógor fejből tudja hova kell kattintani, ha elmegy a nem."
Vagy nem tudja, mert nem ért a hálózatokhoz, csak tud windózt telepíteni.

@Sh4d0w : Érdekes, eddig ha lassabb netem volt is, sosem foglalta be a sávszélt a t0rrent Linuxon... :S Csak mákom volt? :)

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#14) szekfizsolt válasza HollyBoni (#6) üzenetére


szekfizsolt
(senior tag)

Jó írás, tetszik. Én a helyedben viszont a hosszan támogatott verziót próbáltam volna ki (ebben az esetben 10.04 LTS), mert azok a legbiztonságosabb verziók. Sajnos az új 11.10 nem az én világom, az új Gnome "testreszabhatatlansága" miatt (a Unity-ről ne is beszéljek), de ha megjelenik a 12.04 LTS biztosan nekirugaszkodom még egyszer. Köszönöm az írásodat. Én szívesen olvastam! :R :R :R

Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#15) HollyBoni válasza szekfizsolt (#14) üzenetére


HollyBoni
(veterán)

Köszi szépen. :R

(#16) FlekkeN válasza szekfizsolt (#14) üzenetére


FlekkeN
(aktív tag)

Nyogodtan vissza lehet rakni a régi gnome-ot az újabb disztribúciókra is. Különben igazad van. én is LTS verziót használok. Kipróbáltam az összes többi Ubuntut végül ennél álltam meg.

Win 7 is fut mellette ha olyan progi kell ami csak ott fut vagy ott fut tökéletesen. pl valamilyen dokumentum open officban rosszul jelenik meg. pidgin fájlküldés nem működik és kell egy fájl msn-ről. Gimpben nem tudok megcsinálni valamit és photoshop kell. Amúgy minden mást lehet csinálni. Legtöbb windows cuccra Wine ott van. Mindkét rendszernek megvannak az előnyei és szerintem nem lehet teljesen átváltani linuxra, jó ha mellete ott van a windows.

(#17) blackrulz


blackrulz
(veterán)

én is a napokban kaptam kedvet újra a kísérletezésre, egy hasonló progi meg egy pendrive-al egy délután átszaladtam 10 disztrón kb. ami nem ismerte fel a wifit, vagy a mobilnetet még ha kerestettem sem, valamelyik talán egy újabb kubi suspend után eldobta a tapipadot, stb mentek pihenni. nekem most úgy tűnik hogy a mint jött be, felment, megtalálta a wifi meghajtót is egyből, lefrissült, beállítgattam pár alap dolgot, és köszöni minden megy. ha hazajövök egységsugarú user vagyok, nem akarok semmivel se foglalkozni. legyen stabil, és nem. nem akarok fórumokat bújni meg terminált indítani. ahogy eddig látom a mint ezt hozta nálam. a win 7 azért még marad egy darabig, de nem sokat lesz hajtva. az indítás viszont valamiért nekem pl lassabb, nem sokkal de érezhetően, ha beröffent akkor viszont atomgyors. :R

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#18) wikings2


wikings2
(őstag)

Korrekt cikk.
Nem rég tértem át Linuxra a desktopomon, rengeteg dolog sokkal jobban van optimalizálva. Azt hiszem a Linux Mint et lehet telepíteni windows mellé, de nem ajánlom, nagyon sokat lassítanak egymáson (legalábbis nálam sokat lassítottak)

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#19) blackrulz válasza wikings2 (#18) üzenetére


blackrulz
(veterán)

én fedorától ubin át feltoltam párat, nem igazán éreztem hogy lassú lett volna. boot lehet hogy lassul, ez tény, de a működése nem. legalábbis nálam semmi ilyen nem volt. onnantól meg hogy felállt nálam max suspendbe megy pár másodperc alatt, így ha indítom akkor 3 másodperc körül már kéri a jelszót

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#20) wikings2 válasza blackrulz (#19) üzenetére


wikings2
(őstag)

Nálam drasztikus lassulások mentek végbe. Azt gondoltam, hogy valószinüleg azért mert windows driverek vannak fent mindenhez, és nem linux. De lehet hogy csak egy tézis és valami prücök volt csak :D

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#21) blackrulz válasza wikings2 (#20) üzenetére


blackrulz
(veterán)

kizárt hogy wines drivert egyen a linux. közvetlen mellé ment egy partícióra? mert olyat nem próbáltam:) kapott 10 gigát, most hogy felpakoltam van még 6.8 szabad:D

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#22) wikings2 válasza blackrulz (#21) üzenetére


wikings2
(őstag)

igen mellé ment :) Olvastam hogy a Mint-et sima telepítővel is lehet tolatni és nem allergiás rá a windows, de ezek szerint mégse :D
Külön is meg kellene majd néznem, mert most a másik gépemen jól szuperál.

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#23) pocokxx válasza Blindmouse (#7) üzenetére


pocokxx
(Közösségépítő)

Már ne haragudj, de úgy érzem nem volt különösebb problémám az Ubuntuval, amit éppen arra találtak ki, hogy ne kelljen 4x2 hetes intenzív tanfolyamon részt vennie annak, aki használni akarja a gépét, illetve ne kelljen egy fél havi minimálbért kiadni egy oprendszerért. Némi túlzással, ahogy te is tetted...

Vannak a Linuxnak is olyan disztibúciói, amiket könnyedén megszokhat egy átlagfelhasználó; ezt akartam bemutatni a cikkel.

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#24) hcl válasza FlekkeN (#16) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Én má nem nagyon használom a Linux mellett levő Win7, mert nincs mire. Mondjuk egy csomó olyan dolgot nem csinálok, amit mostanában az átlag számítógéphasználó szokott :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#25) Lars


Lars
(őstag)

Hasonló okok miatt cseréltem én is a win7-et anno az Asus a6km laptopomon, aztán rájöttem, hogy a win7 nem kezeli jól a régebbi AMD procik energia gazálkodását ( Részben köszönhető ez annak, hogy az asus nem foglakozott a régi képekkel )
Viszont létezik erre egy program, amivel win-alatt is normálisan vezérelhető a cpu órajel. RM Clock a neve, ezzel normálisan működött win7 alatt is a cpu órajelvezérlés.
Mindettől függetlenül jó a linux, én is ubuntuztam, aztán meg mint-eztem is, és az is maradt, amíg megvolt a gép. ( Nekem egyik linux sem indult, ha külső egér volt a gépre dugva, és a fórumozókkal közösen sem sikerült rájönnünk a problémára )

Minden esetre grat a cikkhez :R

[ Szerkesztve ]

(#26) fondorlatos


fondorlatos
(aktív tag)

Köszi a cikket. Mindig szívesen olvasom a felhasználók kalandjait a linuxszal.

(#27) Bébá


Bébá
(tag)

Én ma raktam fel a 11.10-et.Most ép filmbe akarok feliratot beleégetni.Egész jó ez a rendszer bár nagyon szokni kell a Win után.Jelenleg szinte mindenhez a google-t kell turnom.Egy pendrive formázása sem úgy megy mint win alatt.

(#28) peterk


peterk
(senior tag)

A cikk érdekes, de inkább "Ismerkedésem a Linux-al" vagy valami hasonló cím dukált volna neki. Én amikor rákattinttottam, teljesen más cikket vártam, mint amit kaptam.

A Linux-al való ismerkedéshez pedig sok sikert kívánok a szerzőnek! Ma már tényleg ott van az Ubuntu, hogy átlag böngészgető/multimédiázó felhasználó nyugodtan felrakhatja magának, ha nem olyan laptopot vesz, amihez jár az oprendszer.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#29) Namelesske


Namelesske
(őstag)

Csoki kóla rétes piilóta bekészítve, flame indul. MOST. :DDD

Geci leszek, de a cikkben semmi Linux vagy Windows nincsen. Legalábbis én nem találtam. Annyi volt, hogy elmondtad milyen testre szabni a rendszert. Ennél többre számítottam. Viszont már előre látom, hogy jókat fogunk beszélgetni a Linuxos felhasználókkal (nem ironizálás, vagy rosszindulat) és alig várom hogy beinduljon a téma. :K

[ Szerkesztve ]

🐧 https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || 👨‍💻 https://endlesstechspot.blogspot.com/

(#30) GIJoe


GIJoe
(őstag)

Örülök a cikknek mint Linuxos cikk, de igazából nem sok tartalom van benne.

DE! Aki ismerkedni akar a linuxal, az inkább kezdje a Knoppix-al!
Az iso-t vagy kiírod vagy ráteszed penre a cikkben említett módszerrel!
A Knoppix semmilyen változtatást nem igényel, egyszerűen csak bootolod és megy!

(#31) rankesz


rankesz
(addikt)

Mi lenne ha alaposan kitakarítanád, és újrapasztáznád az a laptopot?? :F

Carl Zeiss Sony Planar T* 85/F1.4 ZA objektív újonnn eladó

(#32) hcl válasza GIJoe (#30) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ubuntu Livecd/Unetbootin-es Live pendrive sem igényel semmit...

@rankesz : Te sem olvastad végig. Hűtőcsere után is meleg volt winnyózzal :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#33) {Zodiac}


{Zodiac}
(senior tag)

A kérdés így is szólhatna: rallye vagy forma1? ;]

Öntörvényű Sünmalac

(#34) pocokxx


pocokxx
(Közösségépítő)

Van igazság abban, hogy egészen más, tartalmasabb cikk is lehetett volna ugyanezzel a címmel... De visszaolvasva az írást úgy gondolom, hogy törekedtem felfedni a különbségeket, és leírni, hogy melyiket mire "érdemes" használni.
Ugyanakkor, ha zavaróan silány a színvonala, áttetetem a személyes bejegyzések közé.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#35) hcl válasza pocokxx (#34) üzenetére


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Át ne tedd! Semmi gond vele.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) Lars válasza pocokxx (#34) üzenetére


Lars
(őstag)

Szerintem csak érzékeny témát érintettél, nem silány a cikk, szerintem simán maradhat :)

(#37) hibavissza


hibavissza
(addikt)

26 000 Ft egy win7, ha egy alkalmazás csak megröccen egyszer is, cserélem a hardvert vagy az alkalmazást. Xoptam már eleget. Bekapcs és fusson azonnal, minden. Ez ma 26 000 Ft-ért elérhető. Nekem a Linux fura emberek fura szórakozása marad.

(#38) banhammer válasza hcl (#2) üzenetére


banhammer
(veterán)

A Pidgin-nel az a baj (legalább is Win alatt), hogy nem lehet fele fájlt küldeni, fogadni.
Nem értem miért, a régebbi verziókban nem volt benne ez a hiba.
A másik negatív dolog (nekem nem, mert nem kamerázok), hogy nem kezeli a webkamerát.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#39) hibavissza válasza hibavissza (#37) üzenetére


hibavissza
(addikt)

...bár egyszer próbaképp felteszek valami ultra ligt distrot a netbookra...tisztán mazochizmusból :D

(#40) banhammer válasza hibavissza (#37) üzenetére


banhammer
(veterán)

Annyi pénzért csak OEM Win7-et kapsz.
Ha alaplapot cserélsz vehetsz új Win7-et is.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#41) Tikakukac válasza hibavissza (#37) üzenetére


Tikakukac
(félisten)

Én mindig adtam esélyt az ablakos oprendszernek. Nekem betelt a pohár az évek szívásai után, az otthoni régebbi gépeimre vagy Linuxot, vagy benzint.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#42) ZCoyote


ZCoyote
(őstag)

Tetszik az írás. Külön jó pont a semleges hozzáállásért! Egyik rendszer ebben, a másik abban jobb. Mindenki találja meg a neki legjobban megfelelőt és ennyi. :)

Én mindkettőt elégedetten használom.

[ Szerkesztve ]

Romani ite domum.

(#43) hackeeeee válasza hcl (#2) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Ott az emesene, szerintem az is jó kis program linux alá. :)

Viszont.. A cikkhez, valahol lehetett volna tagolni, így egy kicsit hosszú..

A másik, ez egy örök kérdés marad. Gondolok itt arra, hogy aki úgymond "Linux-os", Ők továbbra is Linux-ot fognak használni. Ők tudják, hogy hová kell nyúlni, hogyha esetlegesen Windows-os programot, alkalmazást kell futtatni.

Ugyan ez a "Windows-osok" oldala.. Tehát Őket pedig a másik oldalról nem nagyon lehet meggyőzni. Legalábbis szerintem. :)

Véleményem szubjektív... - Mortal Kombat 11 Xbox One eladó

(#44) banhammer


banhammer
(veterán)

Ha nem akarsz sokat szöszölni a Linux beállításokkal, programok összevadászgatásával akkor érdemes kipróbálni a magyarubi-t.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#45) gabo9201


gabo9201
(senior tag)

Nekem az egyik legzavaróbb problémám Ubuntu alatt, hogy ne találtam megfelelő Silverlight lejátszót hozzá. Van ez a Moonlight ami nálam nem működik.

Az szutyok RTL Most-on kívül semmire sem kellene és az nem megy vele. Erre esetleg valaki tudna más alternatívát ajánlani?

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#46) hackeeeee válasza gabo9201 (#45) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Én még asszem a 11-es verzió alatt valahogy működésre bírtam..Bár az érdekes az volt, h Chrome alatt ment, FF alatt viszont nem...

Véleményem szubjektív... - Mortal Kombat 11 Xbox One eladó

(#47) pocokxx válasza banhammer (#44) üzenetére


pocokxx
(Közösségépítő)

Ez jól hangzik. :) Nattyra épül vagy valamikorábbi ubira? Gnome vagy unity felület?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#48) lumpen_stex válasza hibavissza (#37) üzenetére


lumpen_stex
(aktív tag)

kb 95-től használok linux-ot akkor még kézzel kellett összerakni az egészet nem volt telepitő sem. és mellette windows-t is. a xp és a windows7 az tényleg jó. de ami előtte volt az csak szemét.

egy ubuntu-t felrakni pont olyan egyszerű, mint win7-et, mindent megcsinál magától. és ha csak mezei felhasználásra kell pl office, web, faszbuk akkor mindegy, hogy windows, vagy linux fut a gépen.

játékra természetesen a windows a jó választás, multimédiára, htpc stb pedig a linux.

(#49) gabo9201 válasza hackeeeee (#46) üzenetére


gabo9201
(senior tag)

Mondjuk én csak a Firefox-ot használom, Chrome alatt meg sem próbáltam.

Minden esetre elég idegesítő tud lenni :F

Meg az integrált 7025-ös Nvidiával a Flash-ek alatt is csinál érdekes dolgokat (elzöldül, beszíneződik mintha sz@r lenne a VGA). De ez szerintem csak driver hiba, meg amúgy is a 4870-et használom :D

Amikor először megláttam azt hittem megpusztult az IGP, de Win alatt minden hiba nélkül lefut rajta (3dMark stb).

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#50) hackeeeee válasza gabo9201 (#49) üzenetére


hackeeeee
(Jómunkásember)

Nem tudom, h jó lenne-e.. :D

Amikor ismerkedtem az Ubuntu-val, akkor próbálgattam.. Aztán Chrome alatt egyszercsak elkezdett működni. :D

Véleményem szubjektív... - Mortal Kombat 11 Xbox One eladó

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.