Hirdetés

2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pprod94


pprod94
aktív tag

Köszönjük, összeszedett, hasznos iromány! :R Fél éve Lubuntut használok, de mindig van mit tanulni! :)

(#2) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

:R Hasznos és hiánypótlóak az ilyen írások, reméljük sok hasonló lesz még ill. ebbe is bekerül még sok alapvető infó.

Be is került az abszolut kezdő és a Mint topikokba fentiek miatt. Remélem néha azt is olvassák az abszolút kezdők a kérdés leírása előtt! ;]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 12X 8/128GB Dual-Sim mobiltelefon 19 hó garancia - épp rád vár!?

(#3) Rimuru


Rimuru
veterán

Csak atfutottam, de ez a history nekem tulbonyolitottnak tunik. Siman CTRL+R elkezdjuk gepelni a parancsot (ha tudjuk) es oda ugrik az elozmenyekben ahol van egyezes. Tobb talat eseten mindig a legutolsot dobja ki, ha kell akkor utana uj kereses inditasaval lehet a meg korabbiak kozott keresni.

Vigyázat, csalok!

(#4) spammer válasza Rimuru (#3) üzenetére


spammer
veterán

"Több találat esetén a legutolsót dobja ki."

Így meg mindent, aztán bang. :) Szerintem egyszerűbb, mintha mindig új keresést kellene indítani. Én így használom, de persze lehet másképpen is.

Az sem utolsó, hogy így zsh alatt és bash alatt (meg gondolom más shellek alatt is) működik, míg a Ctrl+R semmit nem csinál zsh alatt, mert a billkombók nem azonosak. Persze tudom, hogy itt most bash-ről van szó, csak úgy mellékesen jegyeztem meg. :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#5) Rimuru válasza spammer (#4) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha az ember tudja mit keres akkor szerintem sokkal gyorsabb, nyomok egy CTRL+R-t elkezdem irni es ott is van a tobb soros elozmenyem. Mellekesen megjegyzem hogy eleg regota zsh-t hasznalok (2014.01 valtottam), soha nem volt gondom ezzel a keresessel, nem tudom milyen confogiod van ahol nem mukodik. :P (igaz azt se tudom en mit allitottam, egyszer belottem azota ez van, max aliasokat szoktam atirni benne) Na de csak annyi a javaslatom hogy megemlitheted ezt is, ha nem tudja a user hogy mit keres akkor nem is er sokat. Neha nekem is turnom kell az elozmenyeket ritkan hasznalt parancsnal.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#6) spammer válasza Rimuru (#5) üzenetére


spammer
veterán

Okés, beleírtam. Amúgy rájöttem, hogy zsh-val azért nem is működött nálam, mert Vi keybindek be vannak állítva nálam zsh-ban. De most megjavítottam, kipróbáltam, megy. Viszont én maradok a grep módszernél. :)

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.