Hirdetés

2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-02 20:21:52

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9919) Milestone2 válasza Blue Eagle (#9918) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Valamit nem jól csináltál.
Nekem simán felment.

1. wipe data/factory
2. wipe dalvik
3. format intSD
4. format system

5. flash miuiandroid_multi_p760_4.1.17_jb-4.2.zip
6. flash MIUI gapps
(7. flash experienced universal kernel V3)
(8. flash kernel settings)

nyilván a 7. és 8. nélkül is működik, de alapjáraton ebben a MIUI v5-ben csak interactive governor van, az meg nekem nem pálya...A SuperSU-t is rá szoktam CWM-ben küldeni, de anélkül is megy, mert a MIUI-nak saját permission rendszere van, ott kell a rootot engedélyezni...

Nekem megy.
Szeretem. Ennek jobb a fogyasztása, mint a BeanStalk 4.4.215-nek, ami a másik kedvencem.

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#9961) Blue Eagle válasza Milestone2 (#9960) üzenetére


Blue Eagle
(őstag)

A CWM felrakása semmiség, egy pillanat az egész. Feltéve, hogy van a rendszeren root jog.

Recovery Clockwork Touch 6.0.3

Visszatoltam a V20H-t, azt simán rootolom és mehet a CWM. Ezután restore, és kész! :P

[ Szerkesztve ]

(#9962) Milestone2 válasza Blue Eagle (#9961) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Ezek szerint, amivel rootolod a v20H-t, az nem hajlandó rootolni a v20L-t...

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#9963) Blue Eagle válasza Milestone2 (#9962) üzenetére


Blue Eagle
(őstag)

Így igaz! Lehet csak sovány a rootoló app repertoárom.

(#10001) Pittyolo


Pittyolo
(csendes tag)

Üdv Mindenkinek!
Nemrég került tulajdonomba egy ilyen készülék,eddig határozottan elégedett vagyok vele. Viszont akadt egy elég fura problémám: Kaptam egyszercsak egy értesítést,hogy "Kevés a tárhely",amit azért tartok furcsának,mert a ~2gb belső tárhelyet közel se laktam be. Kb 20 appot tettem fel,amik mind nem nagy tárhely igényűek,a gyáriak közül,amit lehetett töröltem,2 db zeneszámot másoltam be,és néhány fotót csináltam. Az érdekesség az egészben még,hogy figyelem a szabad tárhely változását,és egyik pillanatról a másikra 50-100 MB-okat változik.
Esetleg tudja valaki,hogy mi okozhatja ezt a jelenséget? Használok adattárolásra egy 32GB-os microSD-t,amin van rengeteg zene,kép,ennek lehet köze hozzá? (Gyári ROM-on vagyok,root nélkül,egyelőre ilyesmivel nem próbálkoznék,még garanciás a készülék,nem szeretném a garanciát elveszíteni)
Előreis köszönöm a segítséget! :)

(#10016) Pittyolo válasza Blue Eagle (#10002) üzenetére


Pittyolo
(csendes tag)

Heló!
Köszi a segítséget,sajnos még mindig problémába ütközök. Használtan vettem a telefont,az általad írt "Gyári adatok visszaállításával" kezdtem a dolgot,de ezt most mégegyszer megcsináltam a biztonság kedvéért. Először egész rendesen működik minden,appokat felrakom,belakom a rendszert,amint végzek megnéztem a "Tárolás" menüt,pontosan már nememlékszem,de kb1,5GB elérhető helyem volt.
Ekkor kikapcs,microSD betesz,bekapcs,beolvassa a médiafájlokat (a microSD-t direkt formáztam előtte,és csak az adataim vannak rajta,a régi telefonból származó rendszermappák nincsenek).
Megint megnézem a "Tárolás" menüt,és kezdődik megint a dolog,az elérhető hely hirtelen már csak 800MB,és ami fura,hogy nem listázza ki,hogy melyik rész mennyit foglal,mindenhova (Alkalmazások;Képek,Videók...) csak azt írja,hogy "Számítás...". És ez még a jobbik eset,mert van amikor belépek ugyanide és a "Belső tárhely" részt ki is hagyja,semmit nem listáz,csak a microSD-met látom.

A fájlkezelővel a mappákat átnézve egy dolog lett gyanús: a DCIM mappa foglal elég sok helyet,főleg amiatt is gyanús ez,mert egy darab fényképet se csináltam,és ha belelépek nincs egy darab fájl se. Számítógéppel összekötve már egy ".thumbnails" mappa lett látható,ahogy láttam a fájlokat a microSD-men lévő képekből generált kis méretű képek. Gondolom a Galériának generál albumonként egy-egy kis képet megjelenítésre,csak sajnos mivel elég sok képregényem van,így ez a ".thumbnails" mappa most ~700MB.
Ez így tekinthető "normális" működésnek,vagy van erre valami áthidalható művelet?
Illetve egy másik kérdés: a root útmutatók között olvasható,hogy a v20H ROM esetében a root miatt készül egy log fájl. Ha visszaállok v20B/C-re akkor root után,ha esetleg gariztatni kellene,és unroot-olom akkor jól gondolom,hogy nem marad nyoma a dolognak,és nem ugrik a garancia?
Elnézést a hosszú hozzászólásért,és köszönöm,ha elolvasod! :)

(#10018) Blue Eagle válasza Pittyolo (#10016) üzenetére


Blue Eagle
(őstag)

Ilyennel nem találkoztam. Igaz, ötnél több alkalmazás nem nagyon van a gyáriakon kívül. Szóval ha beteszed az SD kártyát, akkor kezdődik a gebasz? Nem lehet, hogy valamelyik alkalmazásod csinálja ezt az anomáliát? Más nem jut eszembe sajnos!
A rootolással kapcsolatban én többet elmondani nem tudok, mint amit olvastál. V10a-V20h -ig tudok rootolni jelenleg. Tégyleg, nem tudja valaki mivel lehet h felett?

(#10027) bubus66 válasza Pittyolo (#10016) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

(#10016) Pittyolo
Ha visszaállok v20B/C-re akkor root után,ha esetleg gariztatni kellene,és unroot-olom akkor jól gondolom,hogy nem marad nyoma a dolognak,és nem ugrik a garancia?

Nagyon rosszul gondolod, mert marad nyoma, és a garancia is ugrik (persze ezt szervize vagy szervizese válogatja) ha a bootloader kinyitod ahhoz, hogy root-olni tudj, akkor azt többet vissza zárni nem tudod. Ez a nyom marad.

Ahhoz, hogy a telefon belső memóriáját szerkeszd, nem kell root.

(#10026) Blue Eagle

Abban sehol mester csak a FileExplorer-be vagy a RootExplorer-be stb.

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10029) Pittyolo válasza bubus66 (#10027) üzenetére


Pittyolo
(csendes tag)

Lehet nem sikerült szerencsésen fogalmaznom. A root kérdés az említett problémámon kívül merült fel bennem,nem a belsőmemória kigazolása miatt érdekelt.
A bootloader nyitást nem is említettem,arról tudom,hogy maradandó nyoma lesz. De a gyári ROM-okkal való downgrade-hez nemhiszem,hogy szükség lenne a nyitására (vagy ezt rosszul gondoltam?). Valamint a root-hoz sincs szükség bootloader nyitásra (vagy itt is félreértettem valamit?). Ezért érdekelt volna,hogy a leírásban külön említve van,hogy v20H-n log file lesz a root-ról,amit én úgy értelmeztem,hogy annál régebbi szoftvernél (v20B/C/...) nem készül log,és így unroot esetén nem marad nyoma.
De inkább maradok akkor jelenlegi állapotomban,egyelőre kielégítő a teljesítmény (Optimus 2X-hez képest nagy ugrás :D),hameg később módosítgatni akarok,akkor úgyis ParanoidAndroid lesz belőle,mert nagy fanja vagyok. :)

(#10030) bubus66 válasza Pittyolo (#10029) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Miért lehet zárt Bootloaderrel ROOT-olni?

Mert szerintem nem lehet. Te valamit nagyon rosszul értelmeztél. a V20xx egyik sem rootolható. Mert szerintem se a Milestone2 se én nem írtam, hogy csak a v20H csinál, log fájlt mindegyik ROM csinál, mert azt nem a ROM csinálja, hanem a root. Tehát mivel nem root-olható bootloader nyitás nélkül, ezért aki root-olja az hiába teszi vissza a gyári ROM-t akkor is bukta a garanciát.

Ez azoknak szól akiknek van root

Root-nál

3845#*760# menüben az LG RCT->Display result-nál Ezt kell keresni ha van ilyen.

vagy ezt kell meg keresni

\persist\rct.cfg (fájl rendszer gyökerében találod meg) ezek írják a ROOT-ot

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10031) Pittyolo válasza bubus66 (#10030) üzenetére


Pittyolo
(csendes tag)

Leírások között mindjárt a következő útmutatóval kezdődik: "ITT A LEGÚJABB ÉS LEGKÖNNYEBB, BOOTLOADER NYITÁS NÉLKÜLI ROOT MENETE EGY VIDEÓN...". Ezt máshogy nemtudom értelmezni,mint hogy bootloader zárva,de van root. És a leírás végén is "Zárt maradt a bootloader is...".

(#10032) bubus66 válasza Pittyolo (#10031) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

TELEFONODRA ROOT JOGOS APK-OKAT IS FEL TUDSZ TELEPÍTENI, DE A RECOVERY-D TOVÁBBRA IS A SZÁMUNKRA HASZNÁLHATATLAN GYÁRI MARADT, NEM VÁLTOZOTT ÁT CLOCKWORKMOD-RA, NEM IS TUDSZ ILYET TELEPÍTENI, ÍGY CUSTOM (NEM GYÁRI) ROM-OKAT TOVÁBBRA SEM TUDSZ HASZNÁLNI.

Akkor ha jobban megnézzük mi értelme a fenti leírásban a ROOT-nak? Viszont nem vagyok biztos benne, hogy az unroot törli de holnap hoznak egy készüléket mert sok mindenre nem mentek ezzel a ROOT-al még mielőtt kinyitom a bootloadert megnézem az unroot töröl-e mindent. A szabad memóriát root nélkül is tudok csinálni, az Alkalmazás kezelőben levő app-kat meg ha zavarnak root nélkül is lehet törölni.

Ha az álltad belinkelt programmal csinálod akkor nem frissíthetsz, mert azt tudni kell (remélem olvastad), hogy a kdz updater az LG Support, stb.. is törli a recoveryt. viszont ha nyitva van a bootloader akkor 3 perc és van CWM és root.

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10033) Pittyolo válasza bubus66 (#10032) üzenetére


Pittyolo
(csendes tag)

Ha megtudnád ezt nézni,akkor nagyon hálás lennék! :)
Nekem a gyári rom lehetőségei egyelőre megfelelőek,nem mindenképp igénylek custom romot,ha cserébe biztosan megtarthatom a garanciámat. De egy root-tal mehetne fel néhány Xposed modul,amivel kicsit még otthonosabb lenne.

(#10034) Zsocó válasza bubus66 (#10032) üzenetére


Zsocó
(aktív tag)

Root nélkül hogy törlök gyári alkalmazásokat :F :U :B

(#10036) Zsocó válasza Pittyolo (#10035) üzenetére


Zsocó
(aktív tag)

Bootloader nyitás nélküli Root nem okoz garanciavesztést?

(#10037) Zsocó válasza bubus66 (#10032) üzenetére


Zsocó
(aktív tag)

Bootloader nyitás nélküli Root menetét követtem, de a SuperSU indítása során azt írja, hogy nincs telepítve a SU bináris. Nekem nem ajánlotta fel hogy telepítsem. Mi lenne a megoldás?

(#10039) bubus66 válasza Zsocó (#10034) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

ROOT nélkül lehet törölni az apps mappában lévőket meg a vendor mappában lévő alkalmazásokat mert azok települnek az Alkalmazás kezelőből. Ajánlom figyelmedbe a Téma Összefoglalóban ezt a részt.

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10049) Zsocó válasza Zsocó (#10048) üzenetére


Zsocó
(aktív tag)

Leszedtem egy Root Uninstallert külön és így már jó, nem kellett semmit állítani :)

(#10050) bubus66 válasza Zsocó (#10048) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Semmit nézd meg van-e root jog

Azt, hogy az ikon ott van nem biztos, hogy van root jog is. Mondjuk egy Fájlkezelővel is megnézheted. Biztos, hogy jó?

Telepített valamit az LGpwn? valamilyen másik alkalmazást?

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10055) bubus66 válasza Zsocó (#10054) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Mert ROOT jogot kell adni az es file explorerenek

Az ES FileExporelben a bal felső sarokba nyomsz egyet a ledörgölődő ablakban kiválasztod, hogy eszközök, ott legörgetsz a ROOT Explorer-re "KI -BE-re" gombra nyomsz egyet. Majd a fehér felugró ablakban ki megkeresed hogy system rrw- rro a amelyik ro-ben van azt átteszed rrw- re. Ha ezt nem állítod be nem tudsz másolgatni mit zavar a vendor mappa jó helyen van az ott ahol van meg ami benne van az is. A törléssel meg finoman csak.

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10059) Zsocó válasza bubus66 (#10058) üzenetére


Zsocó
(aktív tag)

Végeztem vele :D A Leírt Root alatt zárva maradt a Bootloader igaz? Garancia vesztést nem veszélyeztet? Rom-ot nem akarok cserélni.
Az L9-nél ez nem áll fent igaz: A Note 3 flash-számlálója eFuse alapú, azaz a hardveresen kódolt, alapvetően megváltoztathatatlan csak írható memóriába vési bele magát minden rootolás vagy romcsere. :F

[ Szerkesztve ]

(#10060) bubus66 válasza Zsocó (#10059) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Az nem jelenti, hogy a garancia megmarad, ha a root nyomtalanul nem távolítható el. Ha viszont nyoma van akkor az a szerviz (szervizestől) függ hogy lesz-e garancia jegyen egy nagy piros X

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10061) Milestone2 válasza Zsocó (#10059) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Százszor leírtuk már! De még egyszer.
L9-nél biztosan maradnak nyomok, 100% unroot nincs.
Van olyan ismerősöm, aki Cyanogenmod ROM-mal adta le garanciális szervízre és megjavítva visszakapta gyári szoftverrel. És olvastam olyat is, aki megpróbálta teljesen eltűntetni a root nyomait, mégis a bubus által említett nagy piros X-et (szoftvermódosítás miatt garancia leállítva) kapta.
Legyél okos...úgy sem tudsz...minden a szervizes hozzáértésén és hozzáállásán múlik!

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10093) bubus66 válasza prannk (#10092) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Ha kitudod a V20H akkor nyisd ki azon ha nem akkor tedd vissza a V10H. Miért ilyen bonyolult az L9 Root-ólása?

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10097) prannk válasza bubus66 (#10096) üzenetére


prannk
(őstag)

És ha kinyílt meg rootoltam akkor frissítsek v20h ra? nem veszik el a root jog? meg a cwm?

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#10098) bubus66 válasza prannk (#10097) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

De igen el veszik. Úgy kell csinálni, kinyitod a bootloadert ha az megvan akkor frissited a V20xx valamelyikére,és utána root és cwm.

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10103) bubus66


bubus66
(nagyúr)

Na uraim akinek nem kell recovery csak ROOT, jog kell az keressen meg a prannk mesternek nem sikerültb a bootlodert kinyitni, igaz nem adtuk fel holnap folytatjuk de a zárt bootloader mellett ROOT-oltuk

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10104) prannk


prannk
(őstag)

nem engedi felrakni se a v20b se a v20c. marad a gyárival a v20h root jog megmaradt

[ Szerkesztve ]

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#10134) bubus66 válasza prannk (#10133) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Persze a TB csak ROOT kell hozzá. Én már megszabadultam volna a telefontól.

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10173) mrx1212


mrx1212
(tag)

Üdv mindenkinek

Tanácsot kérnék tőletek hogy jelenleg szerintetek melyik a legjobb custom rom? (stabil) (Olyan érdekelne ami SD-re telepít)

Egyenlőre még zárt bootloaderem van viszont van rootolva van a telóm és persze már v20h vagyok olvasgattam hogy nem lesz olyan egyszerű mutatvány a bootloader nyitásom!

Mint ahogy látom "prannk" -nak sem megy olyan egyszerűen

De szerintem jövő héten belevágok hátha sikerül.

(#10205) sleen válasza bubus66 (#10204) üzenetére


sleen
(tag)

Üdv!

Szeretném kérdezni, hogy az általad készített backup alapját képező ROM a root jogot tartalmazza?

Kösz!

(#10206) bubus66 válasza sleen (#10205) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Nem tudom mert én csak a darabokat raktam össze. Szerintem igen mert más képen nem nagyon tudja meg csinálni.

Ha meg nem akkor szerintem recoveryből ROOT-olhatod

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10207) Milestone2 válasza sleen (#10205) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Most felraktam.
Root jogokat nem tartalmaz.
Akinek zárt a bootloadere, az használja inkább az offline kdzt.

DE!

Akinek nyitott a bootloadere és van fenn cwm, az nyugodtan restore, majd rá cwmben a legfrissebb SuperSU, és mukodik, klassz rootolt v20O rendszer. Most ujraismerkedem a gyari rendszerrel... ;)

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10273) Milestone2 válasza bubus66 (#10272) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Vissza is fogom rakni a v20o backupot.
De szerintem az sem fogja átírni.
Csak az írná át ha gyári flesserrel felraknám a v20o kdzt.
De akkor veszne a TWRP, meg a root...
És kezdhetném előröl a szenvedést a rootolással, meg a recovery cserével.
Na ennyit nem ér hogy változzon a baseband...
Nekem legalább is nem...

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10285) #24889344


#24889344
(törölt tag)

Olvastam Milestone2 blogját. Van pár kérdésem, most gyári V20i van a telefonomon.
- L9.NEW.Toolkit-al ki tudom nyitni a bootloadert, rootolni ezt a romot?
- Milyen recovery-m lesz? CWM?
- Más recovery-t hogyan lehet telepiteni?
- Milyen 4.4 romot ajánlotok? Stabil rom-ra van szükségem.

(#10287) bubus66 válasza #24889344 (#10285) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

- Milyen recovery-m lesz? CWM? Válaszom amelyt telepítesz rá.

- Más recovery-t hogyan lehet telepíteni? Milestone2 mester vagy XDA-s leírás alapján.

Van pár kérdésem, most gyári V20i van a telefonomon.
- L9.NEW.Toolkit-al ki tudom nyitni a bootloadert, rootolni ezt a romot?

Egy próbát megér a bootloader kinyitása. ROOT-olni minden romot lehet csak az egyiket könnyebb a másikat kacifántosabb.

Milestone2 mester Az oldalamra is feltehetem a Logoutos leírásokat?

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10300) #24889344 válasza Milestone2 (#10286) üzenetére


#24889344
(törölt tag)

Hangerő le, home és bekapcs.
LCD felso sorban megjelenik:
ClockworkMod Recovery v6.0.3.1

Még nem root-oltam a telefont, custom romok-hoz szükséges a root.

(#10301) #24889344


#24889344
(törölt tag)

Most már talán megvan a root-olás is, ezt hol tudom megnézni?

(#10302) prannk


prannk
(őstag)

tárcsázóba: 3845#*760# legörgetsz bootloader check. Root meg a menüben kell lennie egy superuser alkalmazásnak.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#10304) bubus66 válasza #24889344 (#10303) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

Az IMEI hogy hogy érvénytelen? akkor nem is tudsz telefonálni, max a szerviz kódra írhatja ki, de azzal biztos, hogy működnie kell, ha P760-as

Most már talán megvan a root-olás is, ezt hol tudom megnézni?

Azt is leírták mivel tudod megnézni Tessék válogathatsz amelyik szinpatikus

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10305) Milestone2 válasza #24889344 (#10303) üzenetére


Milestone2
(veterán)

Este nem voltam.
Ha fenn van a CWM, meg a CM11, akkor nincs kérdés.
KINYITOTTAD.
Ha látsz a programok között SuperSU-t vagy Superusert a beállításokban akkor nyilvánvalóan rootoltad is.
Gratula, az utóbbi időben az első sikeres, amikről olvashattunk.
Páran most irigyelnek úgy gondolom. ;]
Sikeres ROM-olgatást kívánok!

De miért a novemberi 4.4-et flesselted fel? Az még tele van hibákkal. Blogom tele van újabb és stabilabb KitKatekkel...???

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10311) bryan051992


bryan051992
(tag)

Üdv! Két kérdésem lenne! a v20o kdz poland-ban van magyar nyelv? A másik hogy root-oltam a telefonom majd cmw leírás alapján csináltam és mikor újraindult lg logo alatta security error majd pc suite javítás majd újra és ugyan ezt kaptam mit csinálhattam rosszul?

(#10318) #24889344 válasza prannk (#10309) üzenetére


#24889344
(törölt tag)

Nekem a telefonom független készülék. Miután megvettem nemsokára felkínált OTA rendszer update-et, onnantól V20i rom-om volt a telefonon.
Unlock:
Bekapcsoltam a telefonon az USB hibakeresést, csatlakoztattam a számítógéphez. Ekkor kért drivert, amit a windows nem tudott telepíteni, felmentem az LG oldalára és a terméktámogatásról (Szoftverfrissítés és illesztőprogramok) letöltöttem az LG usb illestőprogramot LGUnitedMobileDriver_S50MAN310AP22_ML_WHQL_Ver_3.10.1 , feltelepítettem. Számítógépet újraindítottam, telefont csatlakoztattam, most már feltelepültek a driver-ek.
Most nem emlékszem pontosan, hogy először a telefont csatlakoztattam vagy az L9.NEW.Toolkit -ot indítottam el (nem mindegy, mert egyik sorrendben nem futott le a bootloader nyitás).
Talán az LG toolkit-ot indítottam el.
Ott az Unlock bootloader-re kattintottam, lefutott. Telefon újraindult fastboot módba, ekkor Flash Recovery fül alatt kiválasztottam a Flash CWM 6.0.3.1 -et, ez is lefutott. Sikerült belépni a recovery-be. Később telepítettem újabb recovery-t a Flash your own recovery lehetőségen keresztül.
Utána felttettem a CyanogenMod 11 by Artas182x_Android_4.4_(KitKat)_ver2013-11-28, és rootoltam is a telefont Milestone2 leírása alapján ami ehhez a romhoz van.

Milestone2
Fel is tettem az első általad ajánlott rom-ot, sokkal jobb mint ami volt.

[ Szerkesztve ]

(#10320) bubus66 válasza #24889344 (#10307) üzenetére


bubus66
(nagyúr)

(#10307) sanan

Nem mindegy, hogy szervizkód vagy IMEI. Annak, hogy független semmi köze a bootloader nyitáshoz, meg annak sem, hogy mit indítasz el előbb, igaz én kicsit keményebb cuccal csinálom, mint te, de biztos, hogy szerencséd volt,(küld egyet legközelebb, ha nem tudom kinyitni) ez ugyan olyan, mint amikor az XDA-n azt írták várj 30 percet és kinyílik a bootloader. (Ja, biztos egy angyalka kinyitotta) Neked egyszerűen szerencséd volt. Én ugyan úgy nem tudtam kinyitni függetlent, mit, ahogy szolgálatos sem. Igaz 10-ből együtt nem sikerül kinyitni.

Az se jelent semmit sem, hogy van SuperSu azt bármikor telepíthetem, az még nem jelenti azt, hogy ROOT jogod is van. Viszont ha a figyelmed nem hívták volna fel innentől kezdve a garancia jegyen egy nagy piros X van.

Mileston2 őt akartad küldeni? holnap reggelel készül a tartalék oldal mert a t15 megadta magát

[ Szerkesztve ]

"egy a szívünk egy az álmunk..nem félünk és nem hátrálunk.. mellkasunkban tűzoltó szív dobog.."https://androware.hu/" Honor 20PRO

(#10328) #24889344 válasza Milestone2 (#10319) üzenetére


#24889344
(törölt tag)

Igen, ez van fent (Artas legfrisebb február 28-i ROMja). Egy bajom akadt vele, nem lehet az NFC-t kikapcsolni, és feleslegesen meríti az akumlátort

bubus66
Szerencse, hogy a telefonom nyitható volt. Root checker-el megnéztem, rootolt a telefon.
Tisztában vagyok vele, hogy nincs garancia. Elolvastam az első hozzászólást, és pár oldalat a topicból, hogy valamennyire képben legyek.

prannk
OMAP44.. drivert nem telepítettem, csak az LGUnitedMobileDriver-t.

(#10348) prannk


prannk
(őstag)

V20D BALTICS (575MB)(MIRROR)* << flashed+rooted+cwm touch

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#10355) prannk


prannk
(őstag)

Hi prannk, I rooted with LGPwn instaled busybox X and artas's L9RecoveryInstaller_1.5.0.apk then followed cmahendra's guide http://forum.xda-developers.com/show...8#post46842388 I already was on an european open JB (upgraded from original ICS via PC) installed omap4boot drivers and unlocked at the first try.
Hope this will help you.
Someone's got it after a lot of attempts, I hope you can too.
Cheers. Good luck.

Sent from my LG P76020L-EUR-XX unlocked and rooted

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

(#10356) Milestone2 válasza prannk (#10355) üzenetére


Milestone2
(veterán)

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ Már megint YODA-Mester!!! Az a furfangos Cmahendra kitalált valamit...

Szóval a leírás szerint az LGPwn-t használta, Artas féle L9 Bootstrap Recovery-t és egy frissebb Busybox-ot.

LGPwn-nel rootolta a telefont (kellett hogy SuperSU-t is telepítsen), majd feltelepítette a Busybox-ot, végül használta Artas programját (Video: http://www.youtube.com/watch?v=NCO_I2TgowE).

Ez idáig világos. Veszélyesnek nem tudom mennyire veszélyes, mert nem beszéltem olyan emberrel, aki az általad említett fickón kívül, használta volna Artas zárt bootloaderhez készült Recovery égetőjét. Artas nem béna arc, el tudom képzelni, hogy működik...de Artas oldalán a felhasználók fele megköszöni hogy működik, a másik fele panaszkodik, hogy nem megy neki...

No itt jön(ne) Cmahendra leírása (amit nem tudok elolvasni, mert amit linkeltél: http://forum.xda-developers.com/show...8#post46842388 nem mutat sehova!

Talán ide kellene valahová jutnod http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2119090 ahol az omap4bott-os fastboot módról ír Sguerrini97, aki szintén nagy tudor L9-ben. Vagy itt lehet hogy ezzel is ki lehet nyitni a BL-t, nem tudom.

Egyet kéne végre eldöntened. Minden körülmények között fel nem adod addig, míg kinyitod (vagy kukába dobhatod a telefonod), vagy elcseréled. Ha komoly a csereszándékod, akkor már ne kísérletezz tovább.

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#10361) prannk


prannk
(őstag)

Akkor miért nem mondtátok? :D pöcsömet nem érdeklni a bootloader. Csak CM legyen a telón az a lényeg. NA ha délután hazaértem suliból megpróbálom ezt a rootos recoveryt.

Galaxy s7 akksit és hátlapot vennék

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.