Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:05:25

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9627) bucsupeti válasza Milestone2 (#9625) üzenetére


bucsupeti
senior tag

"...van olyan fórumtárs (CM11-et használva), akit külföldi útján a német Telekom egy hirtelen üzenettel letiltott a hálózatról "Nem gyári szoftver használata miatt korlátozva" német felirat jelent meg a készülékén és az egész utazás alatt nem tudott telefonálni...(megjegyzés: itthon egy gyári v20H visszahúzása megoldotta a problémát...)"

Ezt nagyon furcsának tartom szinte elképzelhetetlennek! Abban az esetben el tudom képzelni, ha német telekomtól vásárolt készülékről van szó (legalábbis az IMEI ezt mutatja) és a vásárláskor a szerződésben le lett írva (esetleg az általános szerződési feltételekben szerepel) hogy csak és kizárólag a hivatalos gyári szoftverekkel használható a német telekom hálózaton a telefon. De ha ilyet kikötnek akkor marha nagy ellenreklámot csinálnak maguknak, legalábbis a konkurencia biztosan rácsapna.
Mindez csak úgy lehetséges ha nyilván van tartva az IMEI (ez biztosan megvan) és azt folyamatosan ellenőrzik minden bejelentkezéskor (cellaváltáskor). Egyébként érdekelne még ebben a történetben az is hogy más német hálózaton (pl Vodafon) működött-e a készülék amit a Deutche Telekom letiltott? Vagy a teljes németországi mobilhálózaton vizsgálva vannak a készülékek?

Rendszeresen olvasom RSS-ben a nemzetközi mobil híreket és nem olvastam ilyen esetről, pedig biztosan nagy port kavarna.

Nehezen hiszem el ezt a "történetet", de attól még lehet hogy igaz.

"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.