Hirdetés

2021. június 15., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DarkByte


DarkByte
addikt

Némi adalék a cikkhez, hogy ezt még március elején írtam; azóta várakozott a megjelenésre, így pár dolog rosszul öregedett benne (pl. a C1-es ára már azóta ismert).

Talán némi kiegészítésnek annyit ami a 3 hónap használat alapján hozzájött:

- Mass Effect Legendary Edition-t játszom most HDR-el rajta, lassan a trilógia végére érek, és nagyon értékelem a képminőségét, gyönyörűen néz ki 4K-ban, és ezt a GTX1080 is nevetve kihajtja így.

- Az ASBL tud idegesítő lenni, ha tapétázva használna az ember sok programot rajta, hiszen kevés a mozgás (nem érvényesül az animált háttér) és szinte azonnal elkezdi visszavenni a fényerőt. Ezen sajnos nincs mit szépíteni; gondolatban már megvan hogy szerviz távirányítóval letiltom.

- Mint rájöttem játékokban régebbi kártyával opció még a 4K 120Hz 4:2:0-ás chroma subsampling-el, de ehhez pl. az Nvidia Control Panel-ben ki kell kényszeríteni a játékra a használatát. Mivel a játékokban általában elég nagy betűtípusok vannak a végeredmény meglepően fogasztható így. Viszont így nem elérhető HDR sajnos. Amint lesz elérhető árú HDMI 2.1-es kártya, tervezek váltani.

Mindezek ellenére nagyon szeretem, és a méretét teljesen megszoktam. De ahogy a cikkben is írtam, nem való mindenkinek. Amint lesz normális monitorként értelmes áron OLED, szerintem én is visszaváltok monitorra. De ez nem mostanában lesz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.