Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:16

LOGOUT.hu

LG G2 témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69253) Zsolto


Zsolto
őstag

Na, pár napja használom a G3-at, gondoltam, leírom, mik a tapasztalataim.

G2/G3 összehasonlítás a G3 felől nézve:

Pozitívum:
--
A microSD bővíthetőség (a G2 10,5 GB szabad helye nekem nagyon szűk volt, mert sokféle navit tartok/tartanék a telefonomon, plusz a zenék, a sok fotózás... állandóan törölgetnem kellett valamit.Ez volt a váltás fő oka, meg a fiatalításhoz kapcsolódó racionalitás (a G3-at nagyon jó áron kaptam meg)).
-- Picivel nagyobb kijelző
-- Külsőre talán szebb, mint a G2 messziről csak olcsó, fényes feketének tűnő háza, de lehet, hogy ez csak az újdonság varázsa, és majd elmúlik.

Lényegében ennyi, köszönöm a figyelmet :DDD

De vannak negatívumok és semleges szempontok is.

Semleges (nem jobb/rosszabb, csak más):
-- Rendszersebesség, röccenések: semmilyen előrelépést nem érzek, a G2 legalább ilyen smooth volt, több mint egy évnyi, HR néllküli, nagyon aktív használat után is.
-- Az akkuja nem bírja tovább, sőt.
-- A Lollipop nekem újdonság, működik, de semmi extra, külsőre a 4.4.2 jobban tetszett, nem örülök neki.
-- Kamera (pár újdonság (4k, lassított felvétel, pár visszalépés (üzemmódok száma)
-- Kihangosított hangminőség (ugyanolyan fityinghangú, mint a G2, csak máshol van a hangszóró, talán hangosabb, de ez nekem nem szempont). Nekem az etalon a HTC M8 kihangosított hangminősége. Aki még nem hallotta, sürgősen pótolja!
-- A nagyobb felbontás szerintem semmi előnyt nem hoz, egy-egy weblapnál látom, hogy "atyaég, de aprók azok a betűk", de nekem inkább olyannak tűnik, mint amikor egy amúgy is korrekt képet szoftveresen túlélesítenek. Előfordul, hogy a betűk túl vékonyak, nem precíz a vonaluk. Azt mondom, szívesen visszalépnék FullHD-ra, biztos jót tenne a rendszersebességnek is.

Negatív:
-- A G2 kijelzőjének jobban szerettem a kicsit élénkebb, telítettebb színeit. Lehet, hogy az volt a csalás, de mégis jobb volt pl. fotókat, filmet nézni rajta. A G3-é hiperkorrekt, és biztos megszokom majd, de egyelőre ez az egyetlen dolog, ami igazán, minden bekapcsolásnál negatívumként feltűnik.
-- Hátlapi LED -- vagyis a hiánya: azt vajon miért kellett kimiskárolni belőle?
-- Előlapi LED -- mélyen ül, kevésbé látszik, ráadásul halvány, és Lightflow nélkül a színek nem is működnek rendesen. Éljen a Loli.
-- Alul a mikrofon körüli repedés veszélye.

Összességében úgy érzem, megérte a váltás, de csak azért, mert nekem nagyon hiányzott a bővíthetőség. Ha a kijelzőjének szebbek lennének a színei, jobban tudnék örülni a G3-nak is.

Konklúzió: A G2 még mindig egy bámulatosan jó készülék.

[ Szerkesztve ]

Ez vagyok én: https://sites.google.com/view/zsoltkaldos/home

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.