Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:16

LOGOUT.hu

LG G2 témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5375) bigdee888


bigdee888
tag

Sziasztok!
Összedobtam egy kezdőoldalt. Légyszíves köpködjétek meg, nézzétek át - a helyesírási hibákat is -, és ha tetszik, adja át valaki egy moderátornak, hogy betegye kezdőlapnak. Forrásként legfőképpen toto0569 kollegát jelölném, illetve a formai cuccokat nagyrészt a Sony Xperia U fórumról csentem.
Köszi!

Általános:
Mobilaréna teszt: [link]
Külföldi tesztek: [link] [link]

Magyar felhasználói kézikönyv: [link]

Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szogáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek.
Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

Előforduló hibák:
- Recsegő hátlap: a hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.
- Nem működő ébresztés: egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le a Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

Érdekesség:
- Belső memória: Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GB-os telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GB-osat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásároni, melyeket már régióknak szántak.
A 16GB ROM-ból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
- Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pedrive-ot a telefonhoz. [link]

Kiegészítők:
- Meenova memóriakártya-olvasó: kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Itt érheted el a hivatalos weboldalát. [link]
- Glass-M képernyővédő: bár a telefon képernyőjét GorillaGlass 2-vel védik a behatásoktól, fő a biztonság elven, lehet egy ilyen pluszt felrakni a telefonra. A Glass-M „fóliák” szintén GorillaGlass-ból készülnek, így a karcolódásokat akár el is felejthetjük. Az ára kissé borsos, de megéri. [link]
- Tokok: rengeteg féle- és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebay-en, Amazon-on. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
===================== HALADÓKNAK ====================
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mi az a rootolás, minek kell nekem?
A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.
Őőő... mi is az a kernel?
Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s főverzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.
Dalvik? Azmiaz?
Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

Root-olás (a telepítése garanciavesztéssel jár):
- Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
- Kapcsold be a telefonon az „USB Hibakeresést" a fejlesztői mód menüben („Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód. Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások - A telefonról menüpontba, majd görgessünk le a Build-szám ponthoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü;
- Kattints kétszer a "root.bat" fájl-ra, ekkor elindul a root-olás folyamata. Meg fog jelenni egy "nyomj egy gombot " felirat;
- Elindul és megjelenik egy angol nyelvű szöveg ami azt tartalmazza,hogy: csatlakoztasd le a telefont, kapcsold ki az "USB Hibakeresést", majd kapcsold vissza, nyomj egy OK-t ,dugd vissza az USB-kábelt;
- Várd meg amíg újra csatlakozik a számítógéphez, majd nyomj egy tetszőleges billentyűt, és várd meg, amíg végig fut a Root-olás;
- Ha mindent befejezett és sikerült akkor megjelenik a "Superuser " ikon az alkalmazásokban.

HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

Root eltűntetése (ha CWM Recovery van a telefonon):
- Indítás CWM Recovery-ben
- Mount SD card / format system / format sd (ezzel miden törlődik a telefonról);
- Wipe
- Reboot system, ekkor megjelenik egy kérdés a ROOT-al kapcsolatban. Lehet választani,hogy YES vagy NO (a kérdés arra vonatkozik, hogy maradjon-e ROOT-olt a rendszer);
- Ha választottál akkor újraindul (itt csak az LG logó-ig jut el);
- Hangerő fel nyomva tartása mellet csatlakoztatni kell az USB kábelt, és flash-elni kell a gyári ROM-ot.

ClockWordMod Recovery (továbbiakban CWM-Recovery) telepítése és használata:
Előfeltétel: ROOT
- Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
- Kapcsold ki- és be az „USB Hibakeresés”-t;
- Indítsd el a „flash-recovery.bat”-ot;
- Amikor megáll, nyomj egy tetszőleges billentyűt.

Belépés a Recovery menübe:
- Nyomd a hangerő le + Bekapcsoló gombot, amíg a bejön az LG-logó;
- Engedd fel a gombokat, majd nyomd le őket ismét, amíg be nem lép a CWM-Recovery-be.

- Ha ezt a programot letöltöd, úra tudod indítani a telefont Recovery módban. [link]

CWM-Recovery-vel történő Custom ROM-ok telepítése:
FONTOS:
Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredetm készíts róla egy backup-ot CWM-Recovery-ből. Ez a belső memórai kívételével mindent lement.
ROM telepítés:
- Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
- Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
- Wipe data / factory reset;
- Wipe cache;
- Wipe Dalvik-cache (az Advanced menüben találod);
- Install zip from sdcard  Choose zip from sdcard  letöltött ROM kiválasztása;
- Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.

A telefon gyári rendszerének frissítése, újrahúzása:
-Töltsd le a három belinkelt fájlt. [link] [link] [link];
- Töltsd le a számodra megfelelő „*.KDZ” fájlt erről az oldalról: [link] (a UK, és Europe Open a számunka megfelelő);
- Kapcsold ki a telefont;
- Nyomd a „hangerő fel” gombot, közben csatlakoztasd az USB-kábelt, ekkor bejön a Download mode;
- Csomagold ki a „FlashTool.1.0.54.zip” fájlt és indítsd el a „Windows Enabler.exe”-t;
- A tálcán az óra mellett megjelenik egy ikon, kattints rá és megjelenik rajta egy "ON" felirat;
- Indítsd el az "UpTestEX.exe”-t;
- A bal felső sarokban válaszd ki "Select Type = 3GQCT" a jobb felső sarokban pedig a "PhoneMode = DIAG" módot;
- Válaszd ki a „*.KDZ” kiterjesztésű fájl-t amit letöltöttél;
- A jobb oldalon lent válaszd ki a "Normal web upgrade test" ablakot és kattints rá;
- Megjelenik egy másik ablak ahol az "Upgrade start" gombra kattints;
- Elindul a program és megjelenik egy új ablak ahol a telefon "gyártása?" és a telepítés nyelve közül lehet választani.Itt válaszd a Hungary vagy Magyar nyelvet. Ha ez megvan nyomj egy OK-t, hogy elinduljon a frissítés;
- Várd meg, míg végig ér - ezt látni fogod a telefonon is, és a gépen is. A telefon hamarabb fog újraindulni, közben a gép még dolgozik. Ha kész akkor zárd be a programot és élvezd a frissítést.
- Ha ez felment elindítod a rendszert, aztán kikapcsolod (Download módba rakva még mindig ROOTED felirat fogad);
- Újraindítod a telefont hosszú POWER-gomb nyomással. Ha elindult, megint ki kell kapcsolni és nyomsz neki egy Factory Reset-et (amíg van CWM Recovery, addig nem lehet Factory Reset-et nyomni, mert mindig a CWM Recovery-be lép be, ezért kell mindent törölni. Amikor vissza rakod a gyári ROM-ot, akkor törli a telepített CWM Recovery-t is, így már megy a Factory Reset kombináció);
- Ha kész – és minden jól ment - újraindul a telefon, kikapcsolás után bekapcsoláskor Download módba rakva már UNROOTED felirat fogad!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.