Apróbb hibák javítva!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Apróbb hibák javítva!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Köszönjük.
Hátha segít valamit abban, hogy egy NAS-on is beizzítsam a miniDLNA-t...
Linuxban azt nem szeretem, hogy miért kell mindent úgy túl bonyolítani és sima telepítés után miért nem működik minden alapból. Grafikus felületet is úgy kell utólag buherálni hozzá...
Szívesen. Várom az eredményt.
Egyébként a napokban jött hozzá egy frissítés Ubuntun.
Ponta Wave I és II-es telefonomhoz lenne jó, mivel a gyári UIPNP kliens nem kompatibilis a BADA-s Allshare-vel. (iPhoneok simán mennek vele,...)
Wave 1-el és 3-mal hibátlanul együttműködik.
Szia!
Kis segítséggel sikerült beindítanom
Végre a Dlink 320-as Nas-ról is játszik zenét és filmet is a Wave! (gyári Upnp és ITunes szervert ne szerette)
Szia! Grat!
Mit kellett a fentieken változtatni?
Ott máshova telepítődik a program , mivel az egy cél hardver és optware Linux fut rajta.
Meg kellett találmi a DNS 320-ra fordított minidlna-t, megfelelően beparaméterezni a conf állományt és az indító minidlna.sh-t és már ment is.
Értem! Akkor ha ilyen eszközöm lesz, megvan kit kell keressek, ha segítség kell.
Én is használtan vettem, egészen tűrhető. Persze van sokkal jobb, de ez 20 000Ft alatt volt
Remélem, tudom használni a La Fonera routeremhez. (Samsung D6100-as tv-m a DLNA szervert látja, de a filmeket azon már nem.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
Nálam PC-n fut, hibátlanul.
Milyen paraméterekkel?
(Nekem Samsung tv-hez kellene konfigurálnom.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
A fent leírt paraméterekkel. Egy Samsung UE46D6500 tv-n nézem így a filmeket a PC-ről.
Én most telepítettem fel ubuntu szerverre a miniDLNA-t. A TV-n engedélyezve van a kapcsolat, de az Allshare-be belépéskor azt közli, hogy nincs csatlakoztatott eszköz. Hogy kell csatlakoztani? A TV-t a szerverhez vagy fordítva?
A TV és a PC azonos alhálózatba kell legyen, akkor fogják látni egymást. Ha a szerveren fut a miniDLNA, akkor a TV távirányítóján a Source gomb megnyomására eljön egy lista, abban ott kell lennie a miniDLNA-nak. Azt kiválasztva lehet tallózni a megosztott mappákat.
Ja és a tűzfalon is engedélyezni kell, hogy kimehessen a minidlna.
Amiket írtál azok eddig is így voltak.
A második telepítés után minden működött!
Köszönöm a segítséget.
Örülök, hogy működik.
Hát még én!
Én a media_dir=/var/lib/mindlna helyére írtam be és ezek a sorok vannak hozzáadva:
media_dir=V,/media/Sorozat
media_dir=V,/media/Data
media_dir=V,/media/Series
Jól értem, hogy egy DLNA képes TV-n akkor így elérem a PC-n tárolt fájlokat, böngészhetem őket közvetlenül a TV-n, elindíthatom, leállíthatom, stb? Mitől függ, hogy milyen formátumot tudok lejátszani?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
Jól érted. DLNA képes TV kell hozzá. Így filmezek közel egy éve.
Mitől függ, hogy milyen formátumot tudok lejátszani?
A TV tudásától. Általában az avi, dvix, mkv fájlok, illetve feliratból az srt nem szokott gondot okozni.
Akár a nagyon sok gigás FullHD MKV fájlok is gond nélkül mennek?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
Közel 31 GB-s a legnagyobb mkv, amivel próbáltam. Ez a LOTR második, bővített része.
Annyi kiegészítés, hogy az adatátvitel nem Wifi-n, hanem UTP-kábelen keresztül történik.
Szia!
Egy kérdés.
Miért van az, hogy megadom a media mappát és csak akkor jelenik meg benne valami ha módosítom a benne lévő mappa nevét?
10-et így csináltam és látszik. De a többit nem szeretném így. Mert még akad pár darab
Köszi!
A További miniDLNA parancsok pontban írtakat próbáld ki.
Köszönöm.
De azok már megvoltak, különben nem írtam volna.
Ok. Hogy adod meg az elérési útvonalat? Mappák neveiben van ékezetes vagy különleges karakter?
media_dir=V,/home/Filmek
Semmi nincs olyan a nevükben ami problémát okozna.
Amúgy mindent elfogad ( _, ékezetes karaktert) csak úgy jelenik meg hogy először átnevezem. Miért kell ahhoz átneveznem hogy megjelenjen ez nem fér a fejembe. Majd ha visszanevezem az eredeti nevére akkor utána már szerepel a listában.
Hol, min nézed a listát?
A TV-n én úgy frissítem a listát, hogy átlépek a Fényképek vagy Zenékre, majd vissza Videókra. Ekkor beolvassa újra az egészet.
Igen én is gondoltam erre de nem hoz eredményt így sem.
Nincs ötletem. Fentiek nálam hibátlanul működnek.
Esetleg a TV-n frissítsd a rendszert.
Szerinte nincs újabb, na de ezt még azért ellenőrzöm.
Amúgy a különbség annyi, hogy nálam egy debian (squeeze) szerveren fut a dolog.
Ezt is jókor mondom mi?
Na de azért még kutaok a dolgok után és ha lesz eredmény akkor írok.
Köszönöm!
Üdv!
Nem hinném, hogy a debian lenne a ludas.
Viszont találtam egy ilyet: How do you install minidlna for debian squeeze és egy ilyet is: DLNA – miniDLNA on Debian Hátha segít valamelyik...
[ Szerkesztve ]
Igen.
Köszönöm ezeket én is olvasgattam már.
Amit a google erre dobott találatokat az első 4 oldalon túl vagyok
De azért köszönöm a fáradozásod.
4 oldal? És sehol nem találtál használható infót?
Konkrétan senki sem panaszkodott erre a hibajelenségre ami nálam leledzik
Ez csak most tűnt fel, az eltérés útvonalban van eltérés:
media_dir=V,/home/Filmek vs. media_dir=/media/Sorozat
Gyenge próbálkozás, de talán ha ezt módosítod.
Ez sem hozta meg a várt eredményt
Sziasztok,
Valaki plz segítsen, hogy Debian alatt hogyan tudom telepíteni a minidlna-t...
A fentiek nem működnek nekem debianon (gondolom, mert ubuntura lett tesztelve...), és a neten az istennek nem találok egy értelmes leírást debianhoz!
Köszi előre is!!!!!
"When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
Ez érdekes, mivel az Ubuntu egy Debian alapú Linux. Segíteni sajnos nem tudok.
Esetleg a Debian topikban próbálj segítséget kérni: [link]
Köszi, megpróbálom ott is!
"When you 're playing a Championship, it's not a matter of life and death. It's much more than that!"
Ez működne Pioneer BDP-150-el is?
Ott is átvinné a külső feliratokat?
Egy ilyen NAS-ra szeretném majd feltenni a miniDLNA-t.
Thx
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
A leírása alapján a Pioneer BDP-150 kezeli az srt feliratokat.
miniDLNA-t bármilyen linux alapú eszközre fel lehet tenni, legfeljebb el kell tárni egy kicsit a leírástól.