Hirdetés

2019. december 11., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#39) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

@Lenry: hajrá, jó látni a haladást, akárhogy is :) És riszpekt, hogy még bírod!

"Azért szép lesz ez" Mi a lakásfelújítás után az asszonnyal elhatároztuk, hogy lehet hogy ott rohadunk meg a mostani panelban, de semmilyen felújítás vagy építkezés nem ér annyit, hogy egyszer azt mondhassuk, "látod, azért a végére jó lett". Az a másfél év, amit a mostani lakás felújításával töltöttünk, a rengeteg stressz, a benyelt glettpor (OFF)(később még hiányozni fog az a -10 év az életemből)(/OFF), a puritán körülmények (fél évig a betonig bontott lakásban éltünk), az, hogy bár az elképzelés az volt, hogy "felújítandót veszük, azt úgy alakítjuk ahogy tetszik", mégis rengeteg kompromisszumot kellett kötni... végül tényleg nem lett rossz, ellenben amikor a második ott aludt nap után idegileg kivoltunk a járókeretes felső szomszéd dübörgésétől, és a másik szomszéd kb. folyamatos dohányzásától, amit még egy 8-10 évig tűrhetünk... és még mindig nincs fent egy óra vagy egy kép sem a falon, mert egy lyuk befúrása (szögelni, viccelsz?) olyan porral jár, hogy az egész nappalit be kell fóliázni... :W

A mesterekhez: én azokkal értek egyet, akik azt mondják, rengeteg járulékos költsége és munkája van egy normális mesternek.

Ugyanezt szoktam bizonygatni mindig a fotózással kapcsolatban, hogy persze, az ember azt látja, hogy pl. az esküvői fotós nyomkodja a gombot egész nap, majd elkér 150-200.000-t "egy napos munkára". Persze, meg odaautózás, hazaautózás, a felszerelés (mindenből legalább egy tartalék), a számítógép, a licenszek, a backup, a másfél hétnyi utómunka ("aztán ne látsszak kövérnek a képeken").

Viszont azt az oldalát is figyelembe kell venni, amit a megrendelő lát. Odamegy a kókler, tényleg csak nyomkodja a gombot, kiírja egy Verbatim DVD-re a képeket, ami kiesik a gépből, azt se tudja, mi az a fehéregyensúly, mission completed, az ügyfélnek meg egy életre el vannak b***va az esküvői képei. Ugyanez a lakásfelújító szakikkal. Ha egyszer (hahaha, egyszer, jó vicc) kifogod a trógert, aki három hónap múlva tud jönni, majd fél nap munka után félbehagy mindent, és sose látod többé, és aki helyette jönne, arra várhatsz három hónapot, és csak reméled hogy ő talán normális munkát végez majd.... szóval én is szeretnék egy ideális világban élni, de sajnos pont nem azokat a nyomorultakat vonzza a külföldi fizetés, akiknek semmi keresnivalója a szakmában...

@ncc1701 szintén zenész.... nekem is nagyon az forog a fejemben, hogy csinálni kéne egy hideg-melegburkoló OKJ-t, pár hónap gyakorlat valami szaki mellett, aztán itthagyni a napi 8-10 óra gép mellett ülést.

[ Szerkesztve ]

Eladó Philis NanoCloud 4813/10 párásító || https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/doeeg/index.html

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.