Hirdetés

2020. május 26., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

a cikk postolása előtt kikértem Racecam véleményét, hogy postoljam-e egyáltalán. azt mondta, hogy "jó eséllyel ez a kisebbséget súlyosan sértő hozzászólásokat fog generálni, ami végül a topic zárásához fog vezetni."
cáfoljunk rá, és maradjunk kultúráltak. ;)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) bolondember válasza Lenry (#1) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

hát, nem jutottam a végére, sőt, csak az elején tartok, de én átfogalmaznám helyenként...

kevesebbszer használnám a "buzi" kifejezést (sok a szóismétlés és pejoratív is), illetve elég meredek általánosítás a "borotvált seggű" kifejezés is... :U

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#3) Lenry válasza bolondember (#2) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

nem én írtam, csak idemásoltam... a bombagyár meg már csak ilyen

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) kételkedem válasza bolondember (#2) üzenetére


kételkedem
(addikt)

még csak az első bekezdést olvastam

ezért arra gondoltam ezt a két írást bemásolom ide.

nem az ő cikke, csak copy paste

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#5) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Ezt a szenny írást kár volt bemásolnod.

Jézusom, azzal érvelni, hogy egy pornósztár javított a társadalom szexkultúráján, mértéktelen ostobaságra utal.

[ Szerkesztve ]

***

(#6) dabadab


dabadab
(titán)

Azt hiszem, Tomcat sokkal kompetensebb lenne a "monitorlopas es a moral" temakorben ;] es akkor nem irna olyan baromsagokat, pl. hogy a homoszexualisoknak a szex a hobbijuk.
Abban mondjuk teljesen igaza van, hogy a legtobb homofob teljesen ostoba, inkoherens, konnyen cafolhato ervrendszert tud csak osszehozni, ezt csak azzal egeszitenem ki, hogy ez alol Tomcat meg blogin sem kivetel.

(Monjduk a legszebb az, amikor a dobalozo meg verekedo huliganokat szerecsenmosdatja.)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#7) cucka


cucka
(addikt)

Ez egy meglehetősen alacsony színvonalú írás. Van másfél oldalnyi értelmesnek hazudott rizsa, amelyben nincsenek igazi érvek, nem mutat sehova, utána jön a konklúzió, miszerint a homoszexualitás helytelen, mert a szerző erkölcstelennek tartja.

(#8) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

dabadab, ollie meg aki majd utána ezzel jön: az írást tessék nézni és nem TC személyét kritizálni, mert az épp nem érdekel. ;)
lehet nem szeretni, de attól még nem ír hülyeségeket

kíváncsi vagyok, hogy ugyanezek a kommentek megszülettek volna-e akkor is, ha nem írom le, hogy honnan van az írás

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) cucka válasza Lenry (#8) üzenetére


cucka
(addikt)

Vond ki a cikkből a felesleges, sehova nem vezető szócséplést. A következő nagyon egyszerű gondolat marad:
- A szerzőnek hisz a saját erkölcseiben és úgy gondolja, hogy azokat más emberek is el kell fogadják, mert azok univerzálisan igazak a társadalmunkra. Hogy miért? Mert csak.
- A homoszexualitás egy deviancia, ami ellenkezik a szerző erkölcseivel.
- A fentiekből következik, hogy a homoszexualitás elítélendő, a homofóbia pedig teljesen természetes és helyes reakció.

Ugye, hogy meglehetősen primitív?
Amúgy próbáld csak behelyettesíteni a homoszexualitás szót a rasszizmus szóra, a homofóbiát pedig rasszistára... :U

[ Szerkesztve ]

(#10) dabadab válasza Lenry (#8) üzenetére


dabadab
(titán)

"attól még nem ír hülyeségeket"

Dehat de, a szemelyet illeto fricskat csak nem birtam kihagyni, amugy nem az lett volna a lenyeg.
Tomcat eszmefuttatasa a "ferfiosztonrol" teljes zagyvasag, aminek vajmi keves valosagalapja van, de ha ettol el is tekintunk es rendesen vegigvisszuk a gondolatmenetet, akkor az meg pont azt dobna ki, hogy a legnagyobb herosz az a nagydarab, szoros, izmos homoszexualis, aki maga ala tud gyurni egy hasonlot es hatulrol jol megrakja, mert igazan az az alfahimseg non plus ultraja.
A blogin altal beterjesztett elmelet meg kb arrol szol, hogy az igazan nagy lelki melysegekben megelt szexualitas csak es kizarolag az lehet, amikor egy himvesszo egy vaginaba hatol be. ROTFL.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#11) Dany007


Dany007
(veterán)

Akkor igyekezzünk kulturáltak maradni, aztán meglátjuk mi lesz.

Most, így a felvonulás kapcsán nekem is gyakran eszembe jut a téma.
Igaz végig nem olvastam, mert meló közben erre most nincs elég idő egyhuzamban, de azért lenne véleményem.

Először is maga a homoszexualitás mára már egy nemzetközileg is többé-kevésbé elfogadott dolog. Sőt, tudományosan bizonyított, hogy az állatvilágban is relatíve gyakori jelenség.
Mindettől függetlenül én egy genetikai hibának tartom. Lehet csúnyán hangzik, de egyfajta betegség. Egyértelmű, hogy az evolúcióval és úgy összességében a normál biológiával összeegyeztethetetlen.

Minden földi élőlény egyik legfőbb és legalapvetőbb biológiai célja a fajfenntartás, és a szaporodás. És ha tetszik, ha nem az élőlények 99%-a úgy fejlődött ki, hogy a két nem párosodásából lesznek az utódok. Csak is kizárólag a két ellentétes nemű lény képes utód létrehozására. Ezért van biológiai vonzódás is. Ezért vonzódnak a férfiak a nőkhöz, és a nők a férfiakhoz. Mert csak velük képesek elérni ezt az alapvető biológiai szükségletet. Csak így maradhat fenn a faj. Bár úgy gondolom ez nem is kérdés senkinek se, de azért leírtam.

Ebből következik, hogy a homoszexualitás, bármennyire is empatikusak akarunk lenni, egy nem normális működés.
Vallás vagy biológia, az ember egyértelműen nem úgy lett kitalálva, hogy a saját neme iránt vonzódjon. Ez nem más, mint egy hiba, egy genetikai betegség, amit szerintem gyógyítani kéne, mint inkább ünnepelni.

De ha már itt tartunk. Igen, hallani a tv-ben, mindenhol, hogy nyugaton egyfajta fesztivált csinálnak ebből a bizonyos felvonulásból. Csak erre mifelénk van balhé belőle.
Erre mit lehet mondani? Ez van.
Mint említettem az emberek már nagyjából elfogadják ezt. Okés. De akkor miért kell mindezt még reklámozni??? Ki kíváncsi erre?
Sőt, ha már itt tartunk, mindenki tisztában van vele, hogy nálunk itthon, ez mekkora feszültséget és indulatot vált ki az emberekből, akkor mégis miért kell felvonulni???Hm? Miért? Szándékosan, hogy mégjobban húzzák az embereket? Tudják nagyon jól, hogy minden évben balhé van. Akkor miért kell mégis csinálni?
Éljék az életüket, nem szól bele senki. De miért kell ráerőszakolni az emberekre? Mért kell reklámozni, hogy ők melegek?

Ha én animal pornóra izgulok, akkor én is menjek ki az utcára felvonulni? Táblákkal, meg plakátokkal, amint kutyát meg tyúkot b*sznak az emberek? Hm? Mert ennyi erővel megtehetném azt is. V.színű az is ugyan ilyen beteges hajlam / betegség lehet, mint a homoszexualitás. De nem hinném, hogy megengednék.

Na, kíváncsi vagyok a többiekre is.

(#12) mahatma


mahatma
(aktív tag)

Ez nem is csoda, hiszen nekik a szexualitásuk a hobbijuk, míg az átlagember - aki többségében heteró - nem foglalkozik a szex mélységeivel. Számára az a természetes, hogy hazamegy, megrakja az asszonyt....

itt hagytam abba a "cikk" olvasását....

Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

(#13) Lenry válasza mahatma (#12) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

miért?
(egyébként miért az idézőjel? :F )

más: egyébként furcsák vagytok. tényleg nem tudtok elvonatkoztatni. keresitek a hibát, mert olyan ember írta, aki nektek nem szimpatikus. ennyi. ne is tagadjátok. kivettem az elejéről a forrásmegjelölést, akit érdekel, innen a fórumból úgyis rájön honnan van.
ha az elején sem lett volna benne, akkor most értelmes társalgás folyna a témáról, és OFF-ban lenne pár megjegyzés, hogy "ezt meg ezt én nem így gondolom".

na mindegy. majd úgy csinálok, mint valaki más szokott errefelé, és ha nagyon nem tetszik, akkor törlöm az egészet

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14) dabadab válasza Dany007 (#11) üzenetére


dabadab
(titán)

"Egyértelmű, hogy az evolúcióval és úgy összességében a normál biológiával összeegyeztethetetlen."

Egyertelmu, hogy nem az, mivel ha az lenne, akkor nem letezne. Tovabba az is egyertelmu, hogy ez teljesen erdektelen dolog.

A "miert kell reklamozni" dologgal kapcsolatban: a mi kulturankban, ha tetszik, ha nem, a szexualis partnerseg az egyik alapveto tarsadalmi kapocs, az a default, hogy mindenki tudja, hogy (legalabbis nevlegesen) ki kicsoda kivel el szexualis eletet, innentol kezdve teljesen nyilvanvalo, hogy mindenki reklamozza a szexualis orientaciojat.
A Gay Pride meg eredeti es alapveto uzenete nem a kulvilagnak, hanem a felvonuloknak szol: "fel merem vallalni magam". Sajnalatos, hogy ma ehhez Mo-n valodi batorsag kell. (Ja, es nem az emberek tobbseget irritaljak, hanem egy torpe, am hangos kisebbseget - azt meg a South Park S01E10 (Mr Hankey, the Christmas Poo) eleg kozerthetoen elmagyarazta, hogy hova vezet az, ha betiltunk mindent, ami legalabb egyvalakinek nem tetszik.)

DRM is theft

(#15) cucka válasza Dany007 (#11) üzenetére


cucka
(addikt)

Mindettől függetlenül én egy genetikai hibának tartom. Lehet csúnyán hangzik, de egyfajta betegség. Egyértelmű, hogy az evolúcióval és úgy összességében a normál biológiával összeegyeztethetetlen.
Igen, ahogy mondjuk a down szindróma is az. Szerinted helyes lenne a down kórban szenvedőket megbélyegezni? Vagy esetleg tojással megdobálni a felvonulásukat?

Mint említettem az emberek már nagyjából elfogadják ezt. Okés. De akkor miért kell mindezt még reklámozni??? Ki kíváncsi erre?
Sok célja van, egyrészt jelezni, hogy nem egy maroknyi szexuálisan abberált emberről van szó, hanem tömegekről. Másrészt segít abban, hogy a saját jogaikért harcoljanak.
Amúgy a melegfelvonulás is a demokrácia egyik hozadéka. Én sem vagyok kiváncsi a tüntetések 90%-ára, mégsem zavar.
Érdekes, a gyülekezési jog vagy a szabad véleménnyilvánítás joga mindig megilleti azokat, akik a kormány ellen tüntetnek, esetleg felgyújtanak pár kukát, miért ne illetné meg a melegeket is?

Éljék az életüket, nem szól bele senki. De miért kell ráerőszakolni az emberekre? Mért kell reklámozni, hogy ők melegek?
Nem rekálmozzák. Csak jelzik, hogy ők is léteznek és sokan vannak. És főleg nem erőszakolják rá senkire, szerintem nem is lehetne. Te el tudnád képzelni, hogy valaki ráderőszakolja a homoszexualitást? Tudna neked bárki bármit mondani, hogy heteróból homoszexuális legyél? Szerintem nem.

Ha én animal pornóra izgulok, akkor én is menjek ki az utcára felvonulni? Táblákkal, meg plakátokkal, amint kutyát meg tyúkot b*sznak az emberek?
Az animál pornó állatkínzásnak minősül és szabálysértés. Amúgy az 50-es évekig a homoszexualitás bűncselekmény volt, akkor nyilván nem vonulhattak volna fel, mint manapság. 150 éve pedig a rabszolgaság volt teljesen elfogadott. A középkorban pedig az, hogy megöljük azokat az embereket, akiknek más vallásuk van, mint a sajátunk.

(#16) Rive válasza dabadab (#10) üzenetére


Rive
(addikt)

...legnagyobb herosz az a nagydarab, szoros, izmos homoszexualis, aki maga ala tud gyurni egy hasonlot es hatulrol jol megrakja, mert igazan az az alfahimseg non plus ultraja.

Ez kemény volt :DD

... és igen, a homofóbok egy része efféle ösztönmorzsák elnyomása kapcsán került oda, ahova :DD

... meg szépen ide lehet lapátolni mellé a börtönhierarchiát is úgy mindenestül.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#17) fekeandras


fekeandras
(őstag)

Idő hiányában nem tudtam elolvasni az írást (délután pótolom) de az én rövid véleményem:

... tőlem azt csinálnak amit akarnak, nem nézem le őket nem tartom kevesebbnek bármelyiküket mint akár saját magamat.Lehessen hivatalosan bejegyzett élettársi kapcsolatuk, örökölhessenek egymás után vagy tőlem akár házasodhassanak is össze mint az usa egyes államaiban.Az sem érdekel és nem is zavar ha évente egyszer felvonulnak és közben jól érzik magukat DE egy dolgot semmilyen esetre sem szabad megengedni nekik.A gyermek örökbefogadást!Az nem normális dolog, hogy egy gyerek úgy nő fel, hogy az apja Béla az anyja meg a Józsi.

Mondhat bárki bármit a homoszexualitás nem normális dolog.

[ Szerkesztve ]

(#18) cucka válasza Lenry (#13) üzenetére


cucka
(addikt)

más: egyébként furcsák vagytok. tényleg nem tudtok elvonatkoztatni. keresitek a hibát, mert olyan ember írta, aki nektek nem szimpatikus. ennyi. ne is tagadjátok. kivettem az elejéről a forrásmegjelölést, akit érdekel, innen a fórumból úgyis rájön honnan van.
A forrásmegjelölés pedig fontos lenne. Azért nem tudunk elvonatkoztatni, mert tudjuk, hogy a cikk szerzőjének határozott véleménye van a kérdésben. Akkor is tudod a cikk konklúzióját, ha elolvasod, ki írta. Innentől pedig megkérdőjelezhető a cikk objektivitása, ugyanis a szerző nem megoldást keres, hanem a saját értékrendszerét próbálja meg érvekkel alátámasztani. Nem az érvek és ellenérvek vezetnek a konklúzióhoz, hanem a konklúzió már rég adott és a feladat olyan érveket találni, amelyek elvezetnek hozzá.
Meg amúgy a másik baj, hogy ez egyszerűen nem egy jó cikk.. :)

(#19) Lenry válasza cucka (#18) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

azért most én így hagynám egy darabig.. kíváncsi vagyok az eredményre. normális beszélgetés már úgyse lesz, kísérletnek még jó

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20) Dany007 válasza dabadab (#14) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Egyertelmu, hogy nem az, mivel ha az lenne, akkor nem letezne. Tovabba az is egyertelmu, hogy ez teljesen erdektelen dolog."

Igen, ha valaki kéz vagy lábak nélkül születik az is az, de attól még egy genetikai hiba! Ezen van a hangsúly. Nem egy normálisnak nevezhető dolog.

Ettől függetlenül el lehet fogadni. Szó se róla.
Ha jól emlékszem nem mondtam, hogy tiltsák be.
De akkor szerinted az animál pornósok is simán felvonulhatnának, és hirdethetnék saját magukat...

(#21) ollie válasza cucka (#15) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

"Mindettől függetlenül én egy genetikai hibának tartom. Lehet csúnyán hangzik, de egyfajta betegség. Egyértelmű, hogy az evolúcióval és úgy összességében a normál biológiával összeegyeztethetetlen.
Igen, ahogy mondjuk a down szindróma is az. Szerinted helyes lenne a down kórban szenvedőket megbélyegezni? Vagy esetleg tojással megdobálni a felvonulásukat?"

A genetikai hiba csak egy elmélet, nincs rá bizonyíték, bármennyire is szeretik a homokosok ezt hangoztatni.

Amúgy meg nem értem, hogy miért baj az, ha valaki elítéli a homoszexualitást.

[ Szerkesztve ]

***

(#22) dabadab válasza fekeandras (#17) üzenetére


dabadab
(titán)

"Az nem normális dolog, hogy egy gyerek úgy nő fel, hogy az apja Béla az anyja meg a Józsi."

Az az igazsag, hogy gyakorlatilag az osszes gyerek szuboptimalis korulmenyek kozott no fel. Rengeteg tenyezo befolyasolja azt, hogy mennyire jo az a kornyezet, amiben felno, ezek kozul a szulok neme csak egyetlen tenyezo es meg csak nem is a legfontosabb (mi van, ha a szulok alkoholistak, szelsosegesen agresszivek vagy butak, a Monika-showban szerepelnek stb), ez a kerdes feleslegesen tuldimenzionalt.
(Es azt mar fel se vetem, hogy az mennyire termeszetes, hogy egy gyereknek se apja, se anyja - merthogy az orokbefogadas nem ugy mukodik, hogy tokeletes csaladokbol ragadjak el a gyerekeket.)

DRM is theft

(#23) bolondember válasza Dany007 (#11) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

az a 99% az nagyon nem kóser..

egysejtűek... pölö. :U

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#24) Racecam válasza dabadab (#22) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

És azt is tedd hozzá, hogyha egyesek szerint "genetikai hiba", akkor mi köze ahhoz, hogy a gyerek milyen nemhez fog vonzódni, ha az apja Béla, az anyja pedig Dezső? Visszamenőleges genetikai defektust fog elszenvedni? :F

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#25) Rive válasza Dany007 (#20) üzenetére


Rive
(addikt)

Igen, ha valaki kéz vagy lábak nélkül születik az is az, de attól még egy genetikai hiba!
Nos, a dolgok jelen állása szerint erősen úgy néz ki, hogy nem 'hiba'. Az egyén szintjén hasonló mértékben kontraszelektiv hibák nagyon hamar eltűnnek. A homoszexualitás viszont folyamatosan jelen van, amennyire meg lehet állapitani állandó arányban. Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha a dolog csoportszinten valami határozott előnyt jelent.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#26) Dany007 válasza cucka (#15) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Igen, ahogy mondjuk a down szindróma is az. Szerinted helyes lenne a down kórban szenvedőket megbélyegezni? Vagy esetleg tojással megdobálni a felvonulásukat?"

Nem. Nem mondtam azt, hogy meg kell bélyegezni, nem mondtam, hogy meg kell dobálni.
Csak azt mondtam, amit te se cáfoltál meg, hogy egy betegség. Ugyan úgy, ahogy a down kór is az.

"Nem rekálmozzák. Csak jelzik, hogy ők is léteznek és sokan vannak."

Aham... Ez már csak fogalom béli különbség. Ha én egy több ezres tömeggel felvonulok egy adott fogalom nevében, akkor az akaratlanul is reklám. Sokan vannak, okés. De akkor se érdekel. Magánügy.

(#27) dabadab válasza Dany007 (#20) üzenetére


dabadab
(titán)

"Nem egy normálisnak nevezhető dolog."

Ehhez eloszor definialni kellene a normalitast. (Normalis dolog-e negernek lenni Svedorszagban? (Ugyanis az ember eredetileg sotetboru volt, az eszakiak azert feheredtek ki, mert igy a pigmentek kevesebb napfenyt blokkoltak, tobb D vitamin fejlodott, vagyis evolucios szempontbol a sarkok kozeleben a feherseg, az egyenlitonel meg a feketeseg a "normalis". Az mar mas kerdes, hogy manapsag feltalaltuk a tablettas D vitamint meg a ruhat/napolajat, szoval ennek vajmi keves jelentosege van.))

"Ha jól emlékszem nem mondtam, hogy tiltsák be."

Az oncenzura is cenzura (vo: "miert vonulnak fel, ha masoknak nem tetszik")

DRM is theft

(#28) bolondember válasza fekeandras (#17) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

bezzeg ha egy formás Éva és egy nagycsöcsű Anita lenne, az már tetszene, mi? :U :DDD

Amúgy, ahogy dabadab is jelezte, NAGYON kevés gyerek nő fel "normális" családban. Értsd apa+anya.
Szerintem, ISMÉTLEM szerintem sokkal hasznosabb egy gyereknek, ha két szülővel nő fel (ha egyneműek? hát akkor legalább nyíltabb lesz a világgal szemben), mint egyel, illetve cserélgetik egymás között.

Tudom, mert az én szüleim is elváltak kis koromban. Anyum és mamám nevelt fel (hö, akár egy lezbi kommuna is lehetett volna... :U ). Nemzőm uszított eleget. Volt barátnőmék most váltak el, nemrég, ott is megy a hajcihő.
Ez mennyivel egészségesebb, mint egy pár akik SZERETIK egymást? :F

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#29) Lenry válasza dabadab (#27) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

akkor a te példáddal élve mondhatjuk, hogy Magyarországon a homoszexualitás nem normális, mert szemmel láthatóan akkora a társadalmi ellenállás a (hangsúlyozom) magamutogató homoszexuálisokkal szemben, hogy egyszerűen jobb ha nem vonulnak föl.
lehet, hogy egyszer eljön az az idő, amikor az elfogadottságuk jobb lesz, és senkit sem (vagy legalábbis keveseket) fog zavarni. de most még nem így van.

ez is egyfajta evolúció, és ahhoz hasonlóan ez sem megy pár év alatt végbe

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#30) Dany007 válasza dabadab (#27) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Ehhez eloszor definialni kellene a normalitast."

Oh, ne csináld már :) Tudod te nagyon jól, hogy mire gondolok.
Egyértelmű, hogy két férfi nem képes a fajfenntartásra illetve utódokat nemzeni. Ergo, ha ez normális ill. általános lenne / lett volna a Földön, akkor már rég kihaltunk volna.

A mért vonulnak felt, arra értettem, hogy ekkora az ellenszenv, és nem kis csoportról beszélünk, akkor nem kéne szándékosan kelteni a feszültséget. Persze ez nem csak rájuk igaz.

(#31) cucka válasza Dany007 (#26) üzenetére


cucka
(addikt)

Csak azt mondtam, amit te se cáfoltál meg, hogy egy betegség. Ugyan úgy, ahogy a down kór is az.
Nevezheted betegségnek is, semmin nem változtat.

Sokan vannak, okés. De akkor se érdekel. Magánügy.
Engem sem érdekel a biciklis felvonulás, az is az ő magánügyük. A húsvéti körmenet meg a katolikusok magánügye, ami engem nem érdekel. Sőt, hetero vagyok, tehát a melegfelvonulás sem érdekel. Na és akkor mi van? Származik bármilyen hátrányom abból, hogy más emberek felvonulnak? Legfeljebb nem megyek ki felvonulni, mert nem érdekel a téma. Ha majd lesz egy téma, ami engem is érdekel, akkor én is elmehetek felvonulni, akkor is, ha téged vagy más embereket nem érdekel.

A mért vonulnak felt, arra értettem, hogy ekkora az ellenszenv, és nem kis csoportról beszélünk, akkor nem kéne szándékosan kelteni a feszültséget. Persze ez nem csak rájuk igaz.
Az emancipáció vagy a rabszolgatartás eltörlése is hasonlóan ellenszenves és feszültségkeltő volt.
Amúgy érdekes, a jól működő országokban az ilyen menetek nem keltenek ellenszenvet, a rosszul működő országokra és nemzetekre jellemző leginkább az, hogy minden ellenszenves nekik, amivel nem értenek egyet..

[ Szerkesztve ]

(#32) Sipi16 válasza Dany007 (#20) üzenetére


Sipi16
(senior tag)

Egy párkapcsolat nem csak az ágyjelenetekből áll. :U

Ez a példád ilyen szempontból rossz.

Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...

(#33) Dany007 válasza bolondember (#28) üzenetére


Dany007
(veterán)

"NAGYON kevés gyerek nő fel "normális" családban. Értsd apa+anya."

Igen. És a meleg házasság az, ami ezt a kevés számot mégjobban csökkenti.

"Tudom, mert az én szüleim is elváltak kis koromban."

Igen, lehet, hogy kiskorodban te is furán néztél volna, ha apukád hoz neked egy másik apukát. Esetleg látod, ahogy édesen becézgetik egymást, kézen fogva sétáltok meg hasonlók.
De ne menjünk bele, értem én mire akarsz kilyukadni, de teljesen más, ha egy gyereket a család nevel fel, mint család, legyen az mama, papa, nagybácsi stb... És más az, amikor a saját szülődet látod a saját nemével 'illegni billegni' amolyan kapcsolatban...

(#34) dabadab válasza Lenry (#29) üzenetére


dabadab
(titán)

"akkor a te példáddal élve mondhatjuk, hogy Magyarországon a homoszexualitás nem normális"

Ezzel tobb gond is van:
1. Azok a dobalozo hulyegyerekek egyaltalan nem reprezentativ kepviseloi az egesz tarsadalomnak, az ennel sokkal elfogadobb.
2. A tarsadalmi normalitast ugy definialod, mint "elfogadottsagot", ami egyaltalan nem magatol ertetodo. Ha ugy definialnad, hogy "mi szolgalja a tarsadalom javat", akkor mindjart mas lenne a kep, mert a homoszexualisokkal szembeni eloiteletek tarsadalmi szinten joreszt kontraproduktivak.

DRM is theft

(#35) dabadab válasza Dany007 (#33) üzenetére


dabadab
(titán)

"És a meleg házasság az, ami ezt a kevés számot mégjobban csökkenti."

Ne haragudj, de ez orszagos okorseg.
Tehat azert, mert ezentul a homoszexualis elettarsi viszony rendes torvenyi kereteket kap, mitol lenne kevesebb normalis csalad?

"teljesen más, ha egy gyereket a család nevel fel, mint család, legyen az mama, papa, nagybácsi stb... És más az, amikor a saját szülődet látod a saját nemével 'illegni billegni' amolyan kapcsolatban..."

Lennel szives a homo- es heteroszexuali kapcsolatokat ceteris paribus osszehasonlitani?... Mert ennek igy semmi ertelme, egy ilyen osszehasonlitas max a sajat onigazolasodat szolgalja.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#36) Lenry válasza dabadab (#34) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog (1)

sajnos nem vagyok közvéleménykutató intézet, így nem tudok reprezentatív mintát előrántani a zsebemből (aki esetleg rendelkezik ilyennel, az mindenképp ossza meg, mert nagyon kíváncsi lennék), csak azt mondhatom, amit a saját környezetemben tapasztalok

a második pontodat légyszíves még egyszer, mert nem értettem meg pontosan, így meg nem akarok rá semmit se mondani

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#37) cucka válasza Dany007 (#33) üzenetére


cucka
(addikt)

Igen. És a meleg házasság az, ami ezt a kevés számot mégjobban csökkenti
Képzelj már el egy heteró csávót, aki csak és kizárólag azért heteró, mert melegként nem házasodhatna. Ugye, hogy szürreális?

Igen, lehet, hogy kiskorodban te is furán néztél volna, ha apukád hoz neked egy másik apukát. Esetleg látod, ahogy édesen becézgetik egymást, kézen fogva sétáltok meg hasonlók.
Ha lehet választani az árvaház és a két szerető és gondoskodó apuka között, akkor én az utóbbit választanám.. :U

[ Szerkesztve ]

(#38) dabadab válasza Lenry (#36) üzenetére


dabadab
(titán)

A masodik pont pl. arrol szol, hogy ha kirugunk/nem veszunk fel valakit egy munkahelyre csak azert, mert buzi, az azt jelenti, hogy egy gyengebb kepessegu heteroszexualis kerul a helyere - miert jo ez a tarsadalomnak? Vagy arrol, hogy ha a homoszexualisoknak rejtozkodniuk kell, akkor egy csomo energiat pazarolnak erre - hol jo ez a tarsadalomnak? Ehhez kepest a serpenyo masik oldalaban nincs semmi, a diszkriminacioval nem nyerunk semmit.

DRM is theft

(#39) bolondember válasza Dany007 (#33) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

miért csökkentené?

pont, h NÖVELI! Te abból indulsz ki, h ha szabad lesz családot alapítania a melegeknek, akkor sok család felbomlik, mindenki "bebuzul". nem. Hanem több család (vaeva milyen) előtt nyílik meg egy új horizont!

Amúgy, engem igen masszívan liberális felfogásban neveltek a szüleim (na jó, édesanyám és nagymamám), tehát nem akadok fenn ilyeneken.

egy dolgot jegyezz meg: a szeretet, AZ a fontos. Nem az, h kinek mi a neme/neve/bőrszíne/bármije.
SZERETET. mert ha ez van, minden más másodlagos, harmadlagos, jelentéktelen!!!!

mert a szerelem éppen úgy mindegy, h egy néger zsidó férfi és egy kínai nő között van, mint két férfi/két nő/köztem és barátnőm között van. mindegy. az érzés, az érzelem a fontos.

ezt kéne megértened, és nem ilyen kicsinységeken fenn akadnod.

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#40) ollie válasza bolondember (#28) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

"Amúgy, ahogy dabadab is jelezte, NAGYON kevés gyerek nő fel "normális" családban. Értsd apa+anya."

És erre a homoszexualitás a megoldás? Na nemá...

Egy későbbi hozzászólásodra reagálva: A szerelem meg a szeretet nem ugyanaz. Épp azért olyan kevés az egészséges házasság, mert az emberek összekeverik a kettőt.

[ Szerkesztve ]

***

(#41) dabadab válasza bolondember (#39) üzenetére


dabadab
(titán)

"egy dolgot jegyezz meg: a szeretet, AZ a fontos."

Ilyen szempontbol meg aztan vegkepp konnyu kedvencet valasztani a homoszexualis meg a homofob tabor kozul: az egyiket a szeretet a masikat meg a gyulolet hatarozza meg.

ollie: "És erre a homoszexualitás a megoldás?"

Nem, erre az a megoldas, hogy egyreszt megprobaljuk javitani a mar meglevo csaladok allapotat, masreszt meg bevonunk olyanokat is a korbe, akiket eddig kizartunk, noha versenykepesek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#42) Dany007 válasza bolondember (#39) üzenetére


Dany007
(veterán)

Persze, mehet minden a normálisnak elfogadott normák között is.
De erre kevesebb az esély, mivel eleve az egyneműek vonzódása sem az.

Nem arról beszéltem, hogy néger, vagy zsidó, vagy kínai. Nem a faji / nemzetiségi hovatartozással vannak gondok, hanem a biológiaival.
Az pedig az ember esetében férfi-nő, nem pedig férfi-férfi. Vagy nő-nő.
Annak se kell persze feltétlenül negatívnak lennie, de van rá esély. Egy plusz esély.

(#43) Dany007 válasza cucka (#37) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Képzelj már el egy heteró csávót, aki csak és kizárólag azért heteró, mert melegként nem házasodhatna. Ugye, hogy szürreális?"

Most akkor a házasság a fontos vagy az adott kapcsolat? Mert a rossz példádból az jön le, hogy az az illető inkább házasodni akar, mint homo lenni. Nem?

Házasság is hogy lehetne?Mármint templomi vallásos? Elvégre Isten is Ádámot Évának teremtette és nem Bélának!
Hogy lehetne két homoszexuálisnak vallás szerinti esküvője, amikor maga a vallás is heterokról beszél. Nem hiszem, hogy túl sok helyen lenne szó a homokról.

(#44) ollie válasza dabadab (#41) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A homofóbia szó jelentése félelem, idegenkedés a homoszexualitástól, illetve a homoszexuálisoktól. Tágabb értelemben a homoszexualitásnak a heteroszexualitással egyenrangúként kezelésével, a homoszexuálisok társadalmi elfogadtatásával, ellenük történő diszkrimináció üldözésével való ellenkezés általános megnevezése.

Legalábbis a wikipedia szerint.

Na most én homofób vagyok, mégsem gyűlölöm őket. Volt egy homokos srác, akivel egy lakásban laktam évekig, egész jó barátok voltunk úgy, hogy teljesen elítéltem a homoszexualitását (és ezt ő tudta).

"Nem, erre az a megoldas, hogy egyreszt megprobaljuk javitani a mar meglevo csaladok allapotat, masreszt meg bevonunk olyanokat is a korbe, akiket eddig kizartunk, noha versenykepesek."

Két homokos együttélését (akár hivatalosan házasok, akár nem), nem tartom egy normális családnak, de a véleményed első részével tökéletesen egyetértek.

***

(#45) dabadab válasza Dany007 (#42) üzenetére


dabadab
(titán)

"Nem a faji / nemzetiségi hovatartozással vannak gondok, hanem a biológiaival."

Es konkretan milyen biologia gond van a homoszexualitassal igy a XXI. szazadban? Semmilyen. Ha holnaptol hirtelen mindenki homoszexualis lenne, akkor se lenne senki, sot, gondolom azzal se arulok el tul nagy titkot, hogy az a baromi sok haszonallat, amit tartunk, joreszt nem heteroszexualis kapcsolat, hanem mesterseges megtermekenyites utjan fogant.

DRM is theft

(#46) bolondember válasza ollie (#40) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

kérlek szépen, idézzed tőlem azt a részt, ahol azt írtam/mondtam, h megoldás.

megköszönném.

ne adj a számba/tollamba/billentyűzetembe olyan mondatokat, szavakat, miket nem mondtam.
köszönöm. :U

tudom, h nem ugyanaz. attól még EZ a lényeg. Mert ahol szeretet van (egy családon belül), ott általában boldogság is.

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#47) dabadab válasza Dany007 (#43) üzenetére


dabadab
(titán)

"Házasság is hogy lehetne?Mármint templomi vallásos?"

Haho, nem a kozepkorban elunk, hanem a XXI. szazadi Europaban, ahol a "hazassag" szo elsosorban es leginkabb (jelen diskurzusban pedig szinte kizarolag) a "polgari" hazassagot jeloli, ami egy jogi konstrukcio.
Az, hogy mindenfele civil szervezetek mit bohockodnak, az a sajat ugyuk, ilyen szempontbol a Matyas templomban rendezett eskuvo meg a szigetes Hazassagkoto sator (van ez meg? jajj, de oreg vagyok :) ) ugyanugy nulla sullyal esik a latba.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#48) ollie válasza Dany007 (#43) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A Biblia ezt írja a homoszexualitásról:

Rómaiak 1:26-28
"Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket. Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban. És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak, hogy azt tegyék, ami nem illik."

***

(#49) ollie válasza dabadab (#45) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Tekintettel arra, hogy nagyon drága az - emberi - mesterséges megtermékenyítés, ebben az esetben nem szép jövőt jósolnék az emberiségnek.

(#46) bolondember: te hoztad egy érvként a homoszexuális családok mellett, én arra reagáltam

[ Szerkesztve ]

***

(#50) dabadab válasza ollie (#49) üzenetére


dabadab
(titán)

"Tekintettel arra, hogy nagyon drága az - emberi - mesterséges megtermékenyítés"

Ugyan mar. Egy ember meg egy tehen vagy sertes megtermekenyitese pont ugyanakkora kihivas, baromira semmi biologia kulonbseg nincs, akar hazilag is elvegezheto. Amire te gondolsz, az a "lombikbebi", az in vitro megtermekenyites, amit tipikusan akkor hasznalnak, ha vmilyen rendellenesseg folytan az in vivo megtermekenyites nem mukodik, de ezek a kulonleges esetek, ha a mesterseges megtermekenyites lenne az altalanos, akkor ez csak az esetek kis reszeben lenne szukseges.

DRM is theft

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.