Hajrá hajrá! Csatlakozom. \o/
__
Elég összesíteni hó végén mondjuk, vagy minden vásárlásánál/eladásnál/befejezésnél írjunk ide?
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
Hajrá hajrá! Csatlakozom. \o/
__
Elég összesíteni hó végén mondjuk, vagy minden vásárlásánál/eladásnál/befejezésnél írjunk ide?
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
Akkor már lehetne a címben inkább 2017. Hogy több időnk maradjon pontokat gyűjteni.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
Teljesen szét vagyok esve
@oriic: szerintem azért havi szinten nem árt összefoglalni, hátha elfelejtődnek a dolgok
[ Szerkesztve ]
A Slime draws near! Command?
Én is csatlakozom. Multira kihegyezett játékokat, aminek sosincs vége, hogy számoljuk (pl. Battlefield, CoD, WoW)?
Jó kérdés, legtisztább, ha egyénre van bízva, ha valaki úgy érzi, hogy számára elég volt az aktuális multiplayer játék tartalma, akkor tekintheti befejezettnek, legyen az 20 óra vagy 1000 óra
Nem is olyan egyszerű összeszednem fejből a ki nem játszott gammákat, de azért nézzük:
3DS / DS:
- Monster Hunter 4U --> ezt a géppel együtt vettem, úgyhogy annyira nem foglalkoztat
- Xenoblade Chronicles 3D --> ezt is a géppel vettem, de ezt már inkább tervezem végig játszani
- Bravely Second
- SMT Devil Survivor: Overclocked (letöltött)
- Etrian Odyssey IV --> jelenleg ezzel játszom
- Rayman Origins --> majd inkább a PS Vita verziót ehelyett
- Sonic the hedgehog 3D (letöltött)
- Sonic the hedgehog 2 3D (letöltött)
- Sonic generations (letöltött)
- Shovel Knight
- Shantae and the pirate's curse
- Zelda: Link between worlds
- Kid Icarus: Uprising
- New Super Mario bros DS
- Zelda: Spirit tracks
- Zelda: Phantom Hourglass
- Pokémon alpha sapphire
- Pokémon omega ruby
- Pokémon sun
- Pokémon moon
- Hyrule warriors legends --> inkább a Wii U verzió lesz helyette
-21 pont
Wii U:
- New Super Mario Bros U
- ZombiU
- Pikmin 3
- Rayman Legends
- Zelda: Wind waker HD
- Zelda: Twilight princess HD
- Wii Party U
- Super Mario 3D world
- Art Academy: Atelier
- Donkey Kong tropical freeze
- Kirby and the rainbow paintbrush
- Fast Racing Neo
- Steamworld dig
- Steamworld heist
- Xenoblade Chronicles X
- Tokyo mirage sessions
- Armikrog
- Captain Toad
- Child of light
- Splatoon
- Super Smash bros
- Yoshi's wooly world
(ezekhez még jönni fog több is, hogy minden rendesebb Wii U játék a gyűjteményben legyen)
-22 pont, de nem sietős
PC:
Heroes of Might&Magic
Heroes of Might&Magic II
Heroes of Might&Magic III
Heroes of Might&Magic IV
Heroes of Might&Magic V (ezek közül már többet kijátszottam régen, de most újra szeretném. GoG-ról vettem őket akcióban )
Kingdom Rush frontiers
-6 pont
Mindösszesen -49 pont
Idén nem nagyon vezettem listát, sokat kéne gondolkoznom, hogy mit is vettem
Szerencsére elsejétől nullázódik a pont
Csatlakoznék én is a csoportba! Elsejére írok egy hosszabb terjedelmű blogot az idén végigjátszott játékaimról, talán azt majd belinkelném ide, szerintem látványosabb úgy szemléltetni a listámat, mint egy egyszerű felsorolással.
Még el sem kezdődött 2017.
Live-Die-Respawn
Hja, szóval még ma lehet venni büntetlenül bármit
Kicsit utánagondolva, lényegében nem is szabadna évadokra bontva vezetni semmit. Egyfelől praktikussági okok miatt, nekem például nagyon át kellene a könyvelésem fésülni hogy szétválogassam, miket szereztem be idén és miket a korábbi években. Másfelől, nem értem miért nullázódjanak a korábbi évekről vásárolt játékok. Azok továbbra is a polcon/háttértáron porosodnak kijátszatlanul, még mindig ott boldogítják az embert. Amit én írtam listát, abban minden ki nem pörgetett játékom benne van, függetlenül a megszerzés évétől. Szerintem úgy korrekt, hogy semmilyen kibúvó-kiskapu ne maradjon, mert így az lesz a júzer fejében, hogy na ezt a húsz gammát még promócióban megveszi karácsonyra, Dév úgy is lenullázza neki egy héttel később. Nem így kellene történnie. Szerintem.
Pontosítanék abban is, hogy a játékeladás csak a ki nem játszottakra legyen érvényes +1 pont. Ha veszek valamit de el is adom, mert nem tetszik, az +1 pont. Ha kijátszok valamit, akkor arra már megkapom a +1 pontomat, abból többet már nem szerezhetek, tehát az eladás akkor már csak 0 pont.
Szerk.: ebben a fent vázolt gondolatmenetben még továbbra is benne foglaltatik akár az évadokra bontás lehetősége, mert minden hó végén kellene a résztvevőknek egy rövid riportot közölniük. Ezekből aztán olyan statisztikákat készítenek maguknak amilyet csak akarnak, akár azt is könnyen kiszámíthatják, mennyi pontot értek el egy adott évben. Ezt a riportot valahogy ilyen formán képzelem el:
A hónap során vásárolt játékok (lista)
A hónap során végig vitt játékok (lista)
Elért pontok összesen: (-/+ X pont)
Jelenleg ezzel játszom: (játék neve)
Ezt minden hó utolsó napján ki kellene plakátolnia mindenkin résztvevőnek, hogy forszírozva legyenek a mértékkel történő vásárlásra
[ Szerkesztve ]
(#12) Dr.F.E.R.I. válasza Dr.F.E.R.I. (#11) üzenetére
Még elfelejtettem azt is, hogy multiplatform játékoknál, ha több platformon is megvan valakinek (mint nálam a Monster Hunter 3U 3DS-re és Wii U-ra is) a gamma, akkor csak az első példányért vonódik le az 1 pont. Viszont bármelyiket kijátszva már megkapja a +1 pontot, nem számít hogy melyik platformon részesítette előnyben. Az is lehet, hogy kevert platformon játszotta mint én a MH-t, nem befolyásol semmit. Szóval egyidejűleg több platformon létező játék is csak egynek számít, ahogy más single játékok.
Sziasztok! Néha én is be be fogok nézni. Ha co-op miatt vettem csak játékot az hány pont? Kedves cimborámmal szeretünk együtt lövöldözni az ellenségre, legyen az zombi vagy akármi más.
[ Szerkesztve ]
Azért kell nullázódnia a pontoknak, hogy a rákövetkező évben pluszban tudj végezni. Nem hangzik olyan jól, ha azt írod év végén, hogy sikerült 0 pontot elérnem.
Én az eladott játékokat nem is számolom/számoltam bele, ha végigjátszok egy játékot, akkor az +1 pont, de az, ha belekezdek egybe, de nem tetszik, és azért adom el, akkor az nem befolyásolja a pontokat. Max a havi összefoglalóban a tag megnevezheti ezeket a játékokat, hogy ezekkel is játszott, de nem tervezi végig játszani pl.
(#15) Dr.F.E.R.I. válasza Dr.F.E.R.I. (#11) üzenetére
Kicsit pontosítanék ezen a riporton, mert fontosnak tartom hogy azzal is képben legyen valaki, mennyit is játszik egy hónapban. Ez is segíthet némely elvetemültebb társunknak kicsit féken tartani a szenvedélyét és kicsit más tevékenységekre is áldozni Szóval:
<hónap neve>
<A hónap során vásárolt játékok>
- játék 1 (megj.)
- játék 2 (megj.)
...
- játék n (megj.)
<A hónap során végig vitt játékok>
- játék 1 <játékidő> (megj.)
- játék 2 <játékidő> (megj.)
...
- játék n <játékidő> (megj.)
<A hónap során szerzett pontok: -/+ X pont> (ez lehet pozitív szám is)
<Az eddigi összes pontom: -Y pont> (ez csak 0, vagy annál kisebb érték lehet!)
<Jelenleg ezzel játszom: játék neve <eddigi játékidő> >
A relációs jelek közti szövegek és adatok kötelező jellegűek lennének, a kerek zárójelekbe csak opcionális jelleggel kerülnének megjegyzések, például valaki megjegyzi benne adott játéknál, hogy 0 pontot ér, mert egy másik platformon már megvan neki (vagy akármit, amit lényegesnek ítél megemlíteni). Ha nem áll rendelkezésre játékidő, mert olyan platformon játszotta végig, ami ezt nem méri, akkor egy csatolt megjegyzésben ezt meg kell említenie.
Ezt úgy is elképzelhetjük, mint egy fogyni vágyó embert, aki minden évben megfogadja, de persze nem tudja betartani. Mondjuk év elején volt 50Kg, de év végére lett 60. Attól, hogy a következő évben lenullázza a számolást, még mindig ott ül rajta plusz tíz kiló... Az ilyen típusú méréseknél mindig az a cél, hogy a nullához (vagy más kezdeti állapothoz) visszatérjünk. Vagy képzeld el úgy mint a golfot, ahol minél kevesebb ütéssel kell a lyukba találni.
Szia, co-op játékoknál talán a játékidő lehet mérvadó, mert nem lehet a hagyományos értelemben végigjátszani. Nem is játszom ilyennel, úgyhogy amennyi óralimitet megszavaz itt a közönség, azon felül tekinthető 'kijátszottnak' (egy elképzelés).
Jó, hogy mondod - megyek körbenézek Steam-en és Playstation Store-ban.
Csatlakozom én is, idén túl sok játékot vettem akcióban, hogy "majd ha lesz időm végigjátszom", aztán a karácsonyi 1,5 hetes szabi alatt is csak a Dota2 pörgött...
Szerk.: Szerintem hónapokra lebontva fogom vezetni itt a pontjaimat, feltéve, hogy nem felejtem el.
[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
(#19) Dr.F.E.R.I. válasza PandaMonium (#18) üzenetére
Nem fogod elfelejteni, mert addig leszel privátokkal bombázva, amíg be nem írod
- egy játék befejezése vagy eladása -> +1 pont
Lehet nem egyértelmű ez alapján, de igen, egy játékért csak egyszer lehet +1 pontot szerezni, végigjátszás és eladás nem ér +2 pontot. (Esetleg lehetne +3, hogy ne halmozzunk fel
Minél több a szabályozás, nagyobb az esélye, hogy kevesebben vágnak bele ebbe a kis pontjátékba. Lehetne havi beszámolót kérni, de ha valaki inkább akkor írná be a játékait, amikor épp vett egy újat vagy befejezett egyet, tegye nyugodtan. Ahogy ellenőrizni se tudjuk és nem is akarom, hogy valaki tényleg bevall-e mindent.
Annyit majd viszont szeretnék, hogy havi rendszereséggel frissíteni az első posztot az aktuális helyzetről, amolyan felsorolásszerűen, hogy ki hogy áll.
Beszállok én is majd. Mondjuk élből -1 ponttal fogok kezdeni, mert még van 5 euro a Steam walletemen.
Egy kérdés: a combosabb dlc-k is beleszámítanak?
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
A játékidőt nem minden játéknál lehet nyomon követni, így az szerintem kihagyható.
Sziasztok! Végső szabályrendszerről lesz valami végső összefoglaló?
Gondolom, a többi konzolon is van ilyen monitorozó alkalmazás. Szerintem aránylag kevés olyan játék lehet, aminek a játékidejét nem lehet sehogy sem lekövetni. Még PC-re is találtam ilyen programot, csak azon nem sokat játszottam az utóbbi két évben.
Hát az idén kivitt 27 játékom közül 15-ön nem lehetett, még a mentés fájlban sem írta, se a játékon belül. Ezeknek a többsége Ps3 platformon van, illetve a telltale games játékai. De pl. az UC, Last of Us, AC, FC meg még pár játéknál nyomon lehet követni. De mondom, nem akarok összeveszni ezen.
Azt gondoltam, a Sony konzoljai is tudják ezt... A Nintendo DS játékok ilyenek még, hogy a gép nem méri, csak a játékok maguk (már amelyik). Ez akkor egy kissé árnyalni fogja a képet...
Hát ja. Activity Log helyett van trófea/achievment rendszer, az valamennyire kompenzálja ezt, csak a játékidőt nem méri.
Én ezt javaslom és mivel itt én vagyok a főnök! így ez lesz:
Az alapszabály egyszerű:
- új játék vásárlás -> -1 pont
- egy játék befejezése vagy eladása -> +1 pont
Egyéb szabályok:
- egy játékért csak egyszer lehet -1 és +1 pontot kapni:
- tehát végigjátszott játék eladása nem ér két pontot
- ugyanazon játékot ha több platformra is megvenné valaki (pl PS-en cross buy címek vagy X1/PC play anywhere), az is csak egyszer számít
- ingyenes játékok nem számítanak (PS+, Xbox Gold, GoG, akármi)
- single player játék esetében az alap kampány végigjátszása számít befejezésnek (eljutni mondjuk a The End/Credits képernyőig)
- multiplayer játékok esetében egyénre van bízva a kérdés, hogy mikor tekinti befejezettnek
- DLC-k nem számítanak, mert item pack és 10+ órás tartalom is lehet ilyen
Segítségnek a nyomon követeshez itt egy jó kis weboldal: The Backloggery
Havonta egyszer legalább kérnék mindenkitől, aki részt vesz egy update-t, ne felejtődjenek el a dolgok. Ajánlott forma Feri által.
691 nap played (csak mainkari) WoW-ban, hány pontot ér?
Csinálni kell. Kész. Pont.
1,893150684931507
Először is boldog új évet mindenkinek!
Másodszor feljegyezném, hogy én -2 ponttal indulok neki az évnek, mert tegnap még sikerült kettő játékot vásárolni Steam sale-ben, és ezt ténylegesen csalásnak érzem, úgyhogy bekerülnek a pontjaim közé. Jó hír viszont, hogy közelítek a Life Is Strange végéhez. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a legjobb sztorijú kalandjáték amivel évek óta játszottam.
[ Szerkesztve ]
Szia! Kemény vagy, de TE vagy a főnök!
Viszont egy játék befejezése vagy eladása -> +1 pont ezt nem tarom korrektnek(eladása). A liveon/storeon keresztül vett játékot nem tudod eladni.
De TE vagy a főnök!
És akkor új évkor nullázódott minden, ugye?
PandaMonium: Gratulálok a Life is Strange-hez, én nem rég játszottam ki másodjára is, 2015 legjobb játéka volt szerintem, imádtam minden percét!
Itt van az én listám, -8 ponttal zártam a 2016-os évet.
Szép hosszú lista Idén nálad nagyüzemben ment akkor a kockulás.
Megcselekedtem, amit megkövetelt a haza. De igazából csak sokkal kevesebb időt töltöttem a LoL-lal, és több időm maradt másra. Sokat olvastam, jól sikerültek a vizsgáim is, és mindig is előtérbe helyeztem a való életet a játéknál, így csak akkor játszottam, ha nem tudtam volna mást csinálni. De igen, sok játékot játszottam ki
Tavalyi év végét nálam szinte teljes egészében az FF XV uralta, 90 óránál tartok, meglett a Ptatinum trófea. Még maradt benne tartalom (menace dungeon, hunt), de egyelőre elég volt ennyi. Majd ha jön valami DLC, biztos visszanézek.
Ma a Journey-t vettem elő PS4-en. PS3-on már rég végigjátszottam, többször is, de gondoltam így az év első napján ezt pont jó élmény lesz. Meg is lett ma délután a 100%, szerencsém volt a társsal, akit mellék sorsolt a rendszer.
+1 pont, Life Is Strange befejezve. A valaha volt egyik kedvenc játékom lett, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.
Ez azt jelenti, hogy -1 pontom van jelenleg összesítésben.
[ Szerkesztve ]
-1 A The silant age-nek. mentségemre szólva akciós volt. Szerencsére rövid.
+1 a To the moon-nak.
Idén én is ráfekszek a jót játszani, kevésből topikra, mert utóbbi 3-4 évben túl sokat költöttem rá, és túl keveset játszottam. Nagyobb volt az étvágy. Most már van a polcon n3ds, Vita, ps4, mind jobbnál job játékokkal, (switch?), lesz miből válogatni, szeretnék egy pozitív évet zárni.
Konzolvásárlás hány pont? Eladás?
[ Szerkesztve ]
Játékok számítanak csak, mivel ugye több platformon is játszhatsz egyugyanazon játékkal (de mindegy, melyiken).
És akkor hogy kell számolni a tavalyról megmaradt játékokat?
Dave azt szeretné, hogy csak az idén vásároltak legyenek vezetve, de én valami zárójeles megoldással fel fogom szerintem tüntetni a korábbról örökölt mínusz pontjaimat is A régebbi játékaim sincsenek elfelejtve, sőt folyamatosan gyűjtögetem a bakancslistámra felírt címeket - amíg kapni lehet őket. Azokkal is játszom, sőt akár többször is kipörgetem ugyanazt a játékot. Én személy szerint így szeretném megoldani, csak nem fog tőle a blog összeomlani...
Jaaa értem, akkor mindenki a saját becsülete szerint csinálja. Jó, ez tetszik
Már megint elkövettem azt a hibát, hogy túl sok játékot halmoztam fel, és még több játékot veszek melléjük. Eddig 12 játék van (ebből 4 idén lett vásárolva), és hatba belekezdtem, de egyikkel sem haladok. Azt hiszem, nem én fogom megnyerni ezt a játékot
Na kezdjük akkor.
-3 pont egyből, ezeket vettem:
Resident Evil VII
Halo Wars 2
Mass Effect: Andromeda
Live-Die-Respawn
-4, beszereztem egy régi játékot is retro teszthez: Advent Rising.
Live-Die-Respawn
Tényleg, az plussz pont, ha egy korábban vásárolt játékot fejezek be?
Igen
Az jó, tavaly túlvásároltam magam, idén ezekből próbálok törleszteni. + Switch.
Eddig a hónap során vásárolt játékok:
- The silent age
- Risky Rescue
- Shantae and the Pirate's Curse
- Pony Island
A hónap során végig vitt játékok (lista)
- To the moon
- Risky Rescue
Elért pontok összesen: -2
Jelenleg ezzel játszom: Majora's Mask 3DS
[ Szerkesztve ]
Leírom már én is a listámat, a hónap végéig ez már úgyse fog sokat változni.
E hónapban vett játékok:
- inFamous 2 (2/3-nál tartok)
- Batman Arkham Asylum (2/3-nál tartok)
- Batman Arkham City
- Batman Arkham Origins
Folyamatban lévő játékok a fenti kettőn kívül:
- Fire Emblem Fates Birthright (5 Chapter van belőle hátra, de most egy picit elakadtam benne)
- Zelda LIBTW (6 órám van benne)
- Tales from the Borderlands (az 5-ből 3 epizód van kijátszva)
- Hitman Absoultion (3/4-e kijátszva, csak nagyon frusztráló benne haladni)
Szóval eddig van -4 pontom
bejegyzés New Game Blitz - 2017