Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog (1)

".. alig volt ott paszta, ahol lennie kéne."

Mivel a paszta rossz hővezető - ugyan a levegőnél sokkal jobb - elegendő annyi, amennyi kitölti a két felület közötti egyenetlenségeket. (Lehetőleg légbuborék maradék nélkül.)

A kenés, nem a legszerencsésebb megoldás, mert az egyeletlenségekben bent ragadnak légbuborékok és rontják a hővezetést. Inkább középre érdemes egy borsónyit rakni. Majd szétnyomja a hűtő, a visszahelyezésekor.

ruszkik, haza!

(#2) ldave válasza Hieronymus (#1) üzenetére


ldave
nagyúr

Ahány leírás, videó, fórum, annyi tanács. Nagyon vékonyan bekentem az egész felületet. Ha nem vállna be, akkor már tudom hogy kell módosítani rajta.

A Slime draws near! Command?

(#3) kmisi99


kmisi99
addikt

Totál mindegy a módszer, annyira jelentéktelen, hogy a processzor hőszenzora ezt képtelen kimutatni a neten tesztelték a legfőbb módszereket, egyedül a túl kevés paszta volt rosszabb pár fokkal, A paszta minősége jólva többet számít de ez is csak +-5 fok.

(#4) ldave válasza kmisi99 (#3) üzenetére


ldave
nagyúr

Xigmatek pasztát vettem. Laptopnál pár fok is sokat jelenthet, ha épp az gátolja meg a CPU/GPU-t attól, hogy visszavegyen a teljesítményből. WoW alatt néztem, ahol eddig 20-30 fps volt, most 40 körül mért a gép. Tudom, hogy nem egzakt mérés ez így, mert mindig más a látvány, de csak ezt tudtam megnézni.

A Slime draws near! Command?

(#5) daneg86 válasza ldave (#4) üzenetére


daneg86
csendes tag

Nálam Asus laptopnál eleinte az olcsó fehér paszta volt, mert gondoltam nem számít.
Terhelésnél nem csak hogy visszavett az órajelekből, de úgy is képes volt addig elmenni, hogy lekapcsolt a hővédelem. ( ez kb 100-105 foknál történik meg ).
Vettem MX4 pasztát. Szépen letakarítottam féktisztítóval a GPU-t és a CPU-t, aztán vékonyan elterítettem a pasztát a GPU és CPU felületén. Azóta nyáron sem megy 80 fok fölé akárhogy nyúzom :)
A másik vicc az, hogy 1 év után be kellett küldenem szervizbe. Alaplapot cseréltek benne a tápcsati hiba miatt. Mikor visszajött, akkor alapjáraton is 60-70 fokos volt, és minimális terheléstől visított a hűtő. Drága szíveim elfelejtettek pasztát rakni a procira meg a gpu-ra :) ez után szedtem szét először és kentem meg magam.

Asus k53sv
I7 qm2630
gt540m

[ Szerkesztve ]

http://elektrobarlang.blogspot.hu/

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.