Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
(PH! addikt)

Ő, izé. És nem lehetett volna megfelelő környezetben szabadon engedni őket? Vagy túl veszélyes ragadozók?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.''

(#2) flymi


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

A törvény nevében...

A gekkók gyümölcsöt, rovarokat, kisebb gyíkokat és apróbb madarakat esznek, viszont az azért erős túlzás, hogy bárhol szabadon lehet őket ereszteni, mert kárt tehetnek az őshonos állatvilágban (veszélyeztetett énekesmadarak, hüllők, rovarok), de elég elterjedtek, csak meg kell állapítani pontosan milyen gekkó és az állatkert hazaröptethetné a jószágokat tucatjával nagyjából bárhová, ahol az adott faj él, szóltak volna a GrP-nek, azok mindenütt ott vannak, biztosan segítettek volna elengedni őket a megfelelő helyen:
"Afrika, Közép-Ázsia, Dél-Európa, Ausztrália, Délkelet-Ázsia, csendes-óceáni partok és szigetek, Új-Zéland, Dél-Amerika, Mexikó, Dél-Kalifornia, Florida, karib-tengeri partok és szigetek területein mindenütt megtalálhatók. A gekkófélék nagyon elterjedtek, alkalmazkodóképesek, és az emberre teljesen ártalmatlanok. A legtöbb faj mindenekelőtt élőhelyének pusztulása miatt veszélyeztetett."
Vagy pont a veszélyeztetett mivoltuk miatt lehetett volna őket eladományozni olyanoknak, akik gondjukat viselték volna. Úgy tűnik nem számít, hogy már egy amúgy is veszélyeztetett fajt lökdösünk a kihalás széle felé, ráadásul folyékony nitrogénnel... Azt meg inkább benchmark eredmények megdöntésére használták volna...

Üzlethelyiségből pár apróság eladó, lehetőleg egyben! Érdeklődni privátban!

(#3) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Pedig a Föld több országában is gekkó-hiány van.

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, …

(#4) lev258


lev258
(PH! kedvence)

Hogy mennyire lett volna kivitelezhető a hazaszállításuk, azt most nem firtatom. A származási hely azért is fontos, mert lehetnek olyan egészségügyi következményei, amik egy rövidebb idejű karantén alatt nem derülnek ki és komoly hatással lehetnek akár rokon, akár idegen populációkra is.
A nitrogénen viszont nem kell kiakadni, hüllők "elaltatására" ez egy javasolt (és gyors) módszer. Nem tudom, tud-e itt bárki jobbat. :F
Egyébként azt olvastam a témában, hogy a svédek külön engedélyt is kértek, mert ez a módszer náluk még nem engedélyezett, viszont más országokban használják és jelenleg talán a legelfogadottabb a hozzáértők szerint.

Ubuntu MATE 18.04

(#5) kemotox válasza lev258 (#4) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

"Nem tudom, tud-e itt bárki jobbat." Ez itt a Logout bébi, persze, hogy mindenki tud jobbat ;]

"Ha mindenképpen eltökélt szándékod az, hogy csúnyán meg akarod bántani a szüleidet és nincs merszed ahhoz, hogy homoszexuális legyél, az a minimum, hogy a művészetekbe mártod magad!"

(#6) finest


finest
(PH! addikt)

A szabály az szabály. Hülye bürokraták.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#7) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)

Szerintem örülnöd kellene. Még a végén ellenük is harcolnod kellene az meg kinek jó?

;] tudjukkiknek

.

(#8) Anaren91


Anaren91
(senior tag)

Szerintem e mögött is Soros áll...
Viccet félre téve elhiszem hogy ez a nitrogénes módszer a leg állatbarátabb módszer,hogy elaltassák őket, de szerintem abból a három misiből mindegyiket eltudták volna szállítani arra a helyre ahol szabadon lehet őket ereszteni.... Vagy örökbefogadó programon keresztül gondos gazdákhoz juttatni őket.

(#9) bambano


bambano
(Jómunkásember)

"Mégis milyen problémát okozhat egy gekkó": az állatkertek részt szoktak venni tenyésztési programokban is.
ha nem ismerik egy egyed pontos származását, akkor genetikailag problémás lehet a tenyésztése, nehogy visszakereszteződjön valamelyik rokonával.

a faj hosszú távú érdekei szerint a genetikai stabilitás érdekében jobb megölni a tisztázatlan származású egyedeket.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.