Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33) gkris3 válasza laskr99 (#22) üzenetére


gkris3
(kvázi-tag)

Márciusban voltam Moszkvában, a 15-ei hosszú hétvégére.

Nem beszélek oroszul, csak angolul.
Szállást bookingon, repjegyet a wizzairnél, vízumot az 1000 útnál intéztem

Oroszországba a vízumhoz kell egy invitation letter, amit el tudnál intézni a szállodával, amit bookingon/airbnb-n vagy máshol foglalsz, de vagy adnak vagy nem/vagy értik, hogy mit akarsz vagy nem. Az 1000 úton keresztül nincs ez a probléma, intézik a vízumot, csak otthagyod náluk az útlevelet.

A nyelvi és tájékozódás beli hiányosságokat leküzdendő a Vnukovón leszállás után rögtön vettem egy sim kártyát, beraktam a független telefonomba és voilá, lett online térkép, tömegközlekedéssel. Emellett nagyon hasznos a google translate befényképezős funkciója: ha nem tudsz valamit befotózod és lefordíttatod vele, ha jól tudom ez is csak online működik. Ha pedig szóban szeretnél információt cserélni, csak a diktálás funkciót kell használni, és megkérni a másikat, hogy diktálja bele, amit mondani szeretne.

Moszkva baromi jó hely, igazi nyugati nagyváros a felszínen (csak sokkal-sokkal tisztább), remek a tömegközlekedés, jól ki vannak építve és elérhetőek a látványosságok.
Viszont: azzal számolni kell, hogy az ami a térképen közelinek tűnik, az arányok miatt csalóka. A látványosság nevével fémjelzett megállótól még kb. 1 km is lehet maga a létnivaló, így rengeteg időt el lehet sétálgatni a városban, tényleg hatalmas.

Az emberek amúgy teljesen normálisak, Dublinban jobban féltem egy szórakozóhelyen, mint itt...

Szóval, ha ez az álmod, hogy megnézd Moszkvát, akkor csak ajánlani tudom 3-4 nap alatt a legfontosabb dolgokat meg lehet nézni, de szerintem inkább egy hét a reális ott töltendő időtartam.

Hajrá! :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.