Hirdetés

2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

Gratula!

(#2) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

Gratulálok!

Egy picit irigykedek, mert hasonlóan nem vagyok jó szituációban és magyar honban nem tudom hol találhatnám meg a helyem. Annyi különbség van, hogy én beágyazott rendszer fejlesztő vagyok.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) JHC


JHC
tag

Gratula!

(#4) bobalazs


bobalazs
veterán

Mennyi BTCd van?

(#5) lajthabalazs válasza buherton (#2) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Azt gondolnam, hogy most hogy lassan a fogpiszkaloba is IoT-t akarnak tenni, mindenhol keresik a beagyazott rendszer fejlesztoket.

(#6) UnA


UnA
Korrektor

A cím még mindig a régi, de tetszik, hogy sikerült kilépni abból a gondolkodásmódból, ami a céges brandinget a valódi feladatok elé helyezi ;)

És sok sikert az új helyen. :)

(#7) buherton válasza lajthabalazs (#5) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

Ha jól értem, akkor Java-ban dolgozol, ugye? Abban a világban legalábbis Magyarországon elég jól megvannak a fizetési sávok, hogy junior, medior, senior, stb mennyit keres és sok cég is van. Ezzel szemben a IoT tipikusan C, és C++ és itt jóval elmosódottabbak a határok. Ráadásul erős a német jelenlét Magyarországon. Ott a Bosch, ThyssenKrupp, B. Braun, Continental és a német cégek nem arról híresek, hogy jó lenne a munkakultúrájuk.

A Bosch-ban történt olyan, hogy a főnök kiküldte a gyakornok diákot, hogy hozzon már neki ebédet a Mekiből. Ott történt az is, hogy a hivatalos 30 perces ebédszünetből ha 5 perccel később jöttél vissza, akkor melléd állt a német főnök az óráját mutogatva, hogy hol voltál? Jah, mondtam már a rendszeres táskaellenőrzést? :( Nem, ez nem a hatvani vagy a miskolci gyár volt, hanem a budapesti fejlesztőközpont.

Az esetemben még ott van az is, hogy jó lenne a közelben találni munkát, mert van két lányom és nem szeretnék olyan apa lenni, aki csak hétvégén ér rá. Lehet megpróbálom a B. Braun-t. Néztem a helyi Google-t az Óbuda Gate-ben, de nem hiszem hogy megütöm a szintet a phd-sok között és valószínűleg közös metszet sincs, amivel foglalkoznak és ami engem érdekelne.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#8) Mindreader válasza buherton (#7) üzenetére


Mindreader
tag

Oh, ilyenek a körülmények a budapesti Bosch-nál? Pedig eljátszottam a gondolattal hogy jelentkeznék hozzájuk, tekintve hogy a hatvaniaknak elég sok gyártástámogató programot fejlesztettem külsősként. De így lehet nem ők lesznek az első helyen. :U

(#9) VoidXs válasza buherton (#7) üzenetére


VoidXs
veterán
LOGOUT blog

Azért nem venném egy kalap alá a Bosch-t és a B.Braun-t. Ilyen horrorsztorik és minimimálbéres gyakornoki programok csak az előbbiről szólnak. Én csak safety option okán vagyok jelenleg felvételi folyamatban velük, de miután lealkudták a tapasztalatom 7 évről 3-ra, illetve az amúgy is alacsony bérigényem a 80%-ára, ez még végszükség esetén is esélytelen. A Braun kultúrája és csapata kiváló. Folyamatosan minőségi programokat szerveznek, remek a társaság, a COVID miatti drágulásokat is egy 15%-os béremeléssel oldották meg az évesen felül, miközben például a Beckernél (ami azóta lényegében bedőlt) önként kellett lemondanod 10%-ról, majd veregették az iroda vállát a pszichopaták, hogy ti voltatok a legügyesebbek, nálatok 100% megtette...

A Google-höz közel nem kell PhD, csak kitartás. Amikor én felvételiztem, bár megbuktam, de azt mondom, hogy nagyon fair feladatokat kaptam, és ha lett volna próbainterjú, ment volna, pedig nem mondom magam túl jó munkaerőnek. Nem próbálhatod újra azonnal, fél-egy évet várni kell, de mindenképp megéri, mert vagy kapsz egy remek állást, vagy minimum egy jó élményt.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#10) gzbotii


gzbotii
veterán

Gratula az új munkahelyhez - sok sikert :)

Jöhet még beszámoló később, engem érdekelne :R

Volt alkalmam lehúzni egy 5.5-6 hónapot egy tipikus toxic workplacen (mérgező munkahely - van erre rendes magyar fordítás?). Felüdülés volt, minimálisan kevesebbért, de egy teljesen más területen, fejlődési lehetőséget kínáló munkahelyre váltani, ahol értékelték az embert, és a közvetlen kollégáid nem emailt írt a feletteseidnek, ha valamit hibáztál, hogy nehogy lemaradjanak róla :U

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#11) nagyra válasza buherton (#7) üzenetére


nagyra
tag

Hasonló munkakörben dolgozom, mint Te, és dolgoztam a miskolci Bosch-ban is, gyakornokként is, majd pár évvel később mérnökként is. Több barátom pedig a budapesti Boschnál van jelenleg. Tapasztalatom szerint nagyon fontos, hogy melyik csoportba kerülsz. Nekem volt anno magyar és német főnököm is, Miskolcon és Stuttgartban is. Nálunk a németek sokkal rugalmasabbak voltak, persze éreztem, hogy azért én mégiscsak magyar vagyok, nem német mérnök. Odakint, ha pl. szabira akartál menni, akkor elengedtek, nem tartottak vissza, ha fontos meló volt, megoldották máshogy. Vagy például volt stuttgarti kolléga, aki minden napra berakott egy meetinget az ebédnek Outlook-ba 11:45 és 12:15 között, abban az idősávban nem volt hajlandó felvenni telefont, meetingre menni, stb. És senki nem nézett rá ezért ferde szemmel. Itthon mi lenne, el sem merem képzelni :D
De sok hasonló dolog volt, igazából ott munkavállaló nem volt semmibe nézve, mint ahogy itthon érzik sokszor a dolgozók. Viszont a munkafolyamatok rémesen lassúak volt, rugalmatlanok, de ez minden multinál így van (dolgoztam pár multinál, fun fact: egy fejvadász cégtől hallottam közvetetten, hogy a környéken egy mérnök kb. 7 HÓNAPOT tölt egy munkahelyen, utána tovább lép). Egy idő után úgy érzed, teljesen feleslegesen dolgozol, változtatni úgy sem tudsz semmin...

A környéken (Kelet-Magyarország) viszont sajnos nincs olyan munkakörülményeket biztosító munkahely, mint amiről az eredeti poszt szólt (irigykedek is a posztolóra :D ). Most egy kisebb cégnél dolgozok, megvannak a hátrányai ennek is, de valamivel nagyobb szabadságom van a munkáknál, nagyobb befolyásom van változtatásoknál, mint egy egy multinál.
Ha lett volna józan eszem pár éve, ki kellett volna mennem dolgozni külföldre, nem itt tartanék életszínvonalban, mint most. Jelenleg pedig nem tehetem meg, hogy külföldre megyek, magánéleti dolgok miatt. De azért lehetne rosszabb is, úgy gondolom :K

A táskaellenőrzésről pedig, hát igazából ez magyar szokás, hogy mindent vigyél haza, ami mozdítható, ami pedig nem mozdítható, tedd mozdíthatóvá... De itt, Kelet-Magyarországon ez fokozottan érvényes. Engem mondjuk sosem zavart a táskaellenőrzés és test fémdetektorozás, mert ha nem lopsz, nem kell mitől félned.

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#12) Stanlee


Stanlee
senior tag

"Az utolsó heteket nagyon felszabadultan töltöttem. A retrókon már nem fogtam vissza magam, és több javaslatomat örömmel fogadta a csapat. Úgy látszik nem én voltam az egyetlen, aki elégedetlen volt a dolgok menetével, de félt szóvá tenni."

Ezt a reszt en jobban izlelgetnem, mivel szerintem nagyon sok helyen nem jonnek kollegaktol negativ visszajelzesek, vagy a management szajizevel ellentetes velemenyek, mert mindenki attol tart, hogy kiteszik a szuret. Ahol en dolgozom, itt is vannak sajnos olyan csapatvezetok, akik ha nem az o velemenyukkel egyezo feedback.et kapnak a kollegato, eleg gyorsan lapatra teszik a delikvenst. Ez nem viszi elore a ceget, se a munkamoralt vagy a kultúrat a cegen belul. Nekem is majd 40 eves koromra jott el az az anyagi hatter, hogy mar ne jelentsen problemat, ha esetleg a nem egyezo velemenyem miatt elkuldenek.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#13) buherton válasza nagyra (#11) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

Az, hogy a gyárban van táskaellenőrzés azt még valahol megértem, de ez egy fejlesztő központ, ahová diplomás mérnököket és programozókat vesznek fel. Számomra megalázó ez a fajta bizalmatlanság a multi részéről. Nem beszélve a lelakatolt notebook-okról, hogy a notebook-t csak az osztályvezető engedélyével lehet kihozni, stb.. Ezután átmentem egy másik multihoz, ahol nem hittem a szememnek, hogy van még olyan hely, ahol ezek nélkül a hülye szabályok nélkül lehet dolgozni. És mit ad Isten, senki nem akar semmit sem eltulajdonítani...

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#14) lajthabalazs válasza buherton (#13) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Van egy ismerősöm az Ecobee-nal, az alapján amiket mesélt ott elég jó a munkakultúra. Meg Amazonnàl is van robotika ès eszközfejlesztès, ahol nem hogy nem ellenőriznek táskát de béta eszközöket haza is küldenek tesztelèsre. Szerintem érdemes szétnézned a lehetőségek közt. A jó C++ fejlesztőt megfizetik. Indeeden azt írják, hogy az átlag Java fejlesztő alapbère 100k CAD èvente ami elég a megélhetésre, autó nèlkül, lakást bérelve, ès valószínűleg van felette egy 15% bónusz, meg 20% részvény, ami jól jön Karácsonyra. C++ meg 180k ami amerikai álom szint: autó, családi hàz, Starbucks, télen trópusi nyaralás...
Most érződik azért, hogy a tech cègek kicsit meghúzták a nadrágszíjat, olvastam több bejegyzést visszavont Facebook ajánlatokról, de egyelőre még mindig munkavállalóval van kevesebb, mint állásból. A tech szektoron kívül is elég jó a helyzet itt Torontoban, 100 munkakeresőre 100 àllàs jut.

(#15) lajthabalazs válasza bobalazs (#4) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Nem hiszek a kriptóban. Van 0.02 BTC-m, arra az esetre ha az lenne a vilàgpènz, mert egy 4 fős családra 0.01BTC jut, így kétszer olyan gazdagok leszünk mint a vilàgátlag. Ès 0.6 ETH-m amit még magam bànyàsztam.

(#16) lajthabalazs válasza UnA (#6) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Köszönöm! A Google azért még mindig kiemelkedik a tech szektorból mert annyi mindennel foglalkoznak. Az oktatás ès egészségügy rèszlegeken szerintem lehet jó ès hasznos karriert befutni. De nem oda kerestek embert, amikor hívtak.

Buherton: most néztem, a közeli Googlenèl is keresnek C++ fejlesztőt AR hardverhez https://careers.google.com/jobs/results/110959501097476806/

(#17) nagyra válasza buherton (#13) üzenetére


nagyra
tag

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindenki "zsebrevág" valamit, vagy megpróbálja legalábbis, de mindenki azt, amihez hozzáfér. Ha operátor, akkor pl. rézdrótot, ha mérnök, akkor pl. alacsonyabb ár fekvésű, sokdarabos, ritkábban használt eszközt. Az utóbbiakat ritkábban fogják meg, mert a szekus nem ért az ilyenekhez. Best of sztorim: egy méréssorozatot kellett elvégeznem egy külső telephelyen, volt nálam egy csomó műszer. Jött a szekus, nézi tételesen: mutassam már meg, melyik az oszci... oszcill... oszcillllooossszkóóp. Mutatom neki, azok a szürke dobozok. Következő tétel: lakatfogó :Y Na itt mondta h menjek a picsába :DDD

A laptop lelakatolást pedig megértem, céges gépek, érzékeny adatok vannak rajta (igaz, egy jóideje már titkosítva). Viszont voltak asztali gépek, amikből eltűntek pl. RAM-ok... Vagy például egyik kollégám azt hitte, hogy vicces, ha eldugja a laptopomat, amikor kimegyek ebédelni. Nem lakatoltam le, mert egy kulcsra zárt laborban volt a gép... De volt egy cégem, ott legenda szerint a kávégép feltöltők autóját nem nézték meg rendesen a kilépéskor, így ők akármit ki tudtak vinni.

Node, nem mondom, hogy az egész ország ilyen, de Kelet-Magyarország biztosan! :U

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#18) lajthabalazs válasza nagyra (#17) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Nem tudom hogy milyen emberekkel dolgoztàl, de ilyesmit nem tapasztaltam mèg Magyarországon sem.
Szerintem fontos a bizalom. Coursera-nàl èvente 10 nap kötelező szabadság van, minden màsodik negyedév vègèn egy hètre leáll minden. Ezen felül annyi szabadságot vehet ki az ember, amennyire szüksége van, de azt ajánlják, hogy legyen meg legalàbb négy hét. Nem számolják, nem kell orvosi igazolás. Ha a gyereket kell vinni valahova, írsz hogy nem leszel bent, nem kérdezik hogy mikor fogod ledolgozni.
Ès igazából a munka az igazi érték, ellopni egy Vadi új Mac Pro-t kisebb kár a cégnek, mintha a mèrnök egy hèten át lóg.

[ Szerkesztve ]

(#19) gzbotii válasza Stanlee (#12) üzenetére


gzbotii
veterán

"szerintem nagyon sok helyen nem jonnek kollegaktol negativ visszajelzesek, vagy a management szajizevel ellentetes velemenyek, mert mindenki attol tart, hogy kiteszik a szuret."

Egy szakmájában jó, tapasztalt munkavállaló ettől nem fél, szerintem, mivel: munkaerőhiány miatt, a cég sem rúg csak úgy ki (értékes) embereket. Másrészt, munkaerő-hiány miatt, könnyen kapna másik állást, akár tegnapra.
Persze azért a vélemény megformálásának is megvannak a keretei.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#20) gzbotii válasza nagyra (#17) üzenetére


gzbotii
veterán

Budapesten dolgoztam 3 multinál is, elmeséltek vagy hozzájuk hasonlókat sem tapasztaltam soha. Soha nem néztek át, soha nem is tűnt el semmi. Nem is értem ezeket a storykat, nekem teljesen földöntúli. :F

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#21) buherton válasza lajthabalazs (#14) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

Köszi a lehetőségeket, de egyelőre nem szeretnénk külföldre költözni. Nehezen tudunk elszakadni a magyar hontól.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#22) UnA válasza gzbotii (#19) üzenetére


UnA
Korrektor

Ebben benne van az is, hogy sok véleményvezért ismertem, aki a véleményét csakis ellentmondás nem tűrő hangon volt képes elmondani, és ha ezt mondtad neki, akkor még meg is sértődött :)

[ Szerkesztve ]

(#23) lajthabalazs válasza buherton (#21) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Bocs, az első hozzàszólàsodból úgy èrtettem hogy Magyarországon nem èrzed jól magad. Mi nem bántják meg a kiköltözést. Csak azt, hogy nem váltottunk dollárra az összes forintunkat azonnal. 300 alatt volt az USD amikor kijöttünk, ahogy lejàrtak a befektetések váltottam dollárra, de TBSZen mèg mindig van államkötvènyünk. Most 367.
Választások előtt még követtem a magyar belpolitikàt, két hètig néztük az M1 híradót is. Nagyon meglepett a Fidesz 54%-os győzelme. Ès egyben megerősített abban, hogy Magyarország nem a mi országunk. Azóta már csak akkor nézek a hírekre, amikor valamelyik ismerősöm közvetlenül nekem küld valamit hüledezve. A letelepedèsi engedély már megvan, 1.5 èv az állampolgárságig. Nem repesek hogy a királynőre kell esküdni, de inkább egy jelképes királynő, mint egy de facto király.

(#24) buherton válasza lajthabalazs (#23) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

A híreket én is csak ímmel-ámmal követem. Véleményem szerint Szerbia útján járunk, vagyis a külföldre költözők a nyugati gondolkodásúak, míg a maradók balkáni gondolkodásúak és csak lefelé fogunk csúszni, kb mint az Idiocracy-ban.. Lejjebb mindig van :DDD .

Számomra szomorú az, hogy el kellett - többek között nektek is - költözni a magyar honból. Abszolút megértem.

A magyar állampolgárságot visszaadod? Anya a román határon dolgozott és mondta, hogy egy magyar, akinek csak kanadai állampolgársága volt - így útlevele is - átakart kelni Méhkeréknél. A határőrök nem igazán értették, hogy mit keres ott, úgyhogy jó alaposan átvizsgálták :D .

Kanada nem fogja elvágni a kapcsolatot az angol királyi házzal, ahogy Ausztrália fogja tenni II. Erzsébet halálakor?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#25) lajthabalazs válasza buherton (#24) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Magyarországon sokan èlnek buborèkban, de mivel szinte minden központi irányítás alá került, egyre nehezebb elzárkózni az állam elől. Amikor a tanítónő sajnálattal közölte szülőin, hogy nem választhatja már a megszokott tankönyveket, később a gyereknek már nem volt fizika tanára a budapesti elit gimiben, vagy tranzakciós illetéket kellett fizetni a bankkártyás vásárlásra, nem beszélve a devizahitel vàlság óta zuhanó forintról. A CSOK ès stadionèpítèsek miatt elszálló ingatlanárakat is nehéz volt kikerülni. Sőt büszkén reklámozták a hülyeségüket, amikor minden szàmlàra rànyomták, hogy mennyi pénzzel segítettek a felső középosztályt, hogy kifűtse a 270nm-es családi házát.
Valószínűtlennek tartom, hogy valaha átutazok a magyar-román határon. De egy EUs állampolgárságot azért nem fogok eldobni. Lehet hogy dogloznèk Írországban, ès akkor sok minden könnyebben megy EUs állampolgárkènt. Remèlem hogy Erzsébet után újragondolják a királyi házhoz való viszonyt, de szerintem előbb leszek kanadai àllampolgár mint Charles király.

(#26) lajthabalazs válasza gzbotii (#19) üzenetére


lajthabalazs
senior tag
LOGOUT blog

Decemberig az Amazon-hoz volt kötve a munkavállalási engedélyem. Úgyhogy nem úgy èltem meg a helyzetet, hogy bármikor találok állást, hanem hogy ha kirúgnak, költözhetnek vissza Magyarországra. A többiek lehet hogy azért maradtak csöndben, mert magasabb volt az ingerküszöbük.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.