Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) d@vee


d@vee
senior tag

Huh, nem hivatalos munkán voltam egy nyáron 16 évesen, elég is volt a földön :DDD
2013-ban 9 hónapig voltam kábelkorbács gyárban, ahol cég bezárása miatt kellett mindenkinek otthagyni. Utolsó két hónapra jó helyem volt jól dolgoztam ezért betanító lettem és pluszt ember, ha valaki hiányzott, de nem élvezhettem sokáig - fizu meg béka segge alatt. De életem első hivatalos munkahelye volt 18 évesen.

2014-ben másik gyárban összeszerelőként, az egész jó volt. Idénymunka, nyár végén leállt. Cégen belül másik helyre tettek, ahol szintén látták hogyan teljesítek, kaptam egy végleges szerződést. Aznap felmondtam, ellenkezett a terveimmel, nem akartam ott megállapodni.

Elvégeztem egy második szakmát, majd ismét egy gyárban találtam magam. Első pár hónap operátor, rengeteg termelés, de persze itt is kimagaslóan teljesítettem. Emiatt egy idősebb úr mellé betettek szerelgetni, ahol olyan kényelmes és nyugodt tempóban dolgoztunk, mint még azóta sehol máshol. Sajnos ott fixen 6 hónapos szerződésem volt, elején úgy egyeztünk meg, mert már másik munkahelyem volt kilátásban, így az idő lejártával búcsút intettünk egymásnak.

Sajnos nem jött be amit kinéztem, így jobb híján nyáréra az otthonomtól 5 percnyire lévő helyen vállaltam nyári munkát. Laza jegyárus munka, kevés fizu. Arra tökéletes volt, hogy a hétvégi partikhoz megkeressem a költőpénzt. Aztán nyár végén, életem legemlékezetesebb állásinterjúján átjutva felvettek kereskedelmi ügyintézőnek egy műszaki boltba 2017 augusztusában. Ott dolgoztam hivatalosan és nem hivatalosan (úgy 4-5 hónap beugrós, össze vissza) két évet. Még most is vissza-visszahívnak ha valami van, messze a legjobb alkalmazott voltam ott. Sajnos.

Persze minimálbér, de a juttatások jók voltak, viszont egy fiatalnak ez nem pálya. Vagyis nekem nem volt az, így közöltem, hogy külföldön próbálok szerencsét. Össze is jött a dolog, vasbeton gyártó cég, kegyetlen fizikai munka. Egy egész hónap kellett, hogy beleszokjak, majd áttettek egy fizikailag könnyebb, de szellemileg sokkal nehezebb helyre. Ezt a céget év vége felé hagytam ott. A fizetés jó volt még kinti viszonylatban is, de egy jobb helyre bepróbálkoztam, ahol fel is vettek. Azóta a cég indulását várjuk idehaza néhány munkatárssal, de ismét csak van kilátásban jobb hely.

[ Szerkesztve ]

Ja

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.