Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3178) mgTerminator


mgTerminator
veterán

Sziasztok! Van egy WD10JPVX Blue vinyóm és nekem is gondom van a leállásokkal. 44 nap és 14700 indítás leállás. A probléma az hogy ezt ész nélkül csinálja, akár játék közben is. Ha a gép használaton kívül van akkor ha magától kikapcsol a kijelző elkezdi folyamatosan csinálni, nem 8 percenként, tehát a tányér még le sem áll, de már pörgeti fel, el sem éri az 5400-at már állítja le és ezt folyamatosan. Olvastam a wdidle-ről, nos, az állítás sikeres, többször vissza is olvastam az értéket, de a vinyó ugyan úgy leáll. A HD Sentinelben hiába állítom vagy tiltom le, pár másodperc és ugyan úgy leáll... Ott helyben DOS alatt és rendszer alatt is, gépben, és USB rackben is.

Mit lehetne vele kezdeni azon kívül hogy beteszem a fiók mélyére?

[ Szerkesztve ]

(#3179) szaszlaci válasza mgTerminator (#3178) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szia,

a wdidle a fejparkolás állítására való, nem szól bele a tányér leállításába. (Vagyis jó esetben nem..)
Ha jól értem, akkor is leáll-újraindul pár másodpercenként, ha csak egy tápkábelt csatlakoztatsz rá, semmi SATA. Ha ez a helyzet, vissza kéne vinni garanciába, persze előtte állítsd vissza wdidle-lal, és nem is kell róla beszélni.
Ha nincs garancia, akkor szélsőséges értékeket kell végigpróbálgatni, hátha észhez tér. Ha nem, van windowsos program, mindig elfelejtem a nevét, de volt itt róla többször szó. Azzal is ki lehet próbálni.
Ha az sem válik be, nincs jobb ötletem, mint biztonsági mentés és fiók.
Illetve van itt h.aprón egy ember, aki papír nélküli vinyók garozásával foglalkozik, nála is lehet próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#3180) mgTerminator válasza szaszlaci (#3179) üzenetére


mgTerminator
veterán

Notival vettem és az Acer az egész gépet kéri tokkal vonóval, hiába mondom hogy a vinyó nem stimmel. 200 ezres gépről van szó, nem azért vettem hogy küldözgessem, pláne vinyó miatt. Nekem a leállással van a gondom, nem a parkolással. Jelenleg 44 nap van benne, 14 ezer indulás és 20 ezer parkolás. A HD Sentinelben a lemezek leállításának akadályozásával sikerült megoldani a problémát, de így meg 3 másodpercenként van lemezművelet, mert most USB Rackben van és látom hogy 3 másodpercenként villog.

(#3181) szaszlaci válasza mgTerminator (#3180) üzenetére


szaszlaci
addikt

A kényelmetlenséget leszámítva az nem kéne, hogy baj legyen. Sőt, ha a fej különböző helyekre megy, előnyös is, mert nem parkol. Kivéve, ha egyébként órákig nem nyúlnál hozzá, akkor jobb lenne a parkolás; érdemes áramtalanítani.
A lemez felpörgetése messze a leginkább igénybe veszi a mechanikát, jó esetben 14 ezret egész életében kellene összeszednie.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.