Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2019) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!

Van egy 181 napos működésű, 2TB-os WD Green-em, ami 57087 fejparkolást produkált eddig. A HD Sentinel-ben nem lehet a Fejlett energiagazdálkodás opcióval befolyásolni a fejparkolásai számát, tehát marad a firmware-mókolás a wdidle3-al, amitől félek, mint a tűztől.

1. A firmware átírása okozhat-e adatvesztést? (Tele van filmekkel, sajnos lementeni nem tudom hová egyelőre, bár tervezek venni egy új 2-3 terás vinyót, mondjuk biztos nem greent. Amikor tavaly év elején megvettem ezt, fogalmam nem volt erről a fejparkolás mizériáról.)

2. Olvasgattam a fórumot, de már elvesztem a számokban, meg az állítási lehetőségekben, szóval összegezve mire is érdemes állítani? Több helyen olvastam, hogy 300-ra, de itt például ez meg sincs említve, eszerint a /s8 – /s60 állítás az ideális. Most akkor mi legyen?

3. Vagy hagyjam az egészet a fenébe mint a green-t vásárolók döntő többsége, akinek fogalma sincs a fejparkolásról? :) (Ráadásul van 2 db. 1TB-os külső Elements-em is, amit szét kéne szedni ugye, hogy meg lehessen csinálni, na attól már tényleg irtóznék!)

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.