Hirdetés

2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Rossi


Rossi
addikt

Lehet idegeskedni a más emberek hülyeségén, de nem érdemes. Nincs elég stressz a mindennapokban amúgy is?

Én ilyenkor el szoktam képzelni, hogy előkapok egy rakétavetőt, és kilövöm az illetőt.

„This is the water and this is the well. Drink full and descend. The horse is the white of the eyes, dark within.”

(#2) troller


troller
senior tag

Teljesen jogos ésrevételek, én mondjuk hozzátenném még a közlekedési lámpa effektust, amikor az autósok jó része komoly megdöbbenéssel veszi észre, hogy némán, tényleg zöld? nekem most el kéne indulnom? Modjuk parkolással kapcsolatban engem pont az bosszant, amikor 2 lépést nem képes gyalogolni valaki. Úgyis ott van a kocsin a bárhol megállásra jogosító 4 irányba villogó index, út közepén megáll, vészvillogó bekapcs, a sok hülye meg majd kikerüli :W

Asus P8H67M-LE; i5 3330; 2x4GB DDR3; Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE OC

(#3) DeltaPower válasza Rossi (#1) üzenetére


DeltaPower
őstag

napfénytető elhúz, kihajol, puska vállhoz betámaszt, hátsó kerék ssszzzzzz :)

ezzel a kecskeméti témával kapcsolatban: ha kimegyek az általad említett "harmadik sávba", az nagy valószínűséggel kanyarodó is, és ha én egyesen akarok menni, az fog anyázni, aki beragad mögém és nem tud indulni, mikor megkapja kanyarodásra a külön zöldjét. nincs igazság.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#4) HavocS


HavocS
senior tag

Sztereotípus az a HIFI-torony :) Valószínűleg sztereotípiára gondoltál.

(#5) HavocS


HavocS
senior tag

Közben végigolvastam. Hogy ON is legyek kicsit, eléggé egyetértek azzal, amit írsz, bár se jogsim, se kocsim, de el tudom képzelni, mennyire idegesítő. Már régóta mondom, hogy hogy nem csak, hogy 3-4 évente kötelező PÁV-hoz (vagy legalább valamilyen egyszerűsített orvosi vizsgálathoz, főleg idősebbeknél) kötném a jogsit, de a vizsgát (kresz, rutin, és forgalom) is szintén ilyen időközönként kötelezővé tenném. Nem kell mindenkinek kocsi.

(#6) azbest


azbest
félisten

Multkor Szegeden láttam egy érdekes autóst.
Egy nagyon lerobbant, foltozott régi járgány volt, oldalán szép nagy horpadással, a sofőr úgy 5-10 perc alatt kb 5x veszélyeztette mások éppségét.

Beállt ferdén két autó közé, de nem nagyon akart összejönni az egyenesbe hozás... egy másik autó meg is állt hogy ne zavarja a mutatványban. Mikor már úgy tűnt, hogy átlósan de megáll (abbahagyja az előre-hátra ingázást), épp el akart indulni a türelmesen várakozó mikor kivágódott elé, majdnem belezúgva a továbbhaladni próbálóba.

Ezen lendületéből a kanyar menti/előtti üres helyre állt be, szintén keresztbe. Próbálkozott egyenesbe jünni, de mindig átlósra sikerült hintáznia magát, csak a járdára/patkára siekrült felmésznia. Asszonyka kiszáll, átmegy a szemközti boltba... már épp azt hittem vége, de nem... nem ő a sofőr... próbál úja egyenesbe jönni... nem megy...
elkezd tolatni, hogy kiáljon a teljesen elfoglalt járdáról. Majdnem meghúzza az elejét a mellette parkolónak, épphogy de kimászik a sávba...

Úgy kell elképzelni, hogy ez egy lámpa nélküli kereszteződés, amelyen busz/troli is közlekedik, a központ felé haladók pedig jobbra kanyarodnak. Ezen az íven szerencsétlenkedik emberünk.
Hirtelen felindulásból meglódul előre, be egy szemközti parkolóhelyre, majdnem összeütközve egy keresztben jövő autóval... nagy nehezen kis hintázás után megáll ...

Egyszerűen le sem tudom ezt írni pontosan annyira gáz volt... mintha nem is lenne rajta kívül senki az úttesten. Még előre haladva sem tud parkolni, nemhogy tolatva. Tolatáskor nincs tisztában azzal hogy ellenkező irányba kell tekerni a kormányt ahhoz képest mintha előre menetben akarna kanyarodni. A kocsiján is látszik hogy sokszorosan foltozott, horpadt... mint egy roncsderbin.

És ennek lehet jogosítványa?

(#7) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Áááááááááááhhhhhhhhhhhh, közlekedés?
ppppppfffffffffffff... én ezzel járok.
Igaz nem Pesten, de még szerencse.. :(((

Nagyon utálom a béna sofőröket.. :(
Pedig sajnos sok van belőlük nagyon. :(((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#8) 04ahgy


04ahgy
nagyúr

Én például sosem adok elsőbbséget senkinek, mindegy milyen sportkocsi, vagy trabant.
Ezzel járok: [link]

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#9) groth99 válasza 04ahgy (#8) üzenetére


groth99
tag

:Y :DDD :C
Én általában igyekszek udvariasan vezetni,és figyelni a többiekre,de néha egyszerűen már képtelen vagyok rá,annyira marhák.
A vagánykodó,bunkó és figyelmetlen sofőröket meg leküldeném Montenegróba vagy Albániába vezetni. Ott vagy meghalnak (lezuhannak 120-szal a szakadékba egy korlát nélküli,jelöletlen hajtűkanyarban), vagy pedig úgy megtanulnak vezetni,hogy azt öröm lesz nézni :) Jártam már az albán fővárosban,Tiranában,és elég meglepően vezetnek. Jó,persze,nagy dugó,dudálás,nuku index meg hasonló "szörnyűségek", viszont mégsem láttam egyetlen koccanást sem,ráadásul mindenki figyel mindenkire,és a nagy többség udvariasan vezet. Jó sokat lehetne tanulni tőlük,mivel a magyarországi közlekedés már szinte összehasonlíthatatlanul rosszabb,mint a hírhedt Balkáné.

Metalt a népnek \m/

(#10) Thunderzolee válasza 04ahgy (#8) üzenetére


Thunderzolee
addikt

:DD

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#11) SAMYka válasza HavocS (#5) üzenetére


SAMYka
aktív tag

PÁV vizsga sz@rt nem ér. Én voltam, megcsináltam és azt kell hogy mondjam hogy ekkora baromságot még sosem láttam. Mindenhez van köze csak a vezetéshez nincs.
Egy kérdés unióban miért nincs PÁV csak nállunk?

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

(#12) Shadowfax válasza SAMYka (#11) üzenetére


Shadowfax
addikt

Egy kérdés unióban miért nincs PÁV csak nállunk?
Ez egy elég közkeletű tévedés. Van PÁV, csak nem így hívják, hanem Verkehrpsychologische Untersuchung-nak, meg Medico-Medico-Psychological Test-nek, más nyelveken meg másképp.

Mindenhez van köze csak a vezetéshez nincs.
Az, hogy te nem találtál összefüggést a tesztek és a vezetés közt, attól még lehet összefüggés. :) Mindez tudományosan is bizonyított, érdemes a MEDLINE ill. PsycINFO tudományos cikkeit végigböngészgetni, ahol a reliabilitás és validitási tanulmányokat elolvashatod. ;)
FYI: A PÁV-nál 2004 óta van használatban az a vizsgálóberendezés, amit osztrákok fejlesztettek ki és használnak az EU más országaiban is közlekedéspszichológiai vizsgálatokra.

(#13) NoLF


NoLF
addikt

legjobbak:
- egyből taposom a féket ha meglátok egy féklámpát (motorfék mire való? olyankor nem fogyaszt az autó, és nem kopik a tárcsa/betét)
- lefosom hogy kitalálták a zöldhullámot, zöldet kapok, (nincs dugó) kilövök mint állat, legyorsulom a mellettem levőt, hogy a következő lámpánál jót fékezhessek a pirosnál, aztán restart. én meg a mellette lévő sávban normál használat mellett, fele annyi üzemanyaggal, fékkopás nélkül végigmegyek a zöldhullámon. ki a hülye?
- zöldre nem indulok el, nézelődök egy kicsit
- piroson még átmegyek, simán elfér. hogy a következő pirosnál tuti meg kell hogy álljak mert a lámpák így vannak beállítva, nem érdekel. inkább kockáztatok egy koccot, hogy jól megállhassak a következő pirosnál, minthogy ennél álljak meg, s utána esélyem legyen elkapni a zöldhullámot, koccveszély nélkül.
- nem tudok parkolni, és ezt nem józan paraszti ész használatával, hanem sokperces ingázással, parkoló társaim autóját szépen meghúzogatva próbálom egyensúlyozni. ha befér, leszarom hogy az utcában elférjen még mellettem egy autó, ne adj' Isten még a gyalogos is a járdán (behajtható tükrök? szaromle!)
- ha egy kereszteződésnél várakoznom kell, és felkúrom magam, jól kilövök az első adandó lehetőségnél, soksok üzemanyagot égetve, gumit koptatva, közlekedő társamat fékezésre kényszerítve. index nem biztos hogy kell, csak ha ráérek.

hirtelen ennyi, de ennél ezerszer több van...

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#14) spirit007


spirit007
senior tag

A "gyorsforgalmi" részhez annyit hozzátennék, hogy , vagy 5X mentem az elmult hetekben rajta és én is találkoztam az 50-el tötymörgőkkel , nem értettem a dolgot .
Egészen addig amíg nem a KöKi-nél hajtottam fel , ott ugyanis lóf@sz sincs ... nem 70-es tábla ... megélhetési aluménium gyüjtők ugye
Tehát aki ott hajt fel az joggal gondolhatja , hogy itt biza továbbra is csak 50-el szabad menni . Lehajtani meg csak a reptérnél lehet , tehát mehet a ~3Km sorakozás .
Ja és a reptérig már véletlenül sincs tábla .
Tehát ha nem idevalósi a driver , akkor kész .
Egyébként meg sokan azért sem forszírozzák a dolgot , mert a rend éber őrei egy ilyen szituban inkább felállítják a bográcsállványt , mint tolvajokat/rablókat/gyilkosokat üldözzenek .

(#15) Jancsi válasza NoLF (#13) üzenetére


Jancsi
aktív tag

Eegy kis kiegészítés:
- azért van a megálló hogy abban álljon a busz/troli, akár percekig is mert nem engedi be senki
- kussolsz és futsz futamok a zebrán, mert drága a gumi és a fékpofa egy megálláshoz
- lelépett nem gond kikerülöm
- lámpánál bambulok és visszagurulok félmétert
- beszabályozásrol azt sem tudjuk eszik-e vagy isszák, petróleummal tankoljuk a kocsit, ha az sincs jó az ukrán dízel is főleg ha benzines a kocsi ezek hatására olyan füsjte van mint egy gőzmozdonynak
A lámpátol padlógáz következőnél satufékröl jut eszembe, én biciklivel járok szinte mindehova és csak úttesten mászkálok, kevés olyan lámpa van ahol ha 28-30-al megyek ne érnék végig a zöldhullámon. (gondolom Debrecen lasabb város mint Bp.)
A parkolás itt olyan mintha egy nagy madár sz@rta volna tele a várost ( na jó a háztetőkre azért nem jutott autó :) ) mindehol autó a lehető legfurcsább piziciókban, járdán kerépárúton, forgalmi sávban, zebrán.

(#16) NoLF válasza Jancsi (#15) üzenetére


NoLF
addikt

-ja persze, buszt nem engedünk be mert nem érünk rá (pedig csak egy visszaváltás, üzemanyagfogyasztás nélkül, fékhasználat nélkül)
-zebrán nem engedünk át senkit, nekem van autóm, nehogy már megálljak, vigyázzon magára...
-ablakot nem tartom tisztán, drága a szélvédőmosó, meg amúgy is kilátok rendesen
parkolás itt bpn is kaotikus, sztem ha tudnának még a falra is felmásznának. érdekes ha én szorult helyzetben vagyok és szabálytalanul állok meg, mindig megkúr a közteres, de a többieket nem, pedig nap mint nap látom ugyanazokat az autókat ugyanott állni, forgalom elől elzárt területen, tiltott helyen, zebrán... azért teszik meg mert megteheteik.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#17) SAMYka válasza Shadowfax (#12) üzenetére


SAMYka
aktív tag

Az a gép az olyan amilyen. Van rajta egy két okos dolog de nekem kb 30-40 percet kellett előtte ülni. A pszihomókus az elgondolkodtató. Nem voltam még ilyen személynél de pl mi köze van a pávhoz hogy volt e eltörve a csuklóm. OK megértem lehetnek komplikációk, de az miért fontos hogy 10 éve melyik nap hány óra hány perckor és milyen színű zokni volt rajtam???

Szondi tesztel is most találkoztam először. Aki látot már ilyet az nézzen utánna hogy mire is jó én szét röhögtem rajta az agyam.

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

(#18) Jancsi válasza NoLF (#16) üzenetére


Jancsi
aktív tag

Itt a közterületeseket még dolgozni nem láttam, pedig amíg beérek az egyetemre amit az úton látok az simán lenne 50k bírság.
Nálunk a nagyeszűek kitalálták hogy fel lehessen hajtani a panelházak közzé a járdára és ott parkolni, ennek örömére nincs olyan hónap hogy ne kellene nagyot fékezni az autók között mászkáló gyalogosok, vagy játszó gyerekek miatt és persze a 6 méter széles utón nem lehet leparkolni két autó, inkább a fűre állnak. Valakik azt szeretik az az ablakbol látják az autójukat, jahh hogy az ablak a parkfelé néz semmi gond felállunk a járdára a parban (ehez csak 60-80 métert kell végig a járdán menni).

Kérdés, az indexet nem a kanyarodási szándék jelzésére kellene használni? Nem pedig amikor tekerjük a kormányt kipöccinteni? Toltak már le autósok azért mert szerintük nem indexeltem, szerintem igen, csak a kanyarba kétkézzel akarom fogni a kormányt így előtte jeleztem.

(#19) NoLF válasza Jancsi (#18) üzenetére


NoLF
addikt

bizony kanyarodási szándék jelzésére használandó, ezért kanyarodás/sávváltás/előzés előtt időben ki kellene tenni...

kb 50% se az az arány aki így használja, ha használja.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#20) Calogero


Calogero
addikt

Nem csak az autósókkal van a baj, hanem általában az emberekkel.
Mi autósóktól megkövetik a szabályos közlekedést, de a gyalogos büntetlenül rohangálhat a piroson, a kivilágítatlan, vagy a láthatósági mellény nélkül biciklisről ne is beszéljünk.

Itt Debrecenben a távolsági autóbusz végállomással szemben a zöldésges melletti lámpás gyalogos kereszteződésnél mint ha a lámpa ott sem lenne. Mindenki megy a piroson át. Egynap biztos több bírság bejönne mint pl. gyorshajtóktól.

Jancsi:
Index használata: A művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni.

(#21) NoLF válasza Calogero (#20) üzenetére


NoLF
addikt

ugyanaz pesten, de sztem az egész országban. gyalogos megy amerre lát, siet, nem figyel, ha rádudálnak hogy haver miért mész át a piroson, még neki áll feljebb.
és akkor a piroson áthajtó, forgalommal szemben bicikliző, autók közt dugóban kacsázó egyedekről ne is beszéljünk...

minden szempontból totál káosz az ország. angliában bezzeg a 22"os krómfelnis hummer H2 is úgy megállt nekem a zebránál, miközben még csak sejteni lehetett hogy át akarok ott menni, hogy ihaj. de még a biciklis is megáll a zebránál a gyalogosnak!

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#22) Jancsi válasza Calogero (#20) üzenetére


Jancsi
aktív tag

Gyalogosok... majdnem elütöttem egy anyukát pár éve akinek kezében egyik gyerek a másiakt pedig rácigálja ki az úttestre a kocsik közzül.
Szinte minden nap kerékpározok, de én sem csípem a szellembringásokat ( akit csak akkor veszel észre amikor koppan, nuku lámpa és prizma) plusz azokat akik képtelenek legalább nagyjábol egyenesen haladni.
A láthatósági mellény amúgy szeritnem marhaság, sok biciklis azthiszi az majd megmenti, sem lámpa sem bukó, egyszáll láthatósági mellény. Én személyszerint nem hordok soha mellényt, de bukót igen és 70lm-el világít elöl egy Cree XR-E teljesítmény led ami miatt áltlában robogónak néznek, hátul van villogóm, a cipőmön prizma, a gatyámon prizma, a felsőmön hátul prizma, a bickilin is van pár helyen. Nem értem miért kell ráerölteni az emberre egy nylonvackot amibe belerohad, nem azért vettem több mint 50k-ért bicikliscuccot hogy rámrohassza egy 500Ft-os vacak.

Az autósnak sokkal nagyobb a felelőssége mint egy gyalogosnak vagy mint egy kerékpárosnak. Egy tonna vassal könnyebb valakit kinyírni mint egy biciklivel vagy mint gyalogosan.
Mod.: azért még rohangászni nem kellene semerre, én ha ilyet látok lekiabálom az útrol, ákármennyire is tapló dolog, jobban ég az ő pofája szerintem amikor 50 ember néz rá hogy miért üvöltizi a biciklis hogy inkább zöldön vagy zebrán kellene

Kanyarban én nem merem kinthagyni a kezem vagy elviszik vagy kiüti a kezemböl a kormányt egy kátyu.

[ Szerkesztve ]

(#23) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azt nem értem miért kell ugrálni ha előtted valaki lassabban megy mint ami a megengedett max. sebesség.
Tessék szépen mögé fékezni, aztán megvárni amíg lehet előzni, ill. kiderül hogy miért megy lassan (pl. előtte tötyög valaki, szar az út, akármi). Mivel mindenki haladni akar alapbeállításban, ok nélkül nem szokás lassabban menni a megengedettnél...
Aki meg azon sír hogy siet, buszozzon/gyalogoljon pár évig. Nem ugrálna többet, örülne hogy autó viszi, nem érdekelné mennyivel.)

Én szépen ki szoktam várni a megfelelő időt a gyorsan menésre. Odaérek akkor is, csak úgy 20mp-el később. A megengedet meg városban általában úgyis 50, a BMW-nek, a az Audinak és a Kispóknak is.
(Na és persze ugyanúgy lesz@rom a mögöttem villogókat is amikor pl. 50-nel megyek városban. Rá is vonatkozik a KRESZ, én meg nem leszek azért szabálytalan mert neki úgy tetszik.)

Kedvenc sztori : Mecsekben felfele, az 1.4-es Escortom nem épp sportauó :-) jön mögöttem egy Merci. Mivel a Mánfánál felfele vezető kis hajtűkanyarban másztunk felfele (úgy 60-nal, ami a csövön kifér kettesben :-) ) nem tudott előzni, de torzult már az arca rendesen a manusnak... aztán amikor bejött a kapaszkodósáv, megelőzött, láttam hogy egy AMG :-)
Pár kanyarral később ott állnak a pihenőben a rendőrők, háromlábú, rendőrautó, meg a Merga :-D :C

Egyébként meg, ha már sebességkorlátozások vannak, mi a franc akadályozza meg hogy az autókat elektronikusan korlátozzák...? Erre lenne jó a technika, nem arra hogy a 4,2-es motorú Audi (amit azért elfogadnék :-) ) városban pöfögje a CO2-t a dugóban.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#24) Nimrod


Nimrod
addikt

Az írás inkább az autósokról szól, de ahogy más is felvetette, nem csak velük van a baj, hanem valahol a többséggel. Évekig utaztam tömegkatasztrófákkal, gyalog és most már lassacskán kocsival is (mindenki fedezékbe), és azt kellett tapasztalnom, hogy őrült de jószándékú is egyenlő arányban akad az összes táborban. Bőven mesélhetnék én is, de sok értelme nincs. Szerintem az egész oka a túlzott agresszivitás és/vagy bunkóság nagyon sok emberben. Ezen nem fog segíteni egy PÁV/újravizsga sem. :(
Van itt még egy apróság, hogy miért is megy az ember olyan "lassan" az utakon. A válasz egyszerű. Mert már lassan nincsenek járható, kátyúmentes utak...

X+1 macskás oldal - macskák világszerte - https://bit.ly/38qLlXE - Nagy utazás az életünk... https://thedarkerpast.com

(#25) hcl válasza Nimrod (#24) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Mert már lassan nincsenek járható, kátyúmentes utak..."

Erre próbáltam rávilágítani azzal hogy "ok nélkül nem megy lassan senki"

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#26) biker válasza hcl (#23) üzenetére


biker
nagyúr

Azt nem értem miért kell ugrálni ha előtted valaki lassabban megy mint ami a megengedett max. sebesség.

talán mert a kreszben van "forgalom zavarása" címszó???

pl a soroksárin este 8-kor le lehet érni harasztiba 26perc alatt(!!!) ha mész a birkák után 50-el, és 12perc alatt is, ha 80körül megtalálod a zöldhullámot :) ez még a rendőrnél is belefér a 70-es táblánál
ez nem mindegy...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27) hcl válasza biker (#26) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, csak abba még senki nem halt bele ha lassabban ment mint szabad volt. Amikor nincs előtted senki akkor menj amennyire akarsz, de ha mások is vannak a környéken, akkor érdemesebb a forgalomhoz igazodni...

Másrészt az a forgalom zavarása, ha a megengedett sebességgel megyek? Nem hibnném. 70-es táblánál 70-nel szabad menni, nem 80-nal és nem 75-tal. Engem 50-nel le szoktak villogni Pécs belvárosában (Más kérdés hogy nem szokott érdekelni :-) )

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#28) PrinczA


PrinczA
őstag

"Nézdmár de muris, egy vonalban haladok a mellettem levővel!"
Nekem nem sportkocsim van (Twingo) de ez engem is nagyon tud zavarni!

Na meg, a Váci út, ahol 2*2 sáv van és a külső mindig üres, a belsőben, viszont 40-es a tempó (60-70-es táblánál).

(#29) hcl válasza PrinczA (#28) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hát, előzz a külsőben :-)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#30) biker válasza hcl (#27) üzenetére


biker
nagyúr

csak tudod, mindenki jogai addig terjednek, amig más jogait nem korlátozod, és a kötelezettségeid betartod.

neked jogod van lassabban menni, és kötelességed jobbra tartani, ezzel nem zavarod a másikat abban a jogában, hogy a megengedett legnagyobb sebességgel haladjon.

ilyen egyszerű a képlet.

persze, ha 50-es táblánál 50-el mész, ne érdekeljen, de nem ezt vetetted fel, hanem hogy jogod van lassabban menni, mint lehet.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#31) hcl válasza biker (#30) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na ha ez lenne a legnagyobb jogsérelem ebben az országban, de jó lenne. (Már az hogy nem tud a belsőben 50nel menni csak 40nel mert megy előtte valaki.)

Másrészt, általában a legnagyobb megengedett sebességel megyek, és úgy villognak le. EZ a baj.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#32) biker válasza hcl (#31) üzenetére


biker
nagyúr

in fact az a baj, hogy ez a fajta morál ma abszurdisztánban mindenhol előfordul.

- a szomszéd üvölteti a magnót, mert joga van, mert a saját lakásában..... nincs joga engem zavarni
- a gyalogos kamikaze módjára lép a kocsi elé, mert joga van a zebrához, te meg csak döccensz egyet :(
- megveszik a legszarabb kinai utánzat másolatát, aztán verik az asztalt 8 napon belül, hogy jogom van cserélni.

és sorolhatnám a lap aljáig a példáket.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#33) hcl válasza biker (#32) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Most az utóbbihoz, ha szar a termék, attól még a jogszabályt (miszerint 3 napon belül kicserélendő vagy mennyin ha beszarik) az árusnak be kéne tartania!
Az árus minek árul szart, a hülye vásárló meg inek veszi meg. De ez mind nem mentesíti egyik félt sem a jogszabályok alól.

Az a baj ám, hogy mindenki azt hiszi errefele hogy nem kell betartani a törvényeket, stb.

Pont a KRESZ-ben tanítják a bizalmi elvet.
Ha betartod a szabályokat, akkor elvárhatod hogy mindenki más betartsa.
Ha nem tartod be akkor meg ne hőbörögj ha más sem tartja be, és esetleg akadályozza a szabálytalanságod + azt hogy veszélyeztesd a saját (ez még hagyján) és más biztonságát. :-D :-D

Itt most nem bikerre gondoltam, mielőtt magára veszi, hanem azokra akik 100-zal közlekednek városban.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.