Hirdetés

2020. augusztus 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Thome válasza GabN73 (#50) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Ja vazzeg, mi az a koszos 30 millió? Seggtörlőnek sem jó... :U

Némelyik ember leszállhatna a földre.

(#52) GabN73 válasza Thome (#51) üzenetére


GabN73
(addikt)

Ha már van akkora szerencséd hogy azt az 5/6/7 számot húzzák amivel játszol, akkor már ne cirka 30at kapj. Örülnék neki, meg minden, de 30 milla valljuk be. Nem lennél hűdegazdag évekig. :U

I don't believe in that phony hero stuff.

(#53) koxx válasza GabN73 (#50) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Volt telitalálat? ahh :(((

(#54) GabN73 válasza koxx (#53) üzenetére


GabN73
(addikt)

Jaja, énis a héten akartam venni, erre látom hogy elvitték :((( :(((

Lehetne már valamelyik 500 milla felett, lehet hogy játszanék :P

[ Szerkesztve ]

I don't believe in that phony hero stuff.

(#55) Wictor válasza GabN73 (#50) üzenetére


Wictor
(senior tag)

"30 millával kitörölhetem a p*csámat"

Hát ezaz. Hol van az a lélektani határ, ami már elég, de még nem sok?

(#56) koxx válasza Wictor (#55) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

400-600m Ft

(#57) Thome válasza GabN73 (#52) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

30 millió pont elég ahhoz, hogy kapj egy esélyt az élettől. Kis vállalkozás, no hitel, és még pénz is marad, bőven. Ha ez neked nem elég, sajnállak. Másrészről értem hogy mire gondolsz, de akkor is "koszos" 30 milliónak nevezni, azért kicsit erős volt.

(#58) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

saját ekranoplánom lenne a Tiszán.
itt parkolnék a híd mellett :)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#59) Gergő_ válasza GabN73 (#52) üzenetére


Gergő_
(őstag)

Szerintem meg a 30 millió adja a legnagyobb szellemi szabadságot és harmóniát, amíg a rekordnyeremény pl. 4-5 milliárd szinte megfojt. Úgy képzelem el hogy a rekordnyeremény megszünteti az anyagi világot, minden elérhetővé válik míg a hétköznapi igaz emberi értékek elérhetetlenné, mint pl egy baráti kézfogás vagy ölelés megszűnik. Lehet választani hogy a családtagjaink/barátaink szemében változzunk meg vagy beleőrüljünk a látszat fenntartásába.
Az anyagi értékek gyűjtögetése csak tévút lenne bár sokan csinálják és tragédia a vége. Hiszen az alapvető emberi értékek és javaknak kell előtérbe kerülniük ha az anyagi jólét már nem cél és létkérdés(evés ivás szex), ezek például a jóbarátság, egészség, család építése.
Elképzelem ahogy Thome felépítené a világ legjobb airsoft pályáját aztán nézne egyet hogy minek csinálta, kinek és ez kinek az életét változtatja jóirányban, rájönne hogy az övét biztosan nem. Nem véletlenül lettek keménydrog-függők a fent említett nyertes-áldozatok.

@(#55) Wictor
Ez egyén és életszínvonalfüggő és attól is függ milyenek terveid egy elkölthető összeggel. Nekem a 30 millió reális, de például akinek 60 milliós háza és 18 milliós autója ez lehet hogy nála 150 milla lenne.

[ Szerkesztve ]

(#60) adalbert1 válasza Thome (#49) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Na igen, de akinek van sütnivalója, az előbb-utóbb önmaga is elér valamit önerőből (oké, lehet hogy nem a milliárdos szintet).

A 30 milliós lottó nyeremény szerintem is elég kevésnek hangzik amúgy... Legalábbis veszel egy normális (még nem fullos) lakást valamilyen jobb helyen és el is ment.
Én is azt mondanám hogy egy olyan fél milliárd körül kellene hogy jómódúnak érezzem magam, de lehet hogy az is kevés lenne (kb. 100 rögtön elmenne egy jobb lakásra és kocsira, 40-50 a rokonság szegényebb részének, 100-200-ból ingatlanbefektetéseket eszközölnék, a többit meg valami kockázatosabb befektetésbe tenném).

(#61) GabN73 válasza adalbert1 (#60) üzenetére


GabN73
(addikt)

Na végre.

Ahogy írtam 50 milliárdot is el tudnék verni 1 nap alatt. Magánrepülő, 1-2 luxusvilla, 1-2 jacht... Kocsikat még nem is írtam, és még osztogatni se osztogattam...

I don't believe in that phony hero stuff.

(#62) Thome válasza Gergő_ (#59) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Nem kell kiforgatni amit felhoztam példának. Ezt utálom a legjobban. Azt azért hoztam létre, hogy lefoglaljon (ha már az értékeknél tartunk, nem lehet folyamatosan dugni) és ha éppen úgy hozza, akkor még pénzt is termeljen. Tudod, közösségi cél. De ez csak is egy képlet.

(#60) adalbert1: Ezek szerint nekem nincs nagy igényem, mert egy teljesen normális családi ház (Amcsi stílusú) kijönne itt Esztergom környékén kishíján a legdrágább környéken 15-20 millióból (konkrétan van rá példa 18 millióból, szóval legyen 18 a könnyebb számolás végett), mellé egy autó mondjuk 4 millióért, 4 millióért bebútorozni a lakást olyanra amilyenre kívánjuk, minden elektronikai, háztartási kütyüvel. Maradt 4 millió. Abból lehet vállalkozást is indítani (Mi konkrétan most fogunk 1,5 millióból), tehát az tegyük fel 2 millió, és maradt 2 milliód, ami ott figyel. Tehát a 30 millióból is kilehet jönni, kényelmesen.

A rokonság szegény része. Na igen, az már más tészta. Bár, amilyen rokonaink vannak... Őszintén szólva... Mindenesetre ha rokonsegítők akarunk lenni, akkor kell 100 millió, hogy egyenesbe hozd más életét. És akkor jön az a rész, ami a fenti linken volt, hogy a csávónak maradt 175 ezer forintja, mert jótét lélek. Nem kell félreérteni, tudod mire gondolok.

Ja igen, vennék egy iPhonet. ;]

[ Szerkesztve ]

(#63) Kassadin


Kassadin
(addikt)

Nem álmodozni kell, hanem tenni érte. Tudom, nehéz.

(#64) Thome válasza Kassadin (#63) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk azért vicc, hogy a 30 milkát lehurrogják... :))
Nettó, havi 150 ezer forinttal számolva, kis híján 17 év alatt lehetne megkeresni tisztán azt az összeget. És akkor még egy forintot nem költöttél. Végül is, nincsenek elszállva... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#65) GabN73 válasza Thome (#64) üzenetére


GabN73
(addikt)

Nem lehurrogtuk, csak ahogy említettem hogy ha nyersz akkor szakíts nagyot. Mindenki örülne 30 millának, de ha már lehetne nyerni fél milliárdot... :U :U

Kassadin :U :U

[ Szerkesztve ]

I don't believe in that phony hero stuff.

(#66) Kassadin válasza Thome (#64) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Már az a 30 millió is "rengeteg" pénz. Akik még nem dolgoztak(nyilván itt is akad 1-2), azok fel sem tudják fogni hogy mennyit kellene érte dolgozni.

[ Szerkesztve ]

(#67) Lenry válasza Kassadin (#66) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

ettől még nem ér többet, szimplán annyit jelent, hogy keveset keresünk :)
ha belegondolsz, akkor ez egy fasza, normális méretű és minőségű ház felépítésének költsége.

igen, kurvára szomorú dolog, hogy ezért a szerintem alapvető dologért egy életnyit kell sokaknak dolgozni.
de ez is csak azt mutatja, hogy mennyit ér vagy nem ér 30M

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#68) Thome válasza Kassadin (#66) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Nyilvánvaló, hogy a nagy pénzekért nem megdolgoztak az emberek, jó helyen, jó üzletet kötöttek, stb... De így belegondolva, azért az a 30 misi is elférne, sőt, tán elég is lenne. Nem akarok én gazdag lenni, csak jól akarok élni. Ahogy elképzeltem. Ez itt Magyarországon 30 millióból megvolna. Másutt ez az összeg inkább 100 millió. De elég volna, nem is hiányozna több, ez a lényeg.

(#65) GabN73: Párhuzam: Ha már elkezdesz verni egy embert, akkor verd össze rendesen... ;] ;)

(#67) Lenry: Ha végigolvastad a 30 millió elköltésének a módját, meglátod, hogy az teljesen elég. Bár megértem, ha valakinek 3 szintes, szintenként 150m2-es ház kell, na ahhoz tényleg kell a 30 misi. Természetesen a 15-20 milliós házon nem arra kell gondolni, hogy a legrosszabb minőségű cuccokból épült fel, mert a felhozott példám mindenből normális minőségűt vett, nem a tacskó gazdaságost. ;)

[ Szerkesztve ]

(#69) adalbert1 válasza Thome (#62) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Persze, de akkor már inkább álmodjunk nagyot. :)

Ha valaki most hozzám vágna 30 milliót akkor nem magamnak vennék egyből családi házat, hanem élnék a megszokott színvonalamon, a pénzt pedig valamilyen módon befektetném (még 5%-os kamattal is évi 1,5 milliót hoz, persze az infláció miatt a reálhozamod lehet hogy csak 1-2% lenne), szerintem vennék 2-3 lakást, darabját mondjuk egy 50-60 körül ki lehetne adni, és szerintem úgy ahogy értéktartó is lenne (mondjuk az általad említett havi 150k-t kitermelné úgy hogy nem is veszít az értékéből jelentősen - legalábbis szerintem ennél lentebb nem igazán fognak esni az ingatlanárak - persze amortizációval kell számolni, tehát néhány évente nem árt egy felújítás, meg mindig lesz ami bedöglik) - mellette meg dolgoznék tovább, a bejövő 150k-t meg tenném valami egyéb befektetésbe.

GabN73: azért a yacht meg a magánrepülő már kőkeményen a milliárdos szint, pár száz millióból annyira nem lehetne ugrálni. Másrészt azért 50 milliárd feletti vagyona tényleg csak pár embernek van itthon, és szerintem ők biztos jól megnézik hogy mire költik a pénzüket (na meg ez a pénz nagyrészt nem likvid vagyon).

Kassadin: persze hogy nem kevés, de azért nem elérhetetlen mint mondjuk 500 millió, ennyit még egy átlag embernek is van esélye összehozni (mármint a 30-at) élete során.

Lenry: én is ezt akartam érzékeltetni. Pl. itt van egy normális környéken lévő lakás, amiben el lehet képzelni egy család életét, veszel mondjuk még egy nem túl extra kocsit 4 millió környékén és el is ment a pénz...

[ Szerkesztve ]

(#70) Kassadin válasza Lenry (#67) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Nem mindegy hogy életed végéig dolgozol ezért a pénzért, vagy csak az öledbe hullik.
És tudtommal erről szólt leginkább itt a vita.

adalbert1: Tényleg? Milyen szakmával? Van egy olyan érzésem, hogy olyan szakmával amit nem sok ember csinál itthon, mert akkor mindenki multimilliomos lenne...

[ Szerkesztve ]

(#71) GabN73 válasza adalbert1 (#69) üzenetére


GabN73
(addikt)

Persze, ezért írtam hogy 1 nap alatt is el lehet verni 50 milliárdot.

Thome: minek? Már leírtuk 3an is.

I don't believe in that phony hero stuff.

(#72) Lenry válasza Kassadin (#70) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

persze, nem mindegy. előbbi rosszabb, mert ha életed végéig dolgozol érte, akkor amilyen apránként jön, olyan apránként is fogy el, vagyis semmivel sem jutsz előbbre.

egyébként az én ultimét érvem (azért is, mert megyek aludni) az az, hogy nem, nem elég a 30 milla, méghozzá maga az "elég ez" hozzáállás miatt. nem elég, nem lehet elég. Az Embernek sosem szabad semmivel megelégednie, mert az lesz a fejlődés megakasztója. ha mindig, mindennel megelégednénk, még mindig egy barlangban ülnénk, és elégedetten dőlnénk hátra az első sikeres tűzgyújtás után.

csak hogy gyakorlatba ültessem: 30 millió Forintot elb*szol magadra, meg a családodra. 150M Euróból már finanszírozhatsz mondjuk FTL-hajtómű kutatásokat is. nem nehéz kitalálni, hogy hosszútávon melyiknek van több haszna az emberiségre nézve.

mert igen, az egész emberiség érdekeit kell mindig és mindenkoron figyelembe venni, hogy amikor lehetőséged van rá, akkor az egész emberiség érdekében cselekedhess, ne csak a sajátodban. akik azt mondják, hogy elég nekik a 30M, éppen ők a legönzőbbek.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#73) adalbert1 válasza Kassadin (#70) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Tény hogy alulfizetett állásokkal nem lehet megoldani (mondjuk egy egész életet alapul véve bármiből összejöhet ennyi pénz - főleg hogy 40 év múlva mennyit fog érni 30 milió :) ), de jobb szakmákban (főleg IT és közgazdász) simán lehet úgy keresni pár év tapasztalattal hogy 100k körül simán félre tudj rakni havonta (pár ismerőst alapul véve) - ha ezt az asszony is megteszi, az már rögtön 200k, ami már majdnem évi 2,5 millió (és akkor erre még nem számoltunk az évek alatt kamatos kamatot), esetleg egy saját jól menő vállalkozásból ennél sokkal többet is ki lehet hozni.

(#74) Kassadin válasza Lenry (#72) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Hány gazdag embert érdekel az emberiség érdeke, de most őszintén...Erre a 30 millióra majd térjünk vissza akkor, ha ott lesz nálad az asztalon az a pénz. Kötve hiszem, hogy te az emberiség érdekeit néznéd.

adalbert1: Nem lehet mindenki IT szakember meg közgazdász, és attól még hogy valaki az, ugyanúgy elverheti a pénzt hülyeségekre, nem feltétlen fogja lekötni a bankban.

[ Szerkesztve ]

(#75) GabN73 válasza Kassadin (#74) üzenetére


GabN73
(addikt)

Háháhááh, miért mit csináljon? Ő ezzel tud segíteni, mennyen ki Afrikába orvosnak? :U
Az alapítványok se adják oda az adományok 100%-át. Lásd kedves a Habsburgokat (Vörös Kereszt)

Amúgy van egy jó pár akit igen is érdekel(t) :K :K

I don't believe in that phony hero stuff.

(#76) Gergő_ válasza Thome (#62) üzenetére


Gergő_
(őstag)

Nem volt célom felforgatni amit mondtál, pusztán végigvezettem a gondolataimat a példádon. Lehetne ez akár az említett jachttal is. Mennék vele egy kört aztán elsüllyeszteném mert minek az nekem. Érted? Szerinted pl. egy jachton normális ember jól érzi magát?
Nekem a pénztermelés egyáltalán nem lenne cél. Inkább az emberi értékek megőrzése és virágoztatása.

(#77) Kassadin válasza GabN73 (#75) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Mindig ez a menjen ki Afrikába orvosnak hülyeség. Szerinted mennyi pénz megy az alapítványból a rászorulóknak?

(#78) darál0w válasza föccer (#26) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

ez mi? mennyémá' :DDD :DDD :DDD

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#79) adalbert1 válasza Kassadin (#74) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Oké, de ha valaki elveri hülyeségekre akkor utána ne sírjon hogy nincs pénze. Ügyes kezű mesterek is gazdagodtak már meg. Ebből nem tudom mennyi igaz, de ő se végzett a felsőoktatásból semmit.

(#80) darál0w válasza koxx (#37) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

akkor volt értelme felfedni magukat...

ne mis értettem miért tették...

velyn Adams New Jersey-ben összesen 5,4 millió dollárral (egymilliárd forinttal) lett gazdagabb. Két egymást követő évben, 1985-ben és 1986-ban is ötöse volt a lottón, amihez hatalmas szerencse kell.

aztakrva :D

[ Szerkesztve ]

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#81) GabN73 válasza Kassadin (#77) üzenetére


GabN73
(addikt)

"Az alapítványok se adják oda az adományok 100%-át. Lásd kedves a Habsburgokat (Vörös Kereszt)"

Akkor mégis hogyan tegye? Adakozzon a múzeumnak egy T1000es félkarját? :U

I don't believe in that phony hero stuff.

(#82) darál0w válasza GabN73 (#54) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

minden héten veszek...

5/6/7/luxor...nameg megy a tippmix is...még mindig jobb, mint a félkaru...de egyszerűen nem merek leállni...mi van, ha épp akkor huzzák? :D

nameg ~1000ft hetente...nem egy nagy összeg...elmegy az rosszabb helyre is.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#83) GabN73 válasza darál0w (#82) üzenetére


GabN73
(addikt)

az napi 4 sör. :DDD

Én most leállok velük, várok egy kicsit, had emelkedjen a tét. :K

[ Szerkesztve ]

I don't believe in that phony hero stuff.

(#84) Kassadin válasza GabN73 (#81) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Nem tudok mit csinálni, ha nem érzed aközött a különbséget hogy én odaadok neked 10 milliót, és csinálj vele amit akarsz alapítványként, vagy pedig abból az 10 millióból nyitok egy kifőzdét rászorulóknak/ültetek fákat/játszó téret építettek/<tetszés szerint behelyettesíteni>.

(#85) darál0w válasza GabN73 (#83) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

igen...16 sör 1 honapra. :D

de többet iszom, ha buli van... :DDD

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#86) GabN73 válasza Kassadin (#84) üzenetére


GabN73
(addikt)

Ühüm, de te tudtommal, ugyan úgy dolgozol tovább, mikor fogod megfőzni a bablevest? ;]

Viccet félretéve: így okés az adományozás...

I don't believe in that phony hero stuff.

(#87) Lenry válasza Kassadin (#74) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy látom, hogy egyáltalán nem jött át, hogy miről beszéltem, mindegy is...

Kötve hiszem, hogy te az emberiség érdekeit néznéd

Pont erről beszélek, hogy ennyiből nem is tudod, mert semmit nem tudsz elérni vele. Elköltöd magadra és ennyi.
Adományozzak? Az ablakon kidobott pénz. A jövőbe fektetni viszont érdemes.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#88) Thome válasza Lenry (#87) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Bezony hogy érdemes. Lehet hogy utána egy csóró földönfutó maradok, de legalább él bennem a tudat, hogy sok jót tettem a jövőért... Gondolok ezalatt a 30 millióra. Az nem segíti ki a jövőt, de legalább magunknak jót tenne.

(#89) GabN73 válasza Thome (#88) üzenetére


GabN73
(addikt)

Szép és jó, csak sajnos nem a te kezedben van a döntés. A milliárdosok, politikusok, meg a fekete piac. Ha nekik attól lesz több pénzük hogy még jobban "elcsesszik a világot" akkor ők azt fogják csinálni. Attól hogy te 10 millió forint értékben megpróbálsz valamit ez ellen tenni. Max jobban alszol, illetve 1-2 embernek jobb lesz egy darabig.

Lenry pedig gondolom a jövő érdekében pl.: FLT kutatásba fektetné a pénzét.

[ Szerkesztve ]

I don't believe in that phony hero stuff.

(#90) Thome válasza GabN73 (#89) üzenetére


Thome
(addikt)
LOGOUT blog

Erről beszélek, ha nem jött volna le az irónia a szövegből. Tökéletesen semmi értelme, cserébe ismét csóró leszel.

(#91) kaskader


kaskader
(őstag)

Amikor megláttam a 185 millió eurós összeget, tátva maradt a szám...

Én beleőrülnék, ha ennyi pénzem lenne.
Nem is tudnám, mit akarnék venni igazán..

(#92) GabN73 válasza Thome (#90) üzenetére


GabN73
(addikt)

Oké, csak eddig te és Kassadin védtétek annyira a 30 millát :DDD

Tibii91 tudnál azzal mit kezdeni, hidd el :DDD

I don't believe in that phony hero stuff.

(#93) kaskader válasza GabN73 (#92) üzenetére


kaskader
(őstag)

Hát lehetséges. :D

Szerintem most egy amerikai verdát vennék ennyi pénzből.
Sokat fogyaszt, de hát ennyi pénzzel kit érdekel. :D

(#94) föccer válasza GabN73 (#92) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nekem pont elég lenne 30 milla huf. Kifizetném belőle az összes hitelemet esetleg vennék egy olyan autót, aminek elég alacsony a fenntartási költsége. És nagyjából el is ment a zsé nagy része. A maradék meg menne a bankba. Havi 20-25k kamata talán lenne. Fizukiegésztésnek teljesen jó.

üdv, föccer

(#95) Apollyon válasza kaskader (#91) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem kell azonnal elkölteni, meg mindent megvenni, hátralevő életedben gondolkozhatsz rajta. :)

Én elsőre eltenném egy bankba egy részét, de még kb pár hónapig élnék úgy ahogy most, ami alatt kitalálom hogy hogyan tovább, szépen nyugodtan, és higgadtan. Semmilyen alapítványnak nem adnék egy fillért sem, amikor adtam (nem pénzt) már tanultam a Vöröskereszt gyerekeket "segítő" szándékából.

De az biztos hogy elmennék tovább tanulni, ennél jobb első lépés ill. befektetés nem igazán van, pl egyetemre, és nyelveket, ha már úgysem kell többé dolgoznom, egész héten tanulhatok. Ez lenne az egyik legjobb az egészben.

Aztán utazás ahol még nem voltam és elmennék, illetve létrehoznék valami (esetleg nagyobb) céget, hogy mindenképp hasznos legyek a társadalom számára.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#96) kaskader válasza Apollyon (#95) üzenetére


kaskader
(őstag)

Ja amúgy, én sem verném el egyszerre. Ennyit nem is hiszem, hogy lehet.
Ebből hány Bugatti Veyron kitelne. :D

Én legszívesebben egy amerikai utazást finanszíroznék magamnak.
Főként a nyelv tökéletes elsajátítása miatt. Meg ugye világot látni. 1-2 évig jó lenne ott lenni.
Aztán talán végleg is...

Meg ha már ott lennék helyben, vehetnék valami nagy amerikai cirkálót, amiről már elég régóta álmodozok.
Mert ha most itt élek, és onnan hozatok be egyet...

Továbbá más országokban és szívesen élnék egy ideig. Többet között Finn- és Oroszországban is, szintén a nyelvek miatt.

Persze ez az egész egy nagy feltételes mód. :)

[ Szerkesztve ]

(#97) Algieba


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Normális nyeremény összegnek, amit az ember még tényleg át tud látni, felfogni, normálisan felhasználni, 100 milliót tartok. Legalábbis én ennyitől már a háztetőkön szaladgálnék örömömben. :D

Irracionális vételnek tartom a luxusjachtot, sportkocsit, 30 szobás villát, magánszigetet.

Hiába kapsz egy vagyont, a valódi gazdagok sose fognak befogadni, a többiek pedig, akik közül kirántott a valószerűtlen összeg, hirtelenjében potyázó koldusoknak tűnnek. :( A nagy lottónyeremény könnyedén felmorzsolja a legtöbb ember lelkét.

Tehát a 100 max. 200 millió valóban reális összeg.

Egyébként 30 milliótól is jól érezném magamat. :D 30 évnyi átlag nettó magyar munkabér. :Y Így gondolkozzatok!

Bah, 1 milliárd? Mi? Aztán költözködhetsz a világ másik felére, hogy elmenekülj a többiek elől. Olyan leszel, akár a megjavult bűnöző a tanúvédelmi programban. Kinek kell ilyen nyaktörő váltás? Nekem nem. Pedig mindig szegény voltam.

Gombákkal táncoló.

(#98) Mr.Csizmás válasza Algieba (#97) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

pl. nem kellene szarakodni a könyvek kiadásával, csak snuß csinálnál egy kiadót ;]

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#99) Algieba válasza Mr.Csizmás (#98) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

:N

Kizárólag ebook-ban gondolkozok. Ha megírom a 4. regényemet, lefordíttatom, és megy fel az Amazonra. :)

Megtanultam a költséghatékonyság kemény leckéjét.

Azonban csillagászati nyeremény esetén tutira környezetvédelmi vállalkozást alapítanék! A jövő a hulladék újrahasznosítás, hiszen szemétlerakókba került egy csomó nyersanyag. Illetve lenne egy alapítványom is tehetséggondozásra.

Jacht, sportkocsi, luxus lak, nem kell. Sem hajót, sem kocsit nem tudok vezetni, illetve zavarna a nagy méretű ház kihaltsága.

Gombákkal táncoló.

(#100) Mr.Csizmás válasza Algieba (#99) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

hulladékgazdálkodásit.

nagy biznisz a kuka, lásd a nápolyi hulladékmaffia. reális oldaláról szemlélve sok nyersanyag leledzik a szemétben, amit csak ki kell nyerni valahogy. :))

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#101) Apollyon válasza Algieba (#99) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A környezetvédelem nemes cél, de ma már úgyis mindegy, Te egyedül nem tennél sok pluszt hozzá. Kéne még belőled egy olyan 80-100 hasonló gondolkodású ember, ugyanúgy rakás pénzzel és akkor lehet látnánk valamit belőle.

Ebook meg nem a legjövedelmezőbb forma. Még nem próbáltam Kindle-t, de biztos hogy papír formában sokkal jobb olvasni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#102) Kassadin válasza Lenry (#87) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Örülök neki hogy te a jövőbe fektetnél, de valahogy nem tudom elképzelni hogy a gazdag embereket érdekelné az emberiség/Föld sorsa.

(#103) Lenry válasza Kassadin (#102) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

ezért kell, hogy nekem egymagamnak legyen akkor valag pénzem, hogy le tudjam szarni, hogy a többi gazdag mit csinál

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#104) Kassadin válasza Lenry (#103) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Aha. És hogyan fogod megvalósítani? Kérdezhetném úgyis hogy miből?
Gondolom nem keresel a pároddal együtt sem annyit, hogy milliomosok legyetek. Sajnos...

[ Szerkesztve ]

(#105) Lenry válasza Kassadin (#104) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

százfaszommillió eurós lottónyereményról van szó már mittomén hány hozzászólás óta. nem figyelsz?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#106) Kassadin válasza Lenry (#105) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Nem.

(#107) Lenry válasza Kassadin (#106) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

veszem észre

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#108) Algieba válasza Apollyon (#101) üzenetére


Algieba
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Hosszú távon az ebook jobb, mert tartósabb. Nekem vannak olyan 15 éves fantasy könyveim, amiknek a lebontó mikroorganizmusok miatt zavaró szaga van. A lapjaik is megsárgultak, megpuhultak, "piszkos érzés" kézben tartani eme könyveket.
Egy ebook szagtalan, alkoholos ruhával áttörölhető műanyag, így mindig jó kézbe venni. Minden csak megszokás kérdése.
A papíripar az egyik legvízigényesebb iparág. Sokan aggódnak az édesvíz elfogyása miatt, mint ha a víz csak úgy eltűnne a szárazföldről. Egy lótücsköt! Az ipar és a mezőgazdaság nyakalja mérhetetlenül a drága édesvizet! Ami valódi agyrém. De még vannak agyrémek csodás modern világunkban, pl. az európai bioetanol befektetők ámokfutása Afrikában. Felvásárolják a törzsek földjeit, a törzseket elűzik, éhhalálra ítélik, mert nekik muszáj nagy haszonkulccsal az európai öko gondolkozású autósoknak bioetanol alapanyagot biztosító növényeket termeszteni. :Y
Oh, mennyi ostobaság és bűn... pokoli vége lesz az önzésünknek. :(

Gombákkal táncoló.

(#109) Mr.Csizmás válasza Algieba (#108) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

szerintem olvasd el a metro 2033 című könyvet, ott megkapja az emberiség a bűneiért :K

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#110) Kassadin válasza Algieba (#108) üzenetére


Kassadin
(addikt)

És ez így van rendjén. Tönkre vágjuk a Földet, aztán majd az vág tönkre minket.

[ Szerkesztve ]

(#111) Mr.Csizmás válasza Kassadin (#110) üzenetére


Mr.Csizmás
(félisten)

a metro2033-ban (amit előtted javasoltam) ez a helyzet. gyakorlatilag a föld alá van száműzve az emberiség, és az új fajoktól rettegve kell élnie (mutánsok), akik már a felszínt uralják.

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> https://bit.do/fliccprint |

(#112) Kassadin válasza Mr.Csizmás (#111) üzenetére


Kassadin
(addikt)

Olvastam, nem kell bemutatni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#113) koxx


koxx
(MODERÁTOR)

Nyertem €11-t :) el is játszottam gyorsan.

(#114) darál0w válasza koxx (#113) üzenetére


darál0w
(Jómunkásember)

nyert pénzből nemszabad.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#115) koxx válasza darál0w (#114) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Tudom, de nincs értelme visszautalgatni ekkora összeget.

(#116) Apollyon válasza koxx (#115) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ez ilyen Betandwin féle megoldás?
Én még ezt is tuti kikértem volna:D
Főleg hogy régen egy haverom a szokásos kocsmai nyerőgépbe betolt egy ezrest, hogy ő most játszik. Kb a 2. vagy 3. pörgetés után 4500 lett az ezreséből... A lökött meg nyomta, nyomta tovább, hátha bejön megint, de nemjött be, lecsoffadt 500-ra, azt vette már csak ki. Az állat bukott ötszázat, nemhogy kivette volna a 4,5-szeres pénzt :U Én ha 1000-ből csinálok 1500-öt már azt is kivettem volna :D

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#117) koxx válasza Apollyon (#116) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Itt játszom [link] át is utaltathatod rendes bankszámlára a pénzt, de én most inkább a virtuális egyenlegemen hagytam.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.