Hirdetés

2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) flymi válasza kovbandi82 (#2) üzenetére


flymi
addikt

Soha nincs vége. :N

Mk2 Focus-om van lassan egy éve, mikor megvettem tudtam nagyjából miket kell majd rendbe rakni, de ehhez mérten a kereskedő fityiszt se engedett az árból, pedig lobogtattam a hibalistát. Szinte az összes ismert típusbetegség kijött rajta ezalatt az egy év alatt, talán csak az óracsoport hiba nem.

Közben befigyelt még pár kopó alkatrész cseréje is (torony és kerékcsapágy, rugók, stb). Pedig nem is a legallja volt a kocsi. Első és hátsó futómű vadiúj, szervo rendszer is, esztétikai hibás gyári alufelni szett és egy-egy szett új prémium téli és nyári pacsker.
Kipuff flexi cső és éves olaj + szűrők és egy abs kábel cseréje van még hátra amit az idén meg kell még ejteni. Jövőre alvázvédelem és polír van tervben valamint fékek cseréje lesz időszerű.

Amit ráköltöttem már, annyiból vehettem volna a kínálat tetejéből is, sőt akár egy faceliftes is belefért volna, csak hát tavaly ilyenkor annyi volt a keret amennyi és nem nagyon volt idő válogatni meg 200+ kilométerekre eljárkálni kocsikat vadászni. Benzines egyébként is ritkább a dízelnél, de legalább az olajat nem eszi egyáltalán. Egyetlen dolog ami miatt aggódom, h 10w40 volt benne 5w30 helyett, persze gyárira cseréltem. Azóta hidegen indítva pár percig dízelesen kopog, de elmúlik ha bemelegszik.
Lassan azért minden rendben lesz rajta.
Mo-i forgalalomba helyezés, ismert előélet volt a fontos és már 2005-ben odáig voltam ezért az autóért, csak akkor még nem voltam kombib*zi.
Most már nem cserélném el semmi másra, mondjuk nem is érné már meg. :D

Ford topicban általában elismerően nyilatkoznak a kitartásomról, h így rendbe akarom vágni de mivel családot hurcibálom vele és hosszú évekre tervezek vele így ez evidens.

Sok sikert a felújításhoz és sok balesetmentes km-t!

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.