Hirdetés

2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Ha cégem lenne, nem a pávatoll érdekelne, hanem a szaktudás. A titkárnőm se bögyös galamb lenne, hanem egy idősebb nő, aki akár nélkülem is tudja vinni a céget, ha épp nem vagyok benn.
De hát nincs cégem...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) klopisemis válasza Vakegérke (#1) üzenetére


klopisemis
(újonc)

Sajnos ez a hozzáállás ritka...

(#3) Pala


Pala
(veterán)

Szerintem ez pályafüggő is. Én teljesen jól elvagyok egy szál érettségivel, szintén IT-területen, front-end fejlesztőként (szintén otthagytam az egyetemet, kettőt is!). Soha senkit nem érdekelt, van-e papírom belőle (egyébként nincs és nem is lesz). Ellenben pl. egy orvos esetében ez aligha kivédhető.

A fizetés mellett talán a legfontosabb dolog, hogy normális, értelmes, inspiráló emberek között dolgozzon az ember. Akik közé nem úgy mész be dolgozni hétfő reggel, hogy legszívesebben hátba szúrnád az összeset és ők is téged, nincsenek játszmázások, áskálódások meg hatalmi harcok a háttérben.

[ Szerkesztve ]

(#4) Dr. Romano válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Dr. Romano
(veterán)

Nincs céged? Miért nem veszel egyet? ;]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#5) Vakegérke válasza klopisemis (#2) üzenetére

Pedig célravezető lenne. Aki a "pávatollat" nézi, az pont a termelékenység ellensége, holott ugye az hozza a pénzt.
Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy a végzettséggel rendelkező jelentkező nem tudja ellátni a munkakörét, csak nem mindegy, hogy jobban, vagy silányabban, mint egy "képzetlen" vetélytársa.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) Vakegérke válasza Dr. Romano (#4) üzenetére

Öreg vagyok én már ahhoz. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#7) razorbenke92

Ismerős... Én is (és a kollégáim jó része is szerencsére) úgy dolgozom, mintha az én számlámra jönne meg az a haszon, amit megtermelünk. Az igazság ezzel szemben, hogy akkor is megkapnám a fizetésemet, ha nem hajtanék ennyire.
Jelen piaci helyzetben, és a pozícióm betanulási idejét tekintve atombiztos helyem van, mégsem tudok lelkiismeret nélkül leszarni mindent (pedig sokszor illene, mert ilyenkor jellemzően más után lapátolom a szart.)
Ez a mi sorsunk.

(Végzettséget tekintve én még tanulok, és a röhej az, hogy olyan tárgyakkal vegzálnak a legtöbbet, amit a mindennapi munkám során magasan jobban végzek mint az átlag.)

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#8) klopisemis válasza razorbenke92 (#7) üzenetére


klopisemis
(újonc)

Sajnos ez az én keresztem is. Ha valami nincs kész, még ha nem is az én dolgom, de más nem csinálja, én nekiállok. Mert a cég érdeke, és mert talan a jó példa elòbb-utóbb követőkre talál. Az igazán nagy gondom, hogy nekem főnököm van és nem vezetőm. Sajnos nagy különbség. És amíg profit van, addig más nem számít... Maholnap 35 leszek és az nem egészséges ha nem látom hogyan fejlődhetnék, hogyan léphetnék tovább. És úgy gondolom ez a vezetőm felelőssége is kellene, hogy legyen.

(#9) janeszgol válasza Pala (#3) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Jó olvasni ezt. Nekem még nem volt se jó munkahelyem, se jó munkám, amit szerettem volna. 33 évesen 9, azaz kilenc munkahelyem volt. Mindig dobbantottam tovább.

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#10) #77646080 válasza janeszgol (#9) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

Huhh.. ezt el sem tudom képzelni, milyen lehet. :(

Az első munkahelyemen 4 évig voltam, azóta pedig 23. évemben járok a másodikon. Hozzáteszem: nem kényszerből vagyok benne ennyi ideje, hanem szeretem.

(#11) #77646080 válasza klopisemis (#8) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

Az utolsó két mondatodhoz: teljesen jól látod, így van.

(#12) Tomi_Sci


Tomi_Sci
(őstag)

Ha a diplomás funkcionális analfabéta "faszacsávók" veszélyeztetik a poziciód... akkor talán rittyents egy papirt te is. Vannak mindenféle félkamu egyetemek M.o.-n, ha csak a diploma kell, alig kell belerakni bármi erőfeszitest.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#13) klopisemis válasza Tomi_Sci (#12) üzenetére


klopisemis
(újonc)

Nem veszélyeztetik, erről szó sincs. A plusz munkaerő nem találása a probléma. Feleslegesen kötnek ki értelmetlen kritériumokat a munkaadók. Ha kicsit tágítanák a szűk látőkörük, akkor találnának megfelelő embert a megfelelő pozícióra, diploma megléte nélkül is. Az én munkahelyemen is ez a probléma.

(#14) UnA válasza klopisemis (#13) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Biztos én maradtam le, de szerintem 10+ év szakmai munkaviszony ma már mindenütt többet ér mint egy kupac diploma. Egyedül talán az állami szféra, ahol mereven ragaszkodnak az ilyesmihez, de ott sem mindig.

De ha mégis, akkor nem panaszkodni kell, hanem kimozdulni a komfortzónából, és befejezni levelezőn az egyetemet...

[ Szerkesztve ]

(#15) #77646080 válasza UnA (#14) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

A "merev ragaszkodás", amit írtál, talán nem a legjobban idevágó kifejezés. Nekem a rendvédelmi szférára van rálátásom, ott pedig törvény szabályozza, hogy adott beosztáshoz milyen végzettséggel kell rendelkezni (8 általánostól egyetemig). Éppígy a beosztásban elérhető rendfokozatok és az illetmény is törvény által meghatározott.

(#16) total90 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


total90
(veterán)
LOGOUT blog

Azért nem kellene elhamarkodott döntésteket hozni bögyös titkárnő ügyben ;]

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#17) Pala válasza klopisemis (#13) üzenetére


Pala
(veterán)

Ha nem vagy elégedett a helyzeteddel, változtass! :K Ha kell, akkor munkahelyet.
Varázsütésre általában nem szoktak megoldódni a dolgok.

(#18) flymi


flymi
(őstag)

De mennyi mindent írhatnék én is... Főleg negatív dolgokat a munkáltató részéről.
Kis pénz kis foci. A bánatos ***** sem fog egy perccel sem többet dolgozni mint kell, pláne nem más helyett. Ez egy rossz hozzáállás. Megszokják és utána már elvárássá nő.
Persze ha az ember a maga ura (vállalkozó), az más tészta, "jót s jól" és megvan a látható eredmény.
De addig, amíg alkalmazott az ember, ami a dolgom azt elvégzem becsülettel, aztán miután lejárt a munkaidő össze is dőlhet az épület, tajtékozhat a főnök az se érdekeljen senkit se, irány haza a családhoz.
Egyszer ne fizesse ki a túlórát vagy csúsztassa le, legközelebb be kell inteni neki, sz**jon lovat egyedül vagy keressen más balekot.
Szeretem mikor beleírják a munkaköri leírásba: +amit a főnök mond.
Aztán tehet egy szívességet. Egyszer azt mondták előző munkahelyen, másszak fel a polcrendszer tetejére leltárkor (~2 emelet magasra, sisak és egyéb védőeszközök nélkül). Megmondtam, h akinek két anyja van és odébbmentem. Lett következménye? Kerestek egy nyalist.
6 nap után kérték menjek be még egyet túlórázni, mondtam nem. Ki volt akadva a főni, h mi az h nem!? Csak visszakérdeztem, h melyik részét nem értette?
Nem vagyok köteles egy héten 7 napot dolgozni 12 órában. Ennyi. Pont.
Mikor felmondtam, azt mondta h nincs itt nekem jó helyem? Ígért fűt-fát, h majd jövőre... Aham. Nem.
Akkor azt vágta hozzám h idézem: "szarban hagyom a céget". Ámen.

Mindeki döntse el mennyit ér az annyi és annyit tegyen a kasszába, amennyit aztán ki tud venni. Ennyi a képlet.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#19) janeszgol válasza #77646080 (#10) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Rossz. Bizonytalanság, ideg, mindig te vagy az új. Ráadásul különböző munkakörök voltak ezek, szóval szakmai elmélyedés (bár ezekbe a csicska kényszer melókba nem is akartam) sincs. Előnye, hogy kipróbálod magad: azt, hogy meg tudod állni a helyed sok helyen. De ezt sokszor felőrli a bizonytalanság.

flymi, ettől a szemlélettől, amit leírtál még messze vagyunk. De van egy nagyon fontos dolog. A veszélyhelyzeteket, amit te is leírtál kerülni kell. Ha baleset ér rábacol, plusz semmit nem fizetnek neked, mert megszegted a szerződéses, szóval megint rábacol.

[ Szerkesztve ]

Szeptemberben szerzodes hosszabbitas. Tervezett telefon: Huawei P40 lite. (Huawei P Smart Z alternativa.)

(#20) elithun


elithun
(őstag)

Sokszor tapasztalom, hogy, aki úgy gondolja, hogy a munkaerőpiac rugalmatlan, ott sokszor maga a munkakereső az. Változást az életünkben csak önmagunk megváltoztatásával lehet elérni. Szvsz.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#21) Pala válasza flymi (#18) üzenetére


Pala
(veterán)

Erről van szó, kell, hogy az embernek legyen tartása és ki tudjon állni magáért, különben csak egy darab lábtörlő lesz. Sokan félnek ezt megtenni, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak, tartanak a következményektől. De pont emiatt tehetnek meg velük bármit.

De mindezt meg lehet előzni valamelyest, ha már a munkahely kiválasztásakor figyel az ember az előjelekre (szinte mindig vannak), és figyeli, kikkel kell majd együtt dolgoznia. Persze ehhez nem árt némi emberismeret, de az megtanulható, és nagyon is érdemes megtanulni!

Érdekes, nekem sose volt rossz főnököm, még az ex-főnökeimmel is teljesen baráti a viszonyom. És nem, ez nem véletlen meg szerencse kérdése. :K

(#22) Vakegérke válasza Pala (#21) üzenetére

Hamar rájöttem, hogy minél szorgalmasabb vagyok, annál jobban terhelnek. Onnan kezdve felvettem egy tempót, se fenyegetés, se ígérgetés hatására nem dolgoztam gyorsabban.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#23) #77646080 válasza Vakegérke (#22) üzenetére


#77646080
(törölt tag)

Telitalálat. Ezt az egyik munkatársam úgy fogalmazta meg: azt a lovat ütik még inkább, amelyik a legjobban húz.

(#24) PC-rev-RM válasza Pala (#17) üzenetére


PC-rev-RM
(tag)

Esetleg talán már végre a munkáltatók is változtathatnának egyszer...

Alpha Kenny Body • Where faith fails, human ingenuity prevails. • We put the fun in funeral •

(#25) Pala válasza PC-rev-RM (#24) üzenetére


Pala
(veterán)

Igen, de arra várni nem nagyon érdemes. A saját sorsod felett van a legtöbb kontrolod (úgy ~80%-ban felelsz érte, ha tudatosan élsz, a többit lehet szerencsére vagy véletlenre fogni), ezt kell kiaknázni, nem másokra várni, hogy majd hátha megváltoznak (megsúgom, nem fognak :) ).

[ Szerkesztve ]

(#26) PC-rev-RM válasza Pala (#25) üzenetére


PC-rev-RM
(tag)

Ezzel maximálisan egyetértek!

Alpha Kenny Body • Where faith fails, human ingenuity prevails. • We put the fun in funeral •

(#27) Kisgépkezelő válasza razorbenke92 (#7) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Az ilyen kollégáktól mentsen meg engem az isten. Hiába mondom, hogy ott dőljön össze az egész cég, de én nem csinálom meg, amíg nem fizetik meg, ha előkerül valami majom, hogy ha én nem csinálom, akkor hagy csinálja már meg ő az én munkámat túlórában két banánért, aztán csodálkozik, hogy nincs normális fizetésemelés. De hát minek emeljenek, ha van aki ennyiért is fél életét adja a cégért?

(#28) razorbenke92 válasza Kisgépkezelő (#27) üzenetére

Társaság kérdése az egész. Te ilyen kollégát nem akarsz, én meg olyat nem mint te vagy.
Én nem akarok (egyelőre) se több pénzt, se kevesebb munkát (egyikbe sincs beleszólásom, túlórapénz nincs csak lecsúsztatás, a melót meg ha kicsi, ha nagy, el kell végezni, mert ebből él a cég) csupán még megvan az energiám, a motivációm és a tehetségem ahhoz, hogy többet hozzak az átlagnál.
Aztán ha letettem valamit, akkor majd tartom a markom a több pénzért. Ha pl. tőled összedőlhet a cég, akkor személy szerint nem a szorgosabbját hibáztatnám hogy nincs emelés :))

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#29) bagkri01 válasza janeszgol (#9) üzenetére


bagkri01
(őstag)

Az igen...Bár ha én munkaadó lennék akkor az önéletrajzod látva kettő dolog jutna eszembe:1.: Megbízhatatlan mindenhonnan kirúgják. 2.: kalandvágyó. Szerintem egyik se egy jó tulajdonság ha munkát keresel. Meg saját vélemény de így nem tudsz előrébb jutni, mire előléptetnének vagy fizu emelést kapnál Te már el is húztál.

[ Szerkesztve ]

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#30) Kisgépkezelő válasza razorbenke92 (#28) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Akkora cégnél dolgozom, hogy kötelező tájékoztatniuk a befektetőket, hogy mennyi a bevétel, meg az adózás után nyereség meg ilyenek, úgyhogy tudom, hogy lenne pénz lóvéra, csak amíg nekem is ilyen kollégáim vannak, akik akik letesznek bármit anélkül, hogy a markukat tartanák, addig a bevételből nyereség lesz, nem fizetés. Amelyik ágazatban mostanában emeltek bőséggel, ott pont azért emeltek, mert senki nem akart letenni semmit az asztalra, vagy mert sztrájkba léptek (járműipar), vagy azért mert kivándorolt a képzett munkaerő (vendéglátóipar, kereskedelem). Mondtam én a kollégáimnak, hogy nem havi 50 túlórával kéne kipótolnia a fizetést, hanem kicsit lazítani kéne, hétvégén pihenni rendesen, hétköznap sem úgy megfeszülni, hogy gyomorfekélye legyen, aztán ha kezd feltorlódni a munka, megjelenik a vezetőség felett a kötbérek fenyegető fellege, akkor majd ők jönnek oda hogy többet akarnak fizetni a munkádért. De ők inkább keményen dolgoznak, a vezetőség meg hülye lenne emelni ha látják, hogy ennyiért is elvégződik a munka. Én se tenném a helyükben. :D

(#31) Multibit válasza Pala (#3) üzenetére


Multibit
(veterán)

IT-területen, front-end fejlesztőként (szintén otthagytam az egyetemet, kettőt is!). Soha senkit nem érdekelt, van-e papírom belőle (egyébként nincs és nem is lesz).
Pedig nem ez a jellemző. Legtöbbször valami ifjú HR-es előszűri a pályázatokat. Mi alapján? Mivel nem ért az adott szakterülethez, nyilván papír alapján. Ez a legtöbb cégnél sajnos teljesen rendben van. Persze kérdezhetné egy CEO, hogy na jó, de mi alapján vegyek fel egy idegent? Valóban, a papír az egyetlen, ami kiinduló pont lehet (na meg persze a fényezett életrajz, hogy a rendkívül fontos és nélkülözhetetlen motivációs levélről ne is szóljak ;] ). Aztán jobb esetben a próbaidő alatt, rosszabb esetben később kiderül, hogy valóban alkalmas-e a delikvens az adott cégben az adott feladatra. A hozzáállás, munkabírás meg főleg olyan tulajdonságok, amiket a papír nem mutat meg. Nem egyszer derült már ki, hogy a cég által kiadott álláshirdetés tartalmazott felesleges, de jól csengő elvárásokat, olyan tudást, képességeket vártak el, amire a konkrét munkához nincs is szükség. De olyan jól mutat és ettől komoly a cég ;)
Mondjuk, a programozás területe az, ahol kizárólag végzettségre alapozva nem él meg az ember. Ha nincs hozzá gyakorlati érzéke, ha nem fejleszti magát az évek alatt a területei igényeinek megfelelően, akkor kibukik a pályáról, de legalábbis nem lesz sikeres (anyagilag és egyéb értelemben).

(#32) Fecogame válasza janeszgol (#9) üzenetére


Fecogame
(veterán)

Nálam a 8. munkahely jelenleg, 25 évesen :)

Mindig váltottam jobb helyre, sosem állok meg egy szinten, mindig van feljebb :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#33) angyalpc2


angyalpc2
(tag)

Az utóbbi fél évben bármikor jövök fel ide a logoutra....

Pár poszt mindig az alábbiról szól:
-felmondtam
-új állás,
-szar munkahely/szarfőnök
-külföldre kell menni
-Külföldi albérlet/munkahely
-útkeresés, mi miért szar a társadalomban és miért alakult így.

Ez is jól mutatja, elképesztő válságban van a mai fiatalság, se kézzelfogható pénz, se jövőkép, semmi Magyarországon.

Nálam(unk) ugyan ez. Az elmúlt fél évben legalább 10-15 kolléga mondott fel. Mostanra jutottunk el oda hogy a sok hazudozás, "nincs pénz rá", "még egy kicsit vágunk rajta", "el bírjátok ti azt még", "ha nem tetszik el lehet menni", "itt én vagyok a főnök, neked kuss" mentalitás megtette a magáét.
Lasszóval nincs ember semmire.
Olyan szinten elharapództak a dolgok, hogy hiába vesznek fel akárkit nem is túlzottan nagy elvárásokkal.(tökmindegy majd beletanulsz) Gyakorlatilag 1-2 napot-hétet-hónapot nem bír ki.
Forróvíz és béka esete. :(((
És a magyar HR, vezetőség, külföldi management még mindig nem kapcsol, hogy centikre vagyunk attól, hogy egy egy osztály működése megszűnjön, mert olyan szinten ki van véreztetve az osztály.

Aztán persze döbbenetes hallani, hogy jó netto 50-100eFt-tal többet fog keresni az új helyen az elmenő kolléga.
Szóval döbbenetes azzal szembesülni, hogy amíg más helyen már azt se tudják, mit adjanak...egyes helyeken még mindig a mérőszalag visszavagdosás megy, miközben a profit újabb és újabb szinteket dönt meg.

(#34) kovgab


kovgab
(aktív tag)

Hát, nem jó ezt hallani ...
De sajnos ez a multiknál jellemző, papír kell, hogy legyen. Bár nálunk általánosan elfogadott, hogy ha tanulmányban vagy akkor alkalmaznak, ha megfelelsz várnak is a papírra, mert jó vagy. Erre a MTK is lehetőséget ad.
A mostani munkahelyemen ez a 2. pozim. Itt dolgozom már lassan 10 éve.

Nem tudom milyen az élet a multin kívül, a gyakhelyem is multi volt. :C

Ká Úr

(#35) Pala válasza Multibit (#31) üzenetére


Pala
(veterán)

Más szakmákról nem tudok nyilatkozni, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg. Fejlesztői területen szerencsére kellően rugalmasak voltak, akikkel eddig találkoztam. Általában (sőt, mindig), referenciamunkát kértek, és ha nagyon csekkolni akarták, hogy valóban az én munkáim voltak-e azok, belekérdeztek a kódba, hogy mit/miért/hogyan csináltam. Mostanság jutok el abba a fázisba, hogy már több komolyabb projektet is a hátam mögött tudhatok, és magabiztosabbnak is érzem magam a piacon, mert végzettség vs. munkatapasztalat fronton egyre inkább tolódik a súly az utóbbi javára.

Nagy multikkal egyébként nincs rutinom. De kíváncsi lennék, pl. hogyan viszonyulnak azokhoz, akiknek szintén nincs felsőfokú végzettségük, helyette viszont ledaráltak valami intenzív coding bootcampet!? Elvileg az se ad olyan "fajsúlyos" papírt, mint egy egyetem, csupán kap az ember egy oklevelet, hogy elvégezte, megfelelt, pont. És ezek az emberek is el tudnak helyezkedni, ha nem rettenetesen bénák vagy alkalmatlanok a pályára (akkor viszont már a tanfolyam alatt kibuknának).

(#36) kenwood válasza bagkri01 (#29) üzenetére


kenwood
(addikt)

mondjuk az elopleptetes is egy erdekes kerdes.
a legtobb helyen nem azert nem lehet elorelepni, mert nyalni kell hozza,vagy nincs szerencsed,hanem azert, mert folotted mar teljesen mas munkat vegeznek,ha 50 evig csinalod a sajat melod,akkor sem leszel arra alkalmasabb.
mindenki szeretne elorelepni,de sokan egyszeruen nem ertik meg,hogy a vezetoi kepessegek alapja nem tanulhato,hanem a jellembol fakad,es 50-100 bol egy emberben van meg.
persze vannak cegek,ahol lehet oldalra lepni jobb fizuert,olyan is,ahol van szamarletra,de a legtobb helyen az elroelepes azt jelenti,hogy alkalmazottak kerulnek alad,erre pedig baromi kevesen alkalmasak emberileg.
sok olyan fonokom volt,aki poziciojahoz szukseges 5 legfontosabb elvarasbol 3-4et hozott is,de a masik 1-2 hianya akkora problema volt,hogy teljesen alkalmatlanna tette ot.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#37) Kisgépkezelő válasza kenwood (#36) üzenetére


Kisgépkezelő
(aktív tag)

Az előző munkahelyemről pont azért (is) álltam fel, mert az én pozícióm felett már csak a kisfőnöki pozíciók voltak, én meg olyan ember vagyok, aki jobban ért a dolgok csinálásához, mint a csináltatásához. Inkább átmentem máshova, ahol ugyanazt csinálhatom amihez értek, csak nagyobb bonyolultabb feladatokat kapok, meg nyilván ezzel arányosan nagyobb fizetést is. Nem nekem való a vezetői beosztás. Ezzel szemben van például olyan középvezető a területemen, akinek nulla szakmai tudása van, de mindenki szereti, mert úgy jön oda hozzánk, hogy "mi kell ahhoz, hogy elkészüljön..." és legjobb tudása szerint megpróbálja elintézni, hogy a lehető leggördülékenyebben haladjon a munka.

(#38) angyalpc2 válasza Kisgépkezelő (#37) üzenetére


angyalpc2
(tag)

"mi kell ahhoz, hogy elkészüljön..."
Ezt a mondatot még életemben nem hallottam :O

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.