Hirdetés

2020. július 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) djherby


djherby
(tag)

Én nem vagyok szakértő, de tavaly csináltam én is a kertben, most már csak az ajtó hiányzik. Én bükk-öt vettem, és csak Tesco-s lazúrral kentem le, igaz kétszer. Sztem ott rontottad el, áttörölted vizes ronggyal. Ezt nem kellett volna :( Benne maradhatott a nedvesség.

(#2) szipipeti


szipipeti
(csendes tag)

ez penész...
MINDEN természetes fa védelme azzal kezdődik, hogy 2 réteg lenolajos beeresztés...
következő réteg bármi lehet....
De ha ezt kihagyod, akkor bármit kensz fel.... megette a fene...
Lehet lecsiszolni a felkent rétegeket, és kezdeni előlről a natur, festékmentes anyaggal...
Minden más, mer csak "barkácsolás", javítás...
Sajnos a mostani festékek mindegyike max 3 évet bír... akkor kér 1-1- új réteget...
Nekem a tapasztalatom kültérre: a különböző "faolajok" használata, 2-évente frissítve...ha meg akarod őrizni a fa mintázatát..
A lakás lambériái és egyes bútorelemei pedig lúgos maratás után meszes szappanos mosást kaptak...
Szép selyemfehér, bársonyos érintésű...

(#3) Klaus Duran válasza djherby (#1) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Tavaly kora ősszel lazúroztam, és csak most felszerelés után jött ki rajta.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#4) Hieronymus


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

A lenolaj tökéletes megoldás, ám ebben az esetben valamelyik fa beeresztő, konzerváló alapozót érdemesebb használni. A már gombával fertőzött faanyagot is képes konzerválni.

Ha már korosabb a faanyag és már kevéssé érdekes a színe, a lazúrok helyett, lehet használni a konyhában gyűjtött és szűrt étolajat. Évente át kell kenni az "ingyen" olajjal. Legalább annyira hatásos egy évre, mint a lazúr két évre.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#5) Agyturbina válasza Klaus Duran (#3) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Az lényegtelen, ha van nedvesség meg szerves anyag, akkor a szövetekben lévő oxigén elég a gombák növekedéséhez. Max lassabban nő.
Nem vagyok gombaologus, de ezt tapasztaltam :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#6) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Vizes rongyos áttörlésről, a felületkezelést megelőző módszerként, én még soha nem hallottam. Valszeg ott rontottad el.

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#7) Hieronymus válasza Eastman (#6) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom a portalanítás volt a cél.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#8) Eastman válasza Hieronymus (#7) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Egyértelmű.
Ebben az esetben ez nem sikerült.

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#9) kemotox válasza Eastman (#8) üzenetére


kemotox
(addikt)

Nem-e?
Van rajta por, vagy nincs? :DDD

(#10) Vladi válasza Eastman (#6) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

Pedig használják a felvizezést, de lehet nem itt kellett volna.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#11) viraga


viraga
(tag)

Szerintem nem feltétlen amiatt van, hogy előtte nedves ronggyal letörölted, bár használni az sem használ, sőt. Viszont a képek alapján elsősorban fent és lent penészedik. Gondolom fent az eső miatt, lent pedig azért mert talaj irányából folyamatosan jön a pára, nedvesség. (A betonról is, az azon megálló esővíz.) Ha a letörlés miatt lenne, akkor az egész léc feketedne. (Csiszolás előtt azért sem szabad vizezni, mert az elázott rostok inkább elhajolnak, belenyomódnak a felületbe, és nem lecsiszolódnak. Az ilyen csiszolás után simának érzed kézzel, de mégis előfordul gyakran, hogy a festék, lakk, akármi amit rákensz, szőr szerűen felemeli a rostokat.)

Nem találok olyan terméket, hogy Lazurin Aqua UV+, talán már megszűnt vagy átnevezték. Amit a google kiad, az a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1. Gondolom vmi ilyesmit használhattál. Ha igen: ez egy vizes bázisú cucc, és van benne favédő adalék, elvileg minden egyben termék, alapozó sem kell a trilak szerint. Gyakorlatban viszont ez kicsit olyan, mint az autónál a 25000 km-enkénti olajcsere... Valamivel el kell adni a terméket. Más gyártók azt javasolják ilyen termékek esetén, hogy "az igazán hosszan tartó védelem érdekében megfelelő alapozóval kezelje elő a fát". Sajnos csodák nincsenek, a festés (különösen a kültéri) egy pepecselős, sok nekifutásos, sok réteg felvitelével járó művelet ha tényleg tartósat szeretnél. Gondolhatnánk, hogy ha valóban vizes bázisú lazúrt vittél fel, akkor nem mind1, hogy előtte bevizezted vagy sem? Lehet hogy nem, mert ha vizes a fa, akkor nem tud már mélyen beszívódni egy vizes bázisú lazúr, hiszen már eleve van víz a fában. A korai gombásodást az is okozhatja, hogy a lazúrban amit használtál, pont nincs ez elen a gombafaj ellen hatásos növényvédőszer. Javasolták a lenolajkencét, ami valóban jó, megelőzi a fa kiszáradását, de a gombásodást csak áttételesen, mert favédő adalék nincs benne. Bezárja, telíti a pórusokat olajjal, kiszorítja a vizet, így egyrészt nehezebben fog a fa repedezni, nem lesz az a nagy felület amin a gomba szeret megtelepedni, másrészt nem lesz jelen annyi víz ami szintén nem fog kedvezni a gombának. A dedikált favédő alapozókban ezen a hatáson túl növényvédő vegyszerek is vannak gomba, bogár, stb. ellen. Hieronymushoz hasonlóan én is utóbbit javasolnám inkább. Azt kell viszont tudni, hogy mivel már lazúroztad, így sem a lenolaj, sem a favédő alapozó nem igazán fog tudni jól beszívódni a felületbe, mert a pórusokban már ott a lazúr... :( Szóval a lazúros réteget le kellene csiszolni, de az nem kis meló, mert - elvileg - mélyen benne van. Nem tudom mennyi lécről van szó. Mit tegyél... jó kérdés. Én azt csinálnám, hogy a feketedéseket amennyire csak lehet drótkefével lesikálnám, késsel kikaparnám, majd utána, ha nem nagyon sok léc van, akkor az összeset átcsiszolnám csiszolóvászonnal, majd favédő alapozó és hozzá passzoló kompatibilis lazúr. Az alapozó és lazúr passzoljon egymáshoz, ez fontos! Igen, a drótkefe össze fogja karistolni a fát, igen, nem lesz tökéletes megjelenésű. Viszont ha rajtahagyod a feketedéseket, az fertőzni fogja az ép részeket is... :( Ha nagyon zavar, a karcolásokat be lehet tömni pasztával (fakitt), majd lecsiszolni, akkor sima lesz. Viszont pár év múlva lesznek egy fa kerítésen nagyobb hibák is, akármit csinálsz vele... így nem biztos, hogy érdemes ilyen esztétikai apróságokkal vesződni. Meggondolandó az is, hogy a feketedő lécek helyett újat teszel.

(#12) Vladi válasza viraga (#11) üzenetére


Vladi
(nagyúr)

A faanyag fent és lent kapja a nedvességet. Nemtom a szakkifejezést, ahol darabolva lett. Bütü talán. :F Szal kerítésdeszka alját és tetejét különösennagyon le kell kenni.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#13) Klaus Duran válasza viraga (#11) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

52 ha mind fel lenne rakva.
Valószínűleg leszedem a felét (minden második), átcsiszolom és küldök rá egy réteg olyan alapozót ami gombaölő hatású. Utána valószínűleg lakkozom. Hátha az tartósabb lesz.

Szépre akartam csinálni, natúr fa fehér vázon. Hát nem jött össze. :(

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#14) viraga


viraga
(tag)

Ne aggódj, jó lesz az. Gondolj arra, hogy ha vállalkozóval csináltattad volna, akkor egy vagyonért megcsinálja ugyanezt "számlanélkül okosba jóárasítva csaknekedfőnök", lekeni a legolcsóbb noname löttyel, ugyanúgy tönkremegy és az embert soha többé nem éred el. Akkor még bosszúsabb lennél.

A minden 2. léc újracsinálását nagyon nem javaslom... Annak az lesz az eredménye, hogy egyrészt már kiindulási állapotban is máshogy fog kinézni a kétféle bevonat, aztán az idő előrehaladtával a kétféle bevonat is másképp öregszik, alatta a fa is másképp öregszik és 1-2 év múlva egy zebracsíkos kerítésed lesz. :( Ha nem akarod az egészet egyszerre csinálni, akkor jelölj ki egy szakaszt de azt hozd rendbe teljesen, aztán ha lesz időd-kedved, folytasd. Persze ne évek múlva. Az 52 léc azért nem annyira végeláthatatlan... A már felrakott léceket természetesen le kell szedned az acélvázról, hogy a teljes felületet le tudd csiszolni és kenni.

Tehát te a natúr fát szeretnéd látni. A lakkal vigyázz, mindenképp kültéri legyen! A beltéri lakk, parkettalakk nem bírja sem a vizet sem az UV sugárzást, felpattogzik, lehámlik, kezdheted elölről a mókát... A lakk és a használni kívánt alapozó kompatibilis legyen! És ha már lakk: én leginkább csónaklakkot vagy yacht-lakkot javasolnék, bármennyire is túlzásnak tűnik. Drágák, de ezeknek bírnia kell, sztem megéri, hogy utólag kevesebbet bosszankodj. Ilyennel van tapasztalatom is, egyszer régen lambériás bejárati ajtót lakkoztunk újra csónaklakkal, 5 év elteltével gyakorlatilag semmilyen változás nem volt rajta azon kívül, hogy a fa az persze kicsit sötétedett alatta. Ezek a lakkok viszont a vékonylazúrral ellentétben felületi bevonatot képeznek, ezt előre nézd meg, hogy tetszik-e. (Én mondjuk inkább egy fényes de tartós felületet nézegetnék évekig, mint egy nagyon natúr, szinte láthatatlan de tönkremenőset... Sajna olyan bevonat nem létezik, ami vízálló, uv álló, gombaálló és még észrevehetetlen is. Akkor az nem fa, hanem fa mintás műanyag. :( ) A lakkozásnál a rétegek között finom csiszolás szükséges, és minimum 2 réteget kell felvinned... Melós. Ja, és mindenképp hengert javaslok és nem ecsetet, sokkal egyenletesebb, szebb felületet lehet elérni. Nem annyira bonyolult a forma, és sokkal gyorsabban is lehet vele haladni mint ecsettel. Szemre a legkisebb 5 centis henger lenne jó ehhez. Ha úgy érzed, hogy a belső sarkokba, élekhez nem tudod rendesen bevinni az anyagot hengerrel, akkor oda előre odakened ecsettel, majd a hengerrel eldolgozod az egészet a nagyobb egybefüggő felületekkel.

[ Szerkesztve ]

(#15) Klaus Duran válasza viraga (#14) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm a tanácsot.
Mindet tervezem megcsinálni, csak nem akartam egyszerre mindet leszedni.
Azért maradjon kerítés is fenn közben.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#16) Hieronymus válasza Klaus Duran (#13) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Utána kellene nézni mi oldja azt amit felkentél rá.
Kevesebb munkával szebb eredményt lehetne elérni. Ha be lehetne áztatni az összes lécet egyszerre, akkor még könnyebb lenne a letakarítási munka.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#17) Eastman válasza Hieronymus (#16) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Fedőszínnel ráfestenék.

[ Szerkesztve ]

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#18) Hieronymus válasza Eastman (#17) üzenetére


Hieronymus
(őstag)
LOGOUT blog

Az nem teljesen jó. A festék alatt tovább fog rohadni a penészgombától a fa. A hibás részeket el kell távolítani és gittel kipótolni a az eltávolított részeket.
De ezzel még a fába zárt nedvesség tovább tud dolgozni.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#19) Klaus Duran válasza viraga (#14) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Sadolin megfelelne? Gyártanak konzerválót, és lakkot is.
Gyártó honlapján lehet őket kérdezni. Érdemes lenne megpróbálni?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#20) viraga


viraga
(tag)

A bütü a szálakra (növekedési irányra) merőlegesen elvágott fafelület, de én is csak az internetről vagyok most ilyen okos. Magamtól úgy emlékeztem a bütü = görcs, és tképpen ez is igaz, mert a görcs az ahol kb merőlegesen elvágott ág van. És igen, itt kellene a legjobban telíteni a deszkákat (alul-felül), mert ezeken a felületeken, szálirányba szeretné a fa leginkább beszívni a vizet. Viszont az ő feketedése sztem nem emiatt a beszívódás miatt van most, mert ez felületi.

(#21) viraga válasza Hieronymus (#16) üzenetére


viraga
(tag)

Ezzel vigyáznék... Ami kiszedi neked a fából mélységében is az jól beszívódik, és utána meg azt nem tudod eltávolítani. Másrészt egy ilyen fára-fába bevitt lazúr száradás után csak vmi durva szerrel jönne ki ami tönkreteheti a fát is, és/vagy a benne maradó oldószer miatt az életben nem tudsz másik bevonatot felvinni rá. Macerás a csiszolás, de sztem nem megúszható. :(

[ Szerkesztve ]

(#22) viraga válasza Klaus Duran (#19) üzenetére


viraga
(tag)

Sztem megfelelne. Direkt nem írtam márkákat, tapasztalatból mondom, hogy festékboltban azt fogják neked agyondicsérni, amelyik cégnek ők viszonteladói / hivatalos forgalmazói. A festők meg azt a márkát dicsérik amit megszoktak és használnak 20 éve, pedig lehet hogy az a leggyengébb, de nem fognak váltani sosem, mert az kockázat. (Igaz, h adott festéknek 20 év alatt 5x megváltozott az összetétele, de ők akkor is az xy márkát fogják venni / vetetni veled, mert a márkanév az szent. :D ) Nekem az a véleményem, hogy bármelyik ismert márka jó kell, hogy legyen. A Sadolinnál a Yacht lakkot választanám, és bár sajnos nincs leírva egyértelműen, de a hozzá használható alapozó sztem a Sadolin Base (vagy Sadolin Base HP néven is fut). A Yacht lakk oldószeres, és a Sadolin Base alapozó is oldószeres. A Sadolin Base plus HP viszont vizes alapozó! Azt szokták javasolni, hogy ezeket ne keverje az ember, bár vszínűleg nem követnél el azzal sem nagy hibát, de inkább ne keverd. A Sadolin honlapja sajnos nem teng túl a szakmai információban (ez nem túl szimpi), úgyh megkérdezheted őket, hogy ez így jó lenne-e. Kerítésre valószínűleg senki nem fog ilyen drága cuccokat javasolni, de hibát nem követsz el vele, ha "túlméretezed".

Hogy másik márkát is mondjak: Lazurán Csónaklakk, hozzá való alapozó Lazurán Univerzális faanyagvédőszer. Bár gondolom a fiaskó után annyira nem szívesen maradnál a trilaknál...

Még az jutott eszembe, hogy ha tényleg nekiállsz és lecsiszolod, akkor érdemes lenne csiszolás után minél több ideig száradni hagyni a fát mielőtt alapozózod. Fedett, de szellőző helyen lenne ideális. Nekem van egy olyan sejtésem, hogy a faanyagod nem volt elég száraz, ezért nem is lett igazán jó az első bevonatod, ezért penészedik máris. Gazdasági okok miatt nem szokás elegendő ideig száradni hagyni a fát, lehet, hogy semmi köze a penésznek ahhoz, hogy letörölted nedves ronggyal. Illetve pár héten keresztül rengeteg eső esett (legalábbis felénk), ez is okozhatja a gombásodást.

Értem már a minden második lécet, jogos.

(#23) ncc1701


ncc1701
(addikt)

Én csak simán disznópörzsölővel átégetném, utána lenolajjal beolajoznám.

(#24) szipipeti


szipipeti
(csendes tag)

Csak egy gondolat....
800-1500 Ft / léc az új...
Az egyszerűség kedvéért számoljunk egy 1000 Ft-al...
Leírásod szerint 52 db-ról van szó, 52.000 Ft.
Mondjuk 1 méter magas, 2 cm vastag, 9-10 cm széles... az azt jelenti, hogy lécenként cirka 0,24 nm/db azaz 4 db lécnek cirka 1 nm a felülete amit festeni kell...
Most,... le kell ülnöd, átszámolni, hogy hagyod úgy, ahogy van 3-5 évig... (egye a fene) egy idő múlva egyre csúnyább, viszont megspórolsz 12-15 nm-re való 3 réteg festéket... (10-15e Ft/ réteg) - meg egy csomó csiszolást...
Amiből 2 évente kellene + 1-1 réteg megint...
Vagy ennek az árán most megveszed az új léceket, és 2 évig szárítod, (száraz hűvös helyen (padláson, ha van) - összekötegelve) - majd szépen elkezded :
gombagátló, lenolaj 2x, és a többi... (egy darab esőcsatornát kibélelsz fóliával és szépen belefekteted... majd hagyod lecsurogni... bütüket + 3-4 alkalommal pluszban átkened...

Én a vízbázisút kültérre nem javaslom... (még az autókon sem bírják a vízbázisú lakkok...-pedig ott komoly, ipari cuccok vannak).
A fára az a festék - lakk jó, ami lassú száradású, ... 24-36-48 órás.. (csónaklakkok!! érdemben nincs más) (ezt már elemezte valaki az előbb..)Minél tovább tart az átkeményedés, annál több ideje van a pórusokba felszívódnia...
A vízbázisú cuccok 2-6 óra alatt megszáradnak nincs ideje felszívódni rendesen... ráadásul a hőterhelést sem bírják..
Pl.: téli -15 C, és nyáron a vaskeret, amihez csavarozva van a fa, lehet +60-75 C-is.. Jellemzően itt is indul a "rohadás"...

Másik: a boltokban a "divatcuccok" vannak. Ha valaki komoly eredményt akar, akkor kell keresni "szakit", aki megveszi az "ipari" festéket, anyagot..
Az ipari és a "barkács/hobby" termék csomagolása közt a különbség, (és ez szinte mindenre igaz), hogy az ipari egyszerű nem hivalkodó natúr csomagolás a kötelező adatokkal, ha már csiricsáré fotók, rajzok vannak rajta... az már a "kábítás"...vevőcsalogatás...
A jó ipari lakk / festék sima fehér dobozban van, oldalán egy snassz adatcímkével... Csak kell aki be tudja szerezni...

[ Szerkesztve ]

(#25) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

160cm magas kell. Már emiatt is necces volt mert mindenhol 150ig volt.

Na meg a felfúrás a macerás.
Mert hát az ember precíz ás 16 lécben volt 4-6mm eltérés. Én meg lusta vagyok de ha csinálom akkor rendesen. Inkább ezt mentem meg mintsem újra kelljen fúrni.

Ipari festékkel egyet értek. Csak én és az ismerősök is fémben utaznak.

ncc1701 Ismerem az ázsiai módszert és ezt is. Ha tanyám lenne akkor így is csináltam volna. De ide világos szint akarok.
Na meg fehér vázon fekete deszka. :U

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#26) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Alul hogyan rögzítetted őket?

[ Szerkesztve ]

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

(#27) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Mikor ide érem már nem volt a fúrónak sarka. Nem erőltettem. Előző furatok alul nagyon eltérnek.
Laposvas van ráhegesztve a zártszelvényre és abban 6-os furat.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://youtu.be/75Mw8r5gW8E

(#28) batyuska100


batyuska100
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nálunk a teraszon volt ilyen, 2006-ban volt lelakkozva, az megette a nep és hasonlóan elkezdett befeketedni.
Tavaly lecsiszoltuk és egy pár ráteg lazúrt bittünk fel.
Azóta semmi baj nincs vele, még jól is néz ki :DD

Rókás böngésző felhasználó

(#29) Agyturbina válasza Klaus Duran (#27) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Tudod mit, léceljj le :DDD

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradoxon módon nem szép.............,

(#30) Eastman válasza batyuska100 (#28) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Főleg ha iszol pár sört közben. :D

...sazóta is! ;]

"Az interfész eléggé géphez kötött, és a számítógép a leggyengébb láncszem. Van aki csak összedugja a gitárral és játszik, más meg feltúrja a fél netet, a pokolra megy, meg vissza, holdtöltekor fekete kakas vérével locsolja, mégsem megy." - nap

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.