Hirdetés

2019. október 16., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) paperboy


paperboy
(senior tag)

Én speciel saját részre, már hosszú évek óta nem írtam semmiféle lemezt, és amit most használok gépet, abban sincs már ODD...

(#2) t72killer


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog

A pörgőlemezes hülyülést ideje temetni. Valami state-of-art holografikus megoldással előállhatnának, de ez a vakarjukfel egy 50GB-os lemezre a cuccot, ami aztán tokba téve annyi helyet foglal, mint 100db SDXC kártya, sacc/kb 50TB kapacitással sztori kezd egyre nevetségesebbé válni. Rendben, legyen optikai alapú, legyen DRM, HDCP, meg egyéb, a kiadómaffia által ránk kényszerített fogyasztószivató b@romság benne, de mondjuk dobják már piacra a bő 10éve belengetett holografikus technikát. Egyrészt a tartalomgyártás nem áll meg 50 v 100GB-os fájlméretnél a minőség javulásával, másrészt egy az anyag mélyén tárolt infó lényegesen nagyobb biztonságban van, mint a felületre felcsókolt cucc.

#1: munkahelyi laposom DVD-írója pár napja beadta a kulcsot - nem fogok újat kérni bele, értelme nincs.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) hallador


hallador
(addikt)

Az összes nagy márkás PC gyártónak, a Lite-ON gyártja az ODD meghajtókat. Szóval a Lite-ON sem éppen kicsi ODD-ben sór régebben a piacon vannak, mint az említett konzorciumok. Lite-ON ODD-t már 2001-ben is vettem, ami nem most volt.
Sőt a cikk említést sem tesz a PLDS-ről, ami szintén nem kicsi sőt.

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Linux Mint Cinnamon, Ubuntu 19.04; Fedora 30]

(#4) Locutus


Locutus
(veterán)

Lassan 5 éve nincs odd egyik gépemben sem... fel sem merült a hiányuk soha.

eredeti Gentle Typhoon AP15 - 3db eladó

(#5) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

én még aktívan használok meghajtót. Leginkább filmek, sorozatok miatt.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#6) Reggie0 válasza t72killer (#2) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Amikor bejott a CD egy atlagos HDD 500MB korul mozgott, tehat aranyosan 4-8 TB-s tarolo alatt ne is probalkozzanak.

(#7) dementor


dementor
(aktív tag)

Szép lassan kihal az optika. :R

"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."

(#8) t72killer válasza Reggie0 (#6) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog

Tudtommal 1TB környéke nem probléma kb hitelkártya méretben holográfiával. Ezt +a hozzá tartozó 100+MB/s írási-olvasási sebességet teljes mértékben elfogadnám modern médiatárolásra. 1db filmre meg elég lenne egy SD-kártya méretű egység, amit tabletekben is lehetne olvasni. Flash-el már ma is megy, de holográfiával olcsóbb lehetne.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) farkas1


farkas1
(tag)

3 asztali gép + 1 laptop van, és mindben van DVD vagy Bluray.
És lesz is amíg lehet kapni.

(#10) Daywalker válasza hallador (#3) üzenetére


Daywalker
(addikt)

A PLDS az a Philips&Lite-On Digital Solutions, ami főként járművekbe gyárt optikai modulokat ez alatt a név alatt, de maga a Lite On részlege is PLDS alá tartozik (a lite on odd-kre is rá van íva, hogy designed by philips&lite on digital solutions). Nyilván ezért nem vették külön, és csak lite onként hivatkoznak rá.

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#11) -=MrLF=-


-=MrLF=-
(senior tag)

Lassan elterjeszthetnék azt a [360 TB 5D Glass Disk]-et :D

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#12) Attichu


Attichu
(csendes tag)

Éppen ideje volt! Iszonyat gagyi drive-okat csináltak. 10-ből 9-nek egy év után ki se nyílt a tálcája. Gagyi volt nagyon!

(#13) 04ahgy válasza Daywalker (#10) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Így igaz, a hír a PC-s irányvonallal foglalkozik. Ahogy a TSST is "Samsung" név alatt fut, így van a Lite-ON esetén is, de ott lazábbak a kötődések a szereplők közt.

A Pioneer és a Sony-NEC-Optiarc sincs megemlítve, de ők kicsi szereplők a hírbeliekhez képest.
Továbbmegyek, van a Panasonic, és sok olyan, ami asztali környezetbe gyárt. Az IOmega meg szerintem kínál szerverekbe vagy biztonsági mentésre alkalmas cuccot, de ennek nem néztem utána.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#14) saelin válasza Locutus (#4) üzenetére


saelin
(veterán)

Nekem a notimba ez évben (vagy tavaj év végén?) került egy ssd a dvd ovlasó helyére, de amikor bentvolt, akkor sem használtam 3-4 alkalomnál többször. Páromnak a gépét pedig már úgy vettük, hogy nem is volt benne odd. Nem is hallottam egyszer sem, hogy érdeklődne iránta.

Ellenben a pendrivejaink (ugh, ez a szó) igencsak megszaporodtak. Nekem van 2 db 32 GB-os, egy 4 GB-os, egy 8 GB-os, amin a win10 telepítője van és egy ősrégi 1GB-os, amit még 2005 körül vettem magamnak. A kisasszonynak pedig egy 64 GB-os, 2 db 16-os, és neki is van egy kőkori 4 GB-osa. Plusz a telefonok háttértára... :DDD
Aztán 2*50GB onedrive előfizetés, ami 1000 ft körül van havonta. A biztonság kedvéért van itthon egy külső vinyó, ami afféle backup és egy külső odd, hogy ha mégis kellene valamiért.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#15) Reggie0 válasza t72killer (#8) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Holografika ugy lenne poen, ha szalag formatumu lenne. Igy a kapacitas csak a hossztol fugg:)

(#16) junior11 válasza saelin (#14) üzenetére


junior11
(veterán)

Nálam is kikerüld az ODD a notebookból, helyére ment a HDD a gépből, annak a helyére pedig az SSD.
Az asztali gépben viszont még mind a mai napig megvan az LG DVD meghajtó, tíz éves múlott, régebben rengeteget volt használva, semmi gond nem volt vele, állítólag a mai cuccok már nem sokat bírnak, bár már az utóbbi években nagyon ritkán van használva, mióta nálam is elterjedtek a pendrive-ok (nekem is van egy 2006-os 512MB-os, még jó drága volt, egy 2GB és 4GB, továbbá 3x16GB és egy 32GB-os) valamint a külső HDD-k.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#17) t72killer válasza Reggie0 (#15) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog

Szalagot nehezebb kezelni, mint egy kártyát, inkább hitelkártya-formátumra szavazok, mint bármire, ami mozog.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#18) Robert07 válasza Reggie0 (#15) üzenetére


Robert07
(aktív tag)

Nezz ra az LTO7-re, 1db kazettan 6TB koruli adat fer el, mondjuk a meghajto az nagyon draga sajnos.

突き出る釘は打たれる。

(#19) VIC20 válasza saelin (#14) üzenetére


VIC20
(őstag)

,,Nekem van 2 db 32 GB-os, egy 4 GB-os, egy 8 GB-os, amin a win10 telepítője van és egy ősrégi 1GB-os, amit még 2005 körül vettem magamnak. A kisasszonynak pedig egy 64 GB-os, 2 db 16-os, és neki is van egy kőkori 4 GB-osa. Plusz a telefonok háttértára... :DDD"

Az semmi! Nekem van 128 MB-os is. Mennyit érhet mostanság?

(#20) saelin válasza VIC20 (#19) üzenetére


saelin
(veterán)

Én adnék érte 100 forintot, ha ez számít! :D

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#21) Dilikutya


Dilikutya
(nagyúr)

Mindig viccesek az ilyen cikkek, ahova páran benyögik, hogy már rég nem használnak optikai meghajtót. Nagyon sokan viszont igen, ma is sok program van, aminek nem letöltős a telepítője, sokan küldenek lemezen adatszolgáltatást stb. Nem csak a saját, begyepesedett, egyszernézős filmeket vinyón tárolós világotokból kell kiindulni. A brand gyártók mai napig raknak a munkaállomásokba optikai meghajtót, és főleg a kicsi, szűkös laptopokból hiányzik, a nagyokban van, mert nem csak Steam és torrent létezik.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#22) Kopi31415 válasza Reggie0 (#15) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Nem untad meg a C64 korszakban a magnó tekergetést?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#23) jedis


jedis
(senior tag)

Hát nekem sokat mentek anno a Pioneer DVD írók. Emlékszem, az első Pioneer A05-ösömre. Még 2003-ban vettem 65.000 Ft-ért :). Ha nem megírtam vele 5000 lemezt, akkor semmit. Mondjuk volt benne anyag rendesen, mert ha jól emlékszem több mint 1Kg volt :D. Felénk még mindig dívik az optika. Igaz most már én sem irkálok ki semmit. Vettem egy 2TB-s 2.5-ös külső HD-t. Félig sincs még, ha minden igaz :)

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#24) T_chris


T_chris
(addikt)

Laptopban ODD helyére HDD, HDD helyére SSD. Mellette van egy P4 a sarokban, hogy ha ezerévente scan, vagy grab kell, akkor legyen mibe tenni a lemezt.
Jó dolog a cd/dvd, de nekem nincs rá szükségem. Kék Rajt meg csak boltban láttam még élőben.

A lemezes játékaim rég isoban vannak, a legtöbb dvd-m szintén. Menteni meg külső HDD-re szoktam, meg a P4-re.

[ Szerkesztve ]

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes. (LinuxOnDex alól nem fog menni minden ékezet. Bocs.)

(#25) Tesztelo.hu válasza t72killer (#2) üzenetére


Tesztelo.hu
(senior tag)

Ez igaz, csak hasonlítsd össze egy 50 GB-os újraírható Blu-ray lemez árát és egy 64 GB-os SD-kártyáét. Az utóbbi kapacitásarányosan kb. 2x drágább. (És persze a nem újraírható Blu-ray ára majdnem fele az nem újraírhatóénak, azaz bizonyos esetekben 4x drágább az SD-s megoldás). Nem csak a méret a lényeg. :)

(#26) Dilikutya válasza Tesztelo.hu (#25) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Ezen mondjuk hosszan lehetne vitázni. Sebességben, kényelemben viszont jobb a pendrive, mint a BD-RW. 64 Gb-osat úgysem veszel USB3 alatt, ha van eszed, sőt, én semmilyen pendrive-ot nem vennék már, ami nem USB3. Adathordozása, pláne gyakorira sokkal jobban megéri a pendrive, BD meghajtó nagyon kevés helyen van, USB viszont van mindenen.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#27) TeeJay válasza Tesztelo.hu (#25) üzenetére


TeeJay
(nagyúr)

3400-tól indulnak a 64gigás pendrive-ok
[link]

nem kell hozzá meghajtó
azonnal írható és törölhető bármelyik USB-s gépen
több ezerszer írható míg a BD lemez kétlem hogy kibír annyi újraírást
szerintem a BD jóval lassabb mint a mostani USB3-as 60-80MB írásra lazán képes pendrive-ok
utóbbi években gyártott összes TV-re pikk pakk rá lehet kötni

nekem Sandisk Ultra Fit 64gigás és 32gigás pendrive-om van és akkora mint egy vezetéknélküli egér nano vevője magyarul kisebb mint egy 10forintos

ha fizetnének se vennék BD lemezt :D

Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

(#28) erer1000 válasza VIC20 (#19) üzenetére


erer1000
(őstag)

64MB pendive-ot beleraktam egy deszkába. szerintem én nyertem
elfekvőben van 32MB is

[ Szerkesztve ]

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#29) T_chris válasza erer1000 (#28) üzenetére


T_chris
(addikt)

Valahol van itthol egy Ericsson telefon aljára csatolható mp3 lejátszó, és hozzá 16MB MMC kártya. :)

[ Szerkesztve ]

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes. (LinuxOnDex alól nem fog menni minden ékezet. Bocs.)

(#30) Balika911


Balika911
(nagyúr)

Pár hónapja van egy Samsung slim slot-in DVD íróm a polcon, nem használom már. Eladjam vajon most, vagy várjak egy évet, hátha duplájára nő az ára? ;]

A gépben egyébként nincs már optikai meghajtóm. A szekrényben van egy külső, USB-s író ha netán kéne. A idén még nem kellett.

[ Szerkesztve ]

(#31) Imifej


Imifej
(aktív tag)

Nekem pedig van egy 8MB SanDisk compactflash (Made in USA) és egy 16MB Panasonic SD-m. :) Lumix DMC-FZ5 fényképezőhöz adták.

[ Szerkesztve ]

(#32) Reggie0 válasza t72killer (#17) üzenetére


Reggie0
(nagyúr)

Attol fugg mennyire hosszu az a szalag.

(#18) Robert07: A kazetta meg nem is lenne draga, de a meghajto...

(#22) Kopi31415: Bevallom a magnot sosem jutott eszembe tekergetni, csak a kazettat.

(#33) T_chris válasza Reggie0 (#32) üzenetére


T_chris
(addikt)

Én meg csak a fejet.

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes. (LinuxOnDex alól nem fog menni minden ékezet. Bocs.)

(#34) 04ahgy válasza saelin (#20) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Én öccá'at is adnék egy 32 MB-osért. :D

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#35) eclipse006 válasza Dilikutya (#21) üzenetére


eclipse006
(őstag)

+1

Mai napig használom az optikai meghajtót. Ezek szerint hipszter vagyok? :DDD

http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography

(#36) t72killer válasza Dilikutya (#21) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog

Itt ülök a melóban, és bizony nincs a dell munkaállomásomban optikai meghajtó, és nem csak velem "szúrtak ki".

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) Balika911 válasza t72killer (#36) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Az enyémben van ODD, de egyszer sem használtam, pedig pár éve már itt dolgozom. Nem véletlen a cikk, az ODD egyre több helyen fölösleges. Persze, van ahol belátható időn belül még nem lesz nélkülözhető.

[ Szerkesztve ]

(#38) erer1000 válasza Balika911 (#37) üzenetére


erer1000
(őstag)

nekunk vagy 14 eve ugyan az a DVD ironk van. amikor eltunt az utolso IDE csatis alaplapunk, onnantol kulso DVD meghajtokent hasznaljuk.
mostanaban mar csak evi 3-4x kb

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#39) Dilikutya válasza eclipse006 (#35) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

CD lejátszóm nincs, a PC-m van az erősítőre kötve, én még a mai napig veszek CD-t, annál jobb nincs zenére. A DVD filmek vásárlásával leálltam, de nem a fizikai adathordozó miatt, hanem a formátum avult el, kevés a 720*576/720*480. A BD még drága, nincs is még hozzá se asztali lejátszóm, se PC-be szerelhető meghajtóm.

Egyébként nem akkora hipszterség, a fórumba beírja pár statiszta az IT Crowd-ból, hogy neki már évek óta nincs optikai meghajtó a gépében, de ettől ég a piac nem fog összeomlani. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#40) saelin válasza Dilikutya (#39) üzenetére


saelin
(veterán)

Ha már statisztika! Én szívesen látnék egy ph!-s szavazást arról, hogy az itt jelenlevők hány százaléka használ még odd-t. Hol, miért és milyen gyakorisággal.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#41) eclipse006 válasza Dilikutya (#39) üzenetére


eclipse006
(őstag)

A hipszterség távol áll tõlem, csak vicceltem. :)

Hasonlóképp hallgatok zenét én is, csak cd-játszó a forrás.

http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography

(#42) Dilikutya válasza eclipse006 (#41) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Szép oldschool ládák. Régimódi, vagy az is? :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#43) eclipse006 válasza Dilikutya (#42) üzenetére


eclipse006
(őstag)

Nem mai darabok, az tény. 1993-as MB Quart dobozok kicsit felpiszkálva. ;)

http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography

(#44) T_chris


T_chris
(addikt)

(#39) Dilikutya: (elb... izéltem. Válasz lett volna. )

Mondjuk igen....
Nagyritkán be szoktam grabbelni a vett cd lemezeim, de nem kevés van, amin csak annyira van felvágva a fólia, hogy bele lehessen csúsztatni a blokkot.
Jellemzően az szokott történni, hogy meghallgatom a lemezt, vagy a részeit valami youtube, google play zene, spotify, stb platformon, ha tetszik megveszem, felrakom a polcra, és leszedem valamelyik fájlmegosztóról. Ha nincs rendes minőségben, akkor kibontom, és grab.
De ha minden meglenne az online piactereken, akkor elektronikus formában venném meg az albumokat, viszont sajnos nincs meg minden, vagy én vagyok türelmetlen.
Így van egy P4 a sarokban amit csak akkor kapcsolok be ha biztonsági mentést csinálok, vagy grab kell.

[ Szerkesztve ]

Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem, az pedig mindenre képes. (LinuxOnDex alól nem fog menni minden ékezet. Bocs.)

(#45) Geri Bátyó válasza 04ahgy (#13) üzenetére


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy rosszul tudom, de a Pioneer nem csak BD-t gyárt? A DVD írói meg Lite on, csak saját fw-el.
Az Optiarc meg legjobb tudomásom szerint évekkel ezelőtt lehúzta a rolót. Rühellem is a Sonyt emiatt, mert az NEC önmagától ezt nem tette volna meg.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#46) erer1000


erer1000
(őstag)

amúgy optikai meghajtó és optikai meghajtó közt van valami érdemleges különbség?
hogy itt miért vegye me az ember inkább a 15k-s dvd meghajtót, mind a 4k-t?

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#47) Dilikutya válasza erer1000 (#46) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

Van 15-ért 5,25" helyre beépíthető DVD meghajtó? Ennyiért max. valami dizájnos külsőt tudok elképzelni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#48) erer1000 válasza Dilikutya (#47) üzenetére


erer1000
(őstag)

http://www.arukereso.hu/optikai-meghajto-c3092/hp/624192-b21-p47322515/

gyorsan körbe kellett keresnem, mert úgy fest ebből nincsen GAMER meg VR verzió. szóval ez a legdrágább ami nem tud bluerayt még és DVD

Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

(#49) Dilikutya válasza erer1000 (#48) üzenetére


Dilikutya
(nagyúr)

[link]

ProLiant szerverekbe való meghajtó, de nem derült ki, miben más, szét meg nem szedtem még ilyen szervert.

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#50) 04ahgy válasza Dilikutya (#49) üzenetére


04ahgy
(nagyúr)

Nekem is sima mezei 5,25" SATA meghajtónak tűnik.

(#45) Geri Bátyó: Megmondom őszintén, ezekben én sem voltam biztos. Nálam sem fő prioritás a gépben az ODD. :D

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.