Hirdetés

2019. október 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mr President


Mr President
(senior tag)

Köszönöm a cikket, én is fontolgatom a beszerzését. PDF-et nem támogatja, vagy miért nem ezen olvasod?

Galaxy S8 | Samsung UE55MU7002 | Dell 5537 I7 8850 FHD

(#2) alevan


alevan
(őstag)

Hajj, én is elgondolkoztam, hogy vegye-e vagy sem (tavasz óta abba sem hagytam a gondolkodást :D), de végűl egy occsó tabletet vettem (mert a két éves régebbi occsó tabletem kicsit széttört).

Ám jó, hogy leírtad az amazon-nál való vásárlásod menetét, viszont végül milyen domain-ről érted el a magyar szállítást, ha a .co.uk és a .de nem engedte?

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#3) ABal válasza Mr President (#1) üzenetére


ABal
(őstag)

Természetesen támogatja a PDF-et, és nincs is vele komoly gond, de tableten simább, egyszerűbb (és lehet színes) a tartalom. Már amennyiben egy igényesen megszerkesztett PDF-ről van szó. Sajnos, jó néhányszor csak beszkennelt oldalakat takar a dolog, na, az még tableten is szörnyű.
Szóval, PDF-re én inkább a tabletet preferálom az egyszerűbb kezelhetőség miatt, de ettől még az olvasón is működik a dolog.

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#4) ABal válasza alevan (#2) üzenetére


ABal
(őstag)

Az amazon.com-ról tudsz rendelni Magyarországra.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#5) Próféta


Próféta
(tag)

Szia! Köszönöm a leírást, igen informatív volt. Magam egy Kindle 4 elégedett tulajdonosa vagyok immár két éve. Mióta megjelent az első PW szeretném megkérdezni valakitől, hogy miért jobb ez mint a sima? Milyen pluszt ad? Magamtól azt gondolom, hogy a háttérvilágítás fárasztja a szemet olvasás közben, tehát nem igazán jó. Ugyanakkor az Amazon e-olvasós tapasztalatával nem gondolom, hogy egy olvasásra nem való eszközt adna ki. Hozzáteszem, hogy még nem olvastam PW-n, tehát nincs személyes tapasztalatom, ezért kérdezlek téged/titeket erről. Előre is köszi a felvilágosítást.
P.S. Azért foglalkoztat a téma, mert gondolkodom még egy olvasó megvásárlásán a család számára és magamtól sima Kindle-t vennék megint, de olvastam, hogy te nagyon körbe jártad a témát, tehát bizonyára nem ok nélkül döntöttél a PW mellett.

(#6) SaGa59 válasza Próféta (#5) üzenetére


SaGa59
(őstag)

Ez a háttérvilágítás nem az a háttérvilágítás, amit az lcd paneles eszközökről ismersz. Megjegyzem, már az sem olyan, mint a klasszikus monitoros vibrálós.

Itt nem a megjelenítő mögül jön a fény, mert az e-papír így nem használható, hanem a lapot borító üveg/műanyag az, ami "dereng" valamelyest, ezzel megvilágítva a megjelenítő felületet. Azt a hatást használják ki, hogy ha egy átlátszó lap élébe fényt vezetsz, és ezt ráfekteted valamire, akkor a fény az érintkező felületen megvilágítja a mögötte lévő lapot, de nem "tör ki" az átlátszó lapból. Azaz nem a szemedbe világít.
Ezt már úgy 40 évvel ezelőtt kitalálták. Anno még az Ezermester kisalakú változatának egyik számában volt egy leírás arról, hogy fél centi vastag plexilap élébe hogyan lehet besuvasztani 4 db "szofita" izzót úgy, hogy ezt a könyvre fektetve este olvasólámpa nélkül is lehessen olvasni, hogy ne zavard a melletted alvót. Na ezt fejlesztették tovább, ma már LED-del és újfajta műanyagokkal.

Nekem (pontosabban a fiamnak) ugyan nem PW, hanem egy Nook ST Glowing van világítós olvasóként, de az is ezen az elven működik. A szöveg kiválóan olvasható, de elemlámpaként (mint a telefonok vagy a tabletek kijelzőit) nem lehetne használni, mert a környezetét nem világítja meg annyira.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#7) ABal válasza Próféta (#5) üzenetére


ABal
(őstag)

Tény, hogy sok időt töltöttem el az összehasonlítással és kipróbálással, de ez nem jelenti, hogy az én szempontjaim lefedik a te igényeidet. Korántsem biztos, hogy adott helyzetben ugyanúgy döntenénk.

Nekem mindenképpen HD felbontás és megvilágított kijelző kellett, innen indult a keresgélés.
Ha te jól megvagy a mostani olvasóddal, nem böki az oldaladat semmi, azon kívül, hogy közben a technika fejlődött, lehet, hogy nem éri meg a felfelé váltás. Van olyan ismerősöm, aki máig a keyboard változaton olvas, és ugyan bevallotta, hogy irigyel az új eszközért, de így sem látja okát annak, hogy lecserélje a régit.
Ahogy írtam, én is sokat megnéztem, mert az Amazonon kívül is van élet, de én nem voltam elég bátor ahhoz, hogy az Amazon legendásan korrekt garanciájától és ügyfélszolgálatától messzire merészkedjek. Vagyis nálam a járulékos szempontok is játszottak, nem csak maga az eszköz.

A PW2 előtt jellemzően a tabletem kijelzőjén olvastam. Mivel nagyrészt este az ágyban volt időm olvasni, sokszor lekapcsolt lámpa mellett, mert már csak én voltam ébren, a tablet kijelzőjét invertáltam, hogy ne süsse ki a szememet (fekete alapon fehér betűk). Mivel napközben is sokat ülök gép előtt, estére már tényleg elfáradt a szemem a képernyőzéstől. Ez is ösztönzött, hogy körülnézzek.

A technológia különbségből adódóan, az olvasó kijelzője már nem "üti" a szememet a sötét szobában, és szépen fokozat mentén be lehet állítani a megfelelő mértékű fényerőre. Nekem bejön. Időnként nappali viszonyok között is korrigálom a fényerőt, mert feljebb tolva fehérebb hátteret ad. Maximumon viszont már nem tetszik annyira, mert papírszerűről kijelzőszerűre hangolódik a kinézete. Ennek talán majd napsütéses időben veszem hasznát, de mint tudjuk, ezt mostanság lehetetlen kipróbálni.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#8) Próféta válasza ABal (#7) üzenetére


Próféta
(tag)

Kedves SaGa59 és ABal köszönöm mindkettőtöknek a választ, így már érthető hogy miért előrelépés az, ami eddig nekem visszalépésnek tűnt. Az már egy igen vonzó funkció, hogy sötétben jól lehet olvasni, anélkül, hogy a háttérvilágítástól kifolyna a szemem.
A 4-es nekem eddig teljesen megfelel és csak ezért a pluszért nem váltok. Azért gondolkodok egy másik gépezeten, mert már volt olyan, hogy kevésnek bizonyult a családnak 1 Kindle. Ekkor a másik olvasó (általában én) tabletre szorult, ami hosszútávon olvasásra nem az igazi, pedig tényleg nagyságrendekkel jobb így is, mint a monitor. Másodikként már érdemes elgondolkodni egy PW-n mert így az éjjeli bagoly üzemmódra is lenne egy eszköz.
Amúgy én is Amazontól rendeltem és nagyon simán megkaptam, szóval ajánlom. Szerencsére garanciális probléma nem volt, de más fórumozók tapasztalata alapján az Amazon ebben is nagyon korrekt. Az itthoni special offeres ajánlatok sem olyan szörnyűek és egyre olcsóbbak, tehát azt is megértem aki nyelvtudás/bátorság híján inkább itthon veszi meg.

(#9) nagy.laurent


nagy.laurent
(tag)

Jo iras volt, kosz, en is fontolgatom a beszerzeset mar regen egy readernek. Jo olvasgatast!

(#10) esox


esox
(senior tag)

Jó írás köszi. Nekünk a PW1 van, nem sok különbséget tudok a kettő között. Viszont, aki jobb felbontásra vágyik érdemes várnia áprilisg, mert az amazon akkor hozza ki a 3rd gen paperwhite olvasót, ami már 300 pixel / inches e-ink kijelzővel lesz ellátva.

Visszatérve a cuccra. Ha jól emlékszem nem írtad, hogyan lehet rátenni könyveket.
Ennek elég sok módja van.
1. usb beköt és documentum könyvtárba másolással simán pc-ről.
2. a kindle-ünk saját email címére csatolmányként elküldjük az olvasni kívánt dokumentumot és az az amazon cloudben konvertálódik és synch után megjelenik az olvasón
3. send to kindle (printer) telepítése után jobb gomb a felölteni kívánt doksin ás send... feltöltö felhőbe...konvertál ha kell majd synch és ott van az eszközön

Send to kindl-el (Firefox és/vagy Chrome pluginként telepítve) weblapot is küldhetünk eszközünkre.

[ Szerkesztve ]

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

(#11) ABal válasza esox (#10) üzenetére


ABal
(őstag)

Igen, erről én is olvastam már. Ebben a termékkategóriában is elkezdődött a pixelháború.
Nekem a PW2 jó lesz pár évig úgy, ahogy van, bár a menü okosítását üdvözölném. A Kobo menüje valahogy átgondoltabbnak tűnt.

Csak egy gyors felsorolást írtam arról, hogy én hogyan raktam rá eddig könyveket. Köszi a pontosítást!

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#12) doc válasza ABal (#7) üzenetére


doc
(veterán)

Maximumon viszont már nem tetszik annyira, mert papírszerűről kijelzőszerűre hangolódik a kinézete. Ennek talán majd napsütéses időben veszem hasznát, de mint tudjuk, ezt mostanság lehetetlen kipróbálni.
eros napsutesben semmi ertelme a vilagitasnak, ott a napfeny potolja
pont ezert a tul eros beepitett vilagitas felesleges, sotetben ugyis csak gyenge kell, vilagosban meg semennyi, talan a felhomaly az ahol viszonylag sok nez ki jol
az Aura HD-n en is altalaban 20%-on hasznalom, 50%-on mar zseblampanak is jo, 100%-on meg szerintem vakunak is :D

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#13) ABal válasza doc (#12) üzenetére


ABal
(őstag)

Hmm... valóban. Látszik, hogy melyikünknek van hosszabb ideje ilyen eszköze. :)

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#14) Fryskitt


Fryskitt
(addikt)

Az az ÁFA... egyszerűen nevetséges. Nevetséges. A minap volt egy cikk a magyar kereskedőkről, és volt pofájuk azt mondani, hogy azért drága itthon, mert szerencsére a többség úgyis megveszi, mert hiába drága, a posta és az ÁFA miatt nem érdemes külföldről vásárolni. No comment. És pont a Kindle: a magyar boltok tele vannak a reklámos verzióval, ami jó esetben is szürke import (ahogy te is írtad, ide NEM LEHET olyat rendelni), rossz esetben pedig egyszerűen csempészáru. Azzal persze nem foglalkoznak. :O

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#15) esox válasza Fryskitt (#14) üzenetére


esox
(senior tag)

Igen... ne is mond.
Én most rendeltem pl kínából telefont. És nem csak a telefonra rótták ki az ÁFA-t, hanem a 34 dolláros DHL szállításra is. A DHL maga vámolta el... nyilatkoztam külön a készülék értékről és a szállításról is. Annyira szemét dolog ez...
Ezért hozza be az ember ahogy tudja... Épp úton egy HDX 7"...

[ Szerkesztve ]

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

(#16) ABal válasza Fryskitt (#14) üzenetére


ABal
(őstag)

"...a posta és az ÁFA miatt nem érdemes külföldről vásárolni"

Amíg pl. ebay-ről 30-40%-osan olcsóbban elérhető ugyanaz a termék, addig nem tudom, hogy ez a fajta logika hogy állja meg a helyét. Kicsit el vannak tájolva.
Arról nem is szólva, hogy a honlapokon feltüntetett termék elérhetőségi adatok időnként messze állnak a valóságtól. (Erről van egy történetem. Lehet, hogy egyszer azt is megírom)

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#17) Fryskitt válasza ABal (#16) üzenetére


Fryskitt
(addikt)

Úgy, úgy! És írd csak meg..... majd csatlakozom.

Isten bizonyára szereti a bolondokat. Azért csinál belőlük olyan sokat.

(#18) tothl válasza Próféta (#8) üzenetére


tothl
(addikt)

Az a háttérvilágítás nagyon diszkrét ám, és nagyon jó tud lenni például metrón. Én nem állítottam atom fényesre, mert úgy semmi értelme, de tényleg úgy néz ki, hogy megy a metró az alagútban, te meg anélkül látod a papírt, hogy ezzel a ténnyel külön foglalkozna az agyad. Szóval diszkrét és jó dolog.
Tudom a metrón van fény, de néha kevés, és ez nem csak a metróra érvényes, hanem pl. távolsági buszra, vagy bármire, ahol nem jók a fényviszonyok. Otthon a szobában sem kell bekapcsolni a reflektort, mert szépen látod a könyvedet...

(#19) robagp


robagp
(tag)

Hello!
A kindle paprewhite 2 -ön volt több mint 40 Mb /több hónapja használtam/
Most azt írja nincs hely, és tényleg eltűnt.
Repülő módban van mindig.
Nem raktam rá könyvte, csak olvastam.
My Clippings könyvtár üres, My Clippings.txt 9Kb
Nem találok semmi extrát rajta. Hol lehet a hiba?
Válaszokat előre is köszönöm!

(#20) robagp válasza robagp (#19) üzenetére


robagp
(tag)

Megoldottam, letöröltem az indexeléseket, és lett hely :)

(#21) orangutan4


orangutan4
(tag)

Szerintetek megéri rendelni amatzonról? Azt néztem, hogy egy paperwhite 2 boltban 46e amazonról meg postával 41 500+ vám. Most akkor már kb nem is lesz különbség. Jól látom a helyzetet? :)

(#22) ABal válasza orangutan4 (#21) üzenetére


ABal
(őstag)

Vám nincs, "csak" ÁFA. Ezt le is írtam a cikkben. Ha ezzel együtt olcsóbbra jön ki az Amazon, akkor logikusnak tűnik tőlük rendelni.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#23) DigitXT válasza orangutan4 (#21) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Én is pont néztem 46K-ért. Ajándékba lett volna, erre látom, hogy ez a
reklámos verzió: mennek a fenébe, rendelem az Amazonról a rendeset.

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#24) lmisi


lmisi
(senior tag)

A google play storeból le tudod tölteni a drm mentes könyveidet. Pc böngészőben a megvásárolt könyvek résznel ha az iconra viszed az egérmutatót, megjelenik 3 pont rajta. Ott kiválaszthatod a letöltést. Calibrevel mobisitod es felrakod.

(#25) ABal válasza lmisi (#24) üzenetére


ABal
(őstag)

Ez sajnos nekem még sohasem sikerült. A Google Books-ból letöltött formátum ACSM kiterjesztésű, amire a Calibre azt írja, hogy nem konvertálható. Vagy van valami trükkje a dolognak?

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#26) lmisi válasza ABal (#25) üzenetére


lmisi
(senior tag)

Ja azok a DRM -es könyvek. A drm mentesek (Ezt külön jelöli a gugli) normálisan töltődnek le.
Az acsm-ekre
[link]
Felinstallálod sajna csak win vagy mac gépre.
Elindítod és ott regisztrálsz magadnak egy Adobe ID-t. Azzal belépsz.
A google email/password nem működik, hiába a play storeba vetted!
Ha beléptél hozzáadhatod az ascm file-okat és annak tartalmát már tölti is le.
A többi lépést lekövetheted itt [link]

[ Szerkesztve ]

(#27) ABal válasza lmisi (#26) üzenetére


ABal
(őstag)

Köszönöm. Megnézem.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#28) ABal válasza lmisi (#26) üzenetére


ABal
(őstag)

...és működött. Köszönöm! :R

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#29) yagericum


yagericum
(senior tag)

A pdf-et két féle képen konvertálóm.
Calibre progin mobira utána send to kindle és már a könyven is van. Vagy a kindle email címre küldöm és a tárgymezőbe beírom, hogy convert.

(#30) czipi11


czipi11
(csendes tag)

Szeretném tölteni hálózatról, viszont csak USB-s töltő adtak hozzá, amit csak számítógéphez lehet csatlakoztatni.
Okozhat problémát ha pl. Samsung hálózati töltővel töltöm?

(#31) doc válasza czipi11 (#30) üzenetére


doc
(veterán)

nem

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.